Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Παναγιωτακόπουλος: «Οι δανειστές και οι Τραπεζίτες σώζονται. Ο Ελληνικός Λαός οδηγείται στην εξαθλίωση. Ξένες με το ΠΑΣΟΚ αυτές οι πολιτικές»

Η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση αποτελεί μία από τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας. Η Ελλάδα και ο λαός της μετατρέπεται σε σύγχρονη αποικία της Γερμανίας, όπου τα πάντα βρίσκονται υπό αμφισβήτηση ακόμη και η δυνατότητα των πολιτών της χώρας να επιβιώσουν.  Η Εθνική μας Ανεξαρτησία ακυρώνεται και η διακυβέρνηση της χώρας παραδίδεται στα χέρια των σύγχρονων οικονομικών και πολιτικών κατακτητών, που απαιτούν μέχρι και την κατοχύρωση μέσω του Συντάγματος της υποχρέωσής μας να ζούμε και να εργαζόμαστε προκειμένου να τους εξοφλήσουμε.
Η Ελλάδα οδηγείται μέσα από τον συνδυασμό της σκληρής λιτότητας, του εργασιακού μεσαίωνα και της μεγέθυνσης της ύφεσης στο βασανιστικό δρόμο της εξαθλίωσης, της υποτέλειας, της καταστροφής, του ξεπουλήματος.

Επιστολή Μητροπολίτη Γουμενίσσης κ.κ. Δημητρίου προς Ανδρέα Λοβέρδο

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ, Μελέτησα διαδικτυακά τις προτάσεις Σας για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τη σταδιακή ανάπτυξή της· λόγος αναγκαία εκτενής, υπεύθυνα σοβαρός και στιβαρός. Διέτρεξα και τα πρόσφατα Δελτία Τύπου του ΥΥΚΑ για τα Γ.Ν.Ρεθύμνου και Πύργου (δηλώσεις Υφ. Υγείας κ. Μ. Τιμοσίδη). Δεν μου επιμερίζεται ευθύνη πολιτικής εξεργασίας για το ευρύ πεδίο των ζητουμένων, οικονομία δαπανών σε συνδυασμό με την παροχή υπηρεσιών υγείας από το κράτος “γιατί ο κόσμος δεν έχει λεφτά να πάει στην ιδιωτική υγεία” (απ. σε επερώτηση της Κ.Ο. του ΚΚΕ, 21.1.2012).

Ερώτηση Κιλτίδη με θέμα, «Σε απόγνωση οι γονείς των παιδιών του Παιδικού Σταθμού του Οργανισμού Εργατικής Εστίας της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων»

Προς Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κύριε Υπουργέ
Εν μέσω της δεινής οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας και εξουθενώνει τους Έλληνες, παρατηρούμε μια άνευ προηγουμένου αποδόμηση του κοινωνικού κράτους.
Η εκ του Συντάγματος απορρέουσα υποχρέωση της πολιτείας, για παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στους πολίτες και προστασία του κοινωνικού αγαθού της υγείας και της εργασίας, καταστρατηγείται με ολέθρια, για την συνοχή της κοινωνίας μας, αποτελέσματα.

Αυτοί θα μας κυβερνήσουν;

Του Δημήτρη Μάρδα
Αν. καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ
Ο κος Μηταράκης, Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, σε πρόσφατη συνέντευξη του (Antenna TV, εκπομπή Παπαδάκη, της 21/2/2012) επικαλέσθηκε το Νόμο 3068/2002, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι αρχαιολογικοί τόποι, ο ορυκτός πλούτος και άλλα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου δεν μπορεί να εκποιηθούν υπέρ των πιστωτών μας γιατί αυτό προβλέπει ο Νόμος.

Χρόνια αρθρίτιδα. Θεραπεία με ραδιοϋμενόλυση

Βασανιστική και επίπονη νόσος, η χρόνια αρθρίτιδα ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι παρά την ισχυρή φαρμακευτική αγωγή στην οποία υποβάλλονται, βλέπουν συ- νήθως τα συμπτώματα της νόσου να μην υποχωρούν.  Όλα τα είδη αρθρίτιδας έχουν κοινό χαρακτηριστικό τη φλεγμονή, η οποία εστιάζεται κυρίως στον υμένα της άρθρωσης, και προκαλεί το πρήξιμο, τον πόνο και τον περιορισμό της κινητικότητας.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη βιολογική κτηνοτροφία

Ανακοινώνεται ότι δημοσιεύτηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για συμμετοχή των ενδιαφέρων παραγωγών στην δράση 1.2 ΄΄ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ΄΄ του μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις » του ΠΑΑ 2007-2013. Σύμφωνα με αυτή δικαιούχοι μπορεί να κριθούν φυσικά & νομικά πρόσωπα που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
Είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών & Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) ως:
Επαγγελματίες Αγρότες.
Κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης οι οποίοι :

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος μίας αλλοδαπής για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής στην Κατερίνη

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος μίας υπηκόου Βουλγαρίας 20 ετών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής στην πόλη της Κατερίνης. Η 20χρονη εκμεταλλευόμενη το συνωστισμό ατόμων μέσα στις ειδικές θύρες εξόδου υποκαταστημάτων τραπεζών, από τον Αύγουστο του 2011 μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου του 2012, αφαίρεσε από τέσσερα άτομα συνολικά το ποσό των (22.000) Ευρώ.

Από την 1η Μαρτίου θα ισχύσουν οι νέοι κατώτατοι μισθοί Στους εργοδότες ο τελικός λόγος για την εφαρμογή της μείωσης - Ακολουθούν οι μειώσεις σε κλαδικές συμβάσεις - Προς νέα μείωση οι επικουρικές

Μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% από την 1η Μαρτίου. Κατάργηση – στην πράξη – των κλαδικών συμβάσεων και μονομερή ανατροπή των ατομικών συμβάσεων εργασίας. Νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων, θα προκύψει με την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων. Οι αλλαγές αυτές που προέρχονται από το νόμο για το νέο μνημόνιο, διευκρινίσθηκαν από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ενώ αναμένεται να εξειδικευθούν περαιτέρω με ερμηνευτικές εγκυκλίους το επόμενο διάστημα.

Και νέο χτύπημα στο site του υπ. Δικαιοσύνης – Απειλές για χτυπήματα σε εφορίες

Και νέο «χτύπημα» στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης σημειώθηκε χθες το βράδυ. Το χτύπημα φέρει και πάλι τη σφραγίδα των Anonymous, οι οποίοι ωστόσο την προηγούμενη φορά είχαν αρνηθεί ότι είχαν κάποια σχέση, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής για το νέο χτύπημα. Στο μήνυμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα και το οποίο ήταν στα ελληνικά, ζητείται από τις ελληνικές αρχές να ελευθερώσουν τους τρεις μαθητές Λυκείου σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για την προηγούμενη επίθεση στις 2 Φεβρουαρίου, λέγοντας πως τα παιδιά της GHS (Greek Hacking Scene) δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση.

Νομοθετική ρύθμιση που αφορά την εισαγωγή των αποφοίτων Εσπερινών Λυκείων στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Κατατίθεται τροπολογία στη Βουλή για την παράταση, κατά ένα έτος, της εφαρμογής της πρόσθετης προϋπόθεσης που εισήχθη με το άρθρο 27 ν. 3879/2010 (Α’ 163), κατά την οποία, για να εισαχθούν στην Ανώτατη Εκπαίδευση οι απόφοιτοι των Εσπερινών Λυκείων με ειδική διαδικασία (στο οριζόμενο ποσοστό θέσεων) πρέπει να έχουν πλήρη φοίτηση και στις δύο τελευταίες τάξεις του Εσπερινού Γενικού Λυκείου. Σύμφωνα με την εισαγόμενη μεταβατική ρύθμιση, η ως άνω προϋπόθεση (της πλήρους φοίτησης κατά τα δύο τελευταία έτη) θα ισχύσει για όσους αποφοιτούν από Εσπερινό Λύκειο κατά το σχολικό έτος 2012-2013.

Επιστολή Αντιπεριφέρειας Κιλκίς με θέμα «Πρόβλημα με τα συνιδιόκτητα αγροτεμάχια και χρονικά όρια της περιόδου υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης»

"Κύριοι Υπουργοί
Είναι η δεύτερη φορά που επικοινωνούμε στα πλαίσια των τρεχουσών προσκλήσεων ενδιαφέροντος για προβλήματα που παρουσιάζονται κατά την διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων των ενδιαφερομένων βιοκαλλιεργητών υποψηφίων της δράσης 1.1.
Αρχικά, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την διορθωτική σας παρέμβαση, με αφορμή την προηγούμενη επιστολή μας, που είχε ως αποτέλεσμα να αρθεί η προφανής αδικία έναντι συγκεκριμένης ομάδας βιοκαλλιεργητών που είχαν την ατυχία να έχουν χωράφια με συμβάσεις σε ισχύ και αρχικά αποκλείονταν στην ουσία από τις νέες προσκλήσεις ενδιαφέροντος.

Καραόκε πάρτι του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου Χωρυγίου


Ημερίδα με αντικείμενο τη Φυσική Αγωγή και το Σχολικό Αθλητισμό, Δράσεις Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στον Τομέα του Αθλητισμού

Ημερίδα για τη «Φυσική Αγωγή και το Σχολικό Αθλητισμό» διοργανώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012, με ομιλητή τον Διευθυντή Φυσικής Αγωγής του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. κ. Στυλιανό Δασκαλάκη. Στην ημερίδα παρευρέθηκαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Φυσικής Αγωγής, οι Διευθυντές Δ.Ε. και οι ορισμένοι Υπεύθυνοι Φυσικής Αγωγής των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των Περιφερειακών Διευθύνσεων Π.Ε. και Δ.Ε. Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και Θεσσαλίας.