Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

Οι θερινοί κινηματογράφοι του Κιλκίς - Μέρος πρώτο

Του Θανάση Βαφειάδη
Πριν από 14 χρόνια, το έτος 2009, ο τότε αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρήστος Σπίγκος εγκαινίασε το δημοτικό θερινό κινηματογράφο της πόλης μας, πιστεύοντας κι αυτός αλλά και όσοι βοήθησαν σ’ αυτό το υπέροχο εγχείρημα ότι «εκείνο που μένει τελικά είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι μες τα θερινά τα σινεμά», όπως τραγουδούσε νοσταλγικά ο Λουκιανός Κηλαηδόνης.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο, 15/7/2023, 7:28 μ.μ.

Σύλληψη για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης
Συνελήφθη σήμερα (15 Ιουλίου 2023) τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να καλλιεργεί μαζί με συνεργό του, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, συνολικά 18 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2 μέτρων, σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους σε αγροτική περιοχή της Ημαθίας, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. 

VIDEO: Ποντιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χωρυγίου Κιλκίς

Ο Θ. Βαφειάδης μιλά στην Γνώμη τηλεόραση με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδοπουλο για τον Δήμο Κιλκίς

ΚΟΡΩΝΑ - ΚΡΑΣΤΑΛΗ - ΣΟΥ(Μ)ΠΑΤΑΝ (ΚΑΡΣ) Εκεί ψηλά στα σύνορά μας

Του Βασίλη Αθανασιάδη
Εκεί, στο βορειοανατολικό άκρο του Δήμου Παιονίας και ακριβώς πάνω στα σύνορα, με τους βόρειους γείτονές μας, βρίσκεται ο μικρός και ιστορικός οικισμός της Κορώνας.
Η Κορώνα είναι χωριό του Δήμου Παιονίας, της περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς. Η πλειοψηφία των κατοίκων κατάγονται από τον Πόντο.

ΠΕΔΚΜ: Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου αναπνευστικής λειτουργίας σε δήμους με τη συνεργασία της Εταιρείας Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος

Εθελοντική βοήθεια στο μείζον ζήτημα της πρόληψης των πολιτών, μέσω των δημοτικών δομών υγείας, προτίθεται να προσφέρει η Εταιρεία Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος (ΕΝΘΕ) σε συνεργασία με τους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας.

Τι λέει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Κιλκίς, για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στη Γουμένισσα

Λάζαρος Παζαρτζικλής
Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κιλκίς
Για άλλη μία φορά αποκαλύπτεται η παγερή αδιαφορία της κυβέρνησης για τους κατοίκους της υπαίθρου, ενώ συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς η απαξίωση της περιοχής.

Οι Μητροπολίτες Κιλκισίου και Αιτωλίας στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων - Φωτο

Συνεχίζεται η προσκυνηματική θεωρία στο Παλαίφατο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στους Αγίους Τόπους από τους προσκυνητές της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου.

Συλλυπητήρια για το θάνατο του Γιώργου Ιωαννίδη

Ανακοίνωση Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ενορίας του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, εκφράζει τα συλλυπητήρια του προς την οικογένεια, τους οικείους αλλά και τους συνεργάτες του μακαριστού πλέον Γεωργίου Ιωαννίδη, Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς για την αιφνίδια κοίμησή του.

Δράσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυκάστρου Δήμου Παιονίας

Δελτίο τύπου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πολυκάστρου Δήμου Παιονίας
Την Τετάρτη 5 Ιουλίου ολοκληρώθηκαν 6 από τις 7 δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυκάστρου του Δήμου Παιονίας, που φέτος έχει τίτλο « 100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ…» 100 χρόνια από τη γέννηση της Ζωρζ Σαρή και της Άλκης Ζέη. 

Πανηγυρίζει το Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην περιοχή του Σαλάτς

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Ανακοινώνεται στους ευσεβείς Χριστιανούς της πόλεως του Κιλκίς ότι την 20η Ιουλίου εορτάζει και πανηγυρίζει το Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην περιοχή του Σαλάτς.

VIDEO: Το κλουβί που σώζει ζωές γερακιών, στο Ανθόφυτο Κιλκίς

Το κλουβί που σώζει ζωές γερακιών, στο Ανθόφυτο Κιλκίς. Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023