Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 2/10/2020, 10:50 μ.μ.


Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού
Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Το δέντρο της ελιάς συνάντησε τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο ΚΔΑΠ Kinesis for Kids


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis for Kids
Στις δομές του ΚΔΑΠ kinesis for kids διανύσαμε μια εβδομάδα γεμάτη ευχάριστες δραστηριότητες με εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Η πρώτη θεματική των δράσεων ήταν η ελιά. Τα παιδιά παρακολούθησαν βίντεο για την συγκομιδή της, έφτιαξαν την ακροστοιχίδα του ελαιώνα στο μάθημα της δημιουργικής γραφής και πειραματίστηκαν με το ελαιόλαδο και τη διαλυτότητά του στο νερό στο μάθημα «πειράματα».

Δήμος Κιλκίς: Αιτήσεις για άδεια απόσταξης στέμφυλων για τσίπουρο έτους 2020


Στο πλαίσιο έναρξης της αποστακτικής περιόδου από 1η Οκτωβρίου έως και 31 Νοεμβρίου 2020, ο Δήμος Κιλκίς καλεί τους αμπελοκαλλιεργητές που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά του όρια, διαθέτουν έως ένα στρέμμα οινοποιήσιμου αμπελιού και επιθυμούν τη χορήγηση βεβαίωσης αμπελοπαραγωγού για την έκδοση απόσταξης στέμφυλων για παραγωγή τσίπουρου, να υποβάλουν αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία (Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης -Τμήμα Φυτικής Παραγωγής). Για την έκδοση της άδειας οι ενδιαφερόμενοι αμπελοπαραγωγοί πρέπει να προσκομίσουν τα παρακάτω έγγραφα:

Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών και στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης


Εργασίες συντήρησης
στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 έως την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020 και από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020 έως την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020.

(Video) Μάθημα αγγλικών στην είσοδο του Σπηλαίου Κιλκίς

Μάθημα αγγλικών στην είσοδο του Σπηλαίου Κιλκίς, την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020.

Τα κενά εκπαιδευτικών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Κιλκίς


Υπογράφει ο Γιώργος Ξενέλης
Αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ ΚΙΛΚΙΣ, Πρόεδρος ΕΛΜΕ νομού Κιλκίς
Τα κενά των Εκπαιδευτικών στο Νομό Κιλκίς ανέρχονται σε 49 κανονικού ωραρίου.

Συνάντηση εργασίας Α. Βεργίδη με Δ. Αγαθόπουλο, Λ. Αναστασιάδου και Ε. Ναβροζίδου


Μεγάλα έργα υποδομής που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και τον Δήμο Κιλκίς τέθηκαν επί τάπητος, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα, στο Διοικητήριο, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Κιλκίς “ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ” Δημήτρη Αγαθόπουλο και την δημοτική σύμβουλο Λένα Αναστασιάδου, παρουσία της περιφερειακής συμβούλου με την παράταξη “Κοιτάμε Μπροστά”, Έφης Ναβροζίδου, έπειτα από σχετικό αίτημα για ενημέρωση γύρω από αναπτυξιακά ζητήματα.

Εργασίες διαγράμμισης στους δρόμους της λαϊκής αγοράς Κιλκίς


Εργασίες διαγράμμισης έχουν προγραμματιστεί για αύριο Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις οδούς χωροθέτησης της λαϊκής αγοράς Κιλκίς μετά το πέρας της λειτουργίας της.

Ο Νότιος Καύκασος δεν είναι (μάλλον) τόσο μακριά όσο φαντάζεστε


Γράφουν οι:
- Ντάμπου Μαρία, Π.Μ.Σ. Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας Παν. Πειραιά / Πολιτική Επιστήμονας Δ.Π.Θ. και
- Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Π.Μ.Σ. Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας Παν. Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος / Δημοσιογράφος 
Χθες απόγευμα είχαμε ένα κυριολεκτικά ιστορικό κοινό ανακοινωθέν υπέρ παύσης συρράξεων και αιματοχυσίας στο Νότιο Καύκασο από τις ΗΠΑ, Ρωσία και Γαλλία. Πολλά σύννεφα πάνω από την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν. Πολλά περισσότερα από κάθε άλλη φορά από το 1991 μέχρι σήμερα. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να ξετυλίξουμε το εξαιρετικά μπερδεμένο αυτό διεθνές κουβάρι στο παρακάτω κείμενο. Ευχόμαστε να μην σας φανεί κουραστικό.

Πρωταθλήτρια σε μετάλλια η Ομάδα Αναρρίχησης του Rock School Climbing Wall στους Περιφερικούς Αγώνες Βορείου Ελλάδος


Τα περισσότερα μετάλλια από κάθε άλλη ομάδα, καθώς και πρόκριση στην επόμενη φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, ήταν τα έπαθλα της δυναμικής παρουσίας της ομάδας αναρρίχησης Rock School Climbing Wall στους Περιφερικούς Αγώνες Βορείου Ελλάδος. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο Αιγίνιο το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2020 και σ αυτούς συμμετείχαν συνολικά 80 αθλητές και αθλήτριες από 15 Σωματεία της Βόρειας Ελλάδας.

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Κλιματική αλλαγή στον καιρό της πανδημίας. Προκλήσεις και απειλές


Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα "Κλιματική αλλαγή στον καιρό της πανδημίας. Προκλήσεις και απειλές", θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 19μμ.
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν οι περιφερειακές παρατάξεις "Πράξεις για την Μακεδονία" και "Οικολογία-Πράσινη λύση"
Το link θέασης είναι Join our Cloud HD Video Meeting

Σύμφωνο συνεργασίας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και του «Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης»


Δελτίο τύπου Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας
Μεγαλώνει η κοινωνική αγκαλιά και η αλληλεγγύη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς τη νέα γενιά του τόπου μας, με το Σύμφωνο συνεργασίας που υπέγραψαν σήμερα στο Πανόραμα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής».

Αναγέννηση Πλαγιάς - Ηρακλής Θεσσαλονίκης 2-5: Αξιόμαχη η Αναγέννηση παρά την ήττα της


Δελτίο τύπου Αναγέννησης Πλαγιάς
Την δεύτερη μόλις ήττα της, στα μέχρι σήμερα φιλικά προετοιμασίας, γνώρισε η ομάδα της Αναγέννησης Πλαγιάς, στην χθεσινή (Πέμπτη 1/10/2020) αναμέτρηση της με αντίπαλο τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς και σκορ 5-2 υπέρ του "γηραιού". Σκόρερ: Αναγέννηση - Τριανταφυλλίδης Ν. (7 ΄) και Χ. Παρπουτσής (74΄) / Ηρακλής - Φουρκιώτης (15΄), Ιορδανίδης (29΄), Μετάι (35΄), Κοβάτσης (70΄) και Χατζής (84΄).

ΟΛΜΕ: Δε θα γίνουμε ο βούρδουλας και το μακρύ χέρι της κυβέρνησης ενάντια στους αγωνιζόμενους μαθητές


Ανακοίνωση ΟΛΜΕ
Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση, μνημείο αυταρχισμού και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς. Απέναντι στις κινητοποιήσεις των μαθητών που διεκδικούν τα δίκαια αιτήματα για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των σχολείων εξαπολύει ένα νέο κύμα τρομοκράτησης, εκβιασμού και καταστολής.

Ο Δήμος Παιονίας συμμετέχει στο πρόγραμμα «Είμαστε Οικογένεια – Covid 19»


Ανακοίνωση 
Δήμου Παιονίας

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Παιονίας (Πλατεία Παύλου Μελά 1 - Αξιούπολη), υλοποιώντας την με αριθμ. 101/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παιονίας (ΑΔΑ: ΩΙΞΘΩΞΡ-9ΕΛ), υπέγραψε συμφωνητικό συνεργασίας με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μπορούμε Saving Food-Saving Lives» για την συμμετοχή του στο κοινωνικό πρόγραμμα «Είμαστε Οικογένεια – Covid 19», το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δωρητή του προγράμματος, για τον Covid-19. 

Πρόσκληση στη δράση του Κέντρου Πρόληψης "ΝΗΡΕΑΣ" με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας


Δελτίο τύπου Κέντρου Πρόληψης "ΝΗΡΕΑΣ" Κιλκίς
Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών. Σκοπός της είναι να προωθήσει ανοικτές συζητήσεις σχετικά με τις ψυχικές ασθένειες και να προσεγγίσει επενδύσεις στον τομέα της πρόληψης και της θεραπείας. 

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010 (Πριν από 10 χρόνια ακριβώς)


Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 10 χρόνια, την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010. Κάντε κλικ πάνω στον παρακάτω τίτλο.