Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Δήλωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών για τα περί ορισμού ειδικού επιτρόπου για τον προϋπολογισμό

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες σήμερα το πρωί και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικές με την πρόταση για τον ορισμό ειδικού επιτρόπου αρμόδιου για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του ελληνικού προϋπολογισμού, δήλωσε τα εξής:
«Ο ελληνικός λαός γνωρίζει το μέγεθος της βοήθειας που λαμβάνει η πατρίδα μας από τους θεσμικούς της εταίρους στην Ευρώπη και θα ανταποκριθεί, μέσα από τις θυσίες του, στην ιστορική υποχρέωση που έχουμε να βγάλουμε την Ελλάδα από την βαθειά δημοσιονομική, κοινωνική και αναπτυξιακή κρίση, λαμβάνοντας και εφαρμόζοντας δύσκολες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις.

Σε δημόσια διαβούλευση η τεχνική έκθεση για την διερεύνηση των τρόπων ανάπτυξης και διείσδυσης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Ελλάδα

Σε δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα http://www.opengov.gr/minenv/?p=3531 έθεσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής την Τεχνική Έκθεση για την διερεύνηση των τρόπων ανάπτυξης και διείσδυσης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Ελλάδα, η οποία εκπονήθηκε από Επιτροπή ακαδημαϊκών και επιστημονικών φορέων που συγκρότησε στις 20.9.2011 με απόφαση ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης με αντικείμενο την ανάλυση των πλέον πρόσφορων μεθόδων υποστήριξης των αρχικών φάσεων διείσδυσης των Η/Ο στην Ελληνική αγορά και την ανάπτυξη πρότασης εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου προγράμματος κινήτρων για την προώθηση τους.

5 DAN ο Πουντσουκίδης του Α.Σ. Άθλος στις εξετάσεις ταεκβντό της ομοσπονδίας (ΕΛΟΤ)

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκαν οι ετήσιες εξετάσεις μαύρων ζωνών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντο (ΕΛΟΤ). Η συμμέτοχη από σωματεία της Βόρειας Ελλάδας ήταν αρκετά ικανοποιητική. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται από την ομοσπονδία δυο φορές τον χρόνο υπό την εποπτεία της ομοσπονδίας ΕΛΟΤ και της ΕΤΑΒΕ (Ένωσης Ταεκβοντο  Βόρειας Ελλάδας). Από τον Αθλητικό Σύλλογο Άθλο Κιλκίς συμμετείχαν οι Πουντζουκιδης Κωνσταντίνος (Προπονητής του Συλλόγου) για τον βαθμό του 5 Dan και οι Αθλητές Νικόλαου Αριστείδης και Νικόλαου Παναγιώτης για τον βαθμό του 2 Dan.

Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ. Μια σύντομη ιστορική αναδρομή (Τρίτο μέρος)

Ξένοι και εγχώριοι τυχοδιώκτες στα τέλη της δεκαετίας του 1920 αναζητούν το νέο Ελντοράντο στην περιοχή του Κιλκίς


Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης
Αγρ. Τοπογράφος μηχ – πολεοδόμος
Μια ακόμη στιγμή εθνικής υπερηφάνειας έζησε ο ελληνικός λαός στις αρχές του παρελθόντος Οκτωβρίου, όταν ο τέως πρωθυπουργός, με το γνωστό απλανές βλέμμα και τα ακατάληπτα ελληνικά του, ανακοίνωνε τη συμφωνία επένδυσης του Κατάρ στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής. Το γιατί θα έπρεπε να πανηγυρίζουμε δεν έγινε απολύτως αντιληπτό αλλά αυτός ο μελαμψός εμίρης, λιγότερο μαυριδερός πάντως από τη μαύρη απελπισία που διακατέχει τον ελληνικό λαό, θα αποτελούσε τη σωτηρία μας, όπως διαβεβαίωνε ο πρωθυπουργός.  

Δήλωση του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Α. Παπανδρέου, τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη

"Είχα την ευκαιρία σήμερα το μεσημέρι να ενημερώσω αναλυτικά τους πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία των διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των ιδιωτών πιστωτών για την εθελούσια αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους (το γνωστό PSI) και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το οικονομικό πρόγραμμα που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση. Η επιτυχής ολοκλήρωση της διπλής αυτής διαδικασίας αποτελεί προϋπόθεση για να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση της οικονομίας για τα επόμενα χρόνια.

Στις 21 Μαΐου ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

Α. Προγραμματισμός των πανελλαδικών εξετάσεων 2012.
α) Στις 18 Μαΐου ολοκληρώνεται η διαδικασία έκδοσης και αποστολής των στοιχείων των υποψηφίων από τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια προς τα οικεία Εξεταστικά κέντρα.
β) Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν τη Δευτέρα 21/05/2012, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την Τρίτη 22/05/2012. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν στις 16/06/2012 και η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί περί τα μέσα Ιουνίου. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν στις 11/06/2012.

Έκκληση για άμεση βοήθεια

Αγαπητοί φίλοι                                                                                                                  Ο γιος του παλιού πρωταθλητή και τωρινού προπονητή της σφυροβολίας Στέργιου Καραμιχάλη (Τρίτωνας Θεσσαλονίκης) αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στην Ελλάδα και πρέπει επειγόντως να μεταβεί σε εξειδικευμένο Νοσοκομείο στη Γερμανία, προκειμένου να υποβληθεί σε λεπτή χειρουργική επέμβαση. Επειδή η οικογένεια δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα βεβαρημένα έξοδα που θα χρειαστούν για τη νοσηλεία και την επέμβαση, παρακαλούμε θερμά για άλλη μια φορά να ανταποκριθείτε στην προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων ώστε να ξεπεραστεί το οικονομικό πρόβλημα της οικογένειας. Σας ενημερώνουμε ότι η μετάβαση του, θα γίνει μέσα στις επόμενες το πολύ πέντε ημέρες με την μορφή κατʼ επείγοντος περιστατικού.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν παρακαλούμε να κατατεθούν στον παρακάτω λογαριασμό:
Τρέπεζα: Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας
Αριθμός Λογαριασμού: 2150110000035
ΙΒΑΝ : GR 5904303200002150110000035
BIC: ABGRGRAA( Για καταθέσεις από το εξωτερικό)

Κοπή βασιλόπιτας "Αργοναυτών"

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του Συνεδριακού Κιλκίς για ακόμη μία φορά στην κοπή βασιλόπιτας της Ένωσης Ποντίων Ν. Κιλκίς ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 21 Ιανουαρίου παρουσία πλήθος κόσμου, πολλών επισήμων, εκπροσώπων συλλόγων. Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης Κιλκίς κ. Εμμανουήλ ο οποίους συνεχάρη τον Σύλλογο για τις έντονες δραστηριότητες του και ευχήθηκε δύναμη για το μέλλον ενώ το φλουρί "έπεσε" στον κομμάτι του συλλόγου.

Συλλήψεις για διεξαγωγή τυχερού παιγνίου στην Κατερίνη Πιερίας

Συνελήφθησαν χθες (29.01.2012) το απόγευμα, στην Κατερίνη, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης εννέα άτομα ηλικίας 39 έως 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί παιγνίων. Αναλυτικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια) ιδιοκτησίας 34χρονης ημεδαπής, διαπιστώθηκε ότι ένας 46χρονος ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος είχε επιτρέψει σε έξι θαμώνες την διεξαγωγή τυχερού παιγνίου (ζάρια) με χρήματα σε ειδικά διασκευασμένο τραπέζι.

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για ναρκωτικά στον Πλαταμώνα Πιερίας

Συνελήφθησαν χθες (28.01.2012) το βράδυ, από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Πιερίας, δύο αλλοδαποί 20 και 24 ετών και ένας ημεδαπός 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τις, κατά περίπτωση, παραβάσεις του Νόμου «περί όπλων» και του Νόμου «περί Ναρκωτικών». Ειδικότερα, στον Πλαταμώνα Πιερίας, σε αστυνομικό έλεγχο Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου που επέβαιναν οι ανωτέρω, αρχικά βρέθηκε στην κατοχή του 20χρονου ποσότητα κάνναβης, ενώ σε βάρος του 24χρονου εκκρεμούσε δικαστική απόφαση.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στα Γιαννιτσά

Την Παρασκευή (27.01.2012) βραδινές ώρες, στα Γιαννιτσά Πέλλας, το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 26χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε αρχικά με Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 55χρονος ημεδαπός και στη συνέχεια με Ι.Χ. Επιβατηγό που οδηγούσε 46χρονη ημεδαπή, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της 46χρονης και τον σοβαρό τραυματισμό του 26χρονου οδηγού του πρώτου οχήματος, μίας 25χρονης ημεδαπής και ενός τρίχρονου παιδιού οι οποίοι επέβαιναν στο τρίτο όχημα. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Τμήμα τροχαίας Γιαννιτσών Πέλλας.

Συνελήφθησαν 12 άτομα σε Πέλλα, Σέρρες, Κιλκίς και Χαλκιδική

Κατά το τελευταίο 48ωρο, έπειτα από αστυνομικές αναζητήσεις εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 12 άτομα (σε Πέλλα, Σέρρες, Κιλκίς και Χαλκιδική), σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα.

Συλλήψεις για αυτόφωρα αδικήματα στο Πλατύ, στο Λιτόχωρο και στην Κατερίνη

Πλατύ                                                                            Συνελήφθη χθες (28.01.2012) το απόγευμα, σε αγροτική περιοχή του Πλατέος Ημαθίας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γεωργιανών Ημαθίας, ένας ημεδαπός 35 ετών, διότι μαζί με άλλους δύο δράστες που αναζητούνται, έσπασαν το πίσω τζάμι του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου ιδιοκτησίας 37χρονου και αφαίρεσαν μια τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των (1000) ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Πλατέος Ημαθίας.

Νομαρχιακή Συνέλευση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στο Κιλκίς.

"Καλούνται όλα τα μέλη και οι φίλοι της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ σε συνέλευση την ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012, στις 11 το πρωί, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Κιλκίς, για να συζητήσουμε τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις με την παρουσία του μέλους της εκτελεστικής επιτροπής Βαγγέλη Ζορκάδη. Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη."

Πύρρειος νίκη για τον Α.Μ.Σ. ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΙΛΚΙΣ ''89

Μεγάλη αλλά Πύρρειος η νίκη που πέτυχε η ομάδα αντρών του Α.Μ.Σ. ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΙΛΚΙΣ ''89 επί του Α.Ο.Α. Καστοριάς με 37-22 (23-07). Αιτία η άδικη και αυστηρή αποβολή με κόκκινη κάρτα που δέχτηκε ο ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας Λάμπρος Χοτζούδης από τον κάκιστο διαιτητή, έναν εκ των δύο, Τομίδη Ιωαν. από τα Γιαννιτσά που όλος παραδόξως διαιτητεύει για τρίτη συνεχής αγωνιστική την ομάδα του Κιλκίς με την απόδοση του να είναι και στα τρία παιχνίδια κακή και εχθρική προς την ομάδα του Α.Μ.Σ. ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΙΛΚΙΣ ''89.

ΚΕΔΕ: «Καθαρή απάντηση στην κρίση, που να ενώνει όλους»

Η φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης στη συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr και επανέλαβε στην ομιλία του ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης (βλ. σχετικό παρασκήνιο εδώ) βρίσκεται στο επίκεντρο του ψηφίσματος, που με την υπερψηφισή του με μεγάλη πλειοψηφία(καταψήφισαν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ), έκλεισε το διήμερο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων στην Κομοτηνή.