Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Βασίλης Λέκκας: «Υπάρχει ένα δεξιό κατεστημένο που δε σταματά να δημιουργεί αμφιβολίες στο λαό»



Της Χαρούλας Καραμπίδου
Το Σάββατο 28 Μαρτίου στο καφέ μπαρ Ερωδιός, ο Βασίλης Λέκκας ερμήνευσε μερικά από τα διαμάντια του ελληνικού τραγουδιού με το δικό του γνώριμο και χαρακτηριστικό ύφος. Ήταν ένα μουσικό σεργιάνι στην προσωπική του δισκογραφία, στις συμμετοχές του στους δίσκους των μεγάλων συνθετών και σε τραγούδια σταθμούς. Μια ανθολογία από τις σημαντικότερες δημιουργίες των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μαρκόπουλο, Σπάθα και ταυτόχρονα ένα μάζεμα από λόγια σημαντικών στιχουργών και ποιητών όπως ο Γκάτσος, ο Γκανάς, ο Ελύτης, ο Σεφέρης και ο Καββαδίας.

Αυτά που δε δείχνουν τα κανάλια για τις Σκουριές

Ντοκουμέντα για το
1) ποιος δηλώνει αντιδιαδήλωση μόλις 2 ημέρες πριν, για μια διαδήλωση που έχει ανακοινωθεί τουλάχιστον Ένα μήνα νωρίτερα
2) ποιος ξεκινάει να πετάει πέτρες και να βιαιοπραγεί

Ποιοι είναι οι κουκουλοφόροι τελικά! (φωτό, βίντεο)

Προσέξτε στα λεπτά 1:00 οπότε οι μεταλλωρύχοι ανεβαίνουν στο λόφο πάνω από τους κατοίκους και στο 2:04 αφού έχουν πλησιάσει τους κατοίκους, να τους πετούν πέτρες και άλλα.

Πηγή: http://metalleiastop.blogspot.gr/

Ερώτηση ΚΚΕ για τη μη καταβολή δεδουλευμένων των εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2014

Ερώτηση ΚΚΕ προς τους Υπουργούς Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών με θέμα: Μη καταβολή δεδουλευμένων εκπαιδευτικών εμπλεκόμενων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2014
Απλήρωτοι, εδώ και αρκετούς μήνες, παραμένουν δεκάδες εκπαιδευτικοί από το Κιλκίς που είχαν εμπλακεί στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2014, ως επιτηρητές, πρόεδροι και μέλη επιτροπών.  Πρόκειται για τους εκπαιδευτικούς δύο εξεταστικών κέντρων, του Ε.Κ. ΓΕΛ Πολυκάστρου και του Ειδικού Εξεταστικού Κέντρου Κιλκίς, που στεγαζόταν στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς.

Συνταξιοδοτικός Οδηγός στο Δημόσιο

Επιμέλεια: Γιάννης Λιναρδάκης *
Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στα διάστημα από 20-30 Απρίλη θα υποβληθούν οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών για παραίτηση από την υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης. Στο ενημερωτικό που ακολουθεί παρατίθενται κάποιες χρηστικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία της συνταξιοδότησης. Τα στοιχεία που παρατίθενται βασίζονται κυρίως σε δεδομένα της ιστοσελίδας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Ο "Άθλος" Κιλκίς στον 10ο Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος" στη Θεσσαλονίκη

Ξεχωριστές στιγμές χαράς, υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού σε όλους τους Δρόμους και ατελείωτες συγκινήσεις πρόσφερε ο επετειακός 10ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος», που δικαίωσε τον τίτλο του μεγαλύτερου γεγονότος της χρονιάς στη Βόρεια Ελλάδα.

«Βουλή των Εφήβων»: Ηλεκτρονική κλήρωση για την ανάδειξη των «εφήβων βουλευτών»

Σήμερα, Μ. Δευτέρα 6 Απριλίου 2015, παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Βουλής, κυρίου Γεώργιου Θαλάσση, πραγματοποιήθηκε η ηλεκτρονική κλήρωση για την ανάδειξη των 300 «εφήβων βουλευτών» και των αναπληρωματικών τους, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων «Βουλή των Εφήβων». Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.efivoi.gr.

Επιμόρφωση βρεφονηπιοκόμων του δήμου Κιλκίς σε τριήμερο Συνέδριο

Για τις σύγχρονες ψυχοπαιδαγωγικές προσεγγίσεις στην προσχολική αγωγή ενημερώθηκαν οι βρεφονηπιοκόμοι του Οργανισμού Αθλητισμού – Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κιλκίς κατά την τριήμερη παραμονή τους στα Ιωάννινα στις 20- 22 Μαρτίου όπου πραγματοποιήθηκε το 13ο Πανελλήνιο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο Προσχολικής Αγωγής.

Όλοι στο ίδιο καζάνι με θεσμοθετημένα νταβατζιλίκια στο κεφάλι μας;

Της Μέμας Τεμεκενίδου
Αλιευμένο από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας τα «τα Νέα» στις 5-4-2015---Όλες οι συμβάσεις του ελληνικού Δημοσίου περιελάμβαναν μια μίζα που κυμαίνονταν από 2% έως 2,5%, είπε ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης.
«Στις μεγάλες συμβάσεις αγοράς οπλικών συστημάτων που υπέγραψε το υπουργείο Άμυνας αυτής της χώρας είναι πλήρως διακριβωμένο ότι η παράνομη προμήθεια που δινόταν σε Έλληνες αξιωματούχους ήταν κατά μέσο όρο 4%» ανέφερε ο κ. Νικολούδης, κάνοντας λόγο για απώλειες δισεκατομμυρίων για το ελληνικό Δημόσιο.

Κορίτσια για “φίλημα” οι Παγκορασίδες - Πρωτιά του ΓΑΣ Κιλκίς στα Σύνθετα ΠΚ Β'

Με την κυριαρχία του ΓΑΣ Κιλκίς στην κατηγορία των Παγκορασίδων τόσο σε ατομικό όσο και και σε ομαδικό επίπεδο, διεξήχθησαν το Σάββατο 4 Απριλίου στο στάδιο του Κιλκίς, οι αγώνες του Διασυλλογικού πρωταθλήματος των συνθέτων αγωνισμάτων (τρίαθλα) της κατηγορίας των Παμπαίδων και Παγκορασίδων Β' της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας – Κιλκίς.

Κιλκίς: Την Μ.Τετάρτη η εκδήλωση της αδελφοποίησης των τμημάτων Στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς και του ΟΚΑ Καβάλας

Μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δρώμενα στον κλασσικό αθλητισμό, αρχίζει από την Μ.Τετάρτη, αφού θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο του Κιλκίς η αδερφοποίηση των τμημάτων Στίβου δύο μεγάλων ιστορικών αθλητικών οικογενειών της Βορείου Ελλάδος.

Κιλκίς: Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 60 ετών από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της Κύπρου

Δελτίο τύπου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Κιλκίς Παραρτήματος Κιλκίς 
Στις 4 Απριλίου 2015 και ώρα 19.00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε μουσικο-αφηγηματική εκδήλωση εθνικής μνήμης και τιμής λόγω της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την έναρξη (την 1η Απριλίου 1955) του απελευθερωτικού αγώνα της μαρτυρικής Κύπρου μας.

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου 2015, στις 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Ανακοίνωση Περιφέρειας για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Με αφορμή την 7η Απριλίου, που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Κιλκίς: Διημερίδα με θέμα «πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα»

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Διημερίδας με θέμα «πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα».

Συμμετοχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση «Freskon 2015»

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση «Freskon 2015», η οποία διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-HELEXPO από τις 23 έως τις 25 Απριλίου 2015, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ευχές Πάσχα Γ. Γεωργαντά

Από βάθους ψυχής εύχομαι σε όλους τους Κιλκισιώτες και τις Κιλκισιώτισσες Καλό Πάσχα. 

Το μήνυμα της Ανάστασης, της Ελπίδας και της Αγάπης ας φωτίζει τις καρδιές μας για ένα κόσμο περισσότερο ανθρώπινο.

Γιώργιος Γεωργαντάς
Βουλευτής ν. Κιλκίς

Ευχές Πάσχα από τον Εμπορικό Σύλλογο Κιλκίς


Μαύρες ζώνες και βαθμοί της ΕΛΟΤ σε μαθητές του "Άθλου" Κιλκίς

Στις 3/4/2015 ημέρα Παρασκευή παρέλαβαν οι αθλητές του Άθλου Κιλκίς τα διπλώματα και τις ζώνες με τον ανάλογο βαθμό Νταν από την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό μετά από εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Περασμένο Ιανουάριο υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας (ΕΛΟΤ) στις οποίες συμμετείχαν.

Το βιβλίο "Η λίμνη των κύκνων" στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 και ώρα 7:00 το απόγευμα στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς σας προσκαλούμε -γονείς και παιδιά- στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου του Περικλή Καφάση " Η λίμνη των Κύκνων ". Το έργο είναι μια έμμετρη ποιητική διασκευή του γνωστού λαϊκού ρώσικου παραμυθιού, θεατροποιημένη για παιδιά, με νεράιδες, πρίγκιπες και τρομερούς μάγους που τους βάζουν όλους σε μπελάδες!

Αισθητή η παρουσία του ΓΑΣ Κιλκίς στους αγώνες του 10ου Μαραθωνίου Μέαγας Αλέξανδρος

Αντάξιος των προσδοκιών αποδείχθηκε ο 10ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», που δικαίωσε τον τίτλο του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος της χρονιάς στη Βόρεια Ελλάδα.Συνολικά 22 χιλιάδες δρομείς, ηλικίας 9 έως 85 ετών, πλημμύρισαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, έζησαν μια μοναδική εμπειρία, κέρδισαν το χειροκρότημα πολλών φιλάθλων και έστειλαν μήνυμα άθλησης και υγείας, μέσα από ένα θεσμό που διαθέτει επίσης κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό και ιστορικό χαρακτήρα, αφού από το 2006 ενώνει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη και προβάλλει σε ολόκληρο τον πλανήτη το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το Κιλκίς στο μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος" στη Θεσσαλονίκη!

Του Πάνου Μαύρου
Μπορεί ο καιρός να μην βοήθησε, ωστόσο όλα τα υπόλοιπα ήταν… τέλεια. Μιλάμε για τον 10ο Διεθνή Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος" που έγινε χθες στην Θεσσαλονίκη. Καταπληκτική οργάνωση, χαρούμενο κλίμα, πάνω από 20 χιλιάδες συμμετέχοντες, εξαιρετική διάθεση.

Ημερήσια εκδρομή στα Λουτρά ΠΟΖΑΡ Αριδαίας

Ημερήσια εκδρομή πραγματοποίησε ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 στα λουτρά ΠΟΖΑΡ.

Νέες μεγάλες επιτυχίες του ΓΑΣ Κιλκίς - Πρωτιές με ρεκόρ για Φ. Αβράμογλου & Στ. Παρασκευά

Εξαιρετική παρουσία είχαν οι αθλητές-τριες ΓΑΣ Κιλκίς την Κυριακή 29 Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη στη «2η Ορφική Συνάντηση Στίβου».

Στρατιωτικοί έτρεξαν στον 10ο Διεθνή Μαραθώνιο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" για καλό σκοπό

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη ο 10ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος». Στο μεγάλο αυτό γεγονός για τη συμπρωτεύουσα έλαβαν μέρος περισσότεροι από 20.000 δρομείς από 67 χώρες, δημιουργώντας ένα απίστευτο ρεκόρ, τόσο στο γενικό σύνολο όσο και στις επιμέρους κατηγορίες.

Η μπάλα τιμωρεί και αυτό το έμαθαν οι παίκτες της ανδρικής ομάδας της Ακαδημίας Αλέξανδρος Κιλκίς στο παιχνίδι με το Δροσάτο

Όταν χάνεις τις ευκαιρίες με το τσουβάλι στο 2ο ημίχρονο τότε περιμένεις το αντίθετο αποτέλεσμα και έτσι έγινε στο παιχνίδι με το Δροσάτο και η ανδρική ομάδα της Ακαδημίας ηττήθηκε με 1-2 στο 91’ και 93’ του αγώνα.

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Το πρώτο Ελληνικό Πανεπιστήμιο σύμφωνα με παγκόσμιο χάρτη!

Του Γιάννη Λιναρδάκη* Το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι το πλέον κορυφαίο πανεπιστήμιο στην Ελλάδα σύμφωνα με τον χάρτη που βασίζεται στην παγκόσμια κατάταξη των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για το 2014-2015.

Κατάνυξη με ύμνους της Μ. Εβδομάδας απ' τον "Πέτρο τον Γλυκύ"

Ένα ιδιαίτερα κατανυκτικό κλίμα προσέφερε, στο πλήθος του κόσμου, η εμφάνιση της χορωδίας του συλλόγου Ιεροψαλτών "Πέτρος ο Γλυκύς" της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, κατά την συναυλία που έδωσε την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.

Στους τελικούς όλων των κατηγοριών, σήμερα οι μικροί του Αλέξανδρου στο τουρνουά του Ατέρμονα

Σήμερα στις 12.00 διεξάγονται όλοι οι τελικοί αγώνες του τουρνουά του Ατέρμονα με τις ομάδες της Ακαδημίας να βρίσκονται όλες στους μεγάλους τελικούς και την διεκδίκηση των πρώτων θέσεων του τουρνουά.

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Ξέρω τα πάντα για τις μίζες- Η Βίκυ Σταμάτη (από το Δρομοκαίτειο) βάζει φωτιά- εν βρασμώ- στο πολιτικό σκηνικό·Σαν σήμερα- Όταν οι ναζί υποκλίθηκαν στον ηρωισμό των Ελλήνων·Τεκμήριο οι γονικές παροχές
ΕΘΝΟΣ ·Βαρόμετρο η συνάντηση με τη Λαγκάρντ-Η ατζέντα Βαρουφάκη στο κρίσιμο τετ α τετ με την επικεφαλής του ΔΝΤ·Θρίλερ στην Ουάσιγκτον- Θέμα Τόμσεν και εφαρμογής της πολιτικής συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου από την ελληνική κυβέρνηση· Ηλεκτρονικό μπλόκο στην κλοπή του ΦΠΑ-Υποχρεωτική η χρήση πλαστικού χρήματος για όλες τις συναλλαγές