Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Ο νόμος για τα πανεπιστήμια - επιχειρήσεις που ενισχύει τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών ... θα μείνει στα χαρτιά

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Ο νόμος – πλαίσιο για τα πανεπιστήμια που ψηφίστηκε πριν δύο εβδομάδες από την ΝΔ, αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην υποβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου, ενισχύοντας την κατεύθυνση, της μόρφωσης - εμπόρευμα που θα πουλιέται με το κομμάτι.

Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού στην Παιονία: Η περίπτωση της τοποθεσίας Δύο Ποτάμια

Υπογράφει ο Αθανάσιος Τζούρτζος
Αντιδήμαρχος οικονομικών & διοικητικών υπηρεσιών Παιονίας

Το σύγχρονο μοντέλο ανάπτυξης του τουρισμού (μαζικός τουρισμός) έχει οδηγήσει σε υποβάθμιση του δομημένου φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος. Οι ορεινές περιοχές δεν έχουν ακόμη επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από αυτό το τρόπο ανάπτυξης και είναι σημαντικό να αναζητηθεί μια διαφορετική μορφή ανάπτυξης του τουρισμού. Ήδη παρατηρείται μια αυξανόμενη τάση για διακοπές σε παρθένες περιοχές, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και οικολογικής αξίας.

Σταυροχώρι, ένα ακόμη χωριό του νομού Κιλκίς που αξίζει να γνωρίσουμε

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Ξημέρωμα Κυριακής και ο ήλιος ετοιμάζεται να ρίξει με υπερβολή τις ακτίνες πάνω σε όλους και σε όλα θυμίζοντας επίμονα τις ξεχωριστές καυτές μέρες του καλοκαιριού. Όπως οδηγώ για τον προορισμό που έχω επιλέξει είμαι μόνη δεξιά του δρόμου ενώ από αριστερά παρατηρείται μια σχετική ουρά αυτοκινήτων, προφανώς άτομα που επέλεξαν τη θάλασσα αναζητώντας λίγη δροσιά όπως συνηθίζεται την εποχή αυτή. 

Εγκρίθηκαν οι πιστώσεις για την καταβολή ενισχύσεων ύψους 223,3 εκατομμυρίων ευρώ για το πρόγραμμα Νέων Γεωργών

Εγκρίθηκαν σήμερα οι πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για τη πληρωμή της πρώτης δόσης σε όσους μετέχουν στο πρόγραμμα Νέων Γεωργών – (υπομέτρο 6.1, Εγκατάσταση Νέων Γεωργών), οπότε και ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή των ενισχύσεων στους δικαιούχους από τις Περιφέρειες που παρουσιάζουν ετοιμότητα.

(Video) Η Επιμορφωτική Κιλκίς κάνει λίφτινγκ

Η Επιμορφωτική Κιλκίς κάνει λίφτινγκ, την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022.

Συναυλία Μάκη Δημάκη στην Αξιούπολη


Του Αιγαίου χρώματα

Του Κώστα Μπούζα
Ήρθε το καλοκαιράκι. Και βγήκε ο ήλιος, μ’ όλη του την ζέση, για να ξυπνήσει τις ανθρώπινες καρδιές. Κι αυτές άνοιξαν, σαν τους ώριμους καρπούς που σκάνε στα χωράφια.

Στο πρόγραμμα HELIOS, που υλοποιεί το σωματείο OMNES στο Κιλκίς, εντάσσονται οι Ουκρανοί δικαιούχοι προσωρινής προστασίας

Δελτίο τύπου OMNES Κιλκίς
Στο ενταξιακό πρόγραμμα HELIOS μπορούν πλέον να εντάσσονται οι υπήκοοι της Ουκρανίας που εγκατέλειψαν τη χώρα τους εξαιτίας του πολέμου και αναζήτησαν στέγη στην Ελλάδα. Οι Ουκρανοί, δικαιούχοι προσωρινής προστασίας, που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα δικαιούνται επιδότηση ενοικίου από 6 έως 12 μήνες και θα μπορούν να λαμβάνουν τις παροχές που προσφέρει το HELIOS όπως μαθήματα ελληνικής γλώσσας, στήριξη απασχόλησης, συμβουλευτικές υπηρεσίες, απόκτηση κοινωνικών δεξιοτήτων.

Απολίτιστοι παραβιάζουν το Κολυμβητήριο Ευρωπού

Της Πάολας Χαραλαμπίδου
Παρέα ασυνείδητων χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού αλλά με περίσσιο θράσος εισήλθαν (ξανά) παράνομα αργά το βράδυ του Σαββάτου 30 Ιουλίου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ευρωπού, προκαλώντας φθορές και αναστάτωση. 

Κιλκίς: Άμεσα συνελήφθησαν 4 άτομα για ανθρωποκτονία και ληστεία

Θανατηφόρο επεισόδιο μεταξύ ομάδων μετακινούμενων αλλοδαπών με ένα νεκρό σημειώθηκε χθες Κυριακή 31 Ιουλίου στην περιοχή της Ποντοηράκλειας. Ειδικότερα, ομάδα Αφγανών ληστών επιτέθηκε σε ομάδα Πακιστανών. Πρόκειται, όπως όλα δείχνουν, για ακόμη ένα οργανωμένο περιστατικό επίθεσης μετακινούμενων αλλοδαπών ληστών που δρουν σε περιοχές πλησίον των συνόρων, εναντίον μεταναστών που επιχειρούν να εισέλθουν στην Ευρώπη.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2007 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας και τα ένθετά της, όπως ακριβώς κυκλοφόρησαν πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2007. Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.
ΓΝΩΜΗ
ΑΘΛΗΜΑ (ΕΝΘΕΤΟ)
ΓΡΑΜΜΑ (ΕΝΘΕΤΟ)
ΑΓΟΡΑ (ΕΝΘΕΤΟ)