Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Ιδιοκατασκευή θαλάμου νεφώσεως του Wilson στο 1ο ΓΕΛ Κιλκίς

Τα βέλη δείχνουν τα ίχνη δύο σωματιδίων της κοσμικής ακτινοβολίας

Δελτίο τύπου 1ου ΓΕΛ Κιλκίς
Σπουδαία εργασία επιτέλεσε μια ομάδα πέντε μαθητών (μία μαθήτρια και τέσσερις μαθητές) της Γ’ τάξης του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς, οι οποίοι προχώρησαν σε ένα πρωτοποριακό, για τα ελληνικά σχολικά δεδομένα, πείραμα Φυσικής. Κατασκεύασαν με απλά υλικά ένα θάλαμο νεφώσεως του Wilson και παρατήρησαν σωματίδια (άλφα, ηλεκτρόνια κ.ά.) της κοσμικής ακτινοβολίας.

Επίμετρο,- les anges sont blancs [*]



Του Φώτη Μισόπουλου
...... à mon Αnge Βlanc
''Από την χτεσινή του ομορφιά τι έχει απομείνει;''
Κράτησα όλα του τα φτερά''
ΑΝΤΡΕ ΖΙΝΤ[1]

Η επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν θα γίνει το άλλοθι για να ξεπλυθεί ο ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Το δικό τους ντορό δίνουν από ότι φαίνεται τα εγχώρια ΜΜΕ και δημοσιογράφοι, στην εκστρατεία δημιουργίας αντιρωσικού κλίματος, στοχεύοντας στο θυμικό και στο λαϊκό συναίσθημα. Η συστράτευεση αυτή από τα ΜΜΕ, γίνεται, όχι για να αναδείξουν μέσα από την αντικειμενική ενημέρωση πτυχές του άδικου πολέμου και τις εξελίξεις αυτού, αλλά για να δαιμονοποιηθεί η Ρωσία, απενεχοποιώντας παράλληλα τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό που είναι αυτός που άπλωσε το φυτίλι του πολέμου και άναψε ο Ρώσικος ιμπεριαλισμός.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 17/3/2022, 14:39 μ.μ.


Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (16 Μαρτίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών «Ακύλα» της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, βρέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 648 γρ.

Αγκάλιασε ηλικιωμένη και της άρπαξε μία χρυσή αλυσίδα

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το πρωί της 10ης Μαρτίου 2022 πλησίασε ηλικιωμένη γυναίκα που κινούνταν πεζή σε περιοχή της Χαλκιδικής και με την μέθοδο του εναγκαλισμού, αφαίρεσε από τον λαιμό της μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό, αξίας περίπου 700 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

Δήλωση Γιώργου Αναστασιάδη σχετικά με τα κυβερνητικά μέτρα για την ακρίβεια


Στην παρακάτω δήλωση προέβη ο πολιτευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αναστασιάδης σχετικά με τα κυβερνητικά μέτρα για την ακρίβεια:
''Η κυβέρνηση αντί να μειώσει το ΦΠΑ και τον ΕΦΚ καυσίμου, αντί να βάλει πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής και να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, επιλέγει τον φαύλο κύκλο των πενιχρών και ανεπαρκών επιδοτήσεων με χρήματα των ίδιων των φορολογουμένων, ώστε και η κρατική κερδοσκοπία να συνεχιστεί και να μην πληγούν τα υπερκέρδη των οικονομικά ισχυρών. Κλασική νεοφιλελεύθερη συνταγή που φτωχοποιεί σταδιακά την ελληνική κοινωνία και μεταφέρει τον παραγόμενο πλούτο στην οικονομική ολιγαρχία.''

Επιμορφωτική Κιλκίς: Κατάρτιση εκπαιδευτικών στην Εσθονία


Δελτίο τύπου Επιμορφωτικής Κιλκίς
Η Επιμορφωτική Κιλκίς στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ2 Στρατηγικές Συμπράξεις, με τίτλο “Blended teaching and learning in VET schools” («Μεικτή εκπαίδευση και μάθηση στα κέντρα/σχολεία επαγγελματικής κατάρτισης»), ταξίδεψε στη Νάρβα της Εσθονίας για να συμμετέχει στη διακρατική εκπαιδευτική συνάντηση με τίτλο “The most effective face to face methods, approaches, tools” («Οι πιο αποδοτικές μέθοδοι, προσεγγίσεις και εργαλεία στη δια ζώσης εκπαίδευση»).

Βεργίδης: Η ιερότητα του χώρου του Ηρώου Κιλκίς, είναι αδιαπραγμάτευτη


Ανακοίνωση Π.Ε. Κιλκίς
Προς αποκατάσταση της αλήθειας και την ορθή ενημέρωση του κοινού της Π.Ε. Κιλκίς, σας ενημερώνουμε σχετικά με το ζήτημα της μονάδας προσωρινής αποθήκευσης και επεξεργασίας ΑΕΚΚ ( σ.σ. απόβλητα εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων) και ογκωδών στερεών μη επικίνδυνων αποβλήτων (σ.σ.έργο το οποίο κατατάσσεται στα συστήματα περιβαλλοντικών υποδομών) στην περιοχή του Λόφου του Ηρώου Μάχης Κιλκίς.

Η Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία


Ανακοίνωση 
Επιτροπής Ειρήνης Κιλκίς
Η Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς καταδικάζει την απαράδεκτη στρατιωτική εισβολή κι επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Πρόκειται για την έναρξη ενός πολέμου ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ με τη Ρωσία σε βάρος του Ουκρανικού, του Ρωσικού και των άλλων λαών της περιοχής, με επίκεντρο τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων και τις σφαίρες επιρροής.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν οι "Ατρόμητοι" Καμπάνη


Δελτίο τύπου "Ατρόμητων" Καμπάνη
Την Παρασκευή 11 Μαρτίου, στο κλειστό Γυμναστήριο του Καμπάνη, έστω και ετεροχρονισμένα, ΟΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ έκοψαν την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα για το 2022.

ΤΕ Κιλκίς ΚΚΕ: Σχόλιο με αφορμή την επιστολή της “Κίνησης Πολιτών Δήμου Παιονίας” στον πρέσβη της Ουκρανίας


Ανακοίνωση ΤΕ Κιλκίς ΚΚΕ
Η γνωστή για τον εθνικιστικό χαρακτήρα της «Κίνηση Πολιτών Δήμου Παιονίας», βρήκε την ευκαιρία να αξιοποιήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία για να ξαναρίξει το ρατσιστικό δηλητήριό της, προβάλλοντας ταυτόχρονα και ένα δήθεν «φιλανθρωπικό» προφίλ.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας, μιλά στους: Χ. Παπαδοπούλου, Χ. Καραγεωργίου και Θ. Μαρκόπουλο



Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κος. Κωνσταντίνος Ζέρβας, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών (CEMR) και Πολιτικός Μηχανικός MSc μιλά στους:
- Χρυσή-Ουρανία (Ράνια)Παπαδοπούλου, Οικονομολόγο / Επιχειρηματία
- Χαράλαμπο (Μπάμπη) Καραγεωργίου, Φοιτητή Ιστορίας-Εθλονογίας / Αρθρογράφο
- και Μαρκόπουλο Χ. Θωμά, Επικοινωνιολόγο / Ραδιοφ. Παραγωγό

Οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν με έναν τελείως διαφορετικό εκλογικό νόμο που θα ευνοεί την κυβερνησιμότητα και αποτελεσματικότητα των δήμων και των δημοτικών συμβουλίων. Είστε υπέρ των αυτοδύναμων δημοτικών αρχών ή υπέρ των συνεργασιών - με ή χωρίς αυτοδυναμία; Δεδομένου ότι ο τρόπος διοίκησης του Δήμου εδώ και 2,5 χρόνια αποτελεί πρότυπο.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του δημοτικού σχολείου γίνονται πολίτες του κόσμου


Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επίσκεψη μελέτης για το πρόγραμμα Erasmus+, όπου συμμετέχει το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, με τίτλο «Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου γίνονται πολίτες του κόσμου» (The primary school students become citizens of the globe).

Φραγγίδης: Αποτυχία του «επιτελικού κράτους» στη διοργάνωση της απογραφής


Ερώτηση του Βουλευτή Γιώργου Φραγγίδη και της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής στις 3.3.2022

Προς:
- τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χ. Σταϊκούρα
- τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Μ. Βορίδη

Με βάση την ακολουθούμενη πρακτική από το ελληνικό κράτος για την γενική απογραφή του πληθυσμού και των κατοικιών ανά δέκα έτη, το 2021 ορίσθηκε ως έτος Απογραφής. Για το σκοπό αυτό και προκειμένου η Πολιτεία να υποστηρίξει το έργο της διοργάνωσης της απογραφής από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, εισήχθη στη Βουλή από το Υπουργείο Οικονομικών και ψηφίσθηκε ο Ν. 4772/2021 (ΦΕΚ 17/Α/5-2-2021).

Ηλεκτρονική υποβολή για επίδομα μητρότητας και μέσω των ΚΕΠ


Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

Την δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης για χορήγηση επιδόματος μητρότητας και μέσω των ΚΕΠ προβλέπει κοινή απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θόδωρου Λιβάνιου.