Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

«Εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές… και εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές»

 Από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Δήμων Κιλκίς και Παιονίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση. "Σας ενημερώνουμε, πως σε υλοποίηση απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, πραγματοποιήθηκε από τους δημοτικούς υπαλλήλους συμβολική ολιγόωρη κατάληψη των δημοτικών κτιρίων του Κιλκίς και του Πολυκάστρου, την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012.

Αύριο Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012 χωρίς αυτοκίνητα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Κλειστό για όλα τα αυτοκίνητα -εκτός από τα λεωφορεία και τα οχήματα πρώτης ανάγκης - θα είναι αύριο Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012, ΠαγκόσμιαΗμέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Συνέλαβαν τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κορινού για χρέος 31.309.430,81 ευρώ προς το Δημόσιο

Συνελήφθη σήμερα (21.09.2012) το πρωί, στον Κορινό Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης Πιερίας, ένας ημεδαπός 53 ετών, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κορινού, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατά το χρονικό διάστημα από 31.12.1987 μέχρι 23.08.2012.
Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 31.309.430,81 ευρώ. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο». Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

Μήνυση του αρθρογράφου μας Κωνσταντίνου Ραμπίδη

Ο εκλεκτός συνεργάτης μας κ. Κωνσταντίνος Ραμπίδης κατέθεσε μήνυση στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς κατά ανώνυμου ή ανώνυμων σχολιαστών της διαδικτυακής μας εφημερίδας ΓΝΩΜΗ ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΟΝΙΑΣ οι οποίοι αντί, για το θεμιτό σχολιασμό των κειμένων του και πιστεύοντας ότι μπορούν να κρύβονται στο διαδίκτυο, προέβησαν σε σχόλια παντελώς ανακριβή και ανυπόστατα τα οποία είχαν ως σκοπό να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη του συνεργάτη μας ως ατόμου και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα αλλά ούτε και με κάθε ανεκτό και επιβαλλόμενο μέτρο κριτικής και ελέγχου.

Μου είπαν για μια πόλη

Γράφει ο Λευτέρης Παυλίδης
ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ για μια πόλη που είναι γεμάτη τσιμέντο. Όπου αντί για οάσεις πρασίνου, νερού και δροσιάς, υπάρχουν πλατείες τσιμέντου και πλακόστρωτων που εκπέμπουν θερμότητα και σκόνη κάνοντας την ατμόσφαιρά της αποπνιχτική…
ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ για μια πόλη που οι δρόμοι της είναι γεμάτοι λακκούβες και μπαλώματα. Τόσα πολλά που αν υπολογιζόταν η πίσσα που ξοδεύτηκε τόσα χρόνια, θα είχε ασφαλτοστρωθεί απ’ την αρχή… και μάλιστα 2 φορές!

Ο Δήμος Κιλκίς υλοποιεί Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης GRUNDTVIG – Εκπαιδευτικές Συμπράξεις

Εγκρίθηκε η συμμετοχή του ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ στο πλαίσιο του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ- GRUNDTVIG LEARNING PARTHNERSHIPS. Τίτλος του έργου είναι η «ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ». Στο έργο συμμετέχουν φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορείς Κατάρτισης και Επιχειρήσεις, από τη Λιθουανία, τη Βουλγαρία, την Ιταλία και την Τουρκία.

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για το φάρμακο και τον ΕΟΠΥΥ

Παρατίθεται η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: Ηρώς Διώτη (Λάρισας), Ανδρέα Ξανθού (Ρεθύμνου), Ειρήνης-Ελένης Αγαθοπούλου (Κιλκίς), Κώστα Δερμιτζάκη (Λασιθίου), Κώστα Ζαχαριά (Αρκαδίας), Γιάννη Ζερδελή (Λέσβου), Βασίλη Κυριακάκη (Φθιώτιδας) και Νίκου Μιχαλάκη (Καρδίτσας), προς τους υπουργούς Υγείας, Οικονομίας, Εργασίας και Ανάπτυξης σχετικά με τα μέτρα που θα λάβουν για να εξασφαλιστεί η επάρκεια της εγχώριας αγοράς σε φάρμακα και τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν για την απρόσκοπτη προμήθεια των φαρμακείων του ΕΣΥ και  του ΕΟΠΥΥ σε φάρμακα.

Έκλεψαν 457 λίτρα βενζίνης, αλλά δεν πρόλαβαν να τα κάψουν

Συνελήφθησαν χθες (20.09.2012) πρώτες πρωινές ώρες, στην Κατερίνη Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, τρεις ημεδαποί 21, 19 και 20 ετών, διότι νωρίτερα αφαίρεσαν από μη ασφαλισμένη αντλία βενζίνης πρατηρίου υγρών καυσίμων ημεδαπού 457 λίτρα βενζίνης. Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης Πιερίας.

Συνέλαβαν δύο κλέφτες ανταλλακτικών φορτηγών

Συνελήφθησαν χθες (20.09.2012) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας Ημαθίας, ένας ημεδαπός 55 ετών και ένας υπήκοος Ιράκ 40 ετών, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.  Ειδικότερα, στη Βέροια Ημαθίας, σε αστυνομική έρευνα του συνεργείου φορτηγών αυτοκινήτων του 55χρονου, βρέθηκε τμήμα Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου ιδιοκτησίας εταιρείας, για το οποίο έχει δηλωθεί κλοπή την 10-09-2012 στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Σκοτώθηκε 18χρονος από ηλεκτροπληξία στην επιχείρηση του πατέρα του

Χθες (20.09.2012) το απόγευμα, στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής, ένας 18χρονος ημεδαπός, κατά την διάρκεια εργασιών εσωτερικού καθαρισμού δεξαμενής επιχείρησης μεταποίησης ελιάς ιδιοκτησίας του πατέρα του, χτυπήθηκε από ρεύμα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Νέων Μουδανιών, ενώ ενημερώθηκε σχετικά και η Τεχνική και Υγειονομική Επιθεώρηση Εργασίας Χαλκιδικής.

Τον συνέλαβαν για χρέος 263.618,94 ευρώ προς το Δημόσιο

Συνελήφθη χθες (20.09.2012) το πρωί, στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης Πιερίας, ένας ημεδαπός 42 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατά το χρονικό διάστημα από 01.05.2008 μέχρι 30.11.2011 Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 263.618,94 ευρώ. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 Π.Κ. και 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο». Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

Τον συνέλαβαν για χρέος 41.426,54 ευρώ προς το Δημόσιο

Συνελήφθη σήμερα (21.09.2012) το πρωί, στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ένας ημεδαπός 66 ετών, έμπορος, για μη απόδοση Φ.Π.Α. Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 41.426,54 ευρώ.  Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 18 του Ν. 2523/1997 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Τον τσάκωσαν για ένα κάρο παραβάσεις

Συνελήφθη 56χρονος για παράνομη οπλοκατοχή, παράνομη κατοχή βεγγαλικών, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και για παράβαση του νόμου περί ραδιοσταθμών στο Λιτόχωρο Πιερίας.  Σε έρευνα του σπιτιού του βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν πολεμικά τυφέκια, περίστροφα, φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, φορητοί πομποδέκτες, χειροβομβίδες και ένα τροχιοδεικτικό αντιαεροπορικό βλήμα στρατιωτικών ασκήσεων.

Ανακοίνωση Περιφέρειας για την παγκόσμια ημέρα νόσου Altsheimer

Το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή την 21η Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Έναρξη τρύγου ποικιλιών Ξυνόμαυρο και Νεγκόσκα στη Ζώνη Π.Ο.Π»

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ανακοινώνεται ότι, βάσει των αποτελεσμάτων των δειγμάτων σταφυλιών 8125/18-9-2012, ποικιλιών που συμμετέχουν στην παραγωγή των οίνων Π.Ο.Π , που έχουν σταλεί στο ΠΚΠΦ & ΠΕ την 14/9/2012 μπορεί να ξεκινήσει ο τρύγος των ποικιλιών Ξυνόμαυρο και Νεγκόσκα στη Ζώνη Π.Ο.Π «Γουμένισσα».

Ευχαριστήριο Ειδικού Σχολείου Κιλκίς

Ιδιαίτερη ευαισθησία για τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς επέδειξε η εκκλησία μαζί με τους αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς των κατοίκων της Μ. Βρύσης Κιλκίς. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τη συνεργασία τους διέθεσαν μέρος των εσόδων τους στους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς. Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς ευχαριστούν θερμά τον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου και Νικολάου της Μ. Βρύσης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο κατοίκων Μ. Βρύσης και τον Αθλητικό Καλλιτεχνικό Σύλλογο «Αστέρας» Μ. Βρύσης για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους.

Ανακοίνωση- δήλωση Γεωργαντά για τα μεταλλεία στο Κιλκίς

Ο βουλευτής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Γεώργιος Γεωργαντάς με αφορμή την απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής στην κοινή ερώτηση των τριών βουλευτών του νομού αναφορικά με την έρευνα και στη συνέχεια την προοπτική λειτουργίας μεταλλείων χρυσού στην περιοχή των Κρουσίων προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Τώρα και γερμανικές γελοιογραφίες του Μωάμεθ

Mετά τις καρικατούρες της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, συνέχεια έχουν τώρα αντίστοιχα σκίτσα του Μωάμεθ που αναμένεται να δημοσιεύσει το γερμανικό περιοδικό Titanic. Στο εξώφυλλο του περιοδικού Titanic θα απεικονίζεται ένας, μάλλον, άραβας πολεμιστής που φορά σαρίκι, ο οποίος στο ένα χέρι κρατά ένα σπαθί και με το άλλο αγκαλιάζει την νεαρή σύζυγο του πρώην προέδρου της Γερμανικής Δημοκρατίας Μπετίνα Βουλφ.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για το μονομερές «κούρεμα» των ομολόγων των Ασφαλιστικών Ταμείων

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει ότι, προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την επιστροφή των χρημάτων που απώλεσαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία από το μονομερές «κούρεμα» των ομολόγων που αποφάσισαν κυβέρνηση και τρόικα στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του χρέους (PSI).

Στο Δήμο Αχαρνών το πρώτο απ' αόριστον λουκέτο

Οι μεγάλες περικοπές στη χρηματοδότηση του κράτους προς την Αυτοδιοίκηση έφεραν μοιραία και το πρώτο επίσημο λουκέτο σε δήμο τη χώρας: Ο Δήμος Αχαρνών κατέβασε ρολά από τηνπερασμένη Τρίτη επ' αόριστον λόγω της δεινής οικονομικής τουκατάστασης. Η πορεία του ήταν προδιαγεγραμμένη, με το δεδομένο ότι είναι ένας από τους επτά δήμους που, όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, δεν πλήρωσαν τους μισθούς των εργαζομένων.

Εκδήλωση μνήμης του ολοκαυτώματος της Κοινότητας Κλειστού Κιλκίς

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κιλκισιωτών Αθήνας και Περιχώρων στη συνεδρίαση του στις 16 Μαΐου αποφάσισε το «11ο «Κιλκισιώτικο Αντάμωμα» να είναι αφιερωμένο στο ολοκαύτωμα της κοινότητας Κλειστού (δημοτικό διαμέρισμα Κρουσσών).
Στη συνεδρίαση του στις 12 Σεπτεμβρίου αποφάσισε η εκδήλωση μνήμης του ολοκαυτώματος των χωριών Αμπελόφυτο (Μουρσαλή), Κυδωνιά (Κοτσαλάρ) και Κλειστό (Μουσγαλή) να πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου 2012, ημέρα Κυριακή και ώρα 10:30 στην θεατρική αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Αγίου Δημητρίου, στο δημαρχιακό Μέγαρο.

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Μετά και τη 2,5ωρη σύσκεψη των τριών Αρχηγών – Ούτε το πακέτο μέτρων έκλεισε, ούτε κάποια απόφαση ελήφθη! ·Με στόχο να εισπραχθούν επιπλέον 2 δις ευρώ –Στο τραπέζι νέοι φόροι – «Χαράτσι» 150 ευρώ σε ιδιοκτήτες ακινήτων, ελεύθερους επαγγελματίες κ. α ·Με αποφάσεις του υπ. Υγείας – Συγχωνεύσεις 5 νοσοκομείων Β. Δ. Αττικής – Και κοινή λειτουργία τμημάτων
ΑΥΓΗ ·Μαστίγιο με 15 δις και ΜΑΤ – Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης «διαπραγματεύονται σκληρά» αυξάνοντας το πακέτο μέτρων από τα 11,5 δις στα 15 δις ευρώ·Από 1 έως 3 χρόνια – 300.000 περιμένουν στην ουρά για τη σύνταξη·Ξεκινά η κατεδάφιση του ΕΣΥ- Κλείνουν δύο θεραπευτήρια του ΙΚΑ στην Αθήνα, μεταφέρονται στα νοσοκομεία «Άγιοι Ανάργυροι» και «Σισμανόγλειο» 14 κλινικές