Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Παραίτηση Δ.Σ. του Κιλκισιακού και προκήρυξη εκλογών

Ανακοίνωση Κιλκισιακού 
Στο Κιλκίς, σήμερα 6 Μαΐου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση (εξ αποστάσεως λόγω κορωνοϊού) το Δ.Σ. του Κιλικισιακού  ύστερα από πρόσκληση του προέδρου κύριου Τζούμα Άγγελου, με μοναδικό θέμα: «Υποβολή παραίτησης του Δ.Σ. – Προκήρυξη εκλογών για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου». 

Δείτε ποιοι θα συμμετέχουν αυτό το Σάββατο (9/5/2020) στη λαϊκή αγορά του Κιλκίς

Από τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης ανακοινώνεται ο πίνακας με τα ονόματα των εκθετών που θα συμμετάσχουν στη λαϊκή αγορά του Κιλκίς το ερχόμενο Σάββατο 9 Μαΐου 2020. Η λαϊκή αγορά του Κιλκίς εξακολουθεί να λειτουργεί με το 50% των παραγωγών και επαγγελματικών πωλητών υπαίθριου εμπορίου. Ο πίνακας με τους συμμετέχοντες έχει ως εξής:

"Μουριές Κιλκίς: Ένα επεισόδιο σε επανάληψη"

Του Χρ. Χατζησάββα
Πριν από μερικά χρόνια βρέθηκα στο χωριό Σταθμός Μουριών, όντας βουλευτής, να συνομιλώ με κατοίκους που ανησυχούσαν με την είδηση του ότι σε ξενοδοχείο του χωριού θα εγκατασταθούν λαθρομετανάστες ώστε να διαμοιραστεί σε όλη την Ελλάδα πληθυσμός λαθρομεταναστών όπως προέβλεπε το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 6/5/2020, 06:30 μ.μ.

Έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού
Έλεγχοι διενεργούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Ατέρμων-Κιλκισιακός: Πράξεις νοήματος

Γράφει ο Παναγιώτης Ζιάκας
Προπονητής Ποδοσφαίρου
Τα γραπτά είναι σαν τα νησιά. Μοιάζουν αποκομμένα απ’ τη στεριά, μετέωρα στη μέση της θάλασσας, αποτελούν ωστόσο την προεξοχή μιας βαθύτερης γεωγραφικής δομής η οποία έχει μεν τοπικό χαρακτήρα, όσο όμως προχωράς προς τον βυθό συνειδητοποιείς πως αυτό που φαινόταν τοπικό γίνεται ευρύτερο και διαχρονικότερο. 

Αγαθοπούλου: Με εντολή Μητσοτάκη επιστρέφουν οι πρόσφυγες στις Μουριές Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Πριν 2 εβδομάδες, η ιστοσελίδα evrytanika.gr φιλοξενούσε «αποκλειστικό» ρεπορτάζ, στο οποίο αναφερόταν ότι ο Κώστας Μπακογιάννης ενδιαφέρθηκε προσωπικά για το Καρπενήσι και παρενέβη σε κυβερνητικά στελέχη ώστε να ακυρωθεί η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας. 

Κιλκίς: "Τρέχουν" οι ασφαλτοστρώσεις μέσα στην πόλη και στα χωριά

Ανακοίνωση Δήμου Κιλκίς
Με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα εσωτερικής οδοποιίας στο Κιλκίς και στους είκοσι τρεις οικισμούς των Δημοτικών Ενοτήτων. 

ΝΗΡΕΑΣ: Παροχή συμβουλευτικής για τη διαχείριση του άγχους σε µαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Ανακοίνωση Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ»
Στις 11 Μαΐου 2020 επιστρέφουν στα σχολεία τους, πρώτα από όλους οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου, αλλά και οι εκπαιδευτικοί τους, μέσα σε µια νέα καθημερινότητα µε συνεχείς αλλαγές, στρες και προκλήσεις, όπως είναι οι επερχόμενες εξετάσεις.

8 νέα άτομα στη Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Κιλκίς

Δελτίο τύπου Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς
Στο Κιλκίς, στις 06-05-2020, ημέρα Τετάρτη, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης δέχτηκε στο γραφείο του τα οκτώ (8) νέα άτομα που θα αποτελέσουν προσωπικό στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Κιλκίς, με τετράμηνες συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου. 

Στον αστερισμό του κορωνοϊού

Του Νίκου Νίτσα
Βλέποντας όλον αυτόν τον καιρό, τα διαγγέλματα του πρωθυπουργού, και αφουγκραζόμενος τις αντιδράσεις, ομολογώ πως άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια.
Από όσα μπόρεσα να καταλάβω και επηρεασμένος από το συγκινητικό και ενίοτε σκληρό ύφος των ανακοινώσεων και των διαγγελμάτων έμεινα με την αίσθηση ότι η βαλίτσα θα πάει μακριά και μαζί της θα σέρνονται όλα όσα έπονται μιας πανδημίας.

Φραγγίδης προς Μηταράκη: Δεν σέβεστε τους πολίτες του νομού Κιλκίς

Ερώτηση Γ. Φραγγίδη, προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη
Κύριε Υπουργέ,
Σε μία περίοδο δύσκολη για την χώρα, καθώς υπάρχει ανησυχία και ανασφάλεια τόσο σε υγειονομικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες έλλειψης σεβασμού στους πολίτες του Νομού Κιλκίς.

Ψήφισμα για την Παράδοση και τον Λαϊκό πολιτισμό

Ψηφίστε ΕΔΩ

Γεωργαντάς: Εξαλείφονται πλέον όλα τα εμπόδια στον οδικό άξονα Νέας Σάντας - Ασσήρου

Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Εξαλείφονται πλέον όλα τα εμπόδια που υπήρχαν για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Νέας Σάντας – Ασσήρου. Ως γνωστόν ο Δήμος Ωραιοκάστρου είχε καταθέσει αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας με την οποία ζητούσε την ακύρωση της απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας περί «εγκρίσεως των Περιβαλλοντικών Όρων» του συγκεκριμένου έργου. 

Η οδική ασφάλεια στην Κεντρική Μακεδονία (Εκτός Θεσσαλονίκης) τον Απρίλιο 2020

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν σε θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για τον μήνα Απρίλιο του έτους 2020, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. Η δημοσίευση των στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά - αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Η εγκληματικότητα στην Κεντρική Μακεδονία (πλην Θεσσαλονίκης) τον Απρίλιο 2020

Κατά τη διάρκεια του μήνα Απριλίου του 2020, στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, συνελήφθησαν συνολικά 272 άτομα και ειδικότερα: 

Κιλκίς: 20 χρόνια χωρίς τον Μιχάλη Τζίκα

Σαν σήμερα στις 6 Μαΐου του 2000, έφυγε από την ζωή ένας από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους και επιχειρηματίες στον χώρο του θεάματος και της διασκέδασης, ο Μιχάλης Τζίκας. 
Η είδηση του ξαφνικού του θανάτου 20 χρόνια πριν σε ηλικία μόλις 50 ετών, είχε πέσει σαν “βόμβα” στην κοινωνία του Κιλκίς, στην οποία δραστηριοποιείτο επαγγελματικά μέχρι το τέλος της ζωής του ως ιδιοκτήτης κέντρου διασκέδασης (ΠΑΝΔΑΙΜΟΝΙΟ), και της οποίας αποτελούσε ενεργό μέλος.