Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ για την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για την επιλογή των Διευθυντών στις Σχολικές Μονάδες

Δελτίο τύπου ΠΑΜΕ
Το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό του προχωρεί σε διαδικασίες εξπρές για την υποβολή αιτήσεων για την επιλογή των Διευθυντών των Σχολικών μονάδων. Το πλαίσιο στο οποίο θα κληθούν υποχρεωτικά να κινηθούν και οι νέοι Διευθυντές είναι δεδομένο, είναι αυτό που προϋπάρχει τόσα χρόνια.

Δήμος Κιλκίς: Αυτοί εκλέχτηκαν στην γραμματεία του Κινήματος Σοσιαλιστών Δημοκρατών

Δελτίο τύπου Κινήματος Σοσιαλιστών Δημοκρατών δήμου Κιλκίς
Την Κυριακή 31/5/2015 συνήλθε στο Κιλκίς η Ομάδα Πρωτοβουλίας του Δήμου Κιλκίς για την ανάδειξη της προσωρινής ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, για το Δήμο Κιλκίς.

Κιλτίδης: "Κατεβαίνω, αλλά όχι με Σαμαρά που έβαψε τα χέρια του με το αίμα των Ελλήνων" (Video)


Φωτογραφίες από τον διαγωνισμό πιροσκί στην Ευκαρπία Κιλκίς

Η φετινή εκδήλωση του διαγωνισμού πιροσκί στην Ευκαρπία, αφιερώθηκε στον διευθυντή του Γυμνασίου Ευκαρπίας για την επταετή υποδειγματική υπηρεσία του.

Με κιλκισιώτικες διακρίσεις, ο 20ος Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός "Κούρος Ευρωπού" της ΤΕΧΝΗΣ

Το βράδυ του Σαββάτου, 30 Μαΐου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, έγινε η απονομή των βραβείων και επαίνων στους διακριθέντες ποιητές του 20ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού "Κούρος Ευρωπού" της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς. Της απονομής προηγήθηκε το αφιέρωμα "Πλους ονείρου" στον Κώστα Λαχά.

Πανελλήνιες τέλος, επιτέλους!

Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου
Οικονομολόγος – Ειδική Παιδαγωγός
Οι Πανελλήνιες τελείωσαν, επιτέλους τα παιδιά μας και οι οικογένειές τους θα ηρεμήσουν και θα απολαύσουν το καλοκαίρι τους. Οι Πανελλήνιες αποτελούν για όλους ένα απίστευτα στρεσογόνο γεγονός. Όσοι το ζήσαμε αντιλαμβανόμαστε πόσο πολύ μας επηρεάζει ακόμη και χρόνια μετά από τη συμμετοχή μας σε αυτές.

Κάθε άλλο παρά παρθένο, είναι αυτό το ελαιόλαδο

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με την Χημική Υπηρεσία Μακεδονίας Θράκης – Υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε ότι το προϊόν το οποίο πωλείται ως «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο», με την εμπορική ονομασία «ΜΑΝΗ», συσκευασίας του 1 λίτρου και ημερομηνίας λήξης 30-12-2016, που εμφανίζεται να παράγεται από την ΕΛΑΚ Α.Ε. με έδρα ΚΡΟΚΕΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ και διακινείται από την ΜΑΝΑΚΟΝ Α.Ε., με έδρα το Πανόραμα Θεσσαλονίκης, βρέθηκε να περιέχει σπορέλαιο σε πολύ μεγάλο ποσοστό, τεχνητά χρωματισμένο, ως φυτικό έλαιο ξένο προς το ελαιόλαδο.

Ο Κιλκισιακός ευχαριστεί θερμά τον Άρη Μαριάδη και την εταιρία Sonoco Hellas

Η Διοίκηση του Α.Ο. Κιλκισιακός ευχαριστεί θερμά τον κ. Άρη Μαριάδη και κατ'επέκταση την εταιρία Sonoco Hellas για τις διευκολύνσεις που παρείχαν όλη την χρονιά στον ποδοσφαιριστή μας Μπάμπη Καλόνικο.

Πετυχημένο το 1ο τουρνουά της Σχολής Ποδοσφαίρου του Κιλκισιακού

Μια άκρως επιτυχημένη εκδήλωση-διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 31 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας.

Εκλογές του Συλλόγου Επαγγελματιών Διασκέδασης και Εστίασης Κιλκίς, την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση Συλλόγου Επαγγελματιών Διασκέδασης και Εστίασης Κιλκίς
"Την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, στο Επιμελητήριο Κιλκίς και ώρα 10 π.μ. έως 3μ.μ. θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη καινούργιας διοίκησης και εξελεγκτικής επιτροπής του σωματείου μας.

Ημέρα Αγάπης στην Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Προσλήψεις: 450 απόφοιτοι Λυκείου στη ΔΕΗ και 465 εφοριακοί στη Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων – Οι προκηρύξεις που «τρέχουν» μέσα στο μήνα

Ευκαιρίες διορισμού σε πτυχιούχους με προσόντα αλλά και αποφοίτους Λυκείου προσφέρει το ΑΣΕΠ μέσω των προκηρύξεων που «τρέχουν» τον Ιούνιο. Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση βρίσκεται η προκήρυξη3Κ/2015 που αφορά στην πρόσληψη 450 υπαλλήλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στη ΔΕΗ ΑΕ.

Επίσκεψη του Βουλευτή του ΚΚΕ Σάκη Βαρδαλή στους εργαζόμενους της ΚΑΡΙΝΑ στη Νέα Σάντα Κιλκίς

Δελτίο Τύπου ΚΚΕ
Σήμερα, Τρίτη 2 Ιούνη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το Βουλευτή του Κόμματος Σάκη Βαρδαλή επισκέφτηκε τους εργαζόμενους του εργοστασίου ΚΑΡΙΝΑ στη Ν.Σάντα του Κιλκίς.  Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε έπειτα από τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ και μπροστά στο γεγονός ότι τα προβλήματα των εργαζομένων του εργοστασίου συνεχίζονται.

Αναμενόμενα κι αρκετά απλά τα θέματα σήμερα στις «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας»

Επιμέλεια: Φροντιστήριο Μ.Ε. Κίνητρο Κιλκίς
Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων με το μάθημα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» για όσους μαθητές το επέλεξαν.

Κιλκίς: Χρειαζόντουσαν μοτοποδήλατο και απλά το έκλεψαν

Συνελήφθησαν χθες (01-06-2015) τα ξημερώματα στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, δύο ημεδαποί ηλικίας 22 και 25 ετών για κλοπή.

Έπιασαν 30χρονο δικό μας για παράνομη διακίνηση 7 Σομαλών μεταναστών

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, ένας 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου, σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από την χώρα.

Επιμορφωτικό σεμινάριο για την επιστημονική και παιδαγωγική καθοδήγηση των εκπαιδευτικών

Η Σχολική Σύμβουλος Ιωάννα Κ. Αρβανίτη στο πλαίσιο της ευθύνης της για την επιστημονική και παιδαγωγική καθοδήγηση των εκπαιδευτικών διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:

Αντιοπολεμική - αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση στη Νέα Σάντα Κιλκίς, στις 7 Ιουνίου 2015, 9:00πμ

Δελτίο τύπου της ΕΔΥΕΘ και της Επιτροπής Ειρήνης Κιλκίς
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών, προσδένονται ολοένα και πιο σφιχτά στο ιμπεριαλιστικό δόγμα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανατρέπεται πλήρως ο ρόλος τους, που πρέπει να είναι η υπεράσπιση της άμυνας της χώρας και στρέφονται σε ρόλους και αποστολές, που στοχοποιούν άλλους λαούς και χώρες, ακόμη και το δικό μας τον ίδιο το λαό και το κίνημά του.

"Κύριε Κώστα Ραμπίδη, σας ευχαριστούμε πολύ"

"Από την αρχή λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης ο κ. Κωνσταντίνος Ραμπίδης είτε ως Σχολικός Σύμβουλος είτε ως Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, υπήρξε αρωγός και συμπαραστάτης στις δράσεις και το έργο του ΝΗΡΕΑ.

Επιτροπή για το νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών

Του Γιάμμη Λιναρδάκη*
Συνεδρίασε στις 29 Μαΐου η Επιτροπή που θα γνωμοδοτήσει για το νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών στην εκπαίδευση. Στη συνεδρίαση, έγινε μια γενική συζήτηση και κυρίως αναλύθηκε η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που υποχρεώνει την πραγματοποίηση των διορισμών με διαγωνισμό ή με αντικειμενικά κριτήρια με την ευθύνη και τον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής (ΑΣΕΠ).

ΣΥΝΕΚ: Ανακοίνωση για την επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων

Υπογράφουν οι ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ (ΣΥΝΕΚ)
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Ήρθε η στιγμή να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι ο Σύλλογος Διδασκόντων πρέπει να είναι το κυρίαρχο όργανο του σχολείου. Η συμμετοχή του Συλλόγου Διδασκόντων στην επιλογή διευθυντών με μυστική ψηφοφορία είναι το εφαλτήριο για ένα δημοκρατικό σχολείο. Η εκλογή των διευθυντών σχολικών μονάδων από το σύλλογο εκπαιδευτικών του σχολείου μεταβατικά, για δύο χρόνια, αποτελεί ένα πρώτο βήμα εκδημοκρατισμού και ενίσχυσης της συλλογικής ευθύνης στη λειτουργία του σχολείου.

Κιλκίς: Χοροεσπερίδα με παραδοσιακὴ ζωντανή μουσική, χορευτικὰ συγκροτήματα καὶ παραδοσιακὰ ἐδέσματα

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου και ώρα 7:00 το απόγευμα στο Κέντρο «ΚΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ» στο Κιλκίς, η Ενορία του Αγίου Δημητρίου διοργανώνει χοροεσπερίδα με παραδοσιακή ζωντανή μουσική, χορευτικά συγκροτήματα και παραδοσιακά εδέσματα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται για την συνέχιση των εργασιών κατασκευής του ενοριακού πνευματικού κέντρου.

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Χαράτσι σε 150.000 επιχειρήσεις-Ξεχασμένο «λογαριασμό» 130.000.000 ευρώ στέλνει η κυβέρνηση·Ξαφνική Σύνοδος του μεσονυχτίου στο Βερολίνο για «συμφωνία»-Ταξίδεψαν εσπευσμένα χθες βράδυ Λαγκάρντ και Ντράγκι για να συναντηθούν με Μέρκελ, Ολάντ, Γιουύνκερ·Εκτεθειμένο και το Μαξίμου για την Έλενα Παναρίτη-Πρώτα την διόρισαν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και μετά την «παραίτησαν» εν μέσω θυέλλης
ΕΘΝΟΣ ·Δραματική νύχτα σε Βερολίνο και Αθήνα-Κυβέρνηση και δανειστές γράφουν και σβήνουν το κείμενο της συμφωνίας·Το παρασκήνιο της καρατόμησης Παναρίτη- «Έλενα το μαντήλι σου..»·»Σαφάρι» στη Θεσσαλία για το ταμείο των ληστών- Ο Παλαιοκώστας κρατάει το κλειδί