Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Ποιος είναι ο Alan Sugar;

Του Νικηφόρου Χριστοφορίδη
Μέχρι σήμερα έχει το παρατσούκλι Mop head (σφουγγαρίστρα), λόγω των μαλλιών του, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να ενοχλείται ο ιδρυτής της Amstrad, την οποία και ίδρυσε σε ηλικία μόλις 21 ετών!

Πρόταση στο Πράσινο Ταμείο για ένα γήπεδο 5Χ5 και προμήθεια Αστικού Εξοπλισμού για έξι σχολικές μονάδες του Δήμου Παιονίας

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Ο Δήμος Παιονίας στο πλαίσιο της αναβάθμισης των αύλειων χώρων των σχολικών μονάδων του, υπέβαλε πρόταση στο πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Πράσινου Ταμείου για την κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στο Δημοτικό Σχολείο Ευρωπού προϋπολογισμού 123.595,16 € και την προμήθεια Αστικού Εξοπλισμού για τις αυλές έξι σχολικών μονάδων, προϋπολογισμού 46.872,00 €.

.....εκείνος. [Συνομιλεί με τη νύχτα]



Του Φώτη Μισόπουλου
ALLEGRO, ma non troppo

......στην πρωτεύουσα, στην οδό Σέστιλαβότσναγια, στο διαμέρισμά του, στον τρίτο όροφο μιας τεράστιας λαϊκής πολυκατοικίας
Φ.Μ. ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ [1]

Συνέντευξη της βουλεύτριας Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνης Αγαθοπούλου, στο κανάλι της Βουλής

Δελτίο τύπου Ειρήνης Αγαθοπούλου
Στο κανάλι της Βουλής και στην εκπομπή «Πρωινή Επισκόπηση» φιλοξενήθηκε η βουλεύτρια Κιλκίς τους ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για την κρίση ακρίβειας, για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και κρίνονται ανεπαρκή, για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο συγκεκριμένο θέμα καθώς και για το παγιωμένο αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Συγχαρητήρια στον Υποστράτηγο Πάρι Καπραβέλο

Ανακοίνωση Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς
Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Κιλκίς, συγχαίρει τον Υποστράτηγο κ. Πάρι Καπραβέλο για την τοποθέτησή του στη θέση του διοικητή της ιστορικής 1ης Μεραρχίας Πεζικού (Ι ΜΠ «Σμύρνη»). Του ευχόμαστε ολοψύχως καλή δύναμη για μια νέα επιτυχή θητεία.

Η εβδομάδα της 25ης Μαρτίου για το ΚΔΑΠ Kinesis

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Η εβδομάδα μας στο ΚΔΑΠ Kinesis ξεκίνησε με αναφορά στην Επανάσταση του 1821. Αναφερθήκαμε στα πρόσωπα και στα γεγονότα και επιλέξαμε την ώρα των εικαστικών να φτιάξουμε ένα ταγάρι, καθώς και μία κονκάρδα με φύλλα δάφνης που εικονιζόταν το 1821. Ακόμη μία κατασκευή στα εικαστικά αποτέλεσε ένα λευκό περιστέρι, το οποίο μετέφερε ένα ποιηματάκι της 25ης Μαρτίου σε μία βάση από κλαδιά ελιάς.

Τακτική και δια ζώσης (κεκλεισμένων των θυρών) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας

Τακτική και δια ζώσης (κεκλεισμένων των θυρών) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ» στο Πολύκαστρο, την 31η Μαρτίου 2022 ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Δήμος Παιονίας: Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για covid 19 από τον ΕΟΔΥ


Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για covid 19 από τον ΕΟΔΥ στο Δήμο Παιονίας
ΤΡΙΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022
ΕΥΡΩΠΟΣ (Δημοτικό Κατάστημα) από 09:00 έως 15:00
ΓΕΡΑΚΩΝΑ (Αγροτικό ιατρείο) από 09:00 έως 11:00
ΦΙΛΥΡΙΑ (Αγροτικό Ιατρείο) από 12:00 έως 14:00

Ε. Αγαθοπούλου: Πρέπει να ενισχυθούν άμεσα οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή τροφοδοσία σε ζωοτροφές για την αποφυγή δυνητικά μιας επισιτιστικής κρίσης


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απευθύνουν 36 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανάμεσα τους και η βουλεύτρια Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου για την ανησυχητική αύξηση στην τιμή του καλαμποκιού και τον κίνδυνο έλλειψής του από την αγορά.

Τι είπε ο Γ. Φραγγίδης για τη δωρεά του Ιδρύματος ''Σταύρος Σ. Νιάρχος'' προς το Ελληνικό Δημόσιο


Δείτε την ομιλία ΕΔΩ ή κάντε κλικ επάνω στη φωτογραφία
Στη Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής τοποθετήθηκε ως ειδικός αγορητής ο Υπεύθυνος Τομέα Υγείας και βουλευτής Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Φραγγίδης, κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, με τίτλο «Κύρωση της από 17.3.2022 Επιμέρους Σύμβασης Δωρεάς - Έργο VIII, Παράρτημα 12 της από 6.9.2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος ''Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος'' και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας - Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας».

Μαρία Σπυράκη στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου: Η ΕΕ να υποστηρίξει με όλα τα μέσα τους πολίτες από την καταιγίδα


Επείγοντα μέτρα με ευρωπαϊκή σφραγίδα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και άμεση παρέμβαση στην αγορά της χονδρικής του φυσικού αερίου, ώστε να αποκλιμακωθούν οι τιμές ζήτησε η ευρωβουλευτής της ΝΔ-ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στην συνεδρίαση με θέμα: «Κοινή ευρωπαϊκή δράση για πιο προσιτή οικονομικά, εξασφαλισμένη και βιώσιμη ενέργεια». Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βλάντις Ντομπρόφσκις, παρουσίασε το νέο πακέτο προτάσεων της Κομισιόν για την ενέργεια.

Τα νέα του ΑΣΕΠ (24/3/2022)

Ανακοίνωση ΑΣΕΠ
1. 1ΥΓ/2022: Πρόσκληση για την Πλήρωση Θέσεως Υπηρεσιακού Γραμματέα
2. Επιλεγείς ΓΔ Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης
3. 12Κ/2021: Πρόσκληση για την ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών ΠΕ,ΤΕ
4. 1Κ/2021: Έκδοση προσωρινών αποτελεσμάτων ΔΕ
5. Πρόσκληση υποβολής οικονομικών προσφορών για την προμήθεια φωτοαντιγραφικού χαρτιού
6. Πρόσκληση υποβολής οικονομικών προσφορών για προμήθεια απαντητικών φύλλων και ετικετών
7. Επιλεγείσα Προκήρυξης Πλήρωσης Θέσης Ευθύνης Επ. Γ. Δ. Υπ. Τουρισμού
8. Αναμορφωμένοι πίνακες μετά από ενστάσεις επιπέδου ΓΔ Υπουργείων
9. Αποτέλεσμα ένστασης υποψηφ. επιπέδου ΓΔ του Υπ. Οκονομικών

Κορωνοϊός (24/3/2022): 22.107 νέα κρούσματα (123 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 42 θάνατοι και 344 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 22.107, εκ των οποίων 23 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.884.100 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 49.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 166 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.300 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Γ. Γεωργαντάς: Υπάρχει επάρκεια και αποθέματα αγαθών – Χρησιμοποιούνται ήδη εναλλακτικές αγορές για προϊόντα και ζωοτροφές

Υπάρχει επάρκεια στην αγορά, υπάρχει ροή στον εφοδιασμό της με προϊόντα, δεν υπάρχει κίνδυνος επισιτιστικής επάρκειας, απλά για κάποια προϊόντα απαιτείται λίγος χρόνος για προσαρμογή της αγοράς στα νέα δεδομένα, τόνισε ο ΥπΑΑΤ Γιώργος Γεωργαντάς σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ και στον Άρη Πορτοσάλτε.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 24/3/2022, 9:11μ.μ


Συνελήφθη ένα άτομο για λαθραία καπνικά προϊόντα

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ημεδαπού άνδρα, για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Η Ουκρανία μας ξύπνησε απότομα...


Υπογράφουν οι:
- Χρυσή - Ουρανία (Ράνια) Παπαδοπούλου, Οικονομολόγος ″London Metropolitan University″ / Τμήμα Χρηματοοικονομικής, Παν. Πειραιά / Επιχειρηματίας
- Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Μεταπτυχιακός Π.Μ.Σ. Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας, Παν. Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος / Ραδιοφ. Παραγωγός

4 εβδομάδες συμπληρώθηκαν αφότου εκδηλώθηκε η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αλλά ο πόλεμος δεν άρχισε στις 24 Φεβρουαρίου! Είναι 6 χρόνια τώρα που η Ανατολική Ουκρανία έχει αφεθεί στην τύχη της και έχει μετατραπεί σε ''πεδίο βολής φθηνό'', όπου συνθλίβονται τα συμφέροντα της χώρας, του λαού και του έθνους ανάμεσα στον ακραίο ρωσικό αναθεωρητισμό και την αλαζονεία πολλές φορές της Δύσης. Τι μάθαμε αυτές τις 4 εβδομάδες; 

(Video) Γιορτή για την 25 Μαρτίου στο 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς και στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς

Γιορτή για την 25 Μαρτίου στο 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς και στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς, την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022.

(Video) Κατάθεση στεφάνων για την 25 Μαρτίου, από τη μαθητική κοινότητα Κιλκίς

Κατάθεση στεφάνων για την 25 Μαρτίου, από τη μαθητική κοινότητα Κιλκίς, την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022 στο Δημοτικό Πάρκο Κιλκίς.