Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Όταν το κόμμα προηγείται μιας λαϊκίζουσας κυβέρνησης και στα ολιγοθέσια σχολεία

Του Κώστα Ραμπίδη*
Με αφορμή την επανίδρυση των συγχωνευθέντων δημοτικών σχολείων Τούμπας και Γοργόπης, με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και στο πλαίσιο ενός καλοπροαίρετου διαλόγου (sic) έχουμε –αρχικά- να παρατηρήσουμε τα εξής:

Αλληλέγγυοι... έκτροπα... φόβος για επαναδημιουργία καταυλισμού στην Ειδομένη

Του Πάνου Μόλλια
Προβληματισμό δημιούργησε η μετακίνηση προς την Ειδομένη περίπου 200 αλληλέγγυων από αυτούς που αντιτίθενται στα «κλειστά σύνορα» και έχουν κατασκηνώσει στο πλαίσιο του «No Border Camp» στο προαύλιο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματιών, οι οποίοι δεν διαθέτουν αναγνωρισμένο επαγγελματικό τίτλο της ειδικότητας «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας» - 2ης Περιόδου 2016

Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) ανακοινώνουν στους ενδιαφερόμενους οι οποίοι δεν διαθέτουν αναγνωρισμένο επαγγελματικό τίτλο της ειδικότητας «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας», ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στις εξετάσεις 2ης Περιόδου του 2016, παρατείνεται έως και την 02/09/2016.

Κιλκίς: Τσάκωσαν 45χρονο δικό μας με ηρωίνη

Συνελήφθη χθες (22-07-2016) το απόγευμα σε περιοχή του Κιλκίς από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης.

Οδηγοί προσοχή: Διακοπή κυκλοφορίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο του έργου «Μελέτη, Κατασκευή και Θέση σε Λειτουργία του ΜΕΤΡΟ Θεσ/νίκης», που εκτελείται από την Κοινοπραξία «ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ», από ώρα 07.00΄ και μέχρι την ώρα 11.00΄ της Κυριακής (24-07-2016), θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στη συμβολή των οδών Μοναστηρίου και Αγίων Πάντων (πλήρης αποκλεισμός του κόμβου).

"Το ΑΠΘ γιορτάζει τα 90 χρόνια του υπό κατάληψη! Πόσο πιο χαμηλά;"

Του Δημήτρη Παυλακούδη*
"Όσο το οποιοδήποτε ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ή ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ βρίσκεται υπό Κατάληψη, η Παιδεία σε κάθε μορφή της βρίσκεται ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ!" έγραφα πέρυσι σε άρθρο μου με αφορμή την συνεχιζόμενη για μήνες κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Που να φανταζόμουν πως ένα χρόνο αργότερα θα ήμουν ακόμη στην επικαιρότητα. 

Εξόρμηση ΚΚΕ στα εργοστάσια της ΒΙΠΕ Κιλκίς για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σε εργοστάσιο της περιοχής

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Την Τρίτη 19 Ιούλη το πρωί κλιμάκιο της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ πραγματοποίησε εξόρμηση στα εργοστάσια Alumil και Kleemann στη ΒΙΠΕ Κιλκίς, για να ενημερώσει τους εργάτες και τις εργάτριες για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που συνέβη στη βιομηχανία Doppler στο Πολύκαστρο. Ταυτόχρονα τους κάλεσε να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον άδικο χαμό του συναδέλφου τους και να διεκδικήσουν μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους εργασίας παράλληλα με τη διεκδίκηση συνολικά των εργατικών δικαιωμάτων τους.

Διαγωνισμός ερασιτεχνών τραγουδιστών στην Ευκαρπία Κιλκίς


Μονοήμερη εκδρομή στην Παναγία Σουμελά (Βέροια)

Ο Α.Μ.Σ. Λεβέντης Λεβεντοχωρίου διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή στην Παναγία Σουμελά (Βέροια). Τιμή εισιτηρίου 8€.