Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Eκδήλωση - συζήτηση της ΚΝΕ στο Κιλκίς, με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό



Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή, 2/9/2022, 10:46 μ.μ.

Συνελήφθησαν 2 άτομα στην Πιερία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθησαν χθες (1 Σεπτεμβρίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Πιερίας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 2 ημεδαποί άνδρες, για καλλιέργεια κάνναβης.

Ενημερωτική εκδήλωση στη Γουμένισσα, με θέμα "Επίκαιρα θέματα Δημόσιας Υγείας"

Ενημερωτική εκδήλωση στη Γουμένισσα με τίτλο «Επίκαιρα θέματα δημόσιας υγείας» διοργάνωσε ο Δήμος Παιονίας την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2022. Στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία Θ. Ζελέγγου, μπροστά σε ένα ιδιαίτερα ζεστό και εκδηλωτικό κοινό, η κεντρική ομιλήτρια και ψυχολόγος Έλλη Φρεγγίδου αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία του πληθυσμού. 

Λουκουμάς και τσίκνα

Γράφει η Παναγίτσα Μιχαήλου
Έτσι που λέτε. Πέρασαν κιόλας δυο χρόνια που οι πρώτες οι Τετάρτες του Σεπτέμβρη περασαν χωρίς φωτιές και κάπνες. Χωρίς Καζαντζίδη και λαϊκό βαρύ από τις δώδεκα το μεσημέρι. Αλλά προπάντων χωρίς εκείνο τον καννιβαλισμο που ξυπνούν τα όχι πάντα καλής ποιότητας κατεψυγμένα.

Οι "πισίνες" του Πάρκου Γαλήνη Κιλκίς

Παρέμβαση του αναγνώστη της Γνώμης Γ. Κ.
Πάρκο Γαλήνη Κιλκίς: Οι "πισίνες" σχηματίστηκαν μετά από τη σημερινή βροχή και απεικονίζουν την κακή κατάσταση και την ελλιπή συντήρηση του εδάφους, τόσο στα μονοπάτια, όσο και σε διάφορα ζωτικά σημεία του πάρκου.

Μήνυμα προς την κοινωνία που αδιαφορεί

Παρεμβαίνει η Παρασκευή 
Κουραλίδου
Nοσηλεύτρια σε αναστολή εργασίας του Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Κιλκίς
Ένας ελεύθερος άνθρωπος
Με μεγάλη μου έκπληξη αλλά κυρίως με απέραντη λύπη παρακολουθώ την αδιαφορία του μεγαλύτερου τμήματος της κοινωνίας ως προς τη βάναυση, εκδικητική, ανελέητη, απάνθρωπη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά της πολιτείας απέναντι σε μια μερίδα συνανθρώπων τους.

Φραγγίδης: Σοκαριστική η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης για τις γυναίκες-θύματα βιασμού και τις αμβλώσεις

Υπογράφει ο Γιώργος Φραγγίδης
Ο Μητροπολίτης Δωδώνης με μια εξωφρενικά απαράδεκτη δήλωσή του για τα θύματα βιασμού, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, επιχείρησε με εμπρηστικό τρόπο να επαναφέρει θέματα που η ελληνική Κοινωνία και Πολιτεία έχουν κλείσει προ καιρού και οριστικά.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2007. Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.
ΓΝΩΜΗ
ΓΡΑΜΜΑ

Η ανάμνηση



Του Φώτη Μισόπουλου
''Δεν ξέρω αν με γνωρίζετε''/
''Φυσικά, τόσο καιρό μένουμε στο ίδιο σπίτι''
Franz Kafka [1]

To 1ο ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς ευχαριστεί θερμά ...

Ευχαριστήρια επιστολή 1ου ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς
Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κιλκίς κ. Ιωάννη Λιναρδάκη για την άμεση ανταπόκριση τους στην επίλυση ενός χρονίζοντος προβλήματος της σχολικής μονάδας, την εγκατάσταση δικτυακής υποδομής και υποδομής εγκατάστασης βιντεοπροβολέων σε όλες τις αίθουσες του σχολείου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης υποδέχθηκε στο Διοικητήριο την αθλήτρια αντισφαίρισης Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου

Τη νεαρή αθλήτρια αντισφαίρισης Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, από την Αξιούπολη του ν. Κιλκίς που έγραψε μία ακόμα “χρυσή” σελίδα στο βιβλίο της ελληνικής αθλητικής ιστορίας, πετυχαίνοντας, πρόσφατα, την πιο σημαντική νίκη στην καριέρα της, με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο WTA 125 τουρνουά του Βανκούβερ, υποδέχθηκε, σήμερα στο Διοικητήριο, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης.

Βραδιές πολιτισμού στη Βίλα Αλλατίνη από 05-09 Σεπτεμβρίου 2022

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για τρίτη χρονιά, αναδεικνύει τους κήπους της Βίλας Αλλατίνη σε ένα ιδιαίτερο χώρο πολιτισμού, μέσα στην πόλη. (Βασιλίσσης Όλγας 198). Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να δημιουργήσουμε ένα πυρήνα πολιτισμού μέσα στον αστικό ιστό της πόλης και να ψυχαγωγήσουμε το κοινό μας.

Αφιέρωμα στην τρίτη ηλικία στην Αξιούπολη



ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 66 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε τον Αύγουστο

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Τον Αύγουστο του 2022 οι παίκτες κέρδισαν περισσότερα από 66 εκατομμύρια ευρώ. Την τελευταία εβδομάδα, από τις 23 Αυγούστου έως τις 29 Αυγούστου 2022, τα κέρδη ξεπέρασαν τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Που εξαφανίστηκε το τουριστικό περίπτερο από την Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς; Οέο;

Γράφει ο Πανίκας Μαύρος
Μετά από μισό και πλέον αιώνα ζωής σε μια από τις χειρότερες πόλεις της Νότιας Βαλκανικής, τεμέτερον το χωρίον το Κιλκίς, στο μοναδικό ερώτημα που δεν έχω απάντηση είναι: "Είναι ανίκανοι ή δεν θέλουν;"

Συμπληρωματικές εγγραφές στο 2ο Πειραματικό ΓεΛ Κιλκίς για το σχολικό έτος 2022-2023

Δελτίο τύπου 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς
Το Επιστημονικό Εποπτικό Συμβούλιο (ΕΠ.Ε.Σ) του 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς (αρ. πράξης 7/31-8-2022) προκηρύσσει συμπληρωματικές εγγραφές μαθητών/τριών στις κενές εναπομένουσες θέσεις του 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς.

Ενόψει της 3ης του Σεπτέμβρη

Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου

Συμπληρώνονται 48 χρόνια από τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, μια παράταξη που έμελλε να πρωταγωνιστήσει στο πολιτικό σκηνικό, μια παράταξη που έφερε τον εκδημοκρατισμό των θεσμών και της κοινωνίας.

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών απο τον Ερυθρό Σταυρό Κιλκίς

Το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Κιλκίς με χαρά ανακοινώνει τη διεξαγωγή σεμιναρίου Πρώτων Βοηθειών στις 1-10-2022 & 2-10-2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Ηabitat.

Ορκίστηκε ο νέος πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σκρα , Σταύρος Σταυρίδης

Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 ορκίστηκε από τον δήμαρχο Παιονίας Κώστα Σιωνίδη, ο νέος πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σκρα Σταύρος Σταυρίδης, ο οποίος αντικατέστησε τον επί πολλά έτη πρόεδρο της κοινότητας Στέφανο Έππα.

Διευκρινίσεις για την επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης

Σχετικά με την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διευκρινίζονται τα εξής: Όσοι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες πληρούν τις προϋποθέσεις για την επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο και δεν έλαβαν την επιστροφή που δικαιούνται επειδή δεν είχαν εγγραφεί εγκαίρως, έως τις 15 Ιουλίου, στο Μητρώο Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (Μ.Α.Ε.), δύνανται να εγγραφούν έως τις 30 Οκτωβρίου 2022, ώστε να λάβουν, ακολούθως, το ποσό της επιστροφής του ΕΦΚ που τους αναλογεί.

2ο δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων για βαμβακοπαραγωγούς του νομού Κιλκίς

Το παρόν δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεωναπευθύνεται στους βαμβακοπαραγωγούς με στόχο την αποτελεσματική φυτοπροστασία στον πραγματικό καλλιεργητικό χρόνο.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς "Οι Αργοναύτες"

Δελτίο τύπου Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "Οι Αργοναύτες"

Η εγγραφές στα παιδικά μας τμήματα, αλλά και στα τμήματα χορού όλων των ηλικιών ξεκίνησαν. Η γραμματεία μας θα λειτουργεί για νέες εγγραφές όλο τον Σεπτέμβριο τις παρακάτω ημέρες και ώρες: