Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

(Video) Θυρανοίξια του ναού των αγίων Κοσμά και Δαμιανού των Θαυματουργών Αναργύρων στην πόλη του Κιλκίς,

Θυρανοίξια του ναού των αγίων Κοσμά και Δαμιανού των Θαυματουργών Αναργύρων στην πόλη του Κιλκίς, την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021.

Στην Κομισιόν το θέμα από τη Μαρία Σπυράκη: Δραματικές μεταβολές στη βιοποικιλότητα από τη θαλάσσια βλέννα


Δελτίο τύπου Μαρία Σπυράκη*
Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι αλιείς στη Λήμνο και στο Βόρειο Αιγαίο από το φαινόμενο της συγκέντρωσης θαλάσσιας βλέννας, η οποία προήλθε από τη θάλασσα του Μαρμαρά, προκαλείται από τον ευτροφισμό και επιφέρει πρωτοφανείς μεταβολές σε όλη την βιοποικιλότητα.

Κορωνοϊός (30/6/2021): 633 νέα κρούσματα (2 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 11 θάνατοι και 196 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 633, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 422.456 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.  Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 93 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 649 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Φραγγίδης: «Η Κυβέρνηση συνεχίζει στη λογική της διαχείρισης και δεν αντιμετωπίζει τις παθογένειες και τα προβλήματα του συστήματος υγείας»


Δείτε ΕΔΩ
Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε χθες ο βουλευτής του νομού Κιλκίς κ. Γιώργος Φραγγίδης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπ. Υγείας
Αρχικά, ο βουλευτής σχολίασε την υγειονομική κατάσταση και την πιθανότητα έλευσης ενός τέταρτου κύματος της πανδημίας στη χώρα μας λόγω της νέας μετάλλαξης «Δέλτα». Επεσήμανε ότι τώρα όμως έχουμε έναν σημαντικό σύμμαχο, το εμβόλιο και εδώ οφείλει η Κυβέρνηση να εστιάσει. 

Σήμερα πληρωμές 101 εκατ. ευρώ από ΟΠΕΚΕΠΕ


Δελτίο τύπου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Με την πληρωμή σήμερα 101 εκατ. ευρώ για εξόφληση καθεστώτων που αφορούν κυρίως άμεσες ενισχύσεις ολοκληρώνονται οι πληρωμές του 2020 προς τους αγρότες, οι οποίες συνολικά έχουν φθάσει σχεδόν τα 2 δις ευρώ. Συγκεκριμένα σύμφωνα με στο8χεία του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., ο Οργανισμός καταβάλλει σήμερα 30.06.2021 το ποσό των 101.292.916,95 ευρώ για τα καθεστώτα των άμεσων ενισχύσεων και των ενισχύσεων στα μικρά νησιά Αιγαίου Πελάγους (ΜΝΑ) για τις αιτήσεις του 2020. Με την πληρωμή αυτή, ο Οργανισμός ολοκληρώνει τις πληρωμές για τις αιτήσεις 2020, έχοντας καταβάλλει συνολικά το ποσό των 1,97 δισ. ευρώ.

Εργασίες συντήρησης και κοπής πρασίνου σε οδούς της Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες συντήρησης
στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την Πέμπτη 1 Ιουλίου και θα συνεχιστούν από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021.

Κιλκίς: Υπογραφή σύμβασης για την υλοποίηση έργου βελτίωσης της οδικής ασφάλειας


Ασφαλέστερες συνθήκες οδικής ασφάλειας και βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης του οδικού δικτύου προβλέπει – μεταξύ άλλων – η σύμβαση υλοποίησης του έργου «Συντήρηση-αποκατάσταση επικίνδυνων-κατεστραμμένων τμημάτων επί του Δημοτικού Οδικού δικτύου αρμοδιότητας συντήρησης Υποδ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε.Κιλκίς έτους 2020», η οποία υπεγράφη σήμερα, στο Διοικητήριο, από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη και τον ανάδοχο Σολομώντα-Γεώργιο Αμανατίδη, παρουσία του προϊσταμένου της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κιλκίς, Νικόλαου Γρηγοριάδη.

Παράταση πληρωμής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς των γεωργών και κτηνοτρόφων


Δελτίο τύπου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός κατόπιν συνεργασίας με τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο, κι ύστερα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, αποφάσισε να δοθεί παράταση στον χρόνο αποπληρωμής της Ειδικής Ασφαλιστικής Εισφοράς για το έτος 2020, των γεωργών και κτηνοτρόφων, έως την 30η Σεπτεμβρίου 2021.

Σε εξέλιξη έργα αντιπλημμυρικής προστασίας από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς


Εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού κατά τόπους ρεμάτων και καναλιών, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικότητάς τους, πραγματοποιήθηκαν εντός του Ιουνίου 2021 από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, με στόχο την αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία.

Πολύκαστρο: Πετυχημένη η θεατρική παράσταση της παιδικής σκηνής του Γιάννη Χριστόπουλου, «ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»


Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η θεατρική παράσταση της παιδικής σκηνής του Γιάννη Χριστόπουλου, «ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ», που δόθηκε στις 29 Ιουνίου 2021 στο προαύλιο χώρο του 1ου δημοτικού σχολείου Πολυκάστρου από επαγγελματίες ηθοποιούς, κείμενα –σκηνοθεσία Ειρήνης Ιακώβου, σκηνογραφία Στέλιου Κουτρούλη και μουσική Θωμά Καραχάλιου.

Ολοκλήρωση των διαδικτυακών σεμιναρίων για γονείς παιδιών ηλικίας 6-11 και εφηβικής ηλικίας

Δελτίο τύπου Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ”
Ολοκλήρωση διαδικτυακoύ σεμιναρίου για γονείς παιδιών εφηβικής ηλικίας

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ”, σχεδίασε και υλοποιεί, δύο διαδικτυακά σεμινάρια για γονείς παιδιών εφηβικής ηλικίας με θέμα: “Εφηβεία: τα πολλαπλά της πρόσωπα”. Τα σεμινάρια αποτελούνται από δέκα εβδομαδιαίες συναντήσεις, συνολικής διάρκειας 15 ωρών. Το πρώτο ολοκληρώθηκε την Τρίτη 22 Ιουνίου και το δεύτερο θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουλίου.

Προσπάθησε να περάσει από τους Ευζώνους με πλαστό τεστ κορωνοϊού

Συνελήφθη χθες (29 Ιουνίου 2021) το απόγευμα στους Ευζώνους Κιλκίς, μία αλλοδαπή γυναίκα, καθώς σε έλεγχο των αστυνομικών του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Ευζώνων, κατά την είσοδό της στη χώρα, διαπιστώθηκε να κατέχει πλαστή βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού. Το πλαστό έγγραφο κατασχέθηκε, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Παιονίας.

Στο πανελλήνιο πάλης στην άμμο και στο πανελλήνιο παίδων- κορασίδων, ο "Καραγιάννης" Ευρωπού


Δελτίο τύπου Παλαιστικού Συλλόγου "Καραγιάννης" Ευρωπού
Την Κυριακή 20 Ιουνίου 21 ο σύλλογός μας συμμετείχε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης στην άμμο που διεξήχθη στην παραλία Κατερίνης, στο beach bar Aloha.

Ευχές για καλό καλοκαίρι από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Παιονίας


 

7ος ο δικός μας Κυριάκος Ζώτος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου



Στο Σμεντέρεβο της Σερβίας που έγινε στις 26-27/06/2021 το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών-Γυναικών, ο  Κιλκισιώτης αθλητής Κυριάκος Ζώτος αναδείχτηκε 7ος στη σφαίρα με επίδοση 19.38μ. 

Θυρανοίξια του νεόδμητου ναού των αγίων Κοσμά και Δαμιανού των Θαυματουργών Αναργύρων στην πόλη του Κιλκίς

Video αρχείου της πανηγύρεως 2020 του Ιερού Ναού των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στο Κιλκίς, με δηλώσεις του μακαριστού μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου ++Εμμανουήλ
Ανακοίνωση Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου
Φέρουμε σε γνώση του χριστεπώνυμου πληρώματος της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου ότι την Τετάρτη 30 Ιουνίου ε.ε. στις 19.00 θα τελεσθούν τα θυρανοίξια του νεόδμητου ναού των αγίων Κοσμά και Δαμιανού των Θαυματουργών Αναργύρων στην πόλη του Κιλκίς.