Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2008. Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.
ΓΝΩΜΗ
ΑΘΛΗΜΑ
ΑΓΟΡΑ
ΓΡΑΜΜΑ

Απόφαση Ένταξης των δικαιούχων, για την ενίσχυση της κτηνοτροφίας

Σήμερα Τρίτη 31/1/2023 ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εξέτασης των αιτήσεων και εκδόθηκε η Απόφαση Ένταξης των δικαιούχων, με βάση την με αρ. 3540/15.12.2022, πρόσκληση του Μέτρου 22 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη σε γεωργούς και ΜΜΕ που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία» του ΠΑΑ 2014-2022.

Παρουσιάστηκε από το ΥΠΑΑΤ η εφαρμογή – ασπίδα προστασίας για τον παγετό

- Γ. Γεωργαντάς: Αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα των αγροτών και δίνουμε λύσεις - Έγκαιρη προειδοποίηση των παραγωγών μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας

Στο κτίριο της ΛΑΕΔ πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της εφαρμογής του ΥΠΑΑΤ που προειδοποιεί για τον παγετό και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την ΕΜΥ και τον ΕΛΓΑ. Ένα χρήσιμο εργαλείο το οποίο θα παρέχει στους αγρότες την πληροφόρηση έτσι ώστε να αντιμετωπίζουν έγκαιρα γεγονότα επερχόμενου παγετού.

Συναυλία Μαντολινάτας από το Σύλλογο Στενημαχιτών Κιλκίς "Ο Άγιος Τρύφων"

Ανακοίνωση Συλλόγου Στενημαχιτών Κιλκίς "Ο Άγιος Τρύφων
Ο Σύλλογος Στενημαχιτών Κιλκίς "Ο Άγιος Τρύφων" με αφορμή την εορτή του προστάτου του διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς μουσική εκδήλωση με θέμα: "Στον Δάσκαλό μας με αγάπη". Ένα αφιέρωμα στον κ. Ευθύμιο (Θέμη) Μπάτζιο από τους μαθητές του με την συμμετοχή της Ενοριακής Χορωδίας του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Κιλκίς "Ο Άγιος Νέστωρ" και των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου. Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, στις 6:30 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Αύξηση 42% στην παραγωγή οίνων από τα οινοποιεία που δραστηριοποιούνται στην Π.Ε. Κιλκίς για την αμπελοοινική περίοδο 2022-2023

Αύξηση 42% (725 τόνοι / 960.000 φιάλες) έναντι της προηγούμενης αμπελοοινικής περιόδου (2021-2022) κατέγραψαν – την τρέχουσα περίοδο 2022-2023 τα κρασιά που έχουν παραχθεί από τα οινοποιεία που δραστηριοποιούνται/λειτουργούν στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Αιμοδοσία Πολιτιστικού Συλλόγου Ξυλοκερατιάς

Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Ξυλοκερατιάς
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξυλοκερατιάς πραγματοποιεί την καθιερωμένη αιμοδοσία την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023, στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου (παλαιό Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκερατιάς).

Στον Αλέξανδρο Κιλκίς ο Παναγιώτης Αθανασιάδης

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Αλέξανδρος Κιλκίς
Η τελευταία κίνηση του Αλέξανδρου Κιλκίς στο χειμερινό μετεγγραφικό παζάρι ακούει στο όνομα Παναγιώτης Αθανασιάδης! Ο 19χρονος τερματοφύλακας έρχεται με σκοπό να βοηθήσει και αυτός τα μέγιστα στην επίτευξη των στόχων της ομάδας.

Γράμμα από τον συμπατριώτη μας Δημήτρη Χ. Σιδηρόπουλο, λάτρη της γενέτειράς του ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ Κιλκίς

Ένα ιδιαίτερο γράμμα που έλαβα ενόψει της έκδοσης του βιβλίου μας «100 Χρόνια Μεταμόρφωση ν. Κιλκίς» 1921-2021 από τον συμπατριώτη μας κ. Δημήτρη Χ. Σιδηρόπουλο
Γράφει ο Αβραμίδης Δημήτριος του Γεωργίου
MSc. Public Health & Sport - Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής
Από τον μικρασιατικό Βορρά και τα χωριά της Αργυρούπολης Μοναστήρι, Άτρα, Μάλαχα, Θέμπεδα, Μαυραγγέλ, Μαύρενα, Τσίτη και Κιαλαχπούρ στη σαραντάχρονη παρουσία στο μαρτυρικό Κιουλεπέρτ με τα βιώματα του Καυκάσου και του Καρς στο Τσιδεμλί ή Ισιτεμλί στη Μητέρα Πατρίδα Ελλάδα.

Η Μάχη του Κιλκίς: Η τελευταία μάχη της Κατοχής

Δείτε ΕΔΩ ή κάντε κλικ επάνω στην εκόνα
Η τελευταία μάχη της Κατοχής

Κιλκίς: 4 Νοεμβρίου 1944
Του Ανδρέα Αγτζίδη
https://www.epikentro.gr/?book=1319
Η Μάχη του Κιλκίς της 4ης Νοεμβρίου του 1944 υπήρξε μια από τις πλέον αιματηρές συγκρούσεις στο τέλος της περιόδου της ναζιστικής Κατοχής και μια από τις πλέον άγνωστες και αδιερεύνητες. Άφησε ως κληρονομιά τον απόλυτο διχασμό, που σε τοπικό επίπεδο «ξεπεράστηκε» με τη σιωπή και τους μονολόγους των πολιτικών επιγόνων των πρωταγωνιστών.

Γνωριμία με το άλογο της Πίνδου

Ο Γιάννης Λιναρδάκης ευχαριστεί θερμά...

Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς κ.κ. Λιναρδάκης Ιωάννης ευχαριστεί θερμά:

Η Ε. Στεριανού και ο Γ. Ελευθεριάδης συνομιλούν με το Θωμά Μαρκόπουλο και το Νίκο Νίτσα στον OkRadio



Γιώργος Φραγγίδης: Ο αγώνας τώρα ξεκινά...

Υπογράφει ο Γιώργος Φραγγίδης
Βουλευτής Κιλκίς - Υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Αποτελεί μεγάλη τιμή αλλά και βαριά ευθύνη η υποψηφιότητά μου στο νομό Κιλκίς. ...Στο νομό που αγάπησα και αγαπώ.

Απομνημονεύματα Φωτός

Του Κώστα Μπούζα
Είμαι το φως. Τις ικανότητές μου κάποτε εκτίμησαν και αποστάσεις να μετρήσω μου ανέθεσαν του Σύμπαντος. Εύκολη αποστολή στ’ αλήθεια θα σκεφτείτε, αφού σαν την ταχύτητά μου άλλη δεν υπάρχει.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη, 31/1/2023, 5:06 μ.μ.

Συλλήψεις για κλοπές

Συνελήφθησαν χθες (30 Ιανουαρίου 2023) το πρωί στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ημεδαπός άνδρας και ανήλικος ημεδαπός, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, προχθές (29 Ιανουαρίου 2023) τα ξημερώματα, αφαίρεσαν από δύο δίκυκλα μοτοποδήλατα διάφορα εξαρτήματα, συνολικής αξίας 300 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα. 

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς, ευχαριστεί θερμά...

Ανακοίνωση 
Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς

Το Δ. Σ. του περιφερειακού τμήματος Κιλκίς, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ευχαριστεί θερμά όλους τους ανώνυμους κιεπώνυμους που στήριξαν με κάθε τρόπο το έργο της κοινωνικήςαρωγής του ενισχύοντας υλικά την προσπάθειά μας. Περίπου 400 οικογένειες με αυξημένες ανάγκες όπως πολύτεκνες, άπορες, μονογονεϊκές παρέλαβαν πλούσια δέματα με τρόφιμα και είδη βασικήςανάγκης που είχαν προετοιμάσει οι Εθελοντές του ΕΕΣ Κιλκίς με όλη τηδιάθεση προσφοράς και αγάπης που διαθέτουν.Ειδικότερα ευχαριστούμε:

Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών/τριών του 2ου Πειραματικού Λυκείου στη Γουμένισσα Κιλκίς

Δελτίο τύπου 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς
Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος "Δρόμοι της Μνήμης" και εν όψει της 1ης Φεβρουαρίου ημέρα γιορτής του Αγίου Τρύφωνα, που τιμάται από τους πρόσφυγες της Ανατολικής Ρωμυλίας, οι μαθητές/τριες του 2ου Πειραματικού Λυκείου με συνοδούς καθηγητές την κ. Καλπάκα Π., την κ. Μπαδήλα Α. και τον κ. Καρακάση Ν., την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου επισκέφθηκαν ένα από τα ωραιότερα μέρη του νομού μας, τη Γουμένισσα, αυτή τη μικρή κωμόπολη με τη μεγάλη πολιτιστική και μουσική παράδοση.

Ο ΑΤΛΑΣ Κιλκίς άγγιξε την πρώτη του νίκη με τον Ζαφειράκη Νάουσας

Δελτίο τύπου ΑΤΛΑΝΤΑ Κιλκίς
Στο ΔΑΚ Κιλκίς, συναντήθηκε ο ΑΠΟ ΑΤΛΑΣ με τον Ζαφειράκη Νάουσας για το πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΜ στην κατηγορία Κ16 Κοριτσιών, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023. Ο ΑΤΛΑΣ άγγιξε την πρώτη του νίκη σε ένα χορταστικό παιχνίδι, στο οποίο κατάφερε να κερδίσει δύο από τα πέντε σετ (2-3). 

Τα νέα του ΑΣΕΠ (31/1/2023)

Ανακοίνωση ΑΣΕΠ
1. 3Κ/2019: Πρόσκληση για υποβολή δικαιολογητικών από επιλαχόντες (κατηγορία ΥΕ)
2. Π15-36808: Πίνακας Διοριστέων Κλάδου Επικοινωνιών & Πληροφορικής Υπ. Εξωτερικών
3. 2Κ/2021: Πλήρωση θέσεων τακτικού προσωπικού από επιλαχόντες
4. 2Γ/2022: Διεξαγωγή του Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού
5. 1ΓΔ/2023: Αναμορφωμένοι πίνακες μετά από ενστάσεις επιπέδου ΓΔ του Δήμου Θεσσαλονίκης
6. 1ΓΔ/2023: Αποτελέσματα ενστάσεων υποψηφίων επιπέδου ΓΔ του Δήμου Θεσσαλονίκης
7. 7Κ/2021: Πρόσκληση για την ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών ΔΕ
8. 4Ε/2021: Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων (Κωδ. θέσεων 10015, 10016)
9. 5Ε/2021: Ανάρτηση Τελικών Προσωρινών Πινάκων (Κωδ. θέσεων 10017, 10018)
10. 1Κ/2022: Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων ΠΕ, ΤΕ
11. 7Κ/2020: Πρόσκληση για την υποβολή δικαιολογητικών από Επιλαχόντες (ΠΕ)
12. 1Κ/2020: Πρόσκληση για υποβολή δικαιολογητικών ΠΕ
13. Παράδοση της ετήσιας έκθεσης 2021 του ΑΣΕΠ στον Πρόεδρο της Βουλής

Εργασίες συντήρησης στην 11η Επαρχιακή Οδό

Εργασίες συντήρησης στην 11η Επαρχιακή Οδό θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 και με διάρκεια δύο (2) εβδομάδων περίπου.

Το ΚΔΑΠ Kinesis "επισκέπτεται" τα ζώα σε χειμερία νάρκη

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Την εβδομάδα αυτή ταξιδέψαμε στα μονοπάτια των ζώων σε χειμερία νάρκη. Περιηγηθήκαμε σε αυτά ήσυχα ώστε να μην τα ενοχλήσουμε και συλλέξαμε χρήσιμες πληροφορίες.

Παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023, στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Ανακοίνωση ωφελούμενων του προγράμματος προεργασίας νέων  ηλικίας έως 29 ετών στο Δήμου Παιονίας
Οι ωφελούμενοι του προγράμματος προεργασίας για 10.000 νέους, ηλικίας έως 29 ετών της Περιφέρειας Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας, πιο συγκεκριμένα ωφελούμενοι στο Δήμου Παιονίας, έπειτα από συζήτηση, πήραμε την απόφαση να συντάξουμε αυτήν την ανακοίνωση με σκοπό να βρεθεί λύση στο αίτημα μας, για το πρόβλημα των καθυστερημένων πληρωμών και της ελλιπούς ενημέρωσης σε ότι αφορά το πρόγραμμα.

Ο δικός μας Χρήστος Κολιώνης στο νέο Δ.Σ. της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΠΟΤ)

Δελτίο τύπου Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΠΟΤ)
Πραγματοποιήθηκε στις 28/1/2023 η εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΠΟΤ) στη φιλόξενη πόλη των Τρικάλων Θεσσαλίας, με την συμμετοχή εκπροσώπων της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδος (ΠΟΤ) από διάφορα μέρη της χώρας.

Θνητοί τοις αθανάτοις γόνυ κλίνατε

Του Νίκου Νίτσα
31/1/1996
Θα μπορούσε να είναι μια συνηθισμένη ημέρα. Όμως το ξημέρωμα της και όσα συνέβησαν την έκαναν μοναδική και αεί ενθυμούμενη ημέρα. Το ξημέρωμα της, ήταν ένα τυπικό χειμωνιάτικο ξημέρωμα. Στο Νοτιοανατολικό αιγαίο ο καιρός αντάρα, βροχερός και δύσκολος για ναυσιπλοΐα πόσο μάλλον για επιχειρήσεις.
Όμως ένα τσούρμο πλοίων, Ελληνικών και τουρκικών αραιωμένα και εντεταλμένα να πετύχουν ότι καλύτερο μπορούσαν.

(Video) Η Σχολική Νοσηλεύτρια του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς, μιλά στη Γνώμη

Η Σχολική Νοσηλεύτρια του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς, μιλά στη Γνώμη. Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023.