Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Ο Μάριος Φραγκούλης στο Κιλκίς

“Με Ανοιχτά Φτερά “ την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012 και ώρα 9.30 στο Θέατρο Λόφου
Ο Μάριος Φραγκούλης τραγουδάει για πρώτη φορά ένα καθαρά Ελληνικό πρόγραμμα, θέλοντας να δώσει ένα μήνυμα αγάπης στο κοινό του. Με τον δικό του μοναδικό τρόπο, θα ερμηνεύσει τραγούδια της προσωπικής του δισκογραφίας καθώς και τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών και ποιητών που έχουν σημαδέψει την ποιότητα και την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας. Ο κόσμος θα σιγοτραγουδήσει μαζί του μερικά από τα ομορφότερα κομμάτια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου και Γιάννη Μαρκόπουλου. Από το πρόγραμμα δεν θα λείπουν και πιο σύγχρονοι συνθέτες όπως ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Στέφανος Κορκολής καθώς και δημιουργοί της νέας γενιάς.
Με Ανοιχτά Φτερά, ο Μάριος δίνει το μήνυμα της ελπίδας και της αισιοδοξίας και εύχεται χαρά και δύναμη σε όλο τον κόσμο μέσα από ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο εικόνες και όμορφα συναισθήματα.  Εισιτήρια προπωλούνται από τα γραφεία του ΟΠΟΝΓΑ τις εργάσιμες μέρες και ώρες.
Γενική είσοδος 15 ευρώ.
Νάμαστε όλοι εκεί!

Ομιλία Ασημίνας Ξηροτύρη στο Βουλή ως εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι
Εισαγωγικά θα ήθελα να αναφερθώ στον βασικό στόχο που χαρακτηρίζει την πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς στην ελληνική κοινωνία για την διέξοδο από την κρίση, που είναι η ανάταξη της χώρας και η δημοσιονομική της προσαρμογή με την οικονομία ζωντανή και την κοινωνία όρθια.  Όλο το προηγούμενο διάστημα η Δημοκρατική Αριστερά ως δύναμη ευθύνης αναγνώρισε την ανάγκη η χώρα να ανταποκριθεί στις διεθνείς υποχρεώσεις της, έθεσε με σαφήνεια ως κύριο στόχο την παραμονή στο ευρώ και υποστήριξε τόσο τη διεκδίκηση ενός ευνοϊκού ευρωπαϊκού διακανονισμού για τη διαχείριση του χρέους, όσο και την προώθηση εσωτερικών αλλαγών δημοσιονομικής προσαρμογής, χωρίς αποδόμηση των δημόσιων δομών και του κοινωνικού κράτους.

Επισκόπηση γερμανικού τύπου: "Γ. Στουρνάρας: «Στο πεδίο της μάχης»"

Πηγή: Deutsche Welle
Ένα μίνι πορτρέτο του νέου υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρα αλλά και οι πληροφορίες για συμβιβασμό Μέρκελ-Ολάντ στο ζήτημα της προεδρίας του Eurogroup στο επίκεντρο της σημερινής επισκόπησης «Στο πεδίο της μάχης», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ στην Frankfurter Allgemeine Zeitung που αναφέρεται στο πρόσωπο του νέου υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. «Πηγαίνετε ένα απόγευμα Παρασκευής σε μία μαρίνα κοντά στην Αθήνα. Θα δείτε μόνο θαλαμηγούς που αναχωρούν για τα νησιά. Η Ελλάδα είναι πολύ πιο πλούσια από ότι εμφανίζεται στους επίσημους αριθμούς. Εάν αυτή η δήλωση προερχόταν από κάποιο γερμανό πολιτικό ή δημοσιογράφο», σημειώνει η εφημερίδα, «θα είχε κατηγορηθεί για φθηνό λαϊκισμό. Όμως η σύσταση για επίσκεψη στις μαρίνες της Αθήνας προέρχεται από το νέο υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας.

ΣΤΟΠ από αύριο Δευτέρα στις χειρόγραφες συνταγές δια χειρός γιατρών!

«Στο συρτάρι» μπαίνουν από τη Δευτέρα τα χειρόγραφα συνταγολόγια, με κάλεσμα του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας προς τα μέλη του, αφού δεν έχει ανακληθεί το πρόστιμο του ενός ευρώ.  
Τέλος στις χειρόγραφες συνταγές βάζουν οι ίδιοι οι γιατροί από Δευτέρα, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει εισακουστεί το αίτημα τους για ανάκληση της απόφασης που επιβάλλει πρόστιμο στα χειρόγραφες συνταγογραφήσεις. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ) καλεί τα μέλη να απέχουν από οποιαδήποτε χειρόγραφη συνταγογράφηση από τη Δευτέρα 9 Ιουλίου ακόμη και στην περίπτωση που το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης παρουσιάζει πρόβλημα, ζητώντας παράλληλα την κατανόηση των ασθενών.

Πάνε για "κραχ" οι Ένοπλες Δυνάμεις. Τι θα συμβεί αν περάσει η μείωση του 12%

Όλοι δίνουν μάχη για να μην υπάρξουν νέες μειώσεις εισοδημάτων. Αλλά εγγυήσεις ότι αυτό θα συμβεί κανείς δεν δίνει. Πως να εγγυηθείς τη νίκη σε μια μάχη ,όταν από πριν έχεις υπογράψει …συνθηκολόγηση. Γιατί σ΄ ότι αφορά στη συζήτηση περί της μείωσης στους μισθούς των στρατιωτικών κατά 12% αυτό ακριβώς έχει συμβεί. Η μείωση έχει συμφωνηθεί από την ελληνική κυβέρνηση που τώρα λέει ότι θα δώσει μάχη για να την αποτρέψει.
Είναι συνεπώς δεδομένο ότι το αποτέλεσμα είναι πιθανότερο να είναι αρνητικό για τους στρατιωτικούς. Τι σημαίνει όμως αυτό;

Μαθήματα Υποταγής (Ένας εφιάλτης)

Γράφει ο Κώστας Μπούζας
Όλα ξεκίνησαν σαν ένα παιχνίδι. Τον έπεισαν ότι για να γίνει πολίτης αντάξιος της νέας εποχής, θα ‘πρεπε να ξεχάσει όσα μέχρι τώρα ήξερε για σημαντικά και που στην πραγματικότητα ήταν άχρηστα και σκουριασμένα. Να μάθει άλλα, χρήσιμα. Του κέντρισαν την περιέργεια. Κι αυτός δοκίμασε.
Και πρώτα απ’ όλα την Ιστορία του ψαλίδισαν, γιατί, όπως του ‘παν, αυτή φυτεύει το μίσος στους ανθρώπους. Λες και το μίσος δεν το φτιάχνουν οι άνθρωποι. Το ‘φτιαχναν κι όταν ακόμη δεν υπήρχε ιστορία.

Εισιτήριο επιστροφής περιμένει το αγροτικό πετρέλαιο

Καθυστερημένη όσο ποτέ άλλοτε και χωρίς εξασφαλισμένο κονδύλι είναι η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης καυσίμων στους αγρότες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 7 Ιουλίου αποκλειστικά μαζί με το περιοδικό Profi. Οι δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις και η ενδιάμεση υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν προχώρησαν ούτε ένα βήμα μπροστά τη διαδικασία. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι το αγροτικό πετρέλαιο ήταν πάντα ένα προεκλογικό εργαλείο στα χέρια της εκάστοτε κυβέρνησης.

Εργασία στο δήμο Κιλκίς 8 Ιουλίου 2012

4 θέσεις Εποχικού Προσωπικού στο Δήμο Κιλκίς
Δείτε ΕΔΩ

Ομιλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Α. Τσαυτάρη, στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης

Κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές
Θα επιχειρήσω να σας δώσω με αδρές γραμμές την υφιστάμενη κατάσταση, να σας απαριθμήσω τους στόχους και τις προτεραιότητες της αγροτικής μας πολιτικής, με χρονοδιάγραμμα. Τα μέσα, τα εργαλεία που έχουμε στην διάθεσή μας, με κύριο οικονομικό εργαλείο το κομμάτι του ΕΣΠΑ που αφορά την γεωργία, το πρόγραμμα δηλαδή Αλέξανδρος Μπαλτατζής και το καινούργιο πρόγραμμα που έρχεται με τη νέα ΚΑΠ και για λόγους απλούστευσης της συζήτησης, ας το αναφέρουμε Μπαλτατζής