Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

«Ὡς χρυσόν ἔν χωνευτηρίῳ ἐδοκίμασεν αὐτούς»


«Ὡς χρυσόν ἔν χωνευτηρίῳ ἐδοκίμασεν αὐτούς» (Σοφ. Σολ. 3,6)

Γράφει ὁ Ἠλίας Αθ. Θεοχαράκης
Θεολόγος
Σέ ὅλους τούς Ἑσπερινούς τῶν μεγάλων Ἁγίων διαβάζουμε λίγο μετά τήν Εἴσοδο τά Ἀναγνώσματα. Πολλά ἀπό αὐτά εἶναι ἀπό τήν Σοφία Σολομῶντος, ἕνα ἀπό τά βιβλία τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης. Μᾶς λέει λοιπόν: «Ὡς χρυσόν ἔν χωνευτηρίῳ ἐδοκίμασεν αὐτούς» (Σοφ. Σολ. 3,6), ὅτι δηλαδή, ὁ Θεός τούς πιστούς τούς δοκιμάζει ὅπως ὁ χρυσοχόος δοκιμάζει καί καθαρίζει τόν χρυσό μέ τήν φωτιά, γιά νά φανεῖ ποιός πραγματικά ἀξίζει καί ἔτσι νά τόν δεχτεῖ εὐαρέστως στήν Βασιλεία τῶν οὐρανῶν. 

Τράπεζα Αίματος "Ακριτών" Πολυκάστρου


Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, ολοκληρώθηκε όπως πάντα με απόλυτη επιτυχία, ο κύκλος των αιμοδοσιών για το 2021 των μελών της “τράπεζας” αίματος των “Ακριτών" Πολυκάστρου.

Το ΚΔΑΠ Kinesis συνδυάζει τα Χριστούγεννα με την οικογένεια


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Τα παιδιά του ΚΔΑΠ Kinesis for kids αγαπάνε πολύ το μάθημα ρομποτικής. Έτσι, λοιπόν, πιστοί στο ραντεβού τους οι μικροί ρομποτιστές άκουσαν τις οδηγίες του κυρίου τους και ξεκίνησαν. Το εγχείρημα αυτής της εβδομάδας ήταν η δημιουργία βήμα βήμα ενός δελφινιού. 

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 10/12/2021, 8:07 μ.μ


Σύλληψη για ναρκωτικά
Συνελήφθη προχθές (8 Δεκεμβρίου 2021) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, μία ημεδαπή γυναίκα, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Σκοτώθηκε 65χρονος σε τροχαίο στο Πλατύ Ημαθίας


Σήμερα (10 Δεκεμβρίου 2021) και ώρα περίπου 12.30, στο 44ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Βέροιας στην περιοχή Πλατύ Ημαθίας, Ι.Χ.Φ. όχημα που οδηγούσε 65χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε διαδοχικά σε δεύτερο όχημα, διαχωριστική νησίδα και πληροφοριακές πινακίδες και στη συνέχεια ανετράπη εκτός οδοστρώματος, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 65χρονου. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας.

Κορωνοϊός (10/12/2021): 5.087 νέα κρούσματα (45 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 103 θάνατοι και 702 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 5.087, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 994.901 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 95 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.848 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Τελικά συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις


Της Παναγίτσας Μιχαήλου
100 ευρώ μηνιαίο πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες. Δεν υπάρχουν λόγια. Μόνο οργή για τον αδίστακτο κυνισμό και την αυθαιρεσία και μόνο ντροπή για τη βουβή αποδοχή τους. Γιατί αυτό μας κάνει δεκτικότερους στην αποδοχή, την υπακοή την εκτέλεση εντολών και τη μαζική συμμόρφωση εξαφανίζοντας σταδιακά το αυτεξούσιο του ανθρώπου. 

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς


Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιιλκίς
Στο 5ο Δ. Σ. Κιλκίς έχουμε μακρά παράδοση ενασχόλησης με το ανθρωπιστικό και κοινωνικό κομμάτι της εκπαίδευσης, επομένως δεν μπορούσαμε να μην γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Οι πρώτες νύξεις έγιναν ήδη το προηγούμενο διάστημα, στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων για αρκετά τμήματα, αλλά για σήμερα σχεδιάστηκε μια δράση για όλα τα παιδιά του Σχολείου.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας


ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ (ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ)
συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ» του Δήμου Παιονίας στο Πολύκαστρο, την 16η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 ημέρα Πέμπτη  και ώρα 18:30, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Συνελήφθησαν 11 άτομα στην Πιερία για αρπαγή από κοινού του Διευθυντή σχολικής μονάδας


Συνελήφθησαν σήμερα (10 Δεκεμβρίου 2021) στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 11 ημεδαποί (9 άνδρες και 2 γυναίκες), για αρπαγή από κοινού, του Διευθυντή σχολικής μονάδας στην Πιερία.

Το 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς, ευχαριστεί θερμά...

Ανακοίνωση
1ου Γυμνασίου Κιλκίς
Η Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς εκφράζει τις ολόθερμες ευχαριστήριες του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς, και ιδιαίτερα στον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Παπανικολάου, στον γιατρό κ. Γεώργιο Περπερίδη, καθώς και στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου, για την καθοριστική συμβολή τους στην προμήθεια υλικού για τον εξοπλισμό του Ιατρείου του Γυμνασίου μας.

Ένας χρόνος χωρίς το Θανάση Μάντζαρη


Δελτίο τύπου Επιμελητηρίου Κιλκίς
Σε λίγες ημέρες κλείνει ένα έτος από τη ημέρα που έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή, λόγω νόσησης από τoν Covid-19, o καλός συνάδελφος και φίλος Θανάσης Μάντζαρης.

Εργασίες συντήρησης σε οδούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες ασφαλτόστρωσης
στην περιοχή του ισόπεδου κόμβου του Αγίου Αθανασίου επί της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Π:Τζεντιλόνι: Αυστηροί έλεγχοι στα εισαγόμενα προϊόντα CBAM -Σταδιακή κατάργηση δικαιωμάτων στην ΕΕ από το 2026


Απάντηση του Επιτρόπου Οικονομίας σε επείγουσα ερώτηση 12 ευρωβουλευτών
Δελτίο τύπου Μαρίας Σπυράκη
«Σταδιακά κατά τη διάρκεια δεκαετούς περιόδου, αρχής γενομένης από το 2026, ο Carbon Border Adjustment Mechanism θα αντικαταστήσει τη δωρεάν κατανομή δικαιωμάτων στο πλαίσιο του συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών της ΕΕ στους τομείς του CBAM» επιβεβαιώνει ο Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι, στέλνοντας μήνυμα και προς τη βιομηχανία της ΕΕ αλλά και προς τη βιομηχανία τρίτων χωρών που εξάγει προϊόντα στην ΕΕ τα οποία εντάσσονται στο CBAM:«Η ΕΕ θα πρέπει να εκφράσει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι οι παραγωγοί τρίτων χωρών εξάγουν προϊόντα χαμηλής έντασης εκπομπών στην ΕΕ. Ωστόσο, η παραποίηση της λογιστικής καταγραφής του άνθρακα για τον καταλογισμό των εκπομπών μιας μονάδας παραγωγής μόνο σε προϊόντα που δεν προορίζονται για την ΕΕ θα ήταν εσφαλμένη. 

Εγκρίθηκαν όλα τα αιτήματα χρηματοδότησης μελετών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκις, από το Υπουργείο Πολιτισμού


Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ενέκρινε όλα τα αιτήματα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς, που αφορούν χρηματοδότηση μελετών για την αποκατάσταση και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων στο Κιλκίς.

Παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας η δημοσιογράφος Πάολα Χαραλαμπίδου, από το Δήμο Κιλκίς


Υπογράφει η Πάολα Χαραλαμπίδου
Δημοσιογράφος

Τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021, πέντε ημέρες μετά από την πρόσληψή μου στο Δήμο Κιλκίς ως Ειδική Συνεργάτιδα-Δημοσιογράφος υπέβαλα την παραίτησή μου για λόγους ευθιξίας. Στους συνεργάτες μου στο Τμήμα Πολιτισμού-Τουρισμού, με τους οποίους είχα μια σύντομη μεν, αλλά άριστη και αποδοτική συνεργασία εύχομαι καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία στο έργο τους.

Εθελοντική Αιμοδοσία Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς και Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς


Κοινό δελτίο τύπου Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς και Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς 
Ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς σε συνδιοργάνωση με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Κιλκίς και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουν την χριστουγεννιάτικη εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Δεκέμβρη 2021 και ώρα 9:00-13:00 στη ΛΑΦ Κιλκίς.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την Πέμπτη 09-12-2021


Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 26/09-12-2021) που ισχύει από την Πέμπτη 09-12-2021.

Επείγουσα ενημέρωση για τη γρίπη των πτηνών


Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής – Τμήμα Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμάκων και Εφαρμογών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με τη γρίπη των πτηνών:

Μονομαχία για έναν Πράσινο Ήλιο...


Γράφει ο Θωμάς Χ. Μαρκόπουλος*
Από την δημοκρατία του ενός κόμματος, στην δημοκρατία των 3 κομμάτων. Ετούτο φέρνει η μονομαχία για έναν Πράσινο Ήλιο. Ίσως να είναι απότομο να το πούμε, αλλά με την πιθανότατη εκλογή του κου Νίκου Ανδρουλάκη αποστρατεύεται σιγά - σιγά μια ολόκληρη γενιά πολιτικών.