Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του μεγάλου ζωγράφου Κώστα Λούστα στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Έργα ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες, που όμως "έφυγε" από κοντά μας, έχει την τιμή και συνάμα τη συγκίνηση να φιλοξενεί η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς. Ειδικότερα, η ΤΕΧΝΗ θα φιλοξενήσει στον χώρο της, αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του σπουδαίου ζωγράφου Κώστα Λούστα που έχοντας συμπληρώσει 60 περίπου χρόνια καλλιτεχνικής πορείας, με πλούσιο και πολυδιάστατο έργο και διθυραμβικές κριτικές σε Ελλάδα και εξωτερικό, απεβίωσε τον περασμένο Ιούνιο σε ηλικία 81 ετών. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα "Κούρος Ευρωπού" της ΤΕΧΝΗΣ.

Μόνο παρθένο... δεν είναι αυτό το ελαιόλαδο

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με την Α΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση Παρθένου Ελαιολάδου, στο οποίο βρέθηκε η απορρόφηση στο υπεριώδες φάσμα να υπερβαίνει το επιτρεπτό όριο. Με βάση το παραπάνω αποτέλεσμα το ελαιόλαδο εμπίπτει στην κατηγορία «ΛΑΜΠΑΝΤΕ» και καθίσταται μη βρώσιμο ως έχει.

"για ΕΛΜΕ διεκδικητική, ενωτική, αγωνιστική"

Δελτίο τύπου ΣΥΝΕΚ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ (ΣΥΝΕΚ)
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗ Γ.Σ.
ΚΑΙ ΣΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
για ΕΛΜΕ διεκδικητική,
ενωτική, αγωνιστική
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Οι εκπαιδευτικοί και ολόκληρη η κοινωνία στενάζει από τις συνέπειες των καταστροφικών νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών. Η κυβέρνηση των μνημονίων και της υποδούλωσης της χώρας μας στο διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, όσο παραμένει στην εξουσία γίνεται πιο επικίνδυνη: ξεπουλά πλέον το δημόσιο πλούτο της χώρας!

Φωτό από την σημερινή επίσκεψη Γεωργαντά στις Βρυξέλλες

Φωτογραφικό υλικό από τη συμμετοχή του Υφυπουργού Παιδείας, κ. Γιώργου Γεωργαντά στο άτυπο γεύμα εργασίας και το Συμβούλιο των Υπουργών Παιδείας και Νεολαίας ΕΕ, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014, στις Βρυξέλλες. Τον Υφυπουργό Παιδείας συνόδευε ο Έλληνας Πρέσβης στις Βρυξέλλες, κ. Ανδρέας Παπασταύρου.

Πιστώθηκαν 113,17 εκατ. ευρώ σε 10.926 νέους αγρότες

Ποσό 113,17 εκατομμυρίων ευρώ έχει πιστωθεί μέχρι τώρα στους λογαριασμούς 10.926 παραγωγών που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών του 2009 και του 2014.

Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Λαχάς

O εμβληματικός εικαστικός και λογοτέχνης της Θεσσαλονίκης Κώστας Λαχάς πέθανε και κηδεύτηκε την περασμένη Τρίτη σε στενότατο οικογενειακό κύκλο, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Συλλυπητήριο ΤΕΧΝΗΣ για Κώστα Λαχά

Το Δ.Σ. της ΜΚΕ ΤΕΧΝΗ Κιλκίς, με αφορμή την αναγγελία του θανάτου του συντοπίτη μας και σπουδαίου εικαστικού και λογοτέχνη, Κώστα Λαχά, αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει δημόσια τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος. Η απουσία του θα αφήσει δυσαναπλήρωτο κενό στον χώρο των τεχνών και των γραμμάτων, που επί σειρά ετών υπηρετούσε με πάθος και αφοσίωση.

Τσογγίδης: "Δεν έχω πρόθεση και διάθεση να κάνω τον κ. Δημητριάδη συνομιλητή μου"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΕΩΛΟΓΟ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ/12.12.2014
Υπογράφει ο Γιάννης Τσογγίδης
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, Διπλ. Μεταλλειολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π.
"Οφείλω να ομολογήσω ότι η μία έκπληξή μου διαδέχεται την άλλη και μάλλον με την κα Ρούσσου και την παρέα της δε θα πλήξουμε καθόλου στη διάρκεια της 5ετούς θητείας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς.

Εντατικοί έλεγχοι για την καταπολέμηση διεξαγωγής παράνομου εράνου

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διεξαγωγής των παράνομων εράνων, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας Πέλλας, πέτυχαν χθες τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών.

Συμμετοχή Γιώργου Γεωργαντά στο Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας και Νεολαίας της ΕΕ

Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Τις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Παιδείας και Νεολαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρακολούθησε σήμερα, Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του για τις εκπαιδευτικές δομές της Νεολαίας και της Διά Βίου Μάθησης.

Ο Κιλκισιακός χορεύει στις 13 Δεκεμβρίου 2014


Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας



Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Παιονίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», στις 17 Δεκεμβρίου 2014 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Δείτε το ψηφοδέλτιο της "Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων (ΔΑΚΕ) καθηγητών

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ  ΚΙΝΗΣΗΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (Δ.Α.Κ.Ε.) ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΙΛΚΙΣ

Κατάργηση πιστοποιητικού πυροπροστασίας για 1.039 δραστηριότητες - επαγγέλματα


Υπογράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Mε κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψα μαζί με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Κωνσταντίνο Σκρέκα και Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, μια σειρά από οικονομικές δραστηριότητες και επαγγέλματα απαλλάσσονται από την υποχρέωση να εκδίδουν πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας, μια διαδικασία που κόστιζε σε χρόνο για τον επαγγελματία – επιχειρηματία

Αίτημα κήρυξης τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων Κιλκίς σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης πολιτικής προστασίας

Την κήρυξη των Δημοτικών Ενοτήτων Κιλκίς, Γαλλικού, Κρουσσών και Πικρολίμνης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας ζήτησε ο Δήμος Κιλκίς από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς μετά τις έντονες βροχοπτώσεις της τελευταίας περιόδου.

Στα ΚΕΠ η αντικατάσταση των αδειών οδήγησης μοτοποδηλάτων

Πιο γρήγορα, πιο απλά και φιλικά πραγματοποιείται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), η διαδικασία αντικατάστασης των αδειών οδήγησης μοτοποδηλάτων που έχουν εκδώσει οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Την απόφαση αυτή έλαβε το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί για όλους τους κατόχους αδειών μοτοποδηλάτων μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2015.

Η νέα συντονιστική επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Παιονίας

Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Παιονίας, καθώς και οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας συντονιστικής επιτροπής. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης έγινε απολογισμός της ετήσιας θητείας της απερχόμενης συντονιστικής επιτροπής και προγραμματισμός δράσεων και εξωστρέφειας της νέας και των μελών της Ο.Μ. Σύριζα Παιονίας.

Υποχρεωτική η ανάρτηση τιμών στις βιτρίνες των καταστημάτων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς σας ενημερώνει ότι, το προσεχές διάστημα, θα διενεργηθούν έλεγχοι στην αγορά (καταστήματα) της πόλης, γι ‘αυτό παρακαλούμε να υπάρχουν αναρτημένες οι τιμές στα εμπορικά είδη που υπάρχουν στις βιτρίνες και εντός των καταστημάτων για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Συνελήφθη 34χρονος σε χωριό του Κιλκίς για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη χθες το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από μεθοδική έρευνα, εντοπίστηκε σε χωριό του Κιλκίς ο 34χρονος και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο οικίες που χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 28 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 800 γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς.

Η "πόλις" πήγε στα μπουζούκια του '80



Εκδήλωση του Συλλόγου Τριτέκνων νομού Κιλκίς

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Τριτέκνων Ν.Κιλκίς, σας προσκαλεί στην χριστουγεννιάτικη γιορτή του το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 17:30 που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς. Στην εκδήλωση θα τραγουδήσει η παιδική χορωδία του Πολυανείου Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου και θα βραβευθούν τα τέκνα των μελών του Συλλόγου που επέτυχαν σε σχολές ΑΕΙ-ΤΕΙ το 2014.

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 12 Δελεμβρίου 2014

ΑΥΓΗ ·Από το GRexit στο… Σαμαράςexit-Αναχρονισμός Μαξίμου για να περιοριστεί η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ·Για τη λίστα Λαγκάρντ- Στο Ειδικό Δικαστήριο ο Γ. Παπακωνσταντίνου·Από 31 Δεκεμβρίου- Κινδυνεύουν με λουκέτο 1.140 παιδικοί σταθμοί
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Θέατρο σκιών-Ομολογία πίστεως στο Μνημόνιο ζητούν οι διεθνείς αγορές·Αντ. Σαμαράς- Με Δήμα μέχρι τέλους- Καταστροφή ο ΣΥΡΙΖΑ! Αιχμές για τη στάση του Φ. Κουβέλη·Επανέρχεται το σενάριο για συμβιβασμό και μετάθεση των εκλογών-Το πολιτικό σύστημα στα πρόθυρα νευρικής κρίσης