Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Το χρονικό της Μεγάλης Εβδομάδος (3ο μέρος)


Γράφει ο Ηλίας Θεοχαράκης
Θεολόγος
Την ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Εορτάζουμε τα Πάθη του Κυρίου και επιτελούμε την ανάμνηση των εμπτυσμών, των ραπισμάτων, των ύβρεων και κυρίως της Σταυρώσεως και του φρικτού θανάτου του Κυρίου. Από το γεγονός αυτό καθιερώθηκε και η νηστεία της Παρασκευής κάθε εβδομάδα όλου του έτους. Παραδόθηκε λοιπόν ο Χριστός στους Ρωμαίους στρατιώτες οι οποίοι τον ξεγύμνωσαν και του φόρεσαν κόκκινη χλαμύδα, του έβαλαν ακάνθινο στεφάνι, καλάμι στο χέρι αντί για σκήπτρον, κοροϊδευτικά. 

Ευχές Πάσχα 2021 από το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης "Όμηρος"



Ευχές Πάσχα 2021 από τον Υφυπουργό Εσωτερικών Σταύρο Καλαφάτη



Ευχές Πάσχα 2021 από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα



Rapid Tests στην πόλη του Κιλκίς: Κανένα θετικό από τα 98 που εξετάστηκαν


Δωρεάν rapid tests στο Δημοτικό Πάρκο της πόλης του Κιλκίς πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 29 Απριλίου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Από το πρωί έως το μεσημέρι 98 συμπολίτες μας προσήλθαν για έλεγχο, από τους οποίους δεν διαπιστώθηκε κανένας θετικός.

Ευχές Πάσχα 2021 από το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών νομού Κιλκίς



Ευχές Πάσχα 2021 από τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κιλκίς Γιάννη Καραϊτη



Ευχές Πάσχα 2021 από την Κοινότητα Κιλκίς



Ευχές Πάσχα 2021 από το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης "Κίνητρο"



Ευχές Πάσχα 2021 από τους Αστυνομικούς της Γειτονιάς Κιλκίς



Ευχές Πάσχα 2021 από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς



Ευχές Πάσχα 2021 από το προσωπικό της 1ης ΤΟΜΥ Κιλκίς



Ευχές Πάσχα 2021 από τον Αντιδήμαρχο Κιλκίς Γιώργο Μπαλάσκα



Ακαταδίωκτο!


Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Έτσι που λέτε. Για τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής που είχε την ευθύνη των μέτρων αντιμετώπισης του ιού θεσπίζεται λέει το ακαταδίωκτο, και αναρωτιέμαι γιατί. Υπάρχει λόγος να ψηφίζεται κάτι τέτοιο όταν τα μέλη της επιτροπής κάνουν αυτό που πρέπει για να αντιμετωπίσουν έναν επιθετικό και μολυσματικό ιό όπως είπε και η κυρία Παγώνη;

Παπανικολάου: Είναι χρέος της Πολιτείας η άμεση επανέναρξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού


Υπογράφει ο Κώστας Παπανικολάου
Υποψήφιος Σύμβουλος ΕΟΚ- Μέλος ΕΚΑΣΚΕΜ

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε με αισιοδοξία τις προσπάθειες επανεκκίνησης της κοινωνίας και επιστροφής στην κανονικότητα. Άνοιγμα εστίασης, σταδιακή επανέναρξη του εκπαιδευτικού συστήματος ακόμη και απελευθέρωση των μετακινήσεων είναι μερικά από τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί προκειμένου να ανακτήσουμε όλα όσα μας έλειψαν από την καθημερινότητα μας τον τελευταίο χρόνο. 

Ενισχύθηκαν τα συσσίτια της Εκκλησίας στο Κιλκίς


Τρόφιμα μακράς διαρκείας παρέδωσε σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο ‘’Στενήμαχος’’ αντιπροσωπεία του Δήμου Κιλκίς, αποτελούμενη από το Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη τον Αντιδήμαρχο Εθελοντισμού Κωνσταντίνο Πουντζουκίδη και τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Θεμιστοκλή Ανθρακίδη προς ενίσχυση των φιλανθρωπικών συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου. 

Κορωνοϊός (29/4/2021): 2.435 νέα κρούσματα (24 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 73 θάνατοι και 817 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.435, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 342.908 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 49 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.478 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αισίως έληξε το θέμα της πληρωμής των συντάξεων Μαΐου στους συνταξιούχους του ΟΓΑ νομού Κιλκίς


Αισίως έληξε το θέμα της πληρωμής των συντάξεων Μαΐου στους συνταξιούχους του ΟΓΑ του νομού Κιλκίς. Οι συνταξιούχοι, που αναμενόταν να πληρωθούν μετά το Πάσχα εξαιτίας των καθυστερήσεων που σημειώνονται αυτήν την περίοδο από την έλλειψη προσωπικού στα ΕΛΤΑ Κιλκίς, πληρώθηκαν τελικά σήμερα Μεγάλη Πέμπτη. Ενόψει Πάσχα, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς μερίμνησε για την καταβολή των συντάξεων στους δικαιούχους, με την ενίσχυση του προσωπικού του Ταχυδρομείου με υπαλλήλους από τη συμπρωτεύουσα, έτσι ώστε τα χρήματα να φτάσουν στα χέρια τους πριν από την Ανάσταση.

Εργασίες συντήρησης σε οδούς της Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες συντήρησης στην 17η Επαρχιακή Οδό «Σοχού- Πολυδενδρίου- Ασκού» θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τετάρτη 5 Μαΐου έως και την Παρασκευή 7 Μαΐου και από τη Δευτέρα 10 Μαΐου έως και την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021.

Εξιχνιάστηκαν απάτες σε ηλικιωμένους που έγιναν τον προηγούμενο μήνα σε περιοχές των Σερρών

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βισαλτίας συνολικά 3 περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης σε βάρος ηλικιωμένων, που έγιναν τον Μάρτιο του 2021 σε περιοχές των Σερρών.

Διάθεση των self tests μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες των φαρμακείων


Ανακοίνωση Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνει τους πολίτες, ότι για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας αλλά και της απρόσκοπτης πρόσβασης των ασθενών στην φαρμακευτική τους αγωγή, η δωρεάν διάθεση των Self tests από τα φαρμακεία θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Άνετη επικράτηση της Αναγέννησης Πλαγιάς (4-1) επί του Αετού Αγίας Βαρβάρας


Δελτίο τύπου Αναγέννησης Πλαγιάς
Σε παράσταση για έναν εξελίχθηκε η ποδοσφαιρική συνάντηση μεταξύ της Αναγέννησης Πλαγιάς και του Αετού Αγίας Βαρβάρας καθώς η ομάδα του νομού Κιλκίς επικράτησε με το ευρύ σκορ των τεσσάρων τερμάτων επί του φιλοξενούμενου Χαλκιδικιώτικου συνόλου (τελικό σκορ 4 -1).

Η Τοπική Κοινότητα Αξιούπολης ευχαριστεί θερμά...


Ανακοίνωση Τοπικής Κοινότητας Αξιούπολης
Ξεκίνησε η διανομή τροφίμων που συλλέχθηκαν σε 35 οικογένειες και μοναχικούς ανθρώπους της Κοινότητας Αξιούπολης. Συγκινητική ακόμα μια φορά η ανταπόκριση του κόσμου.

Ευχές Πάσχα 2021 από την Τοπική Κοινότητα Αξιούπολης



Ευχές Πάσχα 2021 από τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά