Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2006 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)


Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας και τα ένθετά της, όπως ακριβώς κυκλοφόρησαν πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή,  24 Νοεμβρίου 2006. Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.
ΓΝΩΜΗ
ΑΘΛΗΜΑ (ΕΝΘΕΤΟ)
ΓΡΑΜΜΑ (ΕΝΘΕΤΟ)
ΑΓΟΡΑ (ΕΝΘΕΤΟ)

Κιλκίς: Σεμινάριο με τίτλο "Πλατφόρμα «MyDATA» Ηλεκτρονικά Βιβλία ΑΑΔΕ - Λογιστές και Λογιστικά Γραφεία"

Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Κιλκίς διοργανώνει σεμινάριο με τίτλο "Πλατφόρμα «MyDATA» Ηλεκτρονικά Βιβλία ΑΑΔΕ - Λογιστές και Λογιστικά Γραφεία" την Τρίτη 30.11.21 και ώρα 16:00-21:00 στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κιλκίς (Καπέτα Γεωργίου 17, Κιλκίς).

Ο "Άθλος" Κιλκίς με έξι μετάλλια απο το διασυλλογικό πρωτάθλημα tae kwon do στο Ωραιόκαστρο


Δελτίο τύπου "Άθλου" Κιλκίς
Στις 20-21 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε το διασυλλογικό πρωτάθλημα tae kwon do (w.t.f.) της Ένωσης Ταεκβοντο Βορείου Ελλάδος (ΕΤΑΒΕ) στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Στο πρωτάθλημα αυτό συμμετείχαν αθλητές από Σωματεία όλης της Βόρειας Ελλάδας. Το επίπεδο των αθλητών ήταν υψηλό και το σύνολο των αγώνων μεγάλο με συνεχή ροή αγώνων στα τερέν από τις 9.00 η ώρα το πρωί έως της 22.00 το βράδυ με τους τελικούς.

Επεκτείνεται το δικαίωμα άσκησης επαγγέλματος γεωπόνου στους πτυχιούχους των Τμημάτων Γεωπονικής όλης της χώρας


Ένα χρόνιο θεσμικό έλλειμμα που αφορά στα επαγγελματικά δικαιώματα των γεωπόνων καλύπτεται με πρωτοβουλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού και του υφυπουργού κ. Γιώργου Στύλιου.

Προϋπολογισμός του 2022: Η επανεκκίνηση που δεν…ξεκίνησε


Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, π. Αν. Υπουργού Οικονομικών

-Όταν οι προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού είναι υπεραισιόδοξες για ένα μέγεθός του με σημαντικές πολλαπλασιαστικές επιπτώσεις στην οικονομία, τότε ο εκτροχιασμός του μεγέθους αυτού εύλογα προκαλεί αναταράξεις. Στον κρατικό προϋπολογισμό του 2022 προβλέπεται αύξηση των επενδύσεων κατά 21,9%!!!. Παρόμοια πρόβλεψη υπήρχε και το 2021 με αντίστοιχη αύξηση της τάξης του 23,2%. Το 2021 θα κλείσει όμως με περίπου τη μισή αύξηση από την προβλεπόμενη, με 11,7%. Έχοντας υπόψη τα δεδομένα της οικονομίας μας, πολύ δύσκολα θα επιβεβαιωθεί η ανωτέρω πρόβλεψη για το 2022, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Κορωνοϊός (24/11/2021): 7.108 νέα κρούσματα (87 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 93 θάνατοι και 612 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 7.108, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 901.661 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 50.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 96 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.295 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συγκλονιστικό: "Οδήγησε τη μητέρα του σε θάνατο λόγω του αρνητισμού του να εμβολιαστεί


Με μελανά χρώματα περιγράφει σε επιστολή του ο εφημέριος του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Πτολεμαΐδα Χρυσόστομος Τσίρης, τον παραλογισμό που επικρατεί σε μερίδα πιστών σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού.

Εορτασμός της επετείου της Εθνικής Αντίστασης, στο Κιλκίς


Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών Οχυρών και της Μάχης της Κρήτης υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων, που με τις δυνάμεις τους αντιτάχθηκαν στον κατακτητή και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας.

Τα νέα του ΑΣΕΠ (24/11/2021)


Δελτίο τύπου ΑΣΕΠ
1. 6Ε/2021: Πλήθος Αιτήσεων Συμμετοχής
2. Πρόσκληση για προμήθεια ειδών καθαριότητας
3. Επιλεγείς επιπέδου ΓΔ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
4. 9Κ/2021: Εκκίνηση υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων
5. 6Κ/2018: Οδηγίες για τη διενέργεια στις 27 & 28/11/2021 αθλητικών δοκιμασιών

"Με θλίψη και μεγάλη στενοχώρια αποχαιρετούμε τον εργατικό συνάδελφο Παναγιώτη Αλμασίδη"


Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς - Παιονίας
Με θλίψη και μεγάλη στενοχώρια αποχαιρετούμε τον εργατικό συνάδελφο Παναγιώτη Αλμασίδη και εκφράζουμε στην οικογένειά του, στους οικείους του και στους φίλους του τα πλέον θερμά συλλυπητήριά μας.

Έτσι θα γίνει η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίου


H Ιερά Μητρόπολη Πολυανής & Κιλκισίου αναγγέλλει στο Χριστεπώνυμο πλήρωμά της τα κάτωθι:

Η Ενθρόνιση του Νέου Μητροπολίτου προεστού της Ευχαριστιακής Συνάξεως, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου της εν Κιλκισίω Εκκλησίας κ.κ. Βαρθολομαίου, θα τελεσθεί ημέρα Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 3:30 απογευματινή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού.

Απάτες της Black Friday και πώς να τις αποφύγετε


Συμβουλεύουν οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς Κιλκίς
Η Black Friday προσελκύει εκατομμύρια αγοραστές που επιδιώκουν να πετύχουν προσφορές και να αγοράσουν hot προϊόντα. Ακολουθούν έξι κοινές απάτες της Black Friday και το πώς να κάνετε τις γιορτινές σας αγορές χωρίς να πέσετε θύμα κάποιου απατεώνα.

Κιλκίς: Αναβολή αποψινού φιλικού αγώνα μπάσκετ


Αναβάλλεται ο αποψινός αγώνας μπάσκετ μεταξύ των παλαίμαχων αθλητών του Κιλκίς και της μεικτής ομάδας διεθνών αθλητών στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κιλκίς λόγω νόσησης παικτών από την Covid -19.

Μήνυμα Προέδρου Επιτροπής Ισότητας Δήμου Κιλκίς Μαρίας Μασμανίδου - Τσάβαλου για την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών


Υπογράφει η Μαρία Μασμανίδου - Τσάβαλου

Πρόεδρος Επιτροπής Ισότητας Δήμου Κιλκίς

Πόσες εκκλήσεις χρειάζονται για να σταματήσει η βία; Πόσες απολογητικές συγνώμες θα μετρήσουμε ακόμη για να ομολογηθεί η κακοποιητική συμπεριφορά κατά των γυναικών; Και πόσο μπορεί να συνεχιστεί η ακραία έμφυλη βία; Οι δεκατρείς δολοφονίες γυναικών που συγκλόνισαν τον τελευταίο χρόνο την κοινή γνώμη, κοφτερές μαχαιριές στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας, τεμαχίζουν κάθε έννοια σεβασμού για την ανθρώπινη ύπαρξη. 

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 24/11/2021, 3:02 μ.μ


Εκτέλεση εντάλματος σύλληψης

Συνελήφθη χθες (23 Νοεμβρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

2o Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς: Χτίζοντας υγιείς σχέσεις


Δελτίο τύπου 2oυ Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών (25η Νοεμβρίου), καθώς και τα ανησυχητικά, αυξανόμενα κρούσματα περιστατικών ενδοοικοογενειακής βίας και κακοποιητικών σχέσεων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου διάλεξη με θέμα ‘’Χτίζοντας υγιείς σχέσεις’’, με προσκεκλημένη ομιλήτρια την κυρία Παρασκευή Αγγελή, ψυχολόγο, προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Βέροιας, υπεύθυνη εφαρμογής του ειδικού θεραπευτικού προγράμματος της ποινικής διαμεσολάβησης σε δράστες ενδοοικογενειακής βίας και αντιμετώπισης κακοποιητικών περιστατικών εις βάρος γυναικών και ανηλίκων.

Χάρης Καστανίδης: Ιδεολογική και προγραμματική διακήρυξη για τη σύγχρονη ελληνική σοσιαλδημοκρατία


Χάρης Καστανίδης - Ιδεολογική και προγραμματική διακήρυξη για τη σύγχρονη ελληνική σοσιαλδημοκρατία 

I. Το ιδεολογικό πλαίσιο
Το ΠΑΣΟΚ είναι και οφείλει να είναι η μεγάλη και σύγχρονη ελληνική Κεντροαριστερά. Εντάσσεται στην ευρωπαϊκή πολιτική παράδοση του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Αντλούμε τις ιδέες μας από τη μεγάλη δεξαμενή των ιδεών του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Ένα μεγάλο Πατριωτικό Μέτωπο, Ρεαλισμού και Προόδου



Υπογράφουν:*
- Βασιλική (Λίλη) Παναγούλια, Φωτεινή (Φαίη) Κυριακίδου, Αλεξία-Σταυρούλα Χαρακίδα, 
Χαράλαμπος (Μπάμπης) Καραγεωργίου, Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς
Κυβέρνηση, Επιτυχίες, Μεταρρυθμίσεις, Διπλωματία, Έργα, Διαφοροποιήσεις, Νέο Ρεύμα, Ψηφιακός Κόσμος... διαγραφές, παραιτήσεις, γκρίνια... ο Ψηλός, ο Μουστάκιας, οι ξανθές μπούκλες, καραμανλικοι, μητσοτακικοί, σαμαρικοί, η Ντόρα, ο Τζιτζικώστας, ο Άδωνις, οι βαρόνοι, τα πριγκιπάτα και οι μαρκήσιοι… 

Ξεκινά νέο τμήμα Σαμαρειτών- Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς


Ανακοίνωση Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς
Εάν είσαι 16 έως 45 ετών και θέλεις να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου στην κοινωνία και σε όσους συνανθρώπους σου έχουν ανάγκη καθημερινά, κάνε τώρα την ηλεκτρονική σου αίτηση και γίνε ένας από τους καθημερινούς ήρωες του νέου τμήματος Σαμαρειτών- Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τμήματος Κιλκίς.