Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

...πυροβόλησε τη φωνή του


Του Φώτη Μισόπουλου

idées en prose en trois images- sur une idée de Faulkner
Η ανωνυμία έχει αναπληρωθεί από ένα ορισμένο αριθμό επινοήσεων
ROLAND BARTHES [1]

Κυκλοφόρησε το βιβλίο "Εκεί στα 20.000 πόδια..." της Φωτεινής Γιαννίτση

Η Φωτεινή Γιαννίτση Κυριακίδου γεννήθηκε το 1957 στο χωριό Άσπρος του Νομού Κιλκίς και ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Σπούδασε Αγγλική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και παρακολούθησε πολλά επιμορφωτικά προγράμματα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

3ο Φεστιβάλ κόμικς Κιλκίς «COMICSVILLE» 2023

Δελτίο τύπου 
Καλλιτεχνικού και Πολιτιστικού Συνόλου «η πόλις»

Το Καλλιτεχνικό και Πολιτιστικό σύνολο «η πόλις», παρουσιάζει για τρίτη συνεχή χρονιά το πολυθεματικό φεστιβάλ κόμικς «COMICSVILLE» με την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Δήμου Κιλκίς. Το θέμα που διαπραγματευόμαστε φέτος είναι οι αφηγήσεις, τα παραμύθια και οι θρύλοι μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων γύρω από τα κόμικς και τη διαδικασία παραγωγής τους. Συμμετέχουν καλεσμένοι Έλληνες αλλά και δημιουργοί του εξωτερικού.

Φρούριο Καβάλας: Το σήμα κατατεθέν της "Γαλάζιας Πόλης" (βίντεο)

Ευχαριστούμε για την ευγενική παραχώρηση τον Θεόφιλο Μπάμπουλη διαχειριστή του Καναλιού Point Of View GR
Το Φρούριο Καβάλας είναι κτισμένο στην κορυφή της Χερσονήσου της Παναγίας, στην τοποθεσία «Ακρόπολις». Κτίσθηκε το 1425 στα ερείπια της Βυζαντινής Ακροπόλεως της Χριστούπολης που είχε καταστραφεί το 1391.

Εργασίες αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης -Έδεσσας

Συνεχίζονται οι εργασίες αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023.

Στον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς , γονείς για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών

Εκπροσώπους από την Ένωση Γονέων Δήμου Κιλκίς, τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων από τη Νέα Σάντα, τον Καμπάνη και από άλλες περιοχές του νομού, δέχθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, για την εξεύρεση λύσης στο θέμα που έχει προκύψει σε σχέση με τη μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που ισχύει από σήμερα Τρίτη 17-10-2023

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ, (α.α. 14/17-10-2023), που ισχύει από σήμερα Τρίτη 17-10-2023.

Εορτασμός «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου στην Κεντρική Μακεδονία

Την 20η Οκτωβρίου, ημέρα εορτασμού της μνήμης του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου και εορτασμού της «Ημέρας της Αστυνομίας», θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις στην Κεντρική Μακεδονία ως ακολούθως:

Φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, του ΑΤΛΑΝΤΑ Κιλκίς με την ομάδα της Α.Ε. Δέλτα

Δελτίο τύπου ΑΤΛΑΝΤΑ Κιλκίς
Φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, έδωσε το αγωνιστικό τμήμα γυναικών του ΑΤΛΑΝΤΑ, στο ΔΑΚ Σίνδου, με την ομάδα της Α.Ε. Δέλτα. Το παιχνίδι που μοιράστηκε στα τρία σετ, ξεκίνησε πολύ δυνατά, βρίσκοντας και τις δυο ομάδες να παλεύουν για την νίκη, με την ΔΕΛΤΑ, να ξεχωρίζει.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008. Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.
ΓΝΩΜΗ
ΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΟΡΑ

Συγχαρητήρια στους επανεκλεγέντες Δημάρχους του νομού Κιλκίς

Ανακοίνωση Συλλόγου Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών «Α.Ο. Κιλκισιακού και Φίλων» 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών «Α.Ο. Κιλκισιακού και Φίλων» εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους επανεκλεγέντες Δημάρχους του νομού μας Δημήτριο Κυριακίδη - Δήμαρχο Κιλκίς και Κωνσταντίνο Σιωνίδη - Δήμαρχο Παιονίας και τους εύχεται καλή επιτυχία στο πολύπλευρο έργο που καλούνται να επιτελέσουν, προκειμένου ο νομός μας να κάνει βήματα προόδου και να βρεθεί στη θέση που του αξίζει. Επίσης εύχεται καλή δύναμη σε όλους τους πρόσφατα εκλεγμένους Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους για μια άκρως πετυχημένη και παραγωγική θητεία.