Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Συνάντηση του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κιλκίς με το νέο Ταξίαρχο

Δελτίο τύπου Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κιλκίς
Την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κιλκίς, επισκέφτηκαν τον Διοικητή της 71 ης Α/Μ Ταξιαρχίας «ΠΟΝΤΟΣ» Ταξίαρχο κ. Θωμά Δημόπουλο στο Διοικητήριο.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 18/6/2020, 11:45 μ.μ.

Εκτέλεση εντάλματος σύλληψης 
Συνελήφθη χθες (17 Ιουνίου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμωπίας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Πατρών για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Εορταστικές εκδηλώσεις 21ης Ιουνίου 2013: Πάλι με ανούσια πανηγυράκια θα τη βγάλουμε…

Κείμενο-φωτογραφίες: Πάνος Μαύρος
Έχει να πέσει πολύ γέλιο – η μάλλον κλάμα- αν γίνει κάποιο γκάλοπ στην πόλη μας, με το ερώτημα: «Τι γνωρίζετε για τη Μάχη του Κιλκίς; Γιατί θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές ιστορικές μάχες της νεότερης ιστορίας, της οποίας η νικηφόρα έκβαση έπαιξε τεράστιο ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων για την απελευθέρωση της Μακεδονίας;» Και που να τα μάθουν τα παιδιά; Τα γράφει κανένα μαθητικό βιβλίο; Πηγαίνει κανείς μας προς το Μουσείο; Κάναμε ποτέ κάποια ουσιαστική δράση προβολής του γεγονότος;

Το ΚΔΑΠ "Δημιουργική Μάθηση" σε δράση της Actionaid για το Περριβάλλον

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ "Δημιουργική Μάθηση"
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) δημιούργησε 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών ζωής των ανθρώπων και του περιβάλλοντος. O Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός actionaid φέτος υλοποίησε τον στόχο 13. Το ΚΔΑΠ Δημιουργική Μάθηση (Κιλκίς και Γουμένισσας) συνεργάστηκε με την actionaid για τον συγκεκριμένο στόχο με θέμα «Δράση για την κλιματική αλλαγή".

«Από την ελευθερία της Πατρίδος… στα Ελευθέρια της πόλης»

Δελτίο τύπου Μητρόπολης Κιλκίς
Η Εκκλησία της Ελλάδος διά της Ιεράς Συνόδου και των Ιερών Μητροπόλεων οργανώνει εορταστικές εκδηλώσεις συμμετέχοντας στους εορτασμούς με την ευκαιρία συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 με επιστημονικά συνέδρια, εκδόσεις, μαθητικούς διαγωνισμούς, ραδιοφωνικές εκπομπές και άλλες επετειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2021 σε όλες τις Ιερές Μητροπόλεις ανά την επικράτεια.

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, ευχαριστεί θερμά...


Υπογράφει η Αφροδίτη Ντίνου
Διευθύντρια 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και μαθήτριες και οι γονείς και κηδεμόνες του 5ου Δ. Σ. Κιλκίς νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στον εξωραϊσμό και την ανακαίνιση του σχολικού κτιρίου του 5ου Δημοτικού Κιλκίς. Ευχαριστούμε τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Κιλκίς με εκπρόσωπο/υπεύθυνο του έργου τον κ. Κετικίδη, τον εργολάβο κ. Αμανατίδη Χ. και βέβαια το συνεργείο μαστόρων που υλοποίησε με ακρίβεια και συνέπεια το έργο. 

Εξετάσεις απόκτησης πιστοποιητικού επαγγελματικής επάρκειας οδικών μεταφορέων Ιουνίου 2020

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις απόκτησης πιστοποιητικού επαγγελματικής επάρκειας οδικών μεταφορέων θα διεξαχθούν με πρώτη ημέρα εξέτασης τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020.

Επίσκεψη της Διοίκησης της ΕΠΣ Κιλκίς στο Δήμαρχο Παιονίας

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Τον δήμαρχο Παιονίας Κώστα Σιωνίδη επισκέφτηκε την Πέμπτη 18 Ιουνίου στο δημαρχείο του Πολυκάστρου,  ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς Χαράλαμπος Δαμιανίδης συνοδευόμενος από τον γ.γ. Κώστα Πάτα
ρα προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ερασιτεχνικά σωματεία του νομού και τα οποία εντάθηκαν λόγω της πανδημίας του Covid-19 και να ζητήσουν την αρωγή του δήμου στην αντιμετώπιση τους. 

ΚΚΕ: Σύσκεψη – Συζήτηση για την «επόμενη μέρα» στο Παλιό Αγιονέρι Κιλκίς

Δελτίο τύπου Τομεακής Επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ
Πραγματοποιώντας ένα πλατύ πολιτικό άνοιγμα, με σκοπό να συζητήσει με τους εργαζόμενους και λαό της περιοχής τη στάση που χρειάζεται να κρατήσει μπροστά στην «επόμενη μέρα», η Οργάνωση Κιλκίς του ΚΚΕ συνεχίζει τις περιοδείες και τις συσκέψεις σε εργασιακούς χώρους και σε χωριά του νομού, με κεντρικό σύνθημα: «Πληρώσαμε πολλά – Δεν θα πληρώσουμε ξανά! Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον πιο επικίνδυνο εχθρό, τον καπιταλισμό!»

Μιλάμε με την έξυπνη, λαμπερή, τσαμπουκαλού, ετοιμόλογη και όμορφη, Ανατολή Κωνσταντινίδου

Επιμέλεια συνέντευξης: Νικολοπούλου Αναστασία και Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς
- Μιλήσαμε με την νεαρά κυρία, Ανατολή Π. Κωνσταντινίδου...
Εκπαιδευτικό και Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη
- Έξυπνη, λαμπερή, τσαμπουκαλού, ετοιμόλογη και όμορφη... Για να δούμε τι μας είπε.

Κλιμακωτής δυσκολίας τα θέματα των Μαθηματικών στο ΕΠΑΛ, με ιδιαίτερα απαιτητικό τελευταίο θέμα

Επιμέλεια: Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης "Κίνητρο" Κιλκίς
Σήμερα, 18 Ιουνίου 2020, οι μαθητές των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στα Μαθηματικά. Τα θέματα είχαν κλιμακωτή δυσκολία, με το Θέμα Δ να έχει μεγάλη διαφορά σε επίπεδο απαιτήσεων σε σχέση με τα υπόλοιπα θέματα.

(Video) Έτοιμες να καταρρεύσουν οι ιστορικές Δίδυμες Καπναποθήκες Κιλκίς


Έτοιμες προς κατάρρευση, άκρως επικίνδυνες και σε πλήρη εγκατάλειψη, βρίσκονται οι Δίδυμες Καπναποθήκες του Κιλκίς, στην οδό Βενιζέλου. Το άλλοτε εμβληματικό κτίριο, από τα πλέον ιστορικά της πόλης, βρίσκεται εδώ και χρόνια σε άθλια κατάσταση, γεγονός που καθιστά άμεση και επιτακτική, όχι μόνο τη διάσωση, αλλά και την αξιοποίησή του προς όφελος όλων των Κιλκισιωτών. 

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει ο Δήμος Παιονίας για τη Δομή Προσφύγων της Νέας καβάλας

Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Ο Δήμος Παιονίας κατέθεσε στις 4/6/2020 ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση κατά των 1. Υπουργού Οικονομικών και 2. Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου για την ακύρωση :

Εγγραφές σε Δημόσια Ημερήσια και Εσπερινά ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2020 – 2021

Οι μαθητές/-τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, σε Δημόσιων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2020 – 2021, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr,
συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από τη 18η Ιουνίου 2020 και ώρα 09:00 έως και τη 2α Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59.

Νέο εργαστήριο φυτικής παραγωγής με θερμοκήπιο

Ανακοίνωση Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης
Το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης ανακοινώνει την απόκτηση ακινήτου γεωτεμαχίου αγροκτήματος εμβαδού 580, 62 τ.μ. στην περιοχή του Προφήτη Ηλία με σκοπό τη λειτουργία του εργαστηρίου φυτικής παραγωγής σε νέο χώρο και την εγκατάσταση θερμοκηπίου που θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του ΕΣΠΑ.