Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

"Ψεκασμένοι" και συνωμοσιολόγοι, μια κατηγορία από μόνοι τους...

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Απανταχού συνωμοσιολόγοι, παρεκκλησιαστικοί κύκλοι και διάφορες ακροδεξιές ομάδες, έδωσαν την Κυριακή που μας πέρασε ραντεβού στις πλατείες των πόλεων, για να διαμαρτυρηθούν, για τις μάσκες που πρέπει να φορούν τα παιδιά στο σχολείο εξαιτίας του «Covid – 19). Οι βολικές για το σύστημα αυτές διαμαρτυρίες έρχονται σε μια περίοδο που αποκαλύπτεται η υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, με ελλείψεις γιατρών, νοσηλευτών, διασωστών – ασθενοφόρων, βοηθητικού προσωπικού, με ελλείψεις υποδομών και υλικών που κάνουν δύσκολο το έργο όλων των υγειονομικών.

Συνέντευξη Γ. Φραγγίδη στην εκπομπή «η Ελλάδα στον Κόσμο» της ΕΡΤ

Σημεία συνέντευξης Γιώργου Φραγγίδη, Βουλευτή νομού Κιλκίς, στο Πρόγραμμα «η Φωνή της Ελλάδας» της ΕΡΤ και στην εκπομπή «η Ελλάδα στον Κόσμο», με τον δημοσιογράφο Θοδωρή Ψαλιδόπουλο την Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020.
Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και χάραξη εθνικής γραμμής, η απάντηση στην τουρκική επιθετικότητα
Εδώ και πάνω από ενάμιση μήνα ζούμε μια πραγματικότητα σε σχέση με τη συμπεριφορά της Τουρκίας που έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Η Τουρκία βέβαια πάντα είχε μια επιθετική συμπεριφορά απέναντι στην Ελλάδα, ειδικά σε ζητήματα σχετικά με το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. 

Αφήγηση παραμυθιού στην Πινακοθήκη της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Η Μάρθα Αραβίδου, εκπαιδευτικός και μέλος της Τέχνης θα είναι μαζί μας την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020 στην γιορτή της Πινακοθήκης της Τέχνης για να αφηγηθεί στους μικρούς μας φίλους το υπέροχο παραμύθι του Χόρχε Μπουκάι “Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας”.

Βέροια: Σκοτώθηκε 44χρονος σε τροχαίο

Σήμερα (9 Σεπτεμβρίου 2020) και ώρα 00:30 περίπου, στη Βέροια το Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 44χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τσιμεντένια περίφραξη κτιρίου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Ο 44χρονος διακομίσθηκε σε νοσοκομείο όπου απογευματινές ώρες κατάληξε. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας Τετάρτη 9/9/2020, 7:30 μ.μ.

Συνελήφθη ηγετικό μέλος οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στο νησί της Μυκόνου
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κοκαΐνης, κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης, κεταμίνης, MDMA και ναρκωτικών δισκίων ECSTASY καθώς και το χρηματικό ποσό των (180.000) ευρώ περίπου.

Συνάντηση Γ. Φραγγίδη με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς

Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Ενόψει της έναρξης των μαθημάτων του νέου σχολικού έτους ο Βουλευτής Γεώργιος Φραγγίδης πραγματοποίησε συναντήσεις, αντίστοιχα με τους Διευθυντές Πρωτοβάθ μιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς. Αφού ευχήθηκε εις αμφοτέρους γόνιμη και εποικοδομητική θητεία, ενημερώθηκε για τα τρέχοντα ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Κορωνοϊός (9/9/2020): 248 νέα κρούσματα και 3 θάνατοι

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020 - Ενημέρωση Ελληνικής Κυβέρνησης για τον κορωνοϊό
- Ανακοινώνουμε 248 νέα κρούσματα και 3 θανάτους. 
- Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 12.080 και των θυμάτων σε 293. 
- Παραμένουν διασωληνωμένοι 46 συμπολίτες μας, ενώ 167 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 
- Έχουν ελεγχθεί συνολικά 1.066.305 κλινικά δείγματα. 
- Δείτε περισσότερα στοιχεία για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα εδώ: https://covid19.gov.gr/covid19-live-analytics

1.244 σχολικές τσάντες για τα «πρωτάκια» των πολύτεκνων οικογενειών παρέδωσε ο Α. Τζιτζικώστας

Σχολικές τσάντες για 1.244 παιδιά πολύτεκνων οικογενειών της Κεντρικής Μακεδονίας, που από τη Δευτέρα θα αρχίσουν το σχολείο τους στην πρώτη τάξη του Δημοτικού παρέδωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ερώτηση της Ε. Αγαθοπούλου για τον αποκλεισμό του νομού Κιλκίς από τις πληρωμές των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων του ΕΛΓΑ

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Με ερώτηση της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, αναδεικνύει τον αποκλεισμό των αγροτών και κτηνοτρόφων της Π.Ε. Κιλκίς από τις πληρωμές του ΕΛΓΑ για ζημιές που εντάχθηκαν στις Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις. 

Α. Βεργίδης: Έμπρακτη η στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις πληγείσες από τον κορωνοϊό επιχειρήσεις

Με 150 εκατομμύρια ευρώ ενισχύει οικονομικά μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις η δράση «Ενίσχυση Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Κεντρική Μακεδονία», η πρώτη του είδους της που υλοποιείται σε όλη τη χώρα, η οποία σχεδιάστηκε -από κοινού -από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης-Αναπτυξιακή Ένωση Μακεδονίας (ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ).

Στη νέα "σκιώδη" κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η Ειρήνη Αγαθοπούλου

Στη νέα "σκιώδη" κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχει η βουλευτίνα Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Όπως μαθαίνουμε, στο πλαίσιο του εσωκομματικού ανασχηματισμού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να ορίσει την κ. Αγαθοπούλου αναπληρώτρια τομεάρχισσα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να παρακολουθεί το κυβερνητικό έργο και να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση σε ό,τι αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα, δικαιώματα γυναικών (όπως έμφυλη βία), κτλ.
“Ευκολάκι” για την Ειρήνη, που διαθέτει και την όρεξη, αλλά και την εμπειρία.

Σε αναστάτωση η τοπική κοινωνία της Γουμένισσας

Σε αναστάτωση βρίσκεται από χθες το βράδυ η τοπική κοινωνία της Γουμένισσας του Δήμου Παιονίας, μετά από την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ ότι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοιό 11 εργαζόμενοι -καταγόμενοι από την περιοχή- σε κονσερβοποιία της γειτονικής πόλης των Γιαννιτσών.

Επίσκεψη Κυριάκου Αλεξανδρίδη και Προπονητικό Camp της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Ο Αλέξανδρος Κιλκίς συνεχίζει τη συνεργασία του με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όντας η πολυπληθέστερη στο επίσημο δίκτυο του ΠΑΟΚ και μία εκ των ποιοτικότερων. Μάλιστα το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας το πρώτο Προπονητικό Camp της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο.

Συνάντηση ΕΛΜΕ με Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΕΛΜΕ νομού Κιλκίς
Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ νομού Κιλκίς την Τετάρτη 9-9-2020 πραγματοποίησε συνάντηση για τα θέματα λειτουργίας των σχολείων & της εκπαίδευσης, με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Κιλκίς κ. Χριστοφορίδη Θεόδωρο. Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ τόνισε την αναγκαιότητα της έγκρισης και λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων, την κάλυψη των κενών Εκπαιδευτικού προσωπικού και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας.

Γεωργαντάς: «Ανάγκη στήριξης των συκοπαραγωγών»

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης – Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς επικοινώνησε σήμερα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, προκειμένου να τον ενημερώσει για τη σημαντική μείωση των εσόδων των συκοπαραγωγών του Δήμου Παιονίας λόγω της πτώσης της τιμής πώλησης ως συνέπεια της έλλειψης ζήτησης και των προβλημάτων κατά την εξαγωγική διαδικασία του σύκου.

Στις 19 Σεπτεμβρίου η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, στον Αρχαιολογικό Χώρο Ευρωπού


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει στο νέο θεσμό του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» και φιλοξενεί-με την ουσιαστική υποστήριξη του Δήμου Παιονίας- συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 20.30, στον Αρχαιολογικό Χώρο Ευρωπού.

Από το «Μολών Λαβέ» στο σκέτο Λαβέ

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης
Εκπαιδευτικός- συγγραφέας
Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της χώρας εκτός από τη καλή φιλοξενία που δείχνει στα τουρκικά πολεμικά, που έκαναν κόσκινο την ελληνική υφαλοκρηπίδα, ακύρωσε και πολλά αρχαία ρητά, από εκείνα που έκαναν γνωστή στον κόσμο την Ελλάδα. Έτσι, από το «Μολών Λαβέ» των Θερμοπυλών, περάσαμε στο «Λαβέ» της Ν.Α Μεσογείου. Η εθνική μας κυριαρχία έχει μειωθεί, η ΑΟΖ στα νησιά μας έχει ελαττωθεί και η εδαφική μας ακεραιότητα βουλιάζει στα γαλάζια νερά του Αιγαίου.

Σκοτώθηκε ανήλικος σε τροχαίο στην Πέλλα

Χθες (8 Σεπτεμβρίου 2020) και ώρα 19.20, στο 1ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Ριζού - Σκύδρας Πέλλας, περονοφόρο όχημα που οδηγούσε ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη εκτός οδοστρώματος, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ανήλικου ημεδαπού που επέβαινε στο περονοφόρο όχημα. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σκύδρας.

(Video) Επισκεπτόμαστε τον πανέμορφο προθάλαμο της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στο Κιλκίς


Επίσκεψη Γ. Φραγγίδη σε οικισμούς του Δήμου Παιονίας


Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη 
Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου ο Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δήμο Παιονίας.  Νωρίς το απόγευμα βρέθηκε στο χωριό Ομαλός στον αρχιερατικό πανηγυρικό εσπερινό. Μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας συζήτησε με τους πολίτες του χωριού και των διπλανών περιοχών προβλήματα της περιοχής.

(Video) Τα 10α γενέθλια της Χρύσας Σιδηροπούλου στη Sigmaland Κιλκίς