Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Είμαστε ευχαριστημένοι από τη ζωή μας στο Κιλκίς; Τι προτείνετε να γίνει άραγε;


Πως είναι άραγε να μεγαλώνεις, να δουλεύεις, να διασκεδάζεις και γενικά να ζεις και να πεθαίνεις στο Κιλκίς; Εδώ και 17 χρόνια που εκδίδεται η ΓΝΩΜΗ Κιλκίς -έντυπα ή ηλεκτρονικά-, έχουμε καταγράψει άπειρες φορές ότι συμβαίνει ή θα έπρεπε να συμβαίνει σε αυτό τον τόπο.

Η Ρ. Μπέη, η Μ. Ντάμπου, ο Μ. Χατζηγιαννάκης και ο Δ. Ασλανίδης πολιτικοΛΟΓΟΥΝ με τον Θωμά Μαρκόπουλο στον OkRadio

Οι εικόνες από την "Αττική οδό" συμπυκνώνουν το περιεχόμενο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της περιβόητης ιδιωτικής πρωτοβουλίας


Γράφει ο Παναγιώτης Σαββίδης

Οι εικόνες που είδαμε στην «Αττική οδό» με τους αποκλεισμένους οδηγούς από προβλεπόμενη εδώ και μέρες χιονόπτωση, αντανακλά την δυσαρμονία που υπάρχει ανάμεσα στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και στην ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών.

Η κρίση των Ιμίων: Το χρονικό της θυσίας και της Εθνικής ταπείνωσης


Γράφει ο Ευάγγελος Μαυρογόνατος
Και ας πέρασαν 26 χρόνια από τότε. Δεν ξεχνώ την προσβολή των Ιμίων. Κάθε χρόνο στις 26 Ιανουαρίου 1996, ο νους μου φτερουγίζει πάνω από τις βραχονησίδες των Ιμίων και στην ταλαιπωρημένη, από τα τεκταινόμενα, μνήμη μου, έρχονται τα διαδραματισμένα εκείνη την εποχή γεγονότα, τα οποία καταρράκωσαν την τιμή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και εμού προσωπικά, καθόσον ως Διοικητής Μονάδος Μεταφορών τότε, είχα ενεργό συμμετοχή στα γεγονότα, αφού κλήθηκα με την Μονάδα μου, να μεταφέρω προσωπικό και υλικά, προς αντιμετώπιση της κατάστασης. 

Βεβήλωση – προσπάθεια ακρωτηριασμού της συλλογικής μνήμης στο Κιλκίς


Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Στην οδό Ούλοφ Πάλμε, απέναντι από τις δίδυμες καπναποθήκες βρίσκεται τοποθετημένο το άγαλμα του Αντάρτη. Αφιερωμένο στους αγώνες του λαού κατά της κατοχής από τις δυνάμεις του Φασισμού και του Ναζισμού. Βρίσκεται εκεί για να θυμίζει ότι οι Έλληνες πατριώτες δεν έσκυψαν το κεφάλι, παρά τα εγκλήματα των Γερμανών, των Ιταλών και των ντόπιων συνεργατών τους.

Την πρώτη τους νίκη πανηγύρισαν οι "Ατρόμητοι"


Δελτίο τύπου "Ατρόμητων"
Την πρώτη τους νίκη πανηγύρισαν ΟΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ, στην εκπνοή του παιχνίδι με τρίποντο σε νεκρό χρόνο του Γαμβράκη Χαράλαμπου, διαμορφώνοντας το τελικό 58-57 απέναντι στον ΠΑΟΚ Αλμωπίας, παίζοντας ως τυπικά γηπεδούχοι στο ΔAK Κιλκίς, παρά τα συνεχόμενα προβλήματα από την αρχή του πρωταθλήματος.

Διανομή προϊόντων του ΤΕΒΑ στο Κιλκίς


Διανομή προϊόντων προγραμματίζει την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς (ΚΔΕΚ) ως Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ στο πλαίσιο του επισιτιστικού προγράμματος “Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, διοικητικές δαπάνες και παροχή συνοδευτικών μέτρων 2015-2016, του ΤΕΒΑ 2014-2020”.

Στο Κουρείο του Αντρέα


Του Κώστα Μπούζα
Κανείς δε βαριόταν να περιμένει την σειρά του στο κουρείο του Αντρέα. Αιτία, οι απίθανες γνώσεις του πάνω στο επάγγελμα του, που τις χάριζε αφειδώς σε όλους τους πελάτες κατά τη διάρκεια του κουρέματος.

Νίκη Ευκαρπίας: "Μπάμ με μεταγραφές από το πάνω ράφι"

Η σοβαρή προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία 3 χρόνια στην Ευκαρπία φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού, οργάνωση και προγραμματισμός με πλάνο για τα επόμενα χρόνια. Αυτό φαίνεται και από της μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν, 6 νέοι παίκτες σε ένα είδη πλήρες ροστερ από πριν, οι 2 εξ αυτόν από την Γ εθνική.

Ψήφισμα επέδωσαν στον Ανδρέα Βεργίδη εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων και λεωφορείων

Ολιγόλεπτη συμβολική κινητοποίηση έξω από το Διοικητήριο- έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς- και επίδοση ψηφίσματος στον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη πραγματοποίησαν ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων και λεωφορείων του ν. Κιλκίς.

Τα νέα του Κιλκισιακού - 31/1/2022


Αγωνιστικό Σαββατοκύριακο A.O. Κιλκισιακού (Ακαδημίες) 29-30/01/2022

Κ13: ΠΑΟΚ - Α.Ο. Κιλκισιακός 2ος Όμιλος ΕΠΣ Μακεδονίας
Δυνατή η αναμέτρηση στην κατηγορία Κ13, καθώς η ομάδα του κ. Σωτηριάδη αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ, στα γήπεδα Planet στη Θεσσαλονίκη.

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλεξανδρος" Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλεξανδρος" Κιλκίς
Τεσσάρα για τον Αλέξανδρο Κιλκίς
Άκρως εντυπωσιακός ο Αλέξανδρος Κιλκίς επιβλήθηκε με 4-0 στο Δημοτικό Στάδιο της Μεγάλης Στέρνας το μεσημέρι της Κυριακής, φτάνοντας έτσι στους 13 βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Ερώτηση Ε. Αγαθοπούλου για το πρόγραμμα «Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα μια αδιαχώριστη ενότητα»


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Με κοινή πρωτοβουλία των Βουλευτριών/των, της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ε. Αγαθοπούλου, Μ. Τζούφη και Ν. Φίλη, κατατέθηκε ερώτηση την οποία υπογράφουν 35 βουλευτές και βουλεύτριες, σχετικά με το αντιεπιστημονικό, ανορθολογικό και κατά των γυναικών, εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα μια αδιαχώριστη ενότητα», το οποίο έλαβε αρχικά την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. 

Ομοσπονδιακός εξεταστής ο προπονητής της Τόλμης Κιλκίς, Γ. Λεμονίδης

Δελτίο τύπου 
Α.Σ. "Η Τόλμη"
Στις εξετάσεις μαύρων ζωνών DAN της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό που πραγματοποιήθηκαν στις 22/1/2022, ορίστηκε για ακόμα φορά ως ομοσπονδιακός εξεταστής ο προπονητής της Τόλμης Λεμονίδης Γεώργιος. Είναι μεγάλη τιμή για τον προπονητή αλλά και τον Α.Σ. "Η Τόλμη" αναφέρει ο πρόεδρος κ. Ζαμανόπουλος Ιωάννης.

Σύσκεψη στο Διοικητήριο υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Α. Βεργίδη για την αναβάθμιση των ΤΟΕΒ

«Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς στηρίζει τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (TOEB) του νομού για τα έργα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης δικτύων», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022, στο Διοικητήριο, με αντικείμενο τη Δράση 4.3.1. «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων».

Κορωνοϊός (31/1/2022): 19.731 νέα κρούσματα (88 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 119 θάνατοι και 576 διασωληνωμένοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 19.731, εκ των οποίων 58 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.940.723 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 4
576 31 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.856 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Έκοψε τη βασιλόπιτά του ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Κιλκίς «Πέτρος ο Γλυκύς»


Δελτίο τύπου Συλλόγου 
Ιεροψαλτών Κιλκίς «Πέτρος ο Γλυκύς»

Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022, ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Κιλκίς «Πέτρος ο Γλυκύς» έκοψε την Βασιλόπιτά του. Τον πλακούντα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος έδωσε τις ευχές του δια το νέο ενιαυτό έτος, παρουσία και του ιδρυτή του Συλλόγου κ. Γαϊτανίδη Κωνσταντίνου.

Ερώτηση Γ. Φραγγίδη για το αρδευτικό φράγμα Μεταξοχωρίου


Με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, ο Βουλευτής Γιώργος φραγγίδης υπέβαλλε στις 16 Δεκεμβρίου 2021 ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κο Σπήλιο Λιβανό που αφορούσε α) την ετοιμότητα μελετών για την κατασκευή φράγματος ή άλλων αρδευτικών έργων στο νομό Κιλκίς και β) αν υπάρχει στον Προγραμματισμό του Υπουργείου η ένταξη του έργου«κατασκευή φράγματος Μεταξοχωρίου-Τερπύλλου».

Απολογισμός πεπραγμένων της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Κιλκίς για το έτος 2021

Τον απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Κιλκίς για το έτος 2021, έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης, Ανδρέας Βεργίδης, κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας για τον απολογισμό πεπραγμένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έτους 2021, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα 31/1/2022, 4:03 μ.μ.


Συλλήψεις για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών

Συνελήφθησαν χθες (30 Ιανουαρίου 2022) τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δίου – Ολύμπου, ένας ημεδαπός άνδρας και ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο του οχήματος στο οποίο επέβαιναν, διαπιστώθηκε να έχουν επιβιβάσει δύο αλλοδαπούς άνδρες με σκοπό τη μη νόμιμη προώθηση τους στο εσωτερικό της χώρας, έναντι αμοιβής.

Αρτοκλασία - Κοπή Βασιλόπιτας στην Αγρυπνία της Εορτής του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου


Δελτίο τύπου Συλλόγου 
Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος» 

Την καθιερωμένη Αρτοκλασία προσέφερε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ» κατά την Αγρυπνία που τελέστηκε το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιανουαρίου 2022 στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Κιλκίς, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίου, προς τιμή του Αγίου Ευγενίου τού Τραπεζουντίου προστάτη του Συλλόγου.

Εργασίες συντήρησης σε οδούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες συντήρηση
ς στην 17η Επαρχιακή Οδό «Σοχού- Πολυδενδρίου- Ασκού» θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από αύριο Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022


Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 02/31-01-2022) που ισχύει από αύριο Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022.

(Video) Απάτες μέσω Internet: Μη δίνετε τους κωδικούς πουθενά


Ο δικηγόρος και συνεργάτης της Γνώμης Κων. Τζίκας, μιλά με το δημοσιογράφο Παναγιώτη Κρινή στην εκπομπή "Δημότης online" στην TV 100, για τις απάτες fishing μέσω διαδικτύου. Δείτε ΕΔΩ

Δράσεις τουριστικής προβολής Δήμου Παιονίας 2020-2021


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Η διοίκηση του δήμου Παιονίας στόχευσε εξ' αρχής στην τουριστική προβολή της περιοχής, αντιλαμβανόμενη τη συγκεκριμένη αναπτυξιακή ανάγκη του τόπου. Ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης όρισε ως επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας Τουρισμού τον δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Δραγανίδη και σε συνεργασία με τα μέλη της ομάδας, τους εξειδικευμένους συνεργάτες και τους τοπικούς φορείς, ξεκίνησαν από το 2020 τις δράσεις τουριστικής προβολής και τουριστικής ανάπτυξης.