Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Η φωτογραφία της ημέρας

Μαζί με τη φωτογραφία της ημέρας και μία πίτσα δώρο!

Φωτογραφικό αφιέρωμα στο χωριό Αγία Κυριακή του δήμου Κιλκίς

Τα θετικά και τα αρνητικά της Δημοτικής Αρχής Παιονίας

Γράφει ο Χρήστος Δραγανίδης
Κλείνοντας τους πρώτους πέντε μήνες του Δήμου Παιονίας είναι επιβεβλημένο να επισημάνουμε τα θετικά και τα αρνητικά της Δημοτικής Αρχής, θέλοντας να συμβάλουμε ως δημοτική παράταξη στην βελτίωση της εφαρμογής του «Καλλικράτη» και της ποιότητας ζωής των δημοτών μας.

8 Νοεμβρίου 2008. Η Στέλλα Μπεζεντάκου σε Club του Κιλκίς. Παλιές καλές εποχές!

Κύριοι υπουργοί και βουλευτές καλημέρα σας η αντίο μια για πάντα!


Γράφει ο Δημήτρης Τσεχερίδης
Φίλοι μου συμπατριώτες γεια σας!
Σήμερα μετά από χρόνια που φωνάζουμε κάποιοι για τα επικίνδυνα παιχνίδια πολλών πολιτικών εις βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων έρχονται οι ίδιοι αυτοί απαράδεκτοι να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενα μας μέσα από τα ίδια τους τα λόγια!

η διά βίου βλακεία και αμάθεια


Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Επειδή στους μαθητές, στα παιδιά αρέσουν τα παραμύθια, πολλές φορές διαβάζουμε στην τάξη τους ωραιότατους και διδακτικότατους μύθους του Αισώπου, τους οποίους η δια βίου αμάθεια και ανοησία τους έχει προγραμμένους από το Δημοτικό Σχολείο.

Άψογη η δουλειά μικρών και μεγάλων μαθητών των Καλλιτεχνικών Τμημάτων του Εικαστικού Εργαστηρίου του ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου Κιλκίς

Τα ευμενή σχόλια και το αβίαστο χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η δουλειά μικρών και μεγάλων μαθητών των Καλλιτεχνικών Τμημάτων του Εικαστικού Εργαστηρίου του ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου Κιλκίς τις προηγούμενες ημέρες.

Συνέντευξη του Χρήστου Σαμουηλίδη στο Β. Κωνσταντινίδη στο «gnomikilkis.gr»: H ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

Γράφει ο Βασίλης Κωνσταντινίδης
Η ιστορική έδρα είναι τιμητικός τίτλος της τοπικής αυτοδιοίκησης, που δίνεται σε οικισμούς που δεν αποτελούν έδρα του δήμου και έχουν για ιστορικούς ή άλλους σπουδαίους λόγους μεγάλη συμβολική βαρύτητα.

Σύλληψη για απόπειρα κλοπής χάλκινων αντικειμένων

Στις 2-6-2011 και ώρα 00.30΄στην Αγία Παρασκευή, συνελήφθησαν από Αστυνομικούς του Τ.Α. Κιλκίς τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 18, 31 και 26 ετών αντίστοιχα, διότι αποπειράθηκαν από κοινού, να αφαιρέσουν από κολώνα της Δ.Ε.Η., σε δασική περιοχή, το μετασχηματιστή.
Στην προσπάθεια αφαίρεσης, ο ένας εκ των δραστών υπέστη ηλεκτροπληξία από ρεύμα υψηλής τάσεως, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί βαριά τραυματισμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς.  Στο σημείο ανευρέθηκαν ένας (1) λοστός και ένα σχοινί μήκους 6 μέτρων.
Τα σύνεργα κλοπής κατασχέθηκαν.  Προανάκριση διενεργεί το Τ.Α. Κιλκίς.

Εκδρομή – Προσκύνημα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στην Τήνο

Το Τοπικό Τμήμα Κιλκίς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, διοργανώνει ΕΚΔΡΟΜΗ – ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ στην ΤΗΝΟ 17 – 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 2 διανυκτερεύσεις στην Χώρα της Τήνου με πρωινό, επίσκεψη στη Μονή της Αγ. Πελαγίας και στο χωριό του Χαλεπά. Όσοι επιθυμείτε να συμμετέχετε στην εκδρομή παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στα τηλέφωνα: 6 972 214 186 Σοφία Καρβουνίδου και 6 945 743 367 Λίζα Αποστολίδου.
Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Κριεζής travel.

Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς: «Εδώ και τώρα Δικαστικό Μέγαρο»

Τριάντα πέντε χρόνια δικηγόροι, δικαστές και δικαστικοί υπάλληλοι του Κιλκίς, έχουμε επιδείξει ιώβεια υπομονή, περιμένοντας την υλοποίηση των υποσχέσεων τη Πολιτείας για ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου. Η πόλη μας είναι η μοναδική πλέον στην Περιφέρεια που δεν διαθέτει ένα αξιοπρεπές δικαστικό μέγαρο.  Οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες στεγάζονται σήμερα το Πρωτοδικείο και το Ειρηνοδικείο Κιλκίς είναι επικίνδυνες και απαράδεκτες, όπως προκύπτει και από τις κατά καιρούς εκθέσεις των αρμοδίων υπηρεσιών. Ακόμα μεγαλύτερη ντροπή είναι το γεγονός ότι εκτίθεται και διασύρεται πανελληνίως και διεθνώς η χώρα μας ως ανήμπορη να κατασκευάσει επί τριάντα πέντε χρόνια ένα ευπρεπές δικαστικό μέγαρο. Πλήττεται έτσι, όχι μόνο η αξιοπρέπειά μας, αλλά και το κύρος της Δικαιοσύνης ως ανεξάρτητης δημοκρατικής λειτουργίας.

Για τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς

Λαμβάνοντας υπόψη τον ισχύοντα Νόμο 3170/2003 ΦΕΚ 191 για τα «Ζώα συντροφιάς….και άλλες διατάξεις», ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας, η Πρόεδρος Κοινότητας Κιλκίς κ. Ποζίδου Βούλα και η Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Κιλκίς, ενημερώνουν τους κατόχους ζώων συντροφιάς για μια σειρά μέτρων και διατάξεων που αφορούν στις υποχρεώσεις τους και στις πιθανές ποινές παράβασης αυτών, μέχρι την αρχή ισχύος ενός νέου Νόμου ο οποίος βρίσκεται σε διαβούλευση.
Κατ΄ αρχήν, ως ζώο συντροφιάς χαρακτηρίζεται κάθε ζώο που συντηρείται ή προορίζεται να συντηρηθεί από τον άνθρωπο κυρίως μέσα στην κατοικία του, για λόγους ζωοφιλίας ή συντροφιάς. Ζώα συντροφιάς είναι κυρίως οι σκύλοι (κυνηγετικοί, ποιμενικοί, φύλακες, συνοδοί ΑΜΕΑ, οι σκύλοι έρευνας και διάσωσης και αυτοί των ένοπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας).