Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Η Κιλκισιώτικη ομάδα RGB στον παγκόσμιο τελικό διαγωνισμό ρομποτικής

Υπογράφει ο Goran Mihajlovic
Coach της oμάδας RGB
Η ρομποτική μας ομάδα μετράει αντίστροφα για την συμμετοχή της στο #virtualopeninternationalgreece. 4 ημέρες πριν τoν διαγωνισμό και οι προπονήσεις συνεχίζονται εντατικά.

Οι Ελληνοβουλγαρικές συγκρούσεις και η Μάχη του Κιλκίς

Εργασία της συγγραφικής ομάδας του Ε΄1 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς «ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΧΑΣ». Έγραψαν οι: Μαρία Δ., Μαρία Κ., Κωνσταντίνα Κ., Ελένη Κ., Κωνσταντίνος Σ., Άννα Ρ., Γεωργία Σ., Ελευθερία Σ., Μαρία Σ.
Δευτέρα 21η Ιουνίου 2021. Το Κιλκίς πανηγυρίζει τιμώντας την 108η επέτειο της απελευθέρωσης. Πώς φθάσαμε στην ηρωική και πολύνεκρη μάχη του Κιλκίς 19 – 21 Ιουνίου 1913;

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Κυριακή 20/6/2021, 10:15 μ.μ.


Συνεχίζονται οι ειδικές δράσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης
Στην αυτόφωρη σύλληψη δεκαοκτώ (18) ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, προχώρησαν αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Δηλώσεις για την 108η επέτειο της Μάχης του Κιλκίς


Δήλωση Γιώργου Γεωργαντά
Με αφορμή τον εορτασμό της 108ης επετείου της ιστορικής Μάχης του Κιλκίς, ο Υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Μάχη του Κιλκίς υπήρξε μια από τις σημαντικότερες μάχες για την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας και την διάλυση των βουλγαρικών σχεδίων για τη «Μεγάλη Βουλγαρία». Μια από τις φονικότερες μάχες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, με χιλιάδες τραυματίες και νεκρούς.

Φραγγίδης: Παραμένουν τα προβλήματα στα χερσαία σύνορα της χώρας


Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Σημαντικές για τον τουρισμό και ειδικά της Β. Ελλάδας, οι τροποποιήσεις που έγιναν στη διαδικασία υγειονομικού ελέγχου των εισερχόμενων τουριστών στην χώρα μας, από χώρες για τις οποίες έχουν απελευθερωθεί οι τουριστικές μετακινήσεις προς και από την Ελλάδα.

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: Άλλο οι τουρίστες με τα κρουαζιερόπλοια και άλλο οι τουρίστες με τα αυτοκίνητα


Δελτίο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Τον Συνοριακό Σταθμό των Ευζώνων επισκέφθηκε το Σάββατο 19 Ιουνίου η βουλεύτρια Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Μπέττυ Σκούφα, συνοδευόμενη από τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ν. Κιλκίς, Αναστάσιο Κεσίδη.

(Video) Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού από τα ΚΔΑΠ Kinesis for Kids

Κάντε Κλικ επάνω στην εικόνα

Αντιπλημμυρική προστασία του οικισμού Αγίου Πέτρου Δήμου Παιονίας


Υπογράφει ο Νικόλαος Γρηγοριάδης
Αναπληρωτής Προϊστάμενος Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Κιλκίς
Στον οικισμό του Αγίου Πέτρου παρατηρούνται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και απαιτείται η θωράκιση του οικισμού αλλά και των παρακείμενων καλλιεργειών. Για τον λόγο αυτό, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δια της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Κιλκίς, προκήρυξε ανοικτό διαγωνισμό μέσω του ΕΣΗΔΗΣ για την ανάθεση του υποέργου 18: «Αποκατάσταση καταστροφών Τ.Δ. Αγ. Πέτρου» με προϋπολογισμό 600.000,00 ευρώ.

H στρατευμένη κουκουβάγια


Του Φώτη Μισόπουλου
.....και με τα τρία δάχτυλα από το χέρι που είχε πυροβοληθεί
Heiner Müller, Οδός Βολοκολάμσκερ/ Ρωσικό άνοιγμα [1]

Τεμετέρ ασην Ρουσίαν (2)

Φωτογραφία 1912 (109 ετών), προσωπικό αρχείο.
Ο παππούς Δημήτρης Πηλαλίδης 1885-1937, στην αγκαλιά του ο πρωτότοκος γιός Κωνσταντίνος (1911-1938) και η γιαγιά μας Ελισάβετ Πηλαλίδου (1889-1962).


Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης
Η αγάπη για την πατρίδα που δεν γνώρισαν ποτέ, για τους Έλληνες της διασποράς πάντοτε ήταν κάτι που δεν περιγράφεται εύκολα με λόγια, κάτι που συμβαίνει και σήμερα.

Κορωνοϊός (20/6/2021): 248 νέα κρούσματα (2 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 14 θάνατοι και 296 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 248, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 418.342 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 31 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 900 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

(Video) Εκδήλωση στο Πεδινό για την 108η επέτειο της ιστορικής μάχης του Κιλκίς

Κυριακή 20 Ιουνίου 2021: 
Εκδήλωση στο Πεδινό για την 108η επέτειο της ιστορικής μάχης του Κιλκίς.