Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Εντολέας διεργασιών της πολιτικής κατεύθυνσης της χώρας και της κοινωνίας η νωπή εντολή

Του Χάρη Τσιόκα 
Σκηνικό «ειδήσεων»,“αντιφατικών φοβικών πληροφοριών", επιχειρείται να διαμορφωθεί με φόντο το εκλογικό περιβάλλον του Μαΐου! Κάπως έτσι -πέρα από τις «ενημερώσεις» -θα μπορούσε να ερμηνευτεί ο βομβαρδισμός "δεδομένων" που δέχεται η ελληνική κοινωνία, πριν αποφασίσει δια της ψήφου, την δική της επιλογή για τον συσχετισμό δύναμης που θα κατευθύνει τις εξελίξεις ..

27 Ιανουαρίου - Ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Υπογράφει η ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς
Με τον Νόμο 3218 ΦΕΚ Α/12/27-1-04 η Ελλάδα έχει καθιερώσει την 27η Ιανουαρίου ως την ημέρα μνήμης των θυμάτων του ολοκαυτώματος από τους Ναζί που είχαν κύριο στόχο τους την εξολόθρευση και ¨καθαρότητα¨ όπως ασφαλώς την εννοούσαν τα τραγικά και ανόητα μυαλά του Χίτλερ και της παρέας του (Μέγκελε, Χέμλερ κ.λπ.).

Γιατί οι άνθρωποι παίζουν σκάκι;



Επιμέλεια: Στέλιος Κωνσταντινίδης
[Το κείμενο είναι γραμμένο και δημοσιευμένο από τον GM κ. Igor Smirnov, και το έχει μεταφράσει πιστά στα Ελληνικά ο Aggelos Kesaris . Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στον GM κ.Igor Smirnov.]

H κατάσταση στους δρόμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις 7:00 μ.μ.

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης – παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανά Αστυνομική Διεύθυνση, έχει ως εξής:

Ανάδειξη νικητή καλύτερου Ευρωπαίου Νεου Αγρότη την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου

Από 19 κράτη μέλη της ΕΕ θα επιλεγεί φέτος ο καλύτερος νέος ευρωπαίος αγρότης στο πλαίσιο του 2ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Νέων Αγροτών που διοργανώνεται την Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Η ελληνική υποψηφιότητα του κ. Χρήστου Παναγιωτίδη διεκδικεί μία διάκριση στον διαγωνισμό που θα αναδείξει (α) τον καλύτερο ευρωπαίο αγρότη, (β) τις πιο βιώσιμες πρακτικές και (γ) πιο καινοτόμες πρακτικές.

20 μυστικά για να βελτιώσετε την διατροφή και την υγεία σας

Γράφει η Ασημένια Καναρίδου*
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

· Να τρώτε πάντα πρωινό.
· Μικρά και συχνά γεύματα. Μην παραμελείτε τα ενδιάμεσα γεύματα (δεκατιανό και απογευματινό).

Διεκόπη η κυκλοφορία για 20 λεπτά στο δρόμο Σερρών - Προμαχώνα

Ανακοινώνεται ότι σήμερα και κατά τις ώρες 14.00 έως 14.20 διεκόπη η κυκλοφορία λόγω έντονων καιρικών φαινομένων από το 26ο  έως το 30ο χλμ της εθνικής οδού Σερρών – Προμαχώνα  (Ελλάδα προς Βουλγαρία). Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Έπιασαν στους Ευζώνους Κιλκίς 29χρονο διακινητή λαθρομετανάστη

Συνελήφθη χθες (25.01.2014) το βράδυ, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ασφάλειας Παιονίας Κιλκίς, ένας ημεδαπός ηλικίας 29 ετών, που διευκόλυνε την είσοδο στην ελληνική επικράτεια σε έναν μη νόμιμο μετανάστη.

Λήστεψαν επιχείρηση στο Ζαχαράτο Κιλκίς, αλλά τους τσάκωσαν την ίδια μέρα στον Άγιο Παντελεήμονα

Συνελήφθησαν χθες (25.01.2014) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δοϊράνης, τρεις ημεδαποί ηλικίας 32, 36 και 40 ετών, για κλοπή σε επιχείρηση. Αρχικά, στον Άγιο Παντελεήμονα Κιλκίς, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι να επιβαίνουν στο Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο του 32χρονου και να μεταφέρουν διάφορα μεταλλικά αντικείμενα (δοχεία, σιδερένιες ζάντες φορτηγού και αντλία νερού), την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

H κατάσταση στους δρόμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις 2:30 μ.μ.

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης – παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανά Αστυνομική Διεύθυνση, έχει ως εξής:

Καθάρισε το παιχνίδι από την αρχή ο Εύαθλος Μακεδόνες Πολυκάστρου

Ευχάριστο απόγευμα επιφύλαξε στους φιλάθλους, που βρέθηκαν στις κερκίδες του Κλειστού Γυμναστηρίου Πολυκάστρου, η ομάδα ΕΥΑΘΛΟΣ/ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ που χωρίς να δυσκολευτεί επικράτησε του Γ.Α.Σ. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ με τελικό σκορ 77 – 58.

Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω χιονιού και παγετού, 26 Ιανουαρίου 2014, ώρα 07:30

Διακοπές κυκλοφορίας λόγω κατολισθήσεων, χιονοπτώσεων, παγετών και βροχοπτώσεων
Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α. Δ. ΑΧΑΙΑΣ 
Στη Δημοτική οδό Ζωοδόχου Πηγής στο Αίγιο λόγω καιρικών φαινομένων (ισχυρής βροχόπτωσης), ολική διακοπή κυκλοφορίας σε ένα μεγάλο τμήμα της οδού λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

«Πόση αξία έχει μια επιμέρους ανάπτυξη… όταν η χώρα εξαθλιώνεται»

Η πίεση για αλλαγές δεν επιτρέπεται να υποχωρήσει στις χώρες της κρίσης και κυρίως στην Ελλάδα, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Süddeutsche Zeitung, επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους του Βερολίνου.

Ο περιορισμός του μήκους της ουράς στα κυνηγόσκυλα

Επιστολή του Δικτύου Κυνηγών Ωρίων, προς βουλευτές
"Σχετικά με τις τροποποιήσεις του Ν.4039/2012 που ψηφίζονται αυτές τις μέρες στη Βουλή των Ελλήνων, σας επισημαίνουμε τα εξής:
Η ασαφής επίκληση στην "πολιτισμένη" Ευρώπη που επιχειρείται προκλητικά και αυθαίρετα τόσο από τα ζωοφιλικά σωματεία, όσο και από συγκεκριμένους Βουλευτές (π.χ. κα.Πιπιλή), σχετικά με το νόμιμο και το ηθικό, στο ζήτημα του περιορισμού του μήκους της ουράς (ο οποίος άστοχα αναφέρεται ως ακρωτηριασμός) σε συγκεκριμένες φυλές κυνηγετικών σκύλων, καταργεί κάθε έννοια κοινής λογικής και επιχειρηματολογίας.

Γράψε… λάθος, Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Γράφει ο Σπύρος Καρτσώνης
● Τι να κάνω, φίλοι μου; Όση προσπάθεια και αν καταβάλλω για να σταματήσω την αλιεία ‘‘μαργαριταριών’’, κάποια εσωτερική δύναμη δε με αφήνει! Παθαίνω κάτι σαν κι αυτό που παθαίνουν οι ψαράδες -έχω αγαπημένα μου πρόσωπα ερασιτέχνες ψαράδες και ξέρω: Όσα ψάρια και αν έχουν πιάσει, ποτέ δεν είναι αρκετά! Έτσι και με τα ‘‘μαργαριτάρια’’! Τα έχεις χορτάσει. Σου τυχαίνει όμως ένα εξαιρετικό κομμάτι. Το αφήνεις; Όχι, φυσικά! Έτσι συνεχίζω το ψάρεμα. Γιατί δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά! Διαβάστε και θαυμάστε, για να καταλάβετε τι εννοώ: