Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Συνάντηση των αναπληρωτών καθηγητών με τον κ. Αν. Υπ. Παιδείας

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Ο κ. Αν. Υπουργός Παιδείας κ. Τάσος Κουράκης, στη συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

Ασφαλές το 97% των τροφίμων που καταναλώνονται σε όλη την ΕΕ

Πάνω από το 97% των δειγμάτων τροφίμων που αξιολογήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) παρουσιάζουν επίπεδα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων που εμπίπτουν εντός των νόμιμων ορίων, ενώ σχεδόν στο 55% των δειγμάτων δεν ανιχνεύθηκαν καν ίχνη αυτών των χημικών ουσιών.

Ελληνικά προϊόντα τα οποία είναι εκτός του Ρωσικού εμπάργκο

Στα πλαίσια της συνάντησης του Υφυπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Σγουρίδη με τον Δρ. Αλεξέι Αλεξένκο (εκπρόσωπο της Ομοσπονδιακής Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Υπηρεσίας ROSSELKHOZNADZOR) του Υπουργείου Γεωργίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στην 24η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών, υπενθυμίζεται ο κατάλογος των ελληνικών προϊόντων τα οποία είναι εκτός του Ρωσικού εμπάργκο.

Το πρόγραμμα αγώνων της Ακαδημίας Αλέξανδρος Κιλκίς το Σαββατοκύριακο

Πλούσιο για την εποχή το πρόγραμμα αγώνων του Σαββατοκύριακου για την Ακαδημία Αλέξανδρος Κιλκίς με φιλικούς αλλά και επίσημους αγώνες. Η αρχή γίνεται αύριο Σάββατο στις 11.00 στο γήπεδο της Ευκαρπίας, όπου η ομάδα παίδων θα αντιμετωπίσει για το παιδικό πρωτάθλημα της ΕΠΣΚιλκίς τον Κιλκισιακό, που ξαναρχίζει μετά την χειμερινή παύση του.

Υποδοχή και φιλοξενία τεμαχίου του Τιμίου Σταυρού στην Μονή του Αγίου Ραφαήλ Γρίβας

Η Ιερά Μονή του Αγίου Ραφαήλ Γρίβας (που βρίσκεται στη Γουμένισσα του νομού Κιλκίς), σας ενημερώνει ότι θα έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού, από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, από τις 21 έως τις 30 Μαρτίου.

Αλλαγή στις γραπτές προαγωγικές εξετάσεις και στον τρόπο προαγωγής των Μαθητών

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων προωθεί Νομοθετική Ρύθμιση για αλλαγή στις γραπτές προαγωγικές εξετάσεις και στον τρόπο προαγωγής των μαθητών των Α΄ και Β΄ τάξεων Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου.

Διαθέσιμες θέσεις στα σεμινάρια της Σχολής Γονέων Ν. Κιλκίς στην Αξιούπολη

Την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν τρία σεμινάρια στην Αξιούπολη, ένα για γονείς νηπίων και δύο για γονείς δημοτικού. Όσοι γονείς ενδιαφέρονται, μπορούν ακόμη να δηλώσουν συμμετοχή και να παραβρεθούν στις ακόλουθες ημερομηνίες:

Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς: «Στο αρχαίο σπίτι: στρώνουμε τραπέζι, παίζουμε παιχνίδια»

Η νεοσύστατη Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς από την ίδρυσή της στα τέλη του προηγούμενου έτους έχει θέσει ως μείζονα στόχο της να καταστήσει το Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς δυναμικό κύτταρο πολιτισμού και παιδείας για όλους τους δημότες και ευρύτερα τους κατοίκους της Π.Ε. Κιλκίς.

ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς: "Αλληλεγγύη στον ηρωικό αγώνα των απεργών της Κόκα - Κόλα"

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς
«Τον Οκτώβριο του 2013 η πολυεθνική ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ έβαλε λουκέτο στο εργοστάσιό της στη Θεσσαλονίκη. Πέταξε στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους, μεταφέροντας το εργοστάσιό της στη Βουλγαρία, όπως δεκάδες άλλες επιχειρήσεις που βρήκαν εκεί φθηνότερους εργαζόμενους, αξιοποιώντας την “ελευθερία” κίνησης κεφαλαίων, στο πλαίσιο της συνθήκης του Μάαστριχτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.