Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Τεχνολογικές αναδρομές με τον Νικηφόρο Χριστοφορίδη: HP Vectra 486/25N Desktop Computer (1992)

HP Vectra 486/25N Desktop Computer (1992): Ένα από τα πρώτα 486 που πουλήθηκαν στην Ελλάδα, το οποίο κρύβει πολλές καινοτομίες για την εποχή του.

Ο τύπος του Νεοέλληνα


Της Χρύσας Αλεξανδρή
Η ιδέα για το παρόν άρθρο γεννήθηκε με βάση έναν σκεπτικισμό γύρω από την προσωπικότητα του Νεοέλληνα. Σαφώς, ο εγκλεισμός δημιούργησε νέα προβληματική γύρω από τα πρόσωπα και τα πράγματα.

Η Αρχιτέκτονας Τοπίου Μαρίνα Τσιντικίδου, μιλά στη Γνώμη στους Αναστασία Κ. Νικολοπούλου και Μαρκόπουλο Χ. Θωμά


Η Αρχιτέκτονας Τοπίου Μαρίνα Τσιντικίδου, μιλά  στους Αναστασία Κ. Νικολοπούλου και Μαρκόπουλο Χ. Θωμά.

Μια από τις ωραιότερες γυναίκες της Ελλάδος και πιο ένα από τα πιο γλυκά και πλατιά χαμόγελα μιας εποχής μακρινής και πολύ κοντινής συνάμα. Που την θυμούμαστε όλες και όλοι με νοσταλγία και εξαιρετικά καλή διάθεση. Μια γνήσια κυρία, που έχει ύψος σωματικό αλλά κυρίως, ηθικό και συναισθηματικό. Μια μοντέρνα μαχήτρια, μια κάποια άλλη πριγκίπισσα των Αμαζόνων, σίγουρα όμως ένας μικρός ''Οδυσσέας''. Έχει ασχοληθεί με τόσα στην ζωή της, μα πάντα με χαμόγελο και θάρρος. Χώρος του μόντελινκ, τηλεόραση, θέατρο, λίγο με την πολιτική και τώρα, εδώ και κάποια χρόνια, με κάτι πολύ δικό της και αρκετά διαφορετικό, ιδιαίτερο. Και το κάνει καλά, το χαίρεται πολύ.
(Φωτογραφίες κα. Μαρία Χατζηωαννίδου, Μαλλιά-Μακιγιαζ, κος. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Styling κα. Μαρία Τρουμπούκη, Από το περιοδικό "You")

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 - Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου


Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Δύο μεγάλοι δημιουργοί της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ και ο Μιγκέλ ντε Θερβάντες, που έφυγαν από τη ζωή την ίδια μέρα (23 Απριλίου 1616), οδήγησαν την UNESCO το 1996 στην καθιέρωση της 23ης Απριλίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.

Ηλεκτρονικά από σήμερα η εξυπηρέτηση των πολιτών για τις άδειες οδήγησης


Τρεις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τις οποίες συναλλάσσονται χιλιάδες πολίτες και αφορούν στις άδειες οδήγησης, θα παρέχονται από σήμερα πλήρως ηλεκτρονικά.

Υλοποίηση του μέτρου πρώιμης συγκομιδής για την αμπελουργική περίοδο 2020–2021


Από το Γραφείο Αμπελουργίας του Τμήματος Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ανακοινώνεται ότι θα υλοποιηθεί το «μέτρο πρώιμης Συγκομιδής για την αμπελουργική περίοδο 2020–2021». Το Πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σύμφωνα με το αρ. πρωτ 1031/105581/19.04.2021 έγγραφο του Υ.Α.Α.Τ.

Αναγόρευση του Μαργαρίτη Σχοινά ως επίτιμου δημότη του Δήμου Παιονίας


Τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Απριλίου και ώρα 10.00 – 10.30, για λήψη απόφασης στο θέμα της ημερήσιας διάταξης, "Αναγόρευση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής κ.κ. Μαργαρίτη Σχοινά ως επίτιμου δημότη του Δήμου Παιονίας."

Στην ενημερωτική ημερίδα της ΚΕΔΕ για το "Ελλάδα 2.0" συμμετείχε ο Δήμαρχος Κιλκίς


Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης παρακολούθησε τις εργασίες της διαδικτυακής ενημερωτικής ημερίδας της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε χθες για το Εθνικό Σχέδιο Ανθεκτικότητας και Ανάπτυξης "Ελλάδα 2.0".

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 22/4/2021, 7:33 μ.μ.


Αυτόφωρες συλλήψεις (21) ατόμων στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης
Στην αυτόφωρη σύλληψη είκοσι ένα (21) ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, προχώρησαν αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Ευχές Πάσχα 2021 από το Επιμελητήριο Κιλκίς



Ο Γιώργος Ξενέλης και η Ιωάννα Κοζανίδου, καλεσμένοι του Ηλία Καλπάκα και Νίκου Νίτσα στον OkRadio

Δελτίο τύπου OkRadio
Αύριο στο "Ημερολόγιον Ασυρμάτου" με τους Νικόλα Νίτσα και Ηλία Καλπακα θα μιλήσουμε για την εκπαίδευση, την παιδεία και τον πολιτισμό μας. Καλεσμένοι στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, 12:00-13:00, οι Γιώργος Ξενέλης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κιλκίς και η Ιωάννα Κοζανίδου εθελόντρια της Save the Hood.Συντονιστείτε 11:00-13:00 στο Ok Radio πληκτρολογώντας www.ok-radio.gr

Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανίων


Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανίων θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Πέμπτη 22 Απριλίου έως και την Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου 2021.

Το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς, ευχαριστούν θερμά...


Ανακοίνωση 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς
Οι καθηγητές, υπεύθυνοι εργαστηρίων, ο Διευθυντής και οι μαθητές των δύο ΕΠΑΛ Κιλκίς που εκπαιδεύονται στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Κιλκίς, αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τις θερμές τους ευχαριστίες στον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη και στον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς κ. Ιωάννη Λιναρδάκη για τη διάθεση αναλώσιμων υλικών στο Εργαστηριακό Κέντρο.

Πράσινη ανάπτυξη: H αναγκαία όχι όμως η ικανή συνθήκη

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, ΑΠΘ
Π. Αν. Υπουργού Οικονομιικών και Υφ/γού Εξωτερικών

Όλοι δίνουν έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη δημιουργώντας την αίσθηση ότι αυτή η επιλογή θα είναι πανάκεια, θεωρούμενη ως η θεραπεία όλων των στρεβλώσεων της Ελληνικής οικονομίας. Παρά τις θετικές επιπτώσεις στην οικονομία δεν πρόκειται όμως να καλύψει το επενδυτικό κενό της χώρας της τάξης των 100 δις. ευρώ και πλέον. Είναι η αναγκαία συνθήκη επίτευξης μέρους αυτού του στόχου αλλά όχι η ικανή.

Κορωνοϊός (22/4/2021): 2.759 νέα κρούσματα (28 κρούσματα στο νομό Κιλκίς) και 75 θάνατοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.759, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 326.395 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 55 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.872 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δήμος Κιλκίς: Δωρεάν rapid tests σε Νέο Γυναικόκαστρο, Κιλκίς και Βάθη


Δωρεάν εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid tests) έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες δύο εβδομάδες στον οικισμό του Νέου Γυναικοκάστρου, στο Κιλκίς καθώς και στον οικισμό της Βάθης.

Ανδρέας Βεργίδης: Ευχαριστούμε τους εθελοντές αιμοδότες


Δελτίο τύπου Π.Ε. Κιλκίς
Τη σπουδαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης, έπειτα από την ολοκλήρωση της έκτακτης εθελοντικής αιμοδοσίας- που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της Π.Ε. Κιλκίς- η οποία διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω της Π.Ε. Κιλκίς και της Αντιπεριφέρειας Υγείας, το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και το «Όλοι μαζί μπορούμε».

Αγαθοπούλου: «Κύριε Τσιάρα, σταματήστε να εμπαίζετε τους χωρισμένους γονείς»


Της Ε. Αγαθοπούλου*
Στον τίτλο αυτού του άρθρου θα μπορούσαν να συνοψιστούν οι αντιδράσεις όλων των ενδιαφερόμενων μερών, για το επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για ζητήματα Οικογενειακού Δικαίου. Ένα νομοσχέδιο διχαστικό και άκρως πολωτικό, το οποίο τορπιλίζει οποιαδήποτε προσπάθεια ουσιαστικής αναμόρφωσης του Οικογενειακού Δικαίου, με αποκλειστική ευθύνη του ίδιου του Υπουργού Δικαιοσύνης.

Διακοπή υδροδότησης σε περιοχές της πόλης του Κιλκίς


Ανακοίνωση ΔΕΥΑ Κιλκίς
Ενημερώνονται οι καταναλωτές της πόλης του Κιλκίς που κατοικούν μεταξύ των οδών:
- ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ 21η ΙΟΥΝΙΟΥ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΑΥΤΗΣ) ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΔΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΑΥΤΗΣ),
- ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ 21η ΙΟΥΝΙΟΥ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΑΥΤΗΣ) ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΜΕΧΡΙ Α’ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

"Χρονια πολά κε καλά αγάπη μου!" - «Μάθετε μπαλίτσα από τον παππού…»


Γράφει και αντιγράφει ο Παναγιώτης Γεωργιάδης
Μη βιάζεστε να διορθώσετε τα ορθογραφικά λάθη του τίτλου. Τα λόγια ανήκουν στον 85χρονο παππού Παναγιώτη ο οποίος ζει στο Δροσάτο μαζί με την 82χρονη σύζυγό του γιαγιά Τασούλα. Τη φωτογραφία έβγαλε η εγγονή τους Μαρία Παναγιωτίδου, ενώ επιπλέον έγραψε στο προσωπικό της προφίλ:

Γιόρτασαν την παγκόσμια ημέρα της γης με δεντροφύτευση στο Γυμνάσιο Πολυκάστρου


Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Αλλάζει η όψη του Γυμνασίου Πολυκάστρου με τα 226 δέντρα και θαμνοειδή που φυτεύτηκαν προσφέροντας αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση.
Η δενδροφύτευση συνέπεσε με τον εορτασμό της παγκόσμια ημέρας της γης.

Τι είναι τα Refurbished μηχανήματα

Του Νικηφόρου Χριστοφορίδη
Έχετε ποτέ ακούσει για τον όρο Refurbished; Είναι ένας όρος που θα τον ακούσετε και θα τον δείτε κατά κόρον σε καταστήματα πληροφορικής καθώς και σε ιστοσελίδες πώλησης ηλεκτρονικών αγαθών και αφορά μια μεγάλη γκάμα ηλεκτρονικών συσκευών. Όμως τι ακριβώς σημαίνει ο όρος αυτός;

Θέση εργασίας στη Νέα Σάντα Κιλκίς (22/4/2021)


Από το Τεχνικό Πολυκατάστημα "Σφαιρίδου Ευλαμπία και Σια ΟΕ" στη Νέα Σάντα Κιλκίς (Εμπορία Ηλεκτρολογικού υλικού, υδραυλικών, ηλεκτρικών εργαλείων, χρωμάτων, σιδηρικών, μηχανημάτων κ.α.) ζητείται Υπεύθυνος Αποθήκης - Πωλητής Τεχνικού Πολυκαταστήματος
Δείτε ΕΔΩ