Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Υπέρ "αγανακτισμένων" ο κόσμος

http://4.bp.blogspot.com/-AZ5cxsPnvfM/Tfj2RdmQgzI/AAAAAAAAhkw/96MsuzEEWLs/s320/74306.jpgΌπως προκύπτει από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή μας και στην Αττική, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών εκφράζει θετική άποψη για το κίνημα των "αγανακτισμένων". Η έρευνα διεξήχθη απ` το τμήμα στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (0ΠΑ) στις περιφέρειες Κ. Μακεδονίας και Αττικής, και σύμφωνα με τ` αποτελέσματά της το 67,9% των πολιτών δηλώνει ότι συμπαρίσταται ηθικά στο κίνημα των «Αγανακτισμένων», ενώ 8 στους 10 θεωρεί ότι το κίνημα έχει τη συμπαράσταση μεγάλης μερίδας συμπολιτών τους. 

Διακοπές ρεύματος μέχρι τις 9 μμ

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSL0MRgTTARUgGbomhss-sfPOf2JnMIeG4kcQs03AHoa1ju4bmGqQΔιακοπές ρεύματος θα σημειωθούν και σήμερα σε οικισμούς του νομού μας λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας στη ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, μέχρι τις 9μμ θα έχουμε διακοπές σε Ακροποταμιά, Καμπάνη, Μάνδρες, Ν.Σάντα, Περιστέρι, Πυργωτό, Φανάρι, Χρυσόπετρα, Αν.και Κ.Ποταμιά, Αργυρούπολη, Κοκκινιά, Κολχίδα, Μεταξοχώρι, Ποντοκερασιά και Σεβαστό.

Kalimera hellas απ` το Όσλο

Τον λένε Arild, είναι Νορβηγός και εργάζεται στο ελληνικό delicatessen στο Όσλο "Kalimera Hellas". Είναι τέτοια η αγάπη του για τη χώρα μας που θέλει να τον φωνάζουν από Arild σε Aris. Εκδίδει το περιοδικό Kalimera Hellas. Στο ένα χέρι γραμμένα με τατουάζ τα ονόματα της οικογενείας του, και στο άλλο η λέξη ΕΛΛΑΔΑ. "Αυτή είναι όλη μου η οικογένεια" μας είπε.......

Η φωτογραφία της ημέρας

100 θέσεις εργασίας για ανέργους

Θέσεις εργασίας για 100 ανέργους, γυναίκες και άτομα με ειδικές ικανότητες στο νομό μας, με προτεραιότητα στους μακροχρόνια ανέργους, προβλέπει πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας. Οι απασχολούμενοι θα λαμβάνουν μηνιαίο μισθό 625 ευρώ και ασφαλιστικές εισφορές απ` τον ΟΑΕΔ. Το όλο πρόγραμμα, που θα υλοποιηθεί μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που παράγουν κοινωφελές έργο, θα υλοποιηθεί από φέτος μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013.
Το πρόγραμμα με τίτλο "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ" αφορά στις 13 περιφέρειες της χώρας και για την περιφέρειά μας το παρουσίασε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περ. Συμβουλίου ο εντεταλμένος περ. σύμβουλος για θέματα εμπορίου, Θεοφάνης Παπάς.
Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στις κατά τόπους Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι οποίες θα κάνουν και τη σχετική αξιολόγηση. Για την υλοποίηση του προγράμματος θα συγκροτηθούν ομάδες εργασίας στους δήμους και στις περιφέρειες.

Λεφτά για πυροπροστασία

Με στόχο την πυροπροστασία περιοχών με περιαστικά δάση και χωματερές, οι δυό δήμοι του νομού ας θα λάβουν συνολικά 227 χιλ. ευρώ, μέσω του προγράμματος ΣΑΤΑ. συγκεκριμένα, τα χρήματα μπορούν να διατεθούν αποκλειστικά για καθαρισμό περιαστικών δασών, έλεγχο χωματερών, ενίσχυση εθελοντικών δράσεων σε επίπεδο δήμων, θέματα εξοπλισμού, υπερωρίες μη μόνιμου προσωπικού, καύσιμα κ.α.