Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Φωτογραφική αναδρομή στο Καφέ Bar "TABOO" Κιλκίς τo 2005-2008 (122 φωτογραφίες)

Φωτογραφική αναδρομή στο Καφέ Bar "TABOO" Κιλκίς τo 2005-2008 (122 φωτογραφίες).
Δείτε ΕΔΩ

Συνάντηση εργασίας με θέμα τα προβλήματα του Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Αγιονερίου Κιλκίς


Ανακοίνωση 
Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Παλιού Αγιονερίου
Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Παλιού Αγιονερίου, με το Δήμαρχο Κιλκίς, έπειτα από επιστολή που στάλθηκε στο Δήμαρχο από το ΔΣ του Συλλόγου, στην οποία αναφέρονταν τα διαχρονικά προβλήματα των δύο σχολείων του χωριού.

Κορωνοϊός (9/11/2020): 1.490 νέα κρούσματα (11 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς) και 41 θάνατοι


Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 - Ενημέρωση Ελληνικής Κυβέρνησης για τον κορωνοϊό
- Ανακοινώνουμε 1.490 νέα κρούσματα και 41 θανάτους. 
- Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 58.187 και των θυμάτων σε 825. 
- Παραμένουν διασωληνωμένοι 239 συμπολίτες μας, ενώ 329 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 
- Έχουν ελεγχθεί συνολικά 1.952.343 κλινικά δείγματα. 
- Δείτε περισσότερα στοιχεία για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα εδώ: https://covid19.gov.gr/covid19-live-analytics

Ομιλία Κ. Κιλτίδη στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας


Απόσπασμα της ομιλίας του κ. Κωνσταντίνου Κιλτίδη, Πρόεδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πρώην Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο "7ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας", που διοργανώθηκε από την GAIA Επιχειρείν στις 6 Νοεμβρίου 2020. Η εισήγηση αφορούσε την θεματική ενότητα: "Πράσινες και ψηφιακές επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα".

Με το πρόσχημα πώλησης ενός τρακτέρ, τσίμπησαν 1860 ευρώ


Από το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών, ενός άνδρα και μίας γυναίκας, διότι όπως πρόεκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών και συγκεκριμένα με το πρόσχημα πώλησης ενός γεωργικού ελκυστήρα, μέσω ηλεκτρονικής αγγελίας, έπεισαν μία ημεδαπή να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό τους το χρηματικό ποσό των 1.860 ευρώ.

Επιχειρήσεις: Πραγματικότητα πλέον τα ηλεκτρονικά βιβλία


Ανακοίνωση Επιμελητηρίου Κιλκίς
Πραγματικότητα πλέον τα ηλεκτρονικά βιβλία στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων, καθώς ξεκίνησε πιλοτικά από 1η Οκτωβρίου 2020 η ψηφιακή διαβίβαση στην πλατφόρμα των Ηλεκτρονικών Βιβλίων-myDATA για όλες τις επιχειρήσεις και για τα παραστατικά που εκδίδουν από αυτή την ημερομηνία και μετά.

Τηλεκπαίδευση στα κλειστά σχολεία: Έπεσε το σύστημα από τη δεύτερη ώρα


Υπογράφει ο Γιώργος Ξενέλης 
Πρόεδρος ΕΛΜΕ Κιλκίς
Αναμενόμενη ήταν η κατάρρευση του συστήματος της τηλεκπαίδευσης και οφείλετε στην άγνοια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. Από τη μια μέρα στην άλλη δεν μπορεί να λειτουργήσει απρόσκοπτα ένα σύστημα με πάνω από 1.000.000 χρήστες πανελλαδικά, και η ηγεσία του υπουργείου θα έπρεπε σταδιακά να τεστάρει τις αντοχές του. 

"Η κυβέρνηση κλείνει τα σχολεία και στην τηλεκπαίδευση παίρνει απουσία…"


Ανακοίνωση Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών
Η ετοιμότητα του επιτελικού κράτους και της ψηφιακής διακυβέρνησης και η διαβεβαίωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας ότι όλα είναι έτοιμα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε Γυμνάσια και Λύκεια κράτησε μόλις 2 ώρες, ακόμα και σε σχολεία που έσπευσαν οι Διευθυντές τους να διαφημίσουν τις προηγούμενες μέρες ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα!

«Η Κυβέρνηση οφείλει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διάσωση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας»


Υπογράφει ο Γ. Φραγγίδης
Υπεύθυνος ΚΤΕ Τουρισμού - Βουλευτής νομού Κιλκίς
Το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από την καραντίνα του Νοεμβρίου. Εκτός ευνοϊκών ρυθμίσεων αναστολής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων μένουν τα ξενοδοχεία, αφού δεν κλείνουν με κυβερνητική εντολή, αν και στην πραγματικότητα θα αναγκαστούν να το πράξουν λόγω των μέτρων καραντίνας και της επακόλουθης χαμηλής ζήτησης. Πώς μπορούν άραγε να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους χωρίς έσοδα;

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από αργά το απόγευμα της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου 2020


Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 25/09-11-2020) που ισχύει από αργά το απόγευμα της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου 2020.

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς, για το θάνατο του Χρήστου Μπιντζένη


"Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου για τον αδόκητο χαμό του Χρήστου Μπιντζένη, που εργαζόταν επί σειρά ετών στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου μας. Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένεια και τους συναδέλφους του και τους εύχομαι κουράγιο και δύναμη."
Δημήτρης Κυριακίδης
Δήμαρχος Κιλκίς

Κορωνοϊός: Μήνυμα Ιεράς Συνόδου Εκκλησίας της Ελλάδος, εν όψει της ιδιαζούσης υγειονομικής περιστάσεως


Μήνυμα Ιεράς Συνόδου Εκκλησίας της Ελλάδος
Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,
Οι άνθρωποι, όσο δυνατοί κι αν είναι, αισθάνονται την ανάγκη κάπου να ακουμπήσουν όταν τους συνταράσσουν οι δοκιμασίες της ζωής. Η ανάγκη αυτή γίνεται εντονότερη τώρα που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την σοβαρή έξαρση της πανδημίας του κορωνοιού. Του ιού, που εδώ και αρκετούς μήνες απειλεί επικίνδυνα την ανθρωπότητα χωρίς να κάνει διακρίσεις.

Τι μας έδειξαν οι αμερικανικές εκλογές


Γράφει ο Χαράλαμπος Καραγεωργίου*
Η προεδρική εκλογή του 2020 ήταν ίσως η κρισιμότερη αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών. Μία αναμέτρηση που μας ώθησε στο να βγάλουμε πολλά συμπεράσματα όχι μόνο για την εκλογική διαδικασία, αλλά κυρίως για την προεκλογική περίοδο. Μια προεκλογική εκστρατεία που σημαδεύτηκε από έντονη πόλωση, χαμηλό επίπεδο δημόσιου (δια)λόγου αλλά και σημαντική μονομέρεια από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της υπερδύναμης.

Postmortem


Του Φώτη Μισόπουλου
prose - Nous cherchons des choses
Η νύχτα γεννά βατράχους και μαύρα σκυλιά και πτώματα πνιγμένων
ΓΙΑΣΟΥΝΑΡΙ ΚΑΟΥΑΜΠΑΤΑ [1α]
Αν είμαι ειλικρινής σήμερα τι σημασία έχει αν θα μετανοιώσω αύριο
ΖΟΖΕ ΣΑΡΑΜΑΓΚΟΥ [1β]

Σχέδια Βελτίωσης: Νέα μέτρα για την επιτάχυνση των αγροτικών επενδύσεων


Με σκοπό την προσαρμογή στις ανάγκες που έχουν προκύψει από την πανδημία του κορωνοϊού, υπεγράφη από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκρέκα και τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κώστα Μπαγινέτα, Υπουργική Απόφαση που τροποποιεί το θεσμικό πλαίσιο των Σχεδίων Βελτίωσης.

Ε. Αγαθοπούλου: Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη άφησε ανοχύρωτη τη χώρα


Γράφει η Ε. Αγαθοπούλου
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η Ελλάδα είναι μία από τις ελάχιστες χώρες της Ευρώπης, που προχωρά σε δεύτερο καθολικό lockdown. Σχεδόν καμία άλλη χώρα, παρά τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων, δεν «πάγωσε» καθολικά τις οικονομικές της δραστηριότητες για δεύτερη φορά μετά τον Μάρτη. 

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, ευχαριστεί θερμά...

Ευχαριστήριο 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Τα μέλη της σχολικής κοινότητας του 2ου 12/θ Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς ευχαριστoύν θερμά την κα Παναγιωτίδου Φραγγίδου Αικατερίνη που όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος φρόντισε με την ευγενική και γενναιόδωρη προσφορά της για τον ποιοτικό και πλήρη εξοπλισμό του Σχολικού Φαρμακείου.

Μέλι και κεντρί πάνε μαζί


Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης
Εκπαιδευτικός-συγγραφέας
Ο ιδρώτας κατηφόριζε μέσα από τις αυλακιές του κορμιού του, σαν νερό τρεχούμενο πάνω σε πέτρα. Τα σκληρά του μπράτσα ξεχώριζαν επιβλητικά, καθώς σήκωνε για πολλοστή φορά τη μπάρα. Ήταν σφριγηλός και μυώδης. Πιο πολύ έτρεξε στο διάδρομο του γυμναστηρίου παρά στο δρόμο της ζωής. Περισσότερο ίδρωσε από τη γυμναστική παρά από τη δουλειά, κι ας πάτησε πριν πέντε χρόνια τα τριάντα.