Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Στο "Ράδιο Αρβύλα" ο Κωστίκας και ο Γιωρίκας της Γνώμης


Κάντε κλικ εδώ ή στην εικόνα
Στο "Ράδιο Αρβύλα" έφτασε η χάρη των Ποντίων Κωστίκα και Γιωρίκα, του αχτύπητου δίδυμου της Γνώμης που σχολιάζει κάθε φορά την επικαιρότητα με τον δικό του μοναδικό κωμικό τρόπο. Βασισμένη λοιπόν στην ιδέα της εφημερίδας μας για διαφήμιση μουσικοχορευτικής εκδήλωσης στα ποντιακά, η δημοφιλής τηλεοπτική εκπομπή δημιούργησε το δικό της διαφημιστικό σποτ στα ποντιακά για μια συναυλία των Τσιχρίτος ή κατά κόσμον "Scorpions" στη χώρα μας.
Άντε και στο "Tonight Show" του Jimmy Fallon!

Γκουντενούδης: Ανευθυνότητα και αλαζονεία της διοίκησης Σιωνίδη


Υπογράφει ο Χρήστος Π. Γκουντενούδης
Πρώην Δήμαρχος Παιονίας
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ»
Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας, μέσω τηλεδιάσκεψης, για πρώτη φορά, μετά από δέκα συνεδριάσεις ΔΣ δια περιφοράς, φάνηκε η ανευθυνότητα της διοίκησης του δήμου, μέσω του Δημάρχου κ. Σιωνίδη, και αυτό γιατί:

Νέο webinar για την «Αναπηρία και το Δικαίωμα να Γίνεις Γονιός»


Ο Σύλλογος Φίλων Μαιευτικής - Γυναικολογικής Κλινικής Αρεταιείου Νοσοκομείου συνεχίζοντας τις δράσεις του υπό τον τίτλο «Δίπλα στη Γυναίκα», διοργανώνει ένα νέο Webinar για την «Αναπηρία και το δικαίωμα να γίνεις γονιός» την Πέμπτη 4 Μαρτίου στις 18:30.

Συνάντηση Εμπορικών συλλόγων με τους Δημάρχους Κιλκίς και Παιονίας

Δελτίο τύπου Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς
Την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των Εμπορικών συλλόγων του νομού αλλά και του Επιμελητηρίου Κιλκίς, συνάντηση με τους Δημάρχους Κιλκίς και Παιονίας, κ. Κυριακίδη και κ. Σιωνίδη αντίστοιχα.

Ο κανόνας του εσώρουχου...

Δελτίο τύπου  ΚΔΑΠ Kinesis for Kids
Με αφορμή τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης των τελευταίων ημερών, η ομάδα του ΚΔΑΠ Kinesis for Kids δημιούργησε ένα βίντεο animation που δείχνει στα παιδιά με ποιους τρόπους μπορούν να προστατέψουν το σώμα τους. Θεωρούμε ότι αξίζει να διαδοθεί, ούτως ώστε να το παρακολουθήσουν και να ενημερωθούν όσο περισσότερα παιδιά γίνεται.

Πετυχημένη η διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση της ΔΑΣ ΟΤΑ

Δελτίο τύπου  Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Με εξαιρετικά πολλές συμμετοχές και πολύ χρήσιμες τοποθετήσεις συναδέλφων πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή συζήτηση – εκδήλωση, που διοργάνωσε η ΔΑΣ-ΟΤΑ για τους εργαζόμενους των κοινωνικών δομών.

Με το 50% των εκθετών η λαϊκή αγορά του Κιλκίς το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021


Εκατόν δεκαοκτώ παραγωγοί και επαγγελματίες πωλητές θα συμμετάσχουν στη λαϊκή αγορά του Κιλκίς, το Σάββατο 6 Μαρτίου, στο πλαίσιο του παρατεινόμενου καθεστώτος λειτουργίας της με το 50% των εκθετών για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποφυγή διασποράς της Covid – 19. Ως προς τη χωροθέτηση και τη συνολική της λειτουργία η λαϊκή αγορά του Κιλκίς εναρμονίζεται με τα επιβληθέντα έκτακτα υγειονομικά μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ.

Κορωνοϊός (2/3/2021): 2.353 νέα κρούσματα (11 κρούσματα στο νομό Κιλκίς) και 23 θάνατοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.353, εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 194.582 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες.1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 60 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.368 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ενιαία και ισχυρή εκπροσώπηση των αγροτών μετά από παρέμβαση Λιβανού


Δελτίο τύπου Υπουργείου 
Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Οι πρωτοβουλίες του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού για γεφύρωση των διαφορών μεταξύ της ΕΘΕΑΣ και του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε είχαν αίσιο αποτέλεσμα.

Κλειστές λόγω πένθους όλες οι Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Κιλκίς, στο Δήμο Κιλκίς

Κλειστές θα είναι σε ένδειξη πένθους -με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κιλκίς, Ανδρέα Βεργίδη - την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021, ημέρα της εξοδίου ακολουθίας και ταφής του Μακαριστού Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, οι Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Κιλκίς, των οποίων η έδρα βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Κιλκίς.



Χαρακτηρισμός σχολικών μονάδων ως πρότυπων ή πειραματικών — Μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της εκπαίδευσης στο Νομό Κιλκίς


Μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού μας, θα αποτελέσει η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκδήλωση ενδιαφέροντος στην πρόσκληση για τον χαρακτηρισμό σχολικών μονάδων ως πρότυπων ή πειραματικών, την οποία δημοσίευσε χθες το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Με αμείωτο ρυθμό η υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας από την Π.Ε. Κιλκίς


Δελτίο τύπου Π.Ε. Κιλκίς
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού ρεμάτων των οποίων η αρμοδιότητα περιήλθε στην Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε) Κιλκίς με τον Ν.4555/18 (μίσθωση μηχανημάτων), παρεμβάσεις που στοχεύουν στην αντιπλημμυρική “θωράκιση” και προστασία.

Σύλληψη για κλοπή με τη μέθοδο του εναγκαλισμού

Συνελήφθη χθες (1 Μαρτίου 2021) το βράδυ σε περιοχή της Ημαθίας από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Βέροιας, μία ημεδαπή γυναίκα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, το πρωί της ίδιας ημέρας, πλησίασε ηλικιωμένο ημεδαπό στη Βέροια και με τη μέθοδο του εναγκαλισμού, αφαίρεσε από την κατοχή του το χρηματικό ποσό των 310 ευρώ.

Συνελήφθη από Παίονες αστυνομικούς ημεδαπός άνδρας για κατοχή ναρκωτικών


Συνελήφθη χθες (1 Μαρτίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα της οικίας του με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου «Ακύλα» της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Συλλυπητήριο Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς για το θάνατο του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου

Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς 
"Με αισθήματα βαθύτατης λύπης εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας για την απώλεια του Μακαριστού Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ.

Είθε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή αυτού.

Προς ενημέρωση του εμπορικού και καταναλωτικού κοινού τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά αύριο Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021"




Ημέρα πένθους για το Δήμο Κιλκίς, η Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Ημέρα πένθους για το Δήμο Κιλκίς η Τετάρτη 3 Μαρτίου, ημέρα της εξοδίου ακολουθίας και ταφής του Μακαριστού Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, σύμφωνα με έκτακτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.
Την ίδια ημέρα κλειστές θα μείνουν οι υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. οι Επιχειρήσεις του Δήμου Κιλκίς και τα σχολεία κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας του Δήμου Κιλκίς.
Μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα του Δήμου από σήμερα και μέχρι την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας.

Τα νέα του ΑΣΕΠ, Τρίτη 2 Μαρτίου 2021


1. 2Κ/2021: Αποστολή στο Εθνικό Τυπογραφείο
2. 1Γ/2019: Έκδοση Προσωρινών Αποτελεσμάτων Επιλαχόντων ΔΕ Λογιστικού,Ταμιακού
3. Παροχή Τεχνικών Διευκρινίσεων σε Διαγωνιστικές Διαδικασίες του ΑΣΕΠ
4. Πρόσκληση υποβολής οικονομικών προσφορών προμήθειας καμερών κ.λ.π.
5. Πρόσκληση υποβολής οικονομικών προσφορών προμήθειας εξοπλ. τηλεδιασκέψεων
6. 1Ε/2021: Εκκίνηση υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων
7. Πρόσκληση υποβολής οικονομικών προσφορών τηλεφωνικού κέντρου Θεσ/κης
8. Πρόσκληση υποβολής οικονομικών προσφορών συντήρησης και επισκευής Η/Υ

«Όταν θυσιάζεται η αλήθεια στο βωμό των εντυπώσεων»


Υπογράφει ο Αθανάσιος Τζούρτζος
Αντιδήμαρχος οικονομικών δήμου Παιονίας
Για μία ακόμη φορά η πολιτική αντιπαράθεση, για τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου αλλά και κάποιων μεμονωμένων ατόμων που συμμετέχουν στον δημόσιο διάλογο, περιχαρακώνεται στην ιδιοτέλεια, στη συκοφαντία και στην ανυπαρξία επιχειρημάτων.

ΑΣΕ Κιλκίς - Παιονίας: Καθολικό ΟΧΙ στα σχέδια για παραπέρα υποβάθμιση του σχολείου


Ανακοίνωση 
Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» Κιλκίς-Παιονίας
Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» στους ΣΕΠΕ Κιλκίς και Παιονίας, στην ΕΛΜΕ Κιλκίς χαιρετίζει τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς σε όλο το Κιλκίς, στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση - που παρά την προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης από την κυβέρνηση και τα διάφορα «παπαγαλάκια» που εμφανίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες (και έφτασαν μέχρι το σημείο να λένε ότι «οι μόνιμοι θα απολυθούν» και ότι «οι αναπληρωτές δεν θα διοριστούν» αν δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση) - συμμετέχουν μαζικά στην απεργία – αποχή από την «εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση» που αποφάσισαν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Συλλυπητήριο Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς για το θάνατο του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου

Υπογράφει ο 
Κωνσταντίνος Κατσιάνος
Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς
Με αισθήματα βαθύτατης θλίψης και συγκίνησης εκφράζω εκ μέρους των φαρμακοποιών του Κιλκίς την απώλεια του Μακαριστού Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ.
Ο αείμνηστος Μητροπολίτης μας υπήρξε πρότυπο Ιεράρχου, το έργο του υπήρξε πολύπλευρο και πολυδιάστατο. Σεμνός και φιλάνθρωπος, μια εξαίρετη προσωπικότητα, πάνω από όλα κέρδισε το σεβασμό και την αγάπη του ποιμνίου του, που τον σεβόταν και τον υπεραγαπούσε.
Προσευχόμαστε για καλό παράδεισο και θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

Η στροφή


Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης
Εκπαιδευτικός - συγγραφέας

Η μεγαλύτερη ουτοπία είναι η δημοκρατία. Είναι το πιο δύσκολο προς εφαρμογή πολίτευμα, γι’ αυτό και επί 2.500 χρόνια την κυνηγά ο άνθρωπος κι ακόμα να την πετύχει. Μοιάζει με έναν γίγαντα με χίλια κεφάλια, που πρέπει να αποφασίσουν μαζί, προς τα πού θα οδηγήσουν το κορμί. Κι επειδή είναι δύσκολο μια τέτοια απόφαση να παρθεί κι ακόμα πιο δύσκολο να εφαρμοστεί, άγεται και φέρεται το κοινωνικό σώμα, αιώνες τώρα, ένθεν κακείθεν.

Συλλυπητήρια 2ου ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς για την κοίμηση του Μητροπολίτη Κιλκίς Εμμανουήλ


Οι μαθητές, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς, εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια τους για την κοίμηση του Μητροπολίτη Κιλκίς Εμμανουήλ.