Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Παράταση για φορολογικά κ.λπ. μέχρι 20 Ιανουαρίου 2012

Παρατείνονται μέχρι την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και καταβολής φόρων, εισφορών, τελών και βεβαιωμένων χρεών καθώς και των δηλώσεων του άρθρου 18 του ν.4002/2011 που λήγουν στις 30 Δεκεμβρίου 2011, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

6μηνη παράταση για το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι»

Παρατείνεται για ένα εξάμηνο ενώ έληγε αύριο, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και μαζί οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου του προσωπικού που απασχολείται, σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στα Νομικά τους πρόσωπα, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Για το χρυσό του Κιλκίς: Απάντηση του Σαράντη Δημητριάδη στο άρθρο του Παύλου Τσαμαντουρίδη στο “Μαχητή”

Γράφει ο Σαράντης Δημητριάδης
Ομότιμος καθηγητής, Τμήμα Γεωλογίας, ΑΠΘ

Ανήκω σε μια διαφορετική οικογένεια γεωλόγων από εκείνη του συνάδελφου Τσαμαντουρίδη, και κυρίως των πρώην προϊσταμένων του στο ΙΓΜΕ. Εκείνοι θεωρούν ως αποκλειστική δουλειά και σκοπό του γεωλόγου την αναζήτηση ορυκτών πόρων και την με κάθε θυσία εκμετάλλευσή τους. Αυτή είναι μια εντελώς μη αειφορική (μη βιώσιμη) εκμετάλλευση, δεδομένου ότι οι ορυκτοί πόροι είναι γρήγορα εξαντλήσιμοι και μη ανανεώσιμοι.

Δράσεις Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας

Ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας στις 28 Δεκεμβρίου διοργάνωσε ημερήσια εκδρομή για τα μέλη του Συλλόγου καθώς και για τα Χορευτικά του Τμήματα στην ΅ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ΅ Δράμας – ξεναγήθηκαν στο χωριό του ΅Αϊ Βασίλη” – φωτογραφήθηκαν με την ΅κοκκινοσκουφίτσα και τον αρκούδο των παραμυθιών΅ και συμμετείχαν σε διάφορα event που είχε επιμεληθεί ο Δήμος Δράμας.

Παράταση δράσεων για τις «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις»

Ανακοινώνεται ότι δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης των προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος των δράσεων 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών»(διετή παράταση και νέες εντάξεις) και 1.1 «Βιολογική γεωργία»(διετή παράταση) του μέτρου 214 του ΠΑΑ 2007-2013.

Τα κάλαντα του ΚΚΕ

Αρχιμηνιά και αρχιχρονιά 
Καλούς αγώνες εργατιά 
Το κεφα το κεφαλι να μη σκύψεις 
στους εκβιασμούς μην υποκύψεις 

Ήρθε η ώρα του λαού 
Για αντεπίθεση παντού, 
Φτάνει άλλο πια μην τους φοβάσαι 
Μόνος σου, μονος σου ποτέ δε θα σαι 

Ευχές Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς


Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο ΚΔΑΠ μΕΑ

Χριστουγεννιάτικο φως και μηνύματα αισιοδοξίας σκόρπισε η Ομάδα των Μεγάλων Οδηγών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού το απόγευμα της Παρασκευής 23 Δεκεμβρίου, στην χριστουγεννιάτικη γιορτή του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες του Δήμου Κιλκίς. Στην γεμάτη από παιδιά και γονείς αίθουσα του Κέντρου, οι Μεγάλοι Οδηγοί κάνοντας πράξη το ΥΠΗΡΕΤΕΙΝ έφεραν το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών που διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Σύλληψη 42χρονου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για σωρεία κλοπών

Συνελήφθη χθες (29-12-2011) το απόγευμα, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευζώνων Κιλκίς, ένας υπήκοος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας 42 ετών σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των Γερμανικών Αρχών για σωρεία κλοπών. Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς εντοπίστηκε στους Ευζώνους Κιλκίς κατά τον διαβατηριακό έλεγχο και όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης το οποίο είχε εκδοθεί από τις Γερμανικές Αρχές το 2009. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης.

Πρόσεξε τι ανεβάζεις στο Facebook

Το να αναρτούμε σε Twitter και Facebook, αποτελεί ένα μέρος της καθημερινότητας των περισσοτέρων από μας, ωστόσο, περισσότερο από το ήμισυ των χρηστών γνωρίζει ότι ενδεχομένως να παραβιάζει νόμους που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τις ποινές φυλάκισης. Μια μελέτη που διενεργήθηκε από μία online συμβουλευτική εταιρεία, την knowthenet.org.uk, διαπίστωσε ένα ανησυχητικό μεγάλο αριθμό νέων οι οποίοι δεν είχαν καμία ιδέα για το πως το σερφάρισμα θα μπορούσε να αποτελέσει καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων ή της ιδιωτικής ζωής, δυσφημιστικών παρατηρήσεων ή ακόμα και υποκίνηση ταραχών.

Ναι στον αγώνα για την διάσωση του Πάικου

Γράφει ο Στέφανος Τσιόνκης
Οδοντίατρος – Δημοτικός σύμβουλος Παιονίας 
Για την Δημιουργική Πρωτοβουλία 
Το Πάικο αποτελεί για μας πηγή ζωής, πηγή έμπνευσης για δημιουργία, πηγή παραγωγής πολιτισμού και ιστορίας αλλά ταυτόχρονα και πηγή πλούτου.
Οι κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες προσφέρουν δυνατότητες μοναδικές για αγροτική παραγωγή, για κτηνοτροφική ανάπτυξη, για μελισσοκομεία και υλοτομία.