Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 25/3/2021, 7:36 μ.μ.


Αυτόφωρες συλλήψεις (25) ατόμων στο πλαίσιο εφαρμογής αστυνομικών δράσεων
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με γνώμονα την προληπτική αστυνόμευση και απώτερο σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και ευνομίας, υλοποιεί ένα ευρύ πλέγμα αστυνομικών δράσεων, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη διενέργεια εντατικών πεζών και εποχούμενων περιπολιών.

Εκλογές στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευκαρπίας Κιλκίς "Το Λαβάς"


Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου 
Ευκαρπίας Κιλκίς "Το Λαβάς"

Την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 και ώρα 11:00 θα πραγµατοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του σωματείου µε την επωνυμία Πολιτιστικός Σύλλογος Ευκαρπίας Κιλκίς "Το Λαβάς" στο συνοδευτικό κτίριο του Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου Ευκαρπίας Κιλκίς µε θέµατα ημερήσιας διάταξης:

Εγκαίνια του ενοριακού ναού του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στο Φανό Παιονίας


Ανακοίνωση Μητρόπολης Γουμενίσσας
Προς επιστηριγμό και ευλογία των φιλότιμων ακριτών μας του Φανού και των γύρω ενοριών του Παΐκου, το Σάββατο 29 Μαΐου θα τελεσθούν τα εγκαίνια του ενοριακού ναού του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, μοναδικής Εκκλησίας στη Μητροπολιτική μας περιοχή αφιερωμένης στο πτηνό της ερήμου τον Τίμιο Βαπτιστή του Χριστού.

Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία: «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»!


Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Κιλκίς
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει καταγγείλει επανειλημμένα την αντιδημοκρατικότητα της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, η οποία συστηματικά αποφεύγει το διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα και αγνοεί επιδεικτικά κάθε αίτημα και πρόταση που κατατίθεται από την ΟΛΜΕ, τους μαθητές και τους γονείς τους.

Κορωνοϊός (25/5/2021): 2.433 νέα κρούσματα (14 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 50 θάνατοι και 556 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.433, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 393.583 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 30 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.997 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Μια μέρα πριν τη μεταμόρφωση



Του Φώτη Μισόπουλου
Κάπου κάπου, μερικές στείρες πολυτελείς συγκινήσεις ασκούν κάποια γοητεία επάνω μας
ΟSCAR WILDE [1]

Η Φωτογραφία της ημέρας: Βίδρα (Ενυδρίδα) στη λίμνη της Δοϊράνης


Φωτογραφία, κείμενο: Γιώργος Τσιμπούκας
Η Βίδρα είναι ένα αμφίβιο σαρκοφάγο θηλαστικό, μεσαίου μεγέθους και είναι από τα σπάνια είδη πανίδας στην λίμνη της Δοϊράνης.

Δήμος Κιλκίς: Ενημερωτική εκδήλωση για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας


Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για επίκαιρα ζητήματα δημόσιας υγείας, ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και την Κοινότητα Κιλκίς διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση την Κυριακή 30 Μαϊου, με ώρα έναρξης στις 19:00.

Στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Παιονίας για την υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η υποβολή προτάσεων του Δήμου Παιονίας στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

Αθλητικές μετρήσεις pelidis team training

Πέλλα: Την τσάκωσαν με έναν τορβά χασίσι


Συνελήφθη χθες (24 Μαΐου 2021) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, μία ημεδαπή γυναίκα, διότι σε έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή της μία συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους 1 κιλού και 24 γραμμαρίων. Η ποσότητα κάνναβης κατασχέθηκε, όπως και 1 κινητό τηλέφωνο που κατείχε.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 26 Μαΐου 2006 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας και τα ένθετά της, όπως ακριβώς κυκλοφόρησαν πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή, 26 Μαΐου 2006.
Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.

ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΜΑ (ΕΝΘΕΤΟ)
ΓΡΑΜΜΑ (ΕΝΘΕΤΟ)
ΑΓΟΡΑ (ΕΝΘΕΤΟ)

Με το πρώτο τσούγκρισμα των ποτηριών...


Υπογράφουν:
- Σοφία Παράσχου, τελειόφοιτη Νομικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. / Δημιουργός του Sophia’s Viva Voce
- Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Π.Μ.Σ. Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος
2 ποτήρια ούζο με μπόλικο πάγο δίπλα-δίπλα. Με το πρώτο άγγιγμα, ακούγεται ένας κρότος, ένας ήχος που φωνάζει, φωνάζει θάλασσα. Το τσούγκρισμα, εκείνη η χειρονομία που σημαίνει την κυριαρχία της αισιοδοξίας. Καλοκαίρι. Πέρασαν από το διάβα μας πολλά. Η ψυχή μαύρισε, ο ήλιος κρύφτηκε. 

Ερώτηση Ε. Αγαθοπούλου για τα έργα αγροτικών υποδομών σε Κιλκίς-Παιονία


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
«Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι» ήταν εν ολίγοις η απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην ερώτηση που κατέθεσε η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, σχετικά με την πρόοδο και το χρονοδιάγραμμα των έργων αγροτικών υποδομών στου δήμους Κιλκίς και Παιονίας.