Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Αλέξανδρος Κιλκίς: Κυριακή με νίκες

Με χαμόγελα και νικηφόρα παιχνίδια πέρασε το πρωινό της Κυριακής για τους μικρούς αθλητές της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς, που αγωνίστηκαν στη Θεσσαλονίκη. Το τμήμα τζούνιορ (γεννημένοι το 2001) αγωνίστηκε, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Μακεδονίας, κόντρα στον Αίαντα Ευόσμου και επικράτησε με το ευρύ 9-1.

Σε Iνδονησία, Θιβέτ, Κολομβία, ιθαγενείς σταματούν τα μεταλλεία χρυσού. H Kόστα Ρίκα επιμένει, στην Αργεντινή οι διαδηλώσεις επεκτείνονται και άλλα “μικρά” νέα…

Αναδημοσίευση από το http://antigoldgreece.wordpress.com                                               Από τη διεθνή ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών:
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ:Η κυβέρνηση της Ινδονησίας υποχρεώθηκε να ανακαλέσει την άδεια που είχε χορηγήσει σε Ινδονησιακή-Αυστραλιανή εταιρεία για έρευνα και εκμετάλλευση χρυσού στο νησί Σουμπάβα, μετά από τις διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων και τον εμπρησμό του γραφείου του Περιφερειακού Διευθυντή στις 26 Ιανουαρίου. Τον περασμένο Δεκέμβριο, οι διαδηλώσεις των αγροτών και ψαράδων κατοίκων του νησιού κατέληξαν σε τραγωδία όταν η αστυνομία πυροβόλησε σχεδόν εξ’επαφής και σκότωσε δυο διαδηλωτές, ενώ τραυμάτισε άλλους οκτώ.
Indonesian protests force government to revoke gold mining permits – guardian.co.uk.

Πολίτες Αριστοτέλη: "Η διαστρέβλωση της αλήθειας στο Κιλκίς - 3ο επεισόδιο "

Κύριοι δεν επιθυμούμε
τέτοιου είδους λασπόλουτρα!!!
Σας χρωστάμε το 3ο και τελευταίο επεισόδιο… από τη διαστρέβλωση της αλήθειας στο Κιλκίς, που διαδραματίστηκε εκτενώς πριν από δύο εβδομάδες, στο συνεδριακό κέντρο της πόλης. Σήμερα όπως πληροφορούμαστε οι αρνητές της μεταλλείας, έχουν νέα προγραμματίσει μια νέα ημερίδα. Έως ότου μάθουμε τι νέο σκαρφίστηκε ο νους τους για να υποβαθμίσουν τη δική μας περιοχή και να εμποδίσουν και την ανάπτυξη στο Κιλκίς, ας θυμηθούμε την "τελευταία πράξη" των ανακριβειών, που ειπώθηκαν στι 15 Ιανουαρίου.

Αποφάσεις της γενικής συνέλευσης ιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς

Οι μετέχοντες στη Γενική Συνέλευση εργαζόμενοι του νοσοκομείου γιατροί, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό στο Γ.Ν. Κιλκίς, καταλήξαμε στα παρακάτω:
1. Διαπιστώνουμε ότι τα σημερινά αλλά και μονιμότερα προβλήματα του Ε.Σ.Υ. και κάθε επιμέρους κλάδου επειδή οφείλονται στη γενικότερη αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και τον αποθρασυνόμενο διεθνή νεοφιλελευθερισμό, δεν μπορούν να βρουν τη λύση τους σε περιορισμένα μεμονωμένα ή ειδικά κλαδικά αιτήματα και διεκδικήσεις.
2. Διαπιστώνουμε επίσης ότι επιμένοντας στην προβολή και υποβολή τέτοιων ειδικών αιτημάτων του κλάδου μας ουσιαστικά παίζουμε το παιχνίδι της ανάλγητης εξουσίας που επιθυμεί να αποτρέψει τη δημιουργία ενός πανεργατικού παλλαϊκού μετώπου σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, με κοινές διεκδικήσεις και εναντίον της κοινωνικής εξαθλίωσης που επιφέρει με την πολιτική της, ώστε να αντιμετωπίσει ευκολότερα το διασπασμένο εχθρό της, τον λαό.

Διαθέσιμο σε όλα τα σημεία λιανικής πώλησης το βρεφικό γάλα 1ης ηλικίας

Άλλος ένας αναχρονιστικός κανονιστικός περιορισμός αίρεται από τα Υπουργεία Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο της απλοποίησης του ρυθμιστικού περιβάλλοντος που διέπει τη λειτουργία της ελληνικής αγοράς, με γνώμονα την ενίσχυση του ανταγωνισμού και την προστασία του εισοδήματος των καταναλωτών.

Ετήσιος χορός Κιλκισιακού την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012


Εγκατάσταση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Κιλκίς στην πρώην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη

Ο χώρος της πρώην Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς στην πλατεία της δημοτικής αγοράς ανακαινίστηκε, διαμορφώθηκε κατάλληλα με την κατασκευή νέων γραφείων και εκεί πλέον στεγάζονται από την έναρξη της νέας χρονιάς οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κιλκίς. Στο ίδιο κτίριο (παλιό Δημαρχείο) συστεγάζονται και οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και παραμένει το Γραφείο του Αντιδημάρχου Ποιότητας ζωής, Πολεοδομίας, Έργων, Δικτύων και Αστικού Σχεδιασμού κ. Δ. Τσαντάκη.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ατόμου για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος Κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός χάλκινων και μεταλλικών αντικειμένων

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου Σερρών, σε βάρος ενός υπηκόου Βουλγαρίας 26 ετών, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Ειδικότερα, χθες (29.01.2012) το απόγευμα, στον Συνοριακό Σταθμό Προμαχώνα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Σερρών, το Ι.Χ. Φορτηγό το οποίο οδηγούσε ο 26χρονος και σε έλεγχο του οχήματος, βρέθηκαν:

Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα για ναρκωτικά στην Κατερίνη Επιχείρησαν να εισάγουν ναρκωτικά στα Κρατητήρια

Συνελήφθησαν χθες (29.01.2012) το απόγευμα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας μία γυναίκα 55 ετών και τρεις άντρες, ένας 25 και δύο 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για προμήθεια ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, ο 25χρονος και η 55χρονη επιχείρησαν να εισάγουν στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Κατερίνης, (1) αυτοσχέδιο σακουλάκι, που περιείχε κάνναβη βάρους (2,1) γραμμαρίων το οποίο το είχαν κρυμμένο μέσα σε ραφή παντελονιού, με σκοπό να το παραδώσουν, στον 20χρονο, ο οποίος κρατείτο για υπόθεση ναρκωτικών.

Συνελήφθησαν στην περιοχή Πολυκάστρου δύο άτομα για διευκόλυνση εξόδου σε μη νόμιμους μετανάστες

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς, συνελήφθησαν χθες (29.01.2012) το πρωί, στην χ/θ 546ο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Ευζώνων, δύο ημεδαποί 57 και 51 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα έξι μη νόμιμων μεταναστών.

Απάντηση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ για τη συνέχιση λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος Πολυκάστρου

Ευνοϊκή προοπτική για τη συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος ΕΛΤΑ στο Πολύκαστρο, περιλαμβάνει η απάντηση της Υπηρεσίας στο από 13/12/2011 σχετικό έγγραφο του Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Γκουντενούδη. Στην απάντηση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ υπάρχει η διαβεβαίωση ότι το κατάστημα του Πολυκάστρου όχι μόνο δεν θα αναστείλει τη λειτουργία του, αλλά το προσωπικό θα ενισχυθεί με την προσθήκη ενός ακόμη εποχικού υπαλλήλου. Στην απάντηση επίσης γίνεται σαφής μνεία για τη διατήρηση της λειτουργίας των δυο Ταχυδρομικών Πρακτορείων που λειτουργούν στην περιοχή.

Συνελήφθη 67χρονος ημεδαπός στη Χαλκιδική, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο Το συνολικό χρέος ξεπερνάει τις 604.000 ευρώ

Συνελήφθη σήμερα (30.01.2012) το πρωί, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου, ένας 67χρονος ημεδαπός, διευθύνων σύμβουλος εταιρείας που δραστηριοποιείται στην Παρασκευή και διανομή σκυροδέματος, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση κατά την χρονική περίοδο από 01-12-2006 έως 30-11-2011.

Πρόγραμμα του Πανηγυριού του Αγίου Τρύφωνος στο Κιλκίς

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Στενημαχιτών Κιλκίς «Ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ», ανακοινώνουν το πρόγραμμα του Πανηγυριού του Αγίου Τρύφωνος και προσκαλούν τους ευσεβείς χριστιανούς να τιμήσουν την μνήμη του Αγίου Τρύφωνος προστάτου των Αμπελουργών και των οπωροκηπευτικών.

Πρόταση για τον εορτασμό των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Γουμένισσας από την επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού ‘’Παιονία – Όραμα Ευθύνης και Προοπτικής’’ Αθανασία Λιάρτση –Σταυροπούλου

Πρόταση έξι σημείων για τον εορτασμό των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Γουμένισσας κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας, κατά τη συνεδρίασή του την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, η επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού ‘’Παιονία – Όραμα Ευθύνης και Προοπτικής’’ Αθανασία Λιάρτση –Σταυροπούλου. Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης υπογράμμισε ιδιαίτερα το αξιακό φορτίο της ιστορικής επετείου για την ιστορική έδρα του Δήμου Παιονίας αλλά και την ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες από το Δήμο Παιονίας για τον εορτασμό της.

Δηλώσεις προέδρου ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου) κ. Βασίλη Κορκίδη με αφορμή τις απαιτήσεις της Τρόικας και τις νέες συναντήσεις με τον Υπουργό Εργασίας

«…Οι εντολές της Τρόικας για άλλη μια φορά αγνοούν και περιφρονούν την Κυβέρνηση, τα κόμματα και τους εκπροσώπους εργοδοτών και εργαζομένων, αδιαφορούν για τη θέση και την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία και παρακάμπτουν κάθε κοινοτική νομοθεσία.

Έργο χρυσού Περάματος: αρνητική η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων, θετικό (ως συνήθως) το ΚΑΣ…

Αναδημοσίευση από το http://antigoldgreece.wordpress.com 

Η σημαντικότερη, μαζί με τα Άβδηρα, αρχαιολογική περιοχή της Θράκης απειλείται από τα μεταλλεία χρυσού
Σα να το έχουμε ξαναδεί το έργο. Θετικά γνωμοδότησε για την επένδυση χρυσού στο Πέραμα της Θράκης το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, με ψήφους 9 υπέρ και 3 κατά. Απόφαση που σίγουρα δεν προκάλεσε έκπληξη, με δεδομένο το ιστορικό των γνωμοδοτήσεων του συγκεκριμένου οργάνου για μεταλλευτικές-βιομηχανικές επενδύσεις. Στο ιστορικό αυτό θα αναφερθούμε λίαν συντόμως, αφού πρώτα μάθουμε τι θα αποφανθεί το ΚΑΣ για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της S&B μέσα στο Δελφικό Τοπίο . Επίσης δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το ΚΑΣ γνωμοδότησε θετικά παρά την απόλυτα αρνητική θέση της αρμόδιας ΙΘ' Εφορείας Προΐστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων η οποία, με το έγγραφο που παρουσιάζουμε πιο κάτω (φωτογραφίες), αποκαλύπτει την κομβική σημασία της συγκεκριμένης περιοχής για την κατανόηση και ανάδειξη της αρχαίας Θράκης.

Νέες επενδύσεις ύψους 11 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Δέκα νέες επενδύσεις συνολικού ύψους 11.352.160 ευρώ εγκρίθηκαν για την Κεντρική Μακεδονία, στο πλαίσιο της αξιολόγησης των προτάσεων βάσει του νέου αναπτυξιακού νόμου 3908/2011. Συνολικά, στη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας είχαν υποβληθεί 14 επενδυτικά σχέδια στην κατηγορία «Περιφερειακή Συνοχή».
Όπως δήλωσε σχετικά ο αν. Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δ.Ψωμιάδης, «Υπάρχει ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση παραγωγικών επενδύσεων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στην πρωτόγνωρη οικονομική συγκυρία που ζούμε δεν έχουμε περιθώρια για κωλυσιεργίες. Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτικό όπλο που μας δίνεται καθώς και να διευκολύνουμε τους ιδιώτες που θέλουν να επενδύσουν στη γη της Κεντρικής Μακεδονίας».

Συνεδριάζει την Τετάρτη η ΝΕ Συνασπισμού Κιλκίς

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Συνασπισμού Κιλκίς ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του Συνασπισμού ότι την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 17:30 θα συνεδριάσει η ΝΕ Συνασπισμού Κιλκίς στην οποία θα παραστεί και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, στα γραφεία του κόμματος (Αθηνών 1 - 1ος όροφος - Έναντι στάση ΤΑΧΙ) με θέμα τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Καθ' οδόν τα εκκαθαριστικά ΕΤΑΚ και ΦΑΠ της τελευταίας διετίας Τα πρώτα ραβασάκια από το παρελθόν θα λάβουν οι φορολογούμενοι

Ξεκινά μέσα στις επόμενες ημέρες η αποστολή των ειδοποιητηρίων για το ΕΤΑΚ του 2009, καθώς και για το ΕΤΑΚ του 2010 και του 2011. Στην αποστολή των εκκαθαριστικών, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο, θα υπάρξει χρονική απόσταση ώστε να μην κληθούν οι φορολογούμενοι να τα πληρώσουν όλα μαζί.

Συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς στη Έκθεση AGROTICA 2012

Με κεντρικό περίπτερο θα συμμετάσχει η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην 24η AGROTICA 2012. Η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων που πραγματοποιείται κάθε 2 χρόνια, είναι και φέτος συνεπής στο ραντεβού της για να παρουσιάσει όλες τις τελευταίες εξελίξεις σε μηχανήματα, εξοπλισμό και εφόδια απ’ όλο τον κόσμο. Θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 5 Φεβρουαρίου 2012 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Helexpo στη Θεσσαλονίκη. Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς θα βρίσκεται εκεί για να παρουσιάσει τα τοπικά της παραδοσιακά προϊόντα από την Τετάρτη έως την Κυριακή 10:00 – 19:00 και το Σάββατο 10:00 – 20:00.

Τίτλοι εφημερίδων Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Στη 2,5 ωρών σύσκεψη – Αναγκαστική συμφωνία των τριών Αρχηγών για το νέο Μνημόνιο·Για σκληρή διαπραγμάτευση επιμένει ο Σαμαράς·Στις 21 Μαΐου οριστικά οι Πανελλαδικές – Αναλυτικό το πρόγραμμα των Εξετάσεων, το απαιτούμενα δικαιολογητικά
ΑΥΡΙΑΝΗ ·Γερμανική αποικία με διορισμένο έπαρχο θέλει να κάνει τη χώρα μας η Μέρκελ- Δημοσιεύματα εξευτελισμού της χώρας μας από τους Τούρκους που καραδοκούν για να εκμεταλλευτούν την κατάσταση·Στη συνάντηση με Παπαδήμο – Κόκκινες γραμμές από τον Σαμαρά – Σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα χωρίς λευκή επιταγή·REUTERS: - Φόβος για χάος και βία στην Ελλάδα σε περίπτωση χρεοκοπίας