Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Η Αξιούπολη τίμησε τον Μακεδονικό αγώνα

Του Κωστή Μανασή
Κυριακή 21 Οκτωβρίου και η Αξιούπολη τίμησε τον Μακεδονικό αγώνα και την απελευθέρωση της από τον οθωμανικό ζυγό. Με μια λιτή και σεμνή τελετή τίμησε τον Μακεδονικό αγώνα και για πρώτη φορά την απελευθέρωση των κατοίκων της από την Οθωμανική κυριαρχία 460 χρόνων (23-10-1912 ). 

Συλλυπητήριο μήνυμα Γ. Γεωργαντά για τον θάνατο του Σοφοκλή Μουλλά

Υπογράφει ο Γ. Γεωργαντάς
Βουλευτής Κιλκίς
«Ο Σοφοκλής Μουλλάς αποτέλεσε για πάρα πολλά χρόνια έναν ακάματο εργάτη των αγροτικών ζητημάτων μέσα από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιλκίς την οποία υπηρέτησε συνεχόμενα ως Πρόεδρος. Η γνώση του και η εμπειρία του επί των ζητημάτων αυτών, τον καθιέρωσε ως ένα στέλεχος πανελλήνιας εμβέλειας.

Γιατί οφείλει ένας νέος να ασχοληθεί με τα κοινά;

Το κείμενο υπογραφούν 7, ενεργοί κοινωνικά, νέοι από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Κόρινθο, την Βέροια και το Κιλκίς* 
Ως γνωστόν, η αγγλική λέξη «idiot» σημαίνει ανόητος. Αυτό που δεν είναι ευρύτερα γνωστό, ανάγεται στο ότι η λέξη αυτή προέρχεται από την ελληνική λέξη «ιδιώτης», την οποία χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι για να περιγράψουν τον άνθρωπο που αδιαφορούσε για τα κοινά και τα πολιτικά τεκταινόμενα… 

"Αντίστροφη μέτρηση για τις δημοτικές εκλογές"

Γράφει ο Γιάννης Θεοδ. Τσογγίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κιλκίς
Πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
Πρώην Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ν. Κιλκίς
Η κλεψύδρα του χρόνου (δεν υπάρχει και άλλου είδους κλεψύδρα εδώ που τα λέμε) άρχισε να μετράει αντίστροφα για τις Δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2019. Περίπου 200 ημέρες απέμειναν μέχρι τότε.

Υποχρεωτική αργία η 26η Οκτωβρίου στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης

Ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας ορίζεται η 26η Οκτωβρίου 2018, επέτειος της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κώστα Γιουτίκα.

Τιμή στην σπουδάζουσα γενιά της κατοχικής περιόδου

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Οι νέοι και οι νέες που ωρίμασαν κοινωνικά και πολιτικά στα δύσκολα χρόνια της τριπλής Κατοχής, είναι, ίσως, η πιο αδικημένη γενιά του τόπου. Σφραγίστηκε από τις συνέπειες της συμμετοχής της στον αντιφασιστικό αγώνα με τον πιο σκληρό τρόπο, διότι τα χρόνια που ακολούθησαν δεν οδήγησαν στην αποκατάσταση των ονείρων της, αλλά υπήρξαν για αυτήν ένας πολιτικός εφιάλτης. 

Ξεκίνησε το τουρνουά “IAAF Kids Athletics” στα Κουφάλια

Κοινή ανακοίνωση των σωματείων Αθλητική Παιδεία της Αξιούπολης και Αίαντας Κιλκίς
Την Κυριακή 21/10 πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό στάδιο των Κουφαλίων η πρώτη προγραμματισμένη συνάντηση “IAAF Kids Athletics” της νέας αθλητικής χρονιάς. Συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 7-12 ετών, τα οποία γυμνάζονται στα σωματεία Αθλητική Παιδεία της Αξιούπολης, στον Αρίωνα Κουφαλίων και στον Αίαντα Κιλκίς. 

Κιλκίς: Ενημερωτική εκδήλωση για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας

Ανακοίνωση Επιμελητηρίου Κιλκίς
Ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση διοργανώνει το Επιμελητήριο Κιλκίς, την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, στις 17:30, στο Επιμελητήριο Κιλκίς, Αίθουσα Β. Σεργιαννίδη.

Βουλή: Ομιλία Γ. Γεωργαντά για την κακοδιαχείριση της ΕΡΤ


Δελτίο τύπου  Γ. Γεωργαντά
Ομιλία Γ. Γεωργαντά κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης της Ν.Δ. σχετικά με τις αλλεπάλληλες και σοβαρές καταγγελίες για τη διοίκηση και τη λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε. (22.10.2018)

Η ΤΟΛΜΗ Κιλκίς σε φιλικούς αγώνες Taekwondo στην Κρύα Βρύση Γιαννιτσών

Δελτίο τύπου ΤΟΛΜΗΣ Κιλκίς
Φιλικοί αγώνες Taekwondo παμπαίδων-πανκορασίδων γεν. 2009-2010-2011-2012 έως και 2013 και παίδων-κορασίδων γεν. 2005-2006-2007-2008 διεξήχθησαν στο κλειστό γυμναστήριο Κρύας βρύσης Γιαννιτσών την Κυριακή 14/10/2018. 

"Η ΝΔ φιλοξενεί στα σπλάχνα της, στελέχη και φίλους που έχουν διαφορετική άποψη"

Ανακοίνωση Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς
"Με αφορμή πληροφορίες και δημοσιεύματα που αφορούν την ΝΔ σε τοπικό επίπεδο και οι οποίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, από την ΝΟΔΕ Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ανακοίνωση ΝΟΔΕ Κιλκίς για το θάνατο του Σοφοκλή Μουλλά

Ανακοίνωση Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς
"Για την απώλεια του ΣΟΦΟΚΛΗ ΜΟΥΛΛΑ τέως Προέδρου της Ενώσεως Αγροτικών Συνεταιρισμών Νομού Κιλκίς εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια μας στους οικείους, τους συγγενείς και φίλους του.

Δείτε Video από την εκδήλωση μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα στο Ίσωμα Κιλκίς


Η εκδήλωση μνήμης 2018 του Μακεδονικού Αγώνα, έγινε στο Ίσωμα Κιλκίς την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018.