Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και τις προτάσεις του ΚΚΕ

Δελτίο τύπου ΚΚΕ
Για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που επιβάλλουν καθολικό lockdown σε όλη τη χώρα και τις προτάσεις του ΚΚΕ, σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε:

Συνέντευξη τύπου Κυριάκου Μητσοτάκη και Σωτήρη Τσιόδρα, για την αντιμετώπιση της πανδημίας


Ανακοινώσεις και συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, για την αντιμετώπιση της πανδημίας
Κυριάκος Μητσοτάκης: Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί μου συμπολίτες, καλημέρα σας. Επέλεξα σήμερα ένα διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας και είμαι εδώ μαζί με το Σωτήρη, τον καθηγητή τον κύριο Τσιόδρα, για να καταδείξω με αυτό τον τρόπο ότι οδηγός στις όποιες αποφάσεις μας είναι πάντα τα επιστημονικά δεδομένα.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 5/11/2020, 9:40 μ.μ.


Σύλληψη για ναρκωτικά και παράνομη οπλοκατοχή 
Συνελήφθη χθες (4 Νοεμβρίου 2020) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και μικροποσότητα κάνναβης. 

Βορίδης: Δίκαιη τιμωρία η ποινή κάθειρξης έως 10 έτη για τους βασανιστές ζώων


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλλει για τη βελτίωση της ευζωίας των ζώων και με γνώμονα τη διασφάλιση της προστασίας τους, παρουσίασε την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου στη Βουλή, την τροπολογία που συνέταξε κατόπιν συνεννοήσεως με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα με την οποία αυστηροποιείται το νομικό πλαίσιο που διέπει τον βασανισμό και τη φόνευση ζώων.

Εργασίες συντήρησης και καθαρισμού φρεατίων στη Θεσσαλονίκη


Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020.

H Mικρασιατική καταστροφή υπό το πρίσμα της αμερικανικής επιστροφής στην normalcy

Κείμενο:
Όμηρος Ταχμαζίδης
Με την έναρξη του 20ου αιώνα είχε διατυπωθεί δημοσίως η άποψη ότι αυτός θα καθοριζόταν από τις ΗΠΑ και πως ο κόσμος στον αιώνα που ξεκινούσε θα “εξαμερικανιζόταν”. Ενδεικτικός ήταν και ο τίτλος του βιβλίου με το οποίο ανακοινώθηκε η συγκεκριμένη επιστημονική πρόβλεψη: “The Americanization of the World or the Trend of the Twentieth Century”. Το βιβλίο εκδόθηκε το 1902 στο Λονδίνο και συγγραφέας του ήταν ο William Thomas Stead.

Σ. Παραστατίδης: Γιατί lockdown και ποιο το νέο προφίλ του ιού


Του Στέφανου Παραστατίδη 
Ιατρού, Γραμματέα Οργανωτικού
και Πολιτευτή Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ 
Κατά την αρχική εμφάνιση του ιού στην Κίνα και σύμφωνα με τα πρώτα επιδημιολογικά δεδομένα που δημοσιεύτηκαν με ελεγχόμενο τρόπο από την ασθενή δημοκρατία της Κίνας, ο ιός SARS-COV2 δεν φαινόταν ιδιαίτερα φονικός και τούτο μάς καθησύχασε, ως προς την εξέλιξη της πανδημίας. Σας υπενθυμίζω τη διαφορά θνητότητας (θάνατοι ανά κρούσματα) και θνησιμότητας (θάνατοι ανά πληθυσμό), διότι είναι σημαντική για την παρακάτω ανάλυση.

Ο Ι. Φωτακέλης νέος υπεύθυνος του τομέα παιδείας της Ν.Δ. νομού Κιλκίς


Ανακοίνωση Νέας Δημοκρατίας νομού Κιλκίς
Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020 ορίσθηκε με απόφαση (Α.Π.: 671 / 5-11-2020) του Γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ κ. Στυλιανού Κονταδάκη ο νέος Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της ΔΕΕΠ νομού Κιλκίς.

Κορωνοϊός (5/11/2020): 2.917 νέα κρούσματα (39 στην Π.Ε. Κιλκίς) και 29 θάνατοι


Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020 - Ενημέρωση Ελληνικής Κυβέρνησης για τον κορωνοϊό
- Ανακοινώνουμε 2.917 νέα κρούσματα και 29 θανάτους. 
- Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 49.807 και των θυμάτων σε 702. 
- Παραμένουν διασωληνωμένοι 187 συμπολίτες μας, ενώ 310 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 
- Έχουν ελεγχθεί συνολικά 1.876.471 κλινικά δείγματα. 
- Δείτε περισσότερα στοιχεία για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα εδώ: https://covid19.gov.gr/covid19-live-analytics

Φραγγίδης: «Η πανδημία καλπάζει, η κυβέρνηση ολιγωρεί»


Υπογράφει ο Γιώργος Φραγγίδης
Βουλευτής νομού Κιλκίς
Το αναμενόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού είναι εδώ, όπως είχαν προβλέψει οι ειδικοί και αναμένεται να κρατήσει για καιρό, δοκιμάζοντας τις αντοχές Πολιτείας και πολιτών. Η ανεύρεση χρυσής τομής ανάμεσα στη λειτουργία της οικονομίας, της κοινωνίας και της υγείας, είναι η μεγάλη πρόκληση.

Αναστολή λειτουργίας των Συστημάτων Προσκόπων του Κιλκίς, τον Νοέμβριο 2020


Δελτίο τύπου Συστημάτων Προσκόπων του Κιλκίς
Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της Πολιτείας και των Ειδικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορωνοϊού, με απόφαση της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, το 1ο και 2ο Σύστημα Προσκόπων Κιλκίς αναστέλλουν τη λειτουργία τους για τον μήνα Νοέμβριο.

Κορωνοϊός: Με το 50% και με μεγαλύτερες αποστάσεις ασφαλείας θα λειτουργήσει η λαϊκή αγορά του Κιλκίς


Μεγαλώνουν οι αποστάσεις ασφαλείας στους πάγκους της λαϊκής αγοράς Κιλκίς από μεθαύριο, Σάββατο 7 Νοεμβρίου, με τον επανακαθορισμό των χωροταξικών τους ορίων στα πέντε μέτρα, βάσει των ισχυόντων μέτρων που αντιστοιχούν στο επιδημιολογικό επίπεδο αυξημένου κινδύνου όπου έχει υπαχθεί η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, με σκοπό την αποφυγή της διασποράς του Covid-19. Για τον ίδιο λόγο ανεστάλη, όπως γνωστοποιήθηκε χθες, η παράλληλη υπαίθρια αγορά.

Το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς ευχαριστεί θερμά...


Ανακοίνωση 
2ου Γυμνασίου Κιλκίς
Ευχαριστούμε θερμά την Δημοτική Αρχή Κιλκίς, την Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Πρασίνου, την Αντιδήμαρχο κα Γιαννακούλα - Ζιούτα Αικατερίνη, το προσωπικό και τις υπηρεσίες πρασίνου για την συνδρομή τους και την προσφορά των φυτών, για τον εξωραϊσμό χώρων του σχολείου από την περιβαλλοντική ομάδα του τμήματος Β4 του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς.

Τι προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης εξαιτίας της πανδημίας


Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την αντιμετώπιση της υγειονομικής, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης εξαιτίας της πανδημίας

1. 15.000 μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία, ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων στο ΕΣΥ και αύξηση των συνολικών δαπανών για την υγεία με στόχο να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες, να διατηρηθεί το ηθικό του κόσμου που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης και να διασφαλιστεί η αντιμετώπιση του κορωνοϊού με την τακτική λειτουργία του συστήματος, λειτουργία που σήμερα έχει πληγεί σημαντικά με αποτέλεσμα χιλιάδες περιστατικά να οδηγούνται στην ιδιωτική υγεία ή να μένουν χωρίς καθόλου ιατρική περίθαλψη.