Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη, 31/1/2024, 10:38 μ.μ.

Συλλήψεις για ναρκωτικά
· Συνελήφθη στις 29 Ιανουαρίου 2024 το πρωί σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να αποκρύπτει στην οικία του 15 γυάλινα βάζα με κάνναβη συνολικού βάρους 236,5 γραμμαρίων, 1 φυτό κάνναβης, 21 σπόρους κάνναβης και 1 μεταλλικό τρίφτη κάνναβης, τα οποία και κατασχέθηκαν, όπως και 1 αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης που βρέθηκε στην κατοχή του.

"Νάμαστε λοιπόν"

Του Νικόλα Νίτσα
31/1/2024
Το ξημέρωμα τούτης της μέρας εικοσιοκτώ χρόνια πριν, αλλιώτικο θυμωμένο οργισμένο θα πείς.
Θλιμμένο μελαγχολικό θα πώ.
Προηγήθηκαν πολλά.
Καλά και κακά.
Ηρωικές και ασήμαντες στιγμές.
Ήρωες και ανθρωπάκια.

"Είναι συμμέτοχοι και συνένοχοι, σε ότι πιθανώς θα ακολουθήσει"

Γράφει ο Ηλίας Θεοχαράκης

Αγαπητοί φίλοι και αδελφοί
Η πίστη στον Χριστό και στις εντολές του, η αγάπη στην πατρίδα και οι ηθικές αξίες, δεν μπορούν να συγκριθούν με τις κομματικές ιδεολογίες.

Πλειοδοτικός διαγωνισμός εκποίηση ακινήτου ιδιοκτησίας Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Εκ της 15ης/18-12-2023 Πράξεως του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου η οποία εγκρίθηκε στην Συνεδρίαση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου την 15η-01-2024.

Το Ν.Π.Δ.Δ. Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Κιλκίς όπως νόμιμα εκπροσωπείται διακηρύσσει ότι:
Εκτίθεται σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό εκποιήσεως δια σφραγισμένων εγγράφων προσφορών, μια αποθήκη στο υπόγειο μιας οικοδομής κτισμένης με την με αριθμό 412/30-10-1991 άδεια του Τ.Π.Π.Ε. Νομαρχίας Κιλκίς στο με αριθμό χίλια τετρακόσια εξήντα δύο (1462) οικόπεδο, στο τριάντα (30) Οικοδομικό Τετράγωνο, στην πόλη του Κιλκίς της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς του Δήμου Κιλκίς, της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Ειρηνοδικείου και Υποθηκοφυλακείου Κιλκίς, στην οδό Καραολή και Δημητρίου αριθμός 8. 

Εξαίρεση και εφέτος από την υποχρεωτικότητα του μέτρου της αγρανάπαυσης – Επί πλέον εισόδημα για τους παραγωγούς

Με τη στήριξη της Ελλάδας πέρασε η πρόταση της Γαλλίας για παρέκκλιση και για την εφετινή καλλιεργητική περίοδο από την τήρηση συγκεκριμένων κανόνων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής

Για τρίτη χρονιά οι παραγωγοί μπορούν να καλλιεργήσουν σε εκτάσεις που εκ του κανονισμού της ΚΑΠ έπρεπε να μείνουν ακαλλιέργητες
Με βάση την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία υποβλήθηκε από τη Γαλλία με τη στήριξη της Ελλάδας οι αγρότες μπορούν να καλλιεργήσουν σε εκτάσεις που έπρεπε να παραμείνουν σε αγρανάπαυση, με αποτέλεσμα να τους δίνεται η δυνατότητα να έχουν διπλό κέρδος, αφού θα μπορούν να πουλήσουν τα προϊόντα που θα καλλιεργήσουν στις συγκεκριμένες εκτάσεις, χωρίς να εξαιρεθούν της προβλεπόμενης ενίσχυσης. Επιπρόσθετα απαλλάσσονται από οποιονδήποτε έλεγχο – πρόστιμο.

Συνάντηση Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Κ), με το βουλευτή Πέτρο Παππά

Δελτίο τύπου 
Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Κ)
Την Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2024, αντιπροσωπεία της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Κ), αποτελούμενη από τον Γενικό Γραμματέα Νικόλαο Χατζηγεωργίου, τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα, Αριστείδη Τσάτσαρη, τον Ταμία Ιωάννη Σφήνα και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Βάιο Γκόρα, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας, με τον Βουλευτή Νομού Κιλκίς ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Πέτρο Παππά.

(VIDEO) Δείτε σε video τον απολογισμό 2023, της Δημόσιας Κεντρικής Βιβιοθήκης Κιλκίς

Δείτε σε video τον απολογισμό 2023, της Δημόσιας Κεντρικής Βιβιοθήκης Κιλκίς.

Με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, παραμένει ως έχει το εκλογικό αποτέλεσμα στη Δημοτική Κοινότητα Πευκοδάσους

Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Σύμφωνα με την απόφαση 156/2024 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που δημοσιεύτηκε σε έκτακτη δημόσια συνεδρίαση στο ακροατήριο του Δικαστηρίου, στις 29.1.2024 απορρίφθηκε η ένσταση του κ. Μιχαήλ Μελικίδη του Κωνσταντίνου, κατοίκου Πευκοδάσους
, σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα της δημοτικής κοινότητας Πευκοδάσους όπως είχε εξαχθεί στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Σεμινάριο Ιστορίας στο Μουσείο Δροσίνη-Δημοτική Βιβλιοθήκη Κηφισιάς

Του Βλάση Αγτζίδη
Η νέα περίοδος για το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο μετά τις εκλογές και την αλλαγή της διοίκησης στο Δήμο Κηφισιάς, ξεκινά με νέο προγραμματισμο. Στο πλαίσιο αυτό, το Σεμινάριο Ιστορίας ξεκινά τις παρουσιάσεις στις 2 Φεβρουαρίου 2024, 7.00 μμ.

Ο Γιώργος Γεωργαντάς πολιτικοΛΟΓΕΙ με το Θωμά Μαρκόπουλο στον OkRadio

 

Περί "Πατρότητας", "Μητρότητας" και Ιστορίας

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Το ΚΚΕ είναι μια ιδιόμορφη έκφραση του συντηρητισμού τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας. Τούτος εκδηλώνεται ποικιλοτρόπως έναντι διαφόρων καινοφανών κοινωνικών φαινομένων. Αρχίζοντας από το πιο συμβατικό και ακίνδυνο εκείνο της μόδας και καταλήγοντας στα εκάστοτε νέα ρεύματα στο χώρο των νεανικών υποπολιτιστικών δικτύων. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, “συμμορφώνεται”, εννοείται με την σχετική χρονική καθυστέρηση, στην επικρατούσα ροή των πραγμάτων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας έκοψε τη βασιλόπιτά του

Το απόγευμα της Τρίτης 30 Ιανουαρίου 2024, λίγο πριν την έναρξη της 3ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας κόπηκε η καθιερωμένη βασιλόπιτα.

Εθιμοτυπικές επισκέψεις του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Κιλκίς Δημόκριτου Δεμερτζίδη

Δελτίο τύπου Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς
Εθιμοτυπικές επισκέψεις πραγματοποίησε την 31-01-2024 ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, Α/Δ Δεμερτζίδης Δημόκριτος, με αφορμή την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του.

Δημιουργία Ένωσης Παλαιών Προσκόπων στην πόλη του Κιλκίς

Ανακοίνωση 
Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Κεντρικής Μακεδονίας 

Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Κεντρικής Μακεδονίας ξεκινά μια προσπάθεια για τη δημιουργία Ένωσης Παλαιών Προσκόπων στην πόλη του Κιλκίς. Όσοι και όσες υπήρξαν μέλη της Προσκοπικής Κίνησης στην πόλη του Κιλκίς σε οποιοδήποτε Προσκοπικό Σύστημα και με οποιαδήποτε ιδιότητα μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στον σύνδεσμο που ακολουθεί:
https://forms.gle/VSSRvtuLmAPAkhnk9
Πληροφορίες: Κέρος Ιωάννης (694 818 3236), Καναρόπουλος Χρήστος (694 434 1216)
Δείτε την παρουσίαση ΕΔΩ

Τι λέει η Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς, για την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς

Δελτίο τύπου Λαϊκής Συσπείρωση Κιλκίς
Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς αναδείχθηκε για ακόμη μία φορά η οργανωμένη προσπάθεια της δημοτικής αρχής να πείσει συμβούλους και λαό ότι όλα όσα κάνει είναι προς όφελος των πολλών, ακόμα και όταν οι αναφορές τους αφορούσαν εργολάβους, έλλειψη προσωπικού και ευλαβική πίστη στους άδικους νόμους, που διαχρονικά έχουν ψηφίσει όλες οι κυβερνήσεις.

Η ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς έκοψε τη βασιλόπιτά της

Δελτίο τύπου 
ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024 η κοπή της Βασιλόπιτας της ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς. Η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση ξεκίνησε με την Ευλογία της Βασιλόπιτας από τον Ιερέα εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Βαρθολομαίου και ακολούθως ο Πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης κ. Νικόλαος Τοπαλίδης έκανε την κοπή της Βασιλόπιτας.

Συνάντηση Πέτρου Παππά με την Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς

Δελτίο τύπου Πέτρου Παππά
Ο Βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Παππάς, συναντήθηκε με το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς. Στη συζήτηση τέθηκαν τα δίκαια αιτήματα του κλάδου, ειδικά σε μια εποχή όπου η ανάγκη ασφάλειας καθίσταται επιτακτική για όλη την κοινωνία.

(VIDEO) Εορταστική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς, προς τιμήν των Αγίων Τριών Ιεραρχών

Εορταστική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς, προς τιμήν των Αγίων Τριών Ιεραρχών. Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024.