Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Μια “βόλτα” στην Καρυδιά του νομού Πέλλας!

Τόπος ιστορικός αυτή την Κυριακή στην εκπομπή “στον τόπο που γεννήθηκα...” της  4Ε... Η Καρυδιά το μικρό αυτό χωριό της Μακεδονικής γης , “ακούγεται” δυνατά σε όλο τον πλανήτη μέσω της αγαπημένης εκπομπής της ελληνικής τηλεόρασης..

Portal, μέσω του οποίου θα προβάλλονται διεθνώς τα θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία της Μακεδονίας και της Θράκης

Τη δημιουργία ενός portal, μέσω του οποίου θα προβάλλονται διεθνώς τα θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία της Μακεδονίας και της Θράκης και την έκδοση ενός οδικού χάρτη Ιερών Ναών, Μοναστηριών και άλλων θρησκευτικών χώρων της Βόρειας Ελλάδας ανήγγειλε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 2ου συνεδρίου προσκυνηματικού τουρισμού που πραγματοποιείται στο συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» της ΔΕΘ-Helexpo, στο πλαίσιο της 29ης Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης «Philoxenia».

1ο Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα, "Εισαγωγική Επιμόρφωση στις Σχολικές Δραστηριότητες"

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεργασία με τη Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς και το Κ.Π.Ε. Κιλκίς πραγματοποίησαν το 1ο Βιωματικό Εργαστήριο διάρκειας 12 ωρών με θέμα: Εισαγωγική Επιμόρφωση στις Σχολικές Δραστηριότητες, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, στις 20 και 21 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 12:00 έως 18:00.

Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) στο Κιλκίς

Τα Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων λειτουργούν σε όλους τους νομούς της χώρας και παρέχουν υπηρεσίες εκπαιδευτικής και επαγγελματικής συμβουλευτικής και πληροφόρησης σε όλους τους νέους (μέχρι 25 ετών) καθώς και στους γονείς τους και στηρίζουν το έργο των εκπαιδευτικών που εφαρμόζουν το θεσμό του ΣΕΠ στα σχολεία τους.

Για τα βιβλία γλώσσας του Δημοτικού Σχολείου μιλά ο Δημήτρης Νατσιός στη Γνώμη

Η σημαία ως σύμβολο του οικονομικού εθνικισμού

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Δικτατορία: Την περίοδο της δικτατορίας «εμηνύθησαν 150 Κοζανίτες γιατί δεν έβαλαν τις σημαίες», όπως σημειώνει σε τίτλο της η φιλοδικτατορική εφημερίδα «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ» (φύλλο 13 Οκτωβρίου 1973, σ. 9): η υποχρεωτική ανάρτηση της σημαίας αφορούσε στην επέτειο της απελευθέρωσης της Κοζάνης – δεν ξέρω την τύχη αυτών των μηνύσεων, αλλά υπενθυμίζω ότι μετά από δέκα μήνες κατέρρευσε η δικτατορία.

Αυτά δήλωσαν ο Αντώνης και η Άγκελα από το Βερολίνο

A. Merkel: Κυρίες και κύριοι, χαίρομαι που ο Έλληνας Πρωθυπουργός μας επισκέπτεται για μια ακόμη φορά. Αφορμή αποτελεί ένα συνέδριο που διοργανώνει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung και στο οποίο θα παραστεί.

Για το θέμα του «Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ» συνεδριάζει τη Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 14:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Σώματος (Βασ. Όλγας 198) με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:

Oμιλία Αγαθοπούλου στην Ολομέλεια για την τιμολογιακή πολιτική του φαρμάκου

«Γνωριμία παιδιών με την παραδοσιακή μουσική»

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η Ημερίδα γνωριμίας παραδοσιακών οργάνων στα παιδιά Δημοτικών Σχολείων της πόλεως του Κιλκίς, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Εμπαιγμός 8.500 δικαιούχων του Μέτρου 112 “Εγκατάσταση νέων γεωργών”

Τον εμπαιγμό 8.500 δικαιούχων του Μέτρου 112 “Εγκατάσταση νέων γεωργών”, έθεσαν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Κρατικός προϋπολογισμός 2014. Υπέρμετρα αισιόδοξος επιλεκτικά

Δημήτρης Μάρδας
Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2014 διακρίνεται, σε κάποια του σημεία, από μια εντυπωσιακή αισιοδοξία. Όλοι ευχόμαστε να επαληθευθούν οι θετικές του προβλέψεις για την οικονομία, παρά τις όποιες επιφυλάξεις έχουμε.

Κοινωνική προσφορά των μαθητών του ΕΠΑΛ Αξιούπολης

Οι μαθητές του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος του ΕΠΑΛ Αξιούπολης στα πλαίσια των εργαστηριακών μαθημάτων τους καλλιεργούν και παράγουν λαχανικά στο θερμοκήπιο και στον υπαίθριο χώρο του αγροκτήματος του σχολείου.

Επίσκεψη Αγαθοπούλου στα Χανιά

Επίσκεψη στα Χανιά πραγματοποίησε η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου το τριήμερο 16-18 Νοέμβρη, με την ιδιότητα της συμμετοχής της στις ΕΕΚΕ Υγείας (με αρμοδιότητα στο φάρμακο) και ΕΕΚΕ Οδικής Ασφάλειας του κόμματος.

Πρόγραμμα εορτασμού Εθνικής Αντίστασης στο Κιλκίς

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών Οχυρών και της Μάχης της Κρήτης υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που, με τις όποιες δυνάμεις τους, αντιτάχθηκαν στον κατακτητή και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας.

Συναυλία παραδοσιακών τραγουδιών με θέμα «Η Γυναίκα στο παραδοσιακό τραγούδι»

Με μια εκπληκτική συναυλία παραδοσιακών τραγουδιών με θέμα «Η γυναίκα στο παραδοσιακό τραγούδι» ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Κιλκίς της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου τίμησε τους Αγίους Πέντεκαίδεκα Ιερομάρτυρες, πολιούχους και προστάτες της πόλεως του Κιλκίς, το απόγευμα της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου 2013, στο κατάμεστο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Ευρυζωνικές συνδέσεις σε αγροτικές «λευκές» και νησιωτικές περιοχές της ελληνικής επικράτειας

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και φορείς, συμμετέχει στη χρηματοδότηση της υλοποίησης του γρήγορου διαδικτύου σε αγροτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Νέο "ατύχημα" φορτηγού της "Ελληνικός Χρυσός"

Με αφορμή το νέο «ατύχημα» σε φορτηγό που μετέφερε ορυκτή ύλη, προϊόν  των εξορυκτικών δραστηριοτήτων της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.Μ.Β.Χ.», μέσω κατοικημένων περιοχών του Δήμου Βόλβης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Ζιώγας, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Κ.Μ., έκανε παρέμβαση στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Φ. Παπά απαιτώντας να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία των κατοίκων των περιοχών μέσω των οποίων διέρχονται τα συγκεκριμένα φορτία καθώς επίσης και το φυσικό περιβάλλον.

Δύο ακόμη βραβεύσεις για το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς έχει μακρά παράδοση στην υλοποίηση περιβαλλοντικών και πολιτιστικών προγραμμάτων. Πρόσφατα δύο νέες διακρίσεις έρχονται να προστεθούν στις μέχρι τώρα, επιβραβεύοντας έτσι τις προσπάθειες των μαθητών και του προσωπικού του Σχολείου:

Ο Παραστατίδης επικεφαλής των «Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών»

«Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές» ονομάζεται η 8η κοινοβουλευτική ομάδα της Βουλής, η συγκρότηση της οποίας ανακοινώθηκε από τον Ευ. Μεϊμαράκη στη Διάσκεψη των Προέδρων Η Κ.Ο απαρτίζεται από 11 ανεξάρτητους βουλευτές και επικεφαλής της είναι ο βουλευτής Κιλκίς Θεόδωρος Παραστατίδης. Ιδρύεται στο πλαίσιο συνασπισμού κομμάτων, πολιτικών κινήσεων και ανεξάρτητων προσωπικοτήτων.