Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Χωρίς οπαδούς η ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον Ηρακλή

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση πού εκδόθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων φιλοξενούμενης ομάδας ποδοσφαίρου Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., για τον αγώνα της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑΣ, περιόδου 2015-2016, μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 – Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο (20-02-2016) και ώρα 19.30, στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

"Εκπαιδευτικοί στην Καστοριά διδάσκουν στους μαθητές τη βάρβαρη ''τέχνη'' της γούνας"

Υπογράφει η Κίνηση για την Κατάργηση του Εμπορίου Γούνας (ΚΙ.Κ.Ε.Γ.)
Επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας - Εκπαιδευτικοί στην Καστοριά διδάσκουν στους μαθητές τη βάρβαρη ''τέχνη'' της γούνας
Με αφορμή εκδηλώσεις για τη γούνα με τη συμμετοχή μαθητών και επισκέψεις σχολείων σε εκτροφεία γουνοφόρων ζώων στην Καστοριά, η Κίνηση για την Κατάργηση του Εμπορίου Γούνας έστειλε την παρακάτω επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας, καλώντας τον υπουργό να τις καταδικάσει και να αποτρέψει μελλοντικές παρόμοιες ενέργειες.


Υπουργική Απόφαση για τη διαχείριση των αδειών για νέες αμπελοφυτεύσεις για το έτος 2016

Η Υπουργική Απόφαση αφορά τη διαχείριση των αδειών για νέες φυτεύσεις οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2016. Για το έτος 2016 θα χορηγηθούν άδειες νέας φύτευσης, που αντιστοιχούν στο 1% του συνόλου των αμπελουργικών εκτάσεων της χώρας, σύμφωνα με την απογραφή που αναφέρεται στις φυτευμένες εκτάσεις την 31η Ιουλίου 2015.

"Περί του «εθνικού κοινωνικού διαλόγου για την Παιδεία» ο λόγος ..."

Υπογράφει η Προοδευτική Ενότητα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
Διαχρονικά όποιος διάλογος για την Παιδεία άρχιζε όλοι μας είμαστε σφιγμένοι, γιατί κάτι κακό επρόκειτο να μας συμβεί. Θυμόμαστε την παράταξη των ΣΥΝΕΚ τα προηγούμενα χρόνια των «μνημονιακών κακών κυβερνήσεων» να αρνείται με κάθε τρόπο τη συμμετοχή της ΟΛΜΕ στο διάλογο. 

Αποκαρδιωτικές οι επιδόσεις της Ελλάδας στον τομέα ισότητας των φύλων

- Παγκόσμιο Οικονομικό Forum, Νοέμβριος 2015
- Η υπεροχή των Σκανδιναβικών χωρών και η 87η θέση της Ελλάδας

Το 2015 συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από τότε που το Παγκόσμιο Οικονομικό Forum, Διεθνής Οργανισμός, με έδρα τη Γενεύη και βασικό στόχο τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την ανάπτυξη, δημοσιοποίησε την Παγκόσμια Έκθεση για την κατάσταση της ισότητας των φύλων στον πλανήτη.

Μεγάλες επιτυχίες για την ομάδα handball του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς

Μεγάλες επιτυχίες σημειώνει η Ομάδα Χειροσφαίρισης (handball) του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες που διεξάγονται κατά το τρέχον σχολικό έτος 2015-2016. Η Ομάδα έχει προκριθεί στους 8 και διεκδικεί μια θέση στις 4 καλύτερες σχολικές ομάδες πανελληνίως: Τα αποτελέσματα μέχρι τώρα έχουν ως εξής:

Το smartphone που κοστίζει μόλις 3,30 Euro

Λαμβάνοντας υπόψιν τα κόστη που είναι απαραίτητα για την δημιουργία ενός smartphone, από τα τεχνικά χαρακτηριστικά έως και τα τα τέλη που πρέπει να καταβληθούν για τις κατοχυρωμένες τεχνολογίες που χρησιμοποιεί σίγουρα μας δημιουργούν επιφυλάξεις για το κατά πόσον είναι δυνατό ένα smartphone να κοστίζει μόλις 3.30 ευρώ! 

Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς μέλος ΟΓΕ, κόβει την πίτα του

Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς μέλος ΟΓΕ,  πραγματοποιεί την κοπή βασιλόπιτας το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ, στον χώρο του ΚΑΠΗ Κιλκίς (απέναντι από το δημαρχείο). 

Κιλκίς: Δωρεάν διάθεση στρατιωτικού αρχειακού και φωτογραφικού υλικού για το ιστορικό μουσείο ''Γρηγόρης Αυξεντίου''

Ο Δήμος Κιλκίς και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού καλούν όλους όσους συμπολίτες μας έχουν στην κατοχή τους στρατιωτικό και φωτογραφικό υλικό της δεκαετίας του 1950 από το προσωπικό τους αρχείο να το δωρίσουν, εφόσον το επιθυμούν, στο Δήμο Κιλκίς για τον εμπλουτισμό του Ιστορικού Μουσείου ''Γρηγόρης Αυξεντίου'' που θα λειτουργήσει στον Ακρίτα.

Μπόλαρης: Ερώτημα για την διαδικασία υιοθεσίας αδέσποτου ζώου

Ερώτημα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους – Ειδικό Γραφείο Κοινοτικού Δικαίου στο ΥΠΑΑΤ- υπέβαλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης, το οποίο αφορά την διαδικασία υιοθεσίας αδέσποτου ζώου συντροφιάς και αποβλέπει στην ορθή ερμηνεία του Ν.4039/2012.
Το πλήρες κείμενο του ερωτήματος.

Έκθεση έργων του ζωγράφου Τριαντάφυλλου Ηλιάδη («ζωγραφική με το στόμα»)

Έκθεση έργων του διακεκριμένου ζωγράφου κ. Τριαντάφυλλου Ηλιάδη («ζωγραφική με το στόμα») διοργανώνουν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) και το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου ΑΣΤΕΡΙΑ των Σερρών.

Σύσκεψη για την υποβάθμιση των Τελωνείων Κιλκίς και Δοϊράνης

Με αφορμή την πρόσφατη υποβάθμιση των Τελωνείων Κιλκίς και Δοϊράνης από Α΄ τάξης σε Β΄ τάξης, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Επιμελητήριο Κιλκίς την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 12.00 π.μ. με αποκλειστικό θέμα αυτό των Τελωνείων.

Εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας στο Κιλκίς

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ 
ΟΜΙΛΗΤΕΣ: 
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ
(Πρώην αντιπρόεδρος Βουλής) 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ
(Μέλος τμήματος αγροτικής πολιτικής ΛΑ.Ε) 
ΚΥΡΙΑΚΗ 28-2-2016,  11 π.μ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΙΛΚΙΣ

Τη Δευτέρα στις 12:00 το ραντεβού Τσίπρα με τους αγρότες

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου έκανε την εξής δήλωση:  «Ο Πρωθυπουργός θα συναντήσει τους αγρότες, τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Συνάντηση των Μελών του Τοπικού Δικτύου Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς»

Οι Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς διοργανώνουν Συνάντηση των Μελών του Τοπικού Δικτύου Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, τη Δευτέρα 22-2-2016, κατά τις ώρες 12.00-14.00, στο Κιλκίς, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς.

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΑΥΓΗ ·Πρόσβαση στην Υγεία για 2,5 εκατ. ανασφάλιστους-Στη Βουλή σήμερα το παράλληλο πρόγραμμα·Στη Βουλή- Συμμαχία προθύμων υπέρ των καναλαρχών·Παρέμβαση Τσίπρα στην Σύνοδο Κορυφής –Ευρωπαϊκή λύση με μονομερείς ενέργειες δεν γίνεται
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Φόρος από το πρώτο ευρώ στους μισθωτούς – Η τρόικα απαιτεί τώρα την κατάργηση όλων των εκπτώσεων για τα φυσικά πρόσωπα·Η πρόταση για «αργό θάνατο» στους αγρότες-«Βελτιωμένο» σενάριο για κλιμακούμενη καταστροφή·»Καίγεται» ο… Γερούν για το Ταμείο των θησαυρών