Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Υπηρεσίες ειδικής εκπαίδευσης και επαγγελματικού προσανατολισμού

Επάξια εκπροσώπηση του Κιλκίς από τον Παντελή και τον Πλούταρχο Ελευθεριάδη


Με τη συμμετοχή 292 διαιτητών πραγματοποιήθηκε στις 26-31 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη το 39ο ετήσιο σεμινάριο διαιτησίας αξιολογημένων διαιτητών μπάσκετ από την Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας (ΟΔΚΕ), στην οποία Γ.Γ. είναι ο Κιλκισιώτης Παντελής Ελευθεριάδης.

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς (6/9/2021)


Δελτίο τύπου Ακαδημίας "Αλέξανδρος"
Μεγάλη συμμετοχή και εγγραφές στο ποδόσφαιρο
Στην τρίτη εβδομάδα προπονήσεων μπήκαν από την Δευτέρα τα αγωνιστικά τμήματα της Ακαδημίας μας, ενώ τα μικρότερα ηλικιακά στην δεύτερη εβδομάδα. Από την πρώτη στιγμή η συμμετοχή των παιδιών στις ομάδες τους είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική, αν και βρισκόμαστε σχετικά νωρίς στην σεζόν.

Πεδινό: Συνάντηση με θέμα τη διατήρηση και φύλαξη παραδοσιακών σπόρων φρούτων και λαχανικών


Της Μόνικας Σωτηριάδου
Συνάντηση με ένα ενδιαφέρον θέμα αποφάσισαν κάτοικοι του χωριού ΠΕΔΙΝΟΥ. Διατήρηση και φύλαξη παραδοσιακών σπόρων φρούτων και λαχανικών που έχει το χωριό και μετέφεραν μέσα σε υφασμάτινα μαντιλάκια το 1923 πρόσφυγες ερχόμενοι από χωριά της Ανατολικής Θράκης. 

Τα νέα του ΑΣΕΠ (6/9/2021)


Ανακοίνωση ΑΣΕΠ
1. 5ΔΣ/2021: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Διοικητή-Υποδιοικητή του e-ΕΦΚΑ
2. Πρόσκληση υποβολής οικονομικών προσφορών προμήθειας πολύμπριζων κλπ3. Πρόσκληση υποβολής οικονομικών προσφορών για την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού
4. 5Κ/2020: Έκδοση προσωρινών αποτελεσμάτων ΔΕ και ΥΕ
5. Προκήρυξη πλήρωσης θέσεων ευθύνης επιπέδου ΓΔ του Υπ. Υποδομών & Μεταφορών
6. 5Κ/2020: Β Πρόσκληση για ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών ΠΕ

Δήμος Κιλκίς: Ο ραφτάκος των λέξεων πάει σε Γαλλικό, Παντελεήμονα και Πεδινό


Κάποια ρούχα είναι ραμμένα με μεταξωτή κλωστή, άλλα είναι μάλλινα βαριά κι άλλα σαν πέπλα ανάλαφρα. Υπάρχουν όμως και κάποια ρούχα βολικά πολύ, που είναι έτσι φτιαγμένα, ώστε να μας ζεσταίνουν τον χειμώνα και να μας δροσίζουν το καλοκαίρι. Ποιος ράφτης ξέρει να τα ράβει και που θα τον βρούμε;

Δήμος Κιλκίς: Οι "Κιτρινομπελάδες" σε Κορομηλιά, Χέρσο και Ηλιόλουστο


Μια από τις πιο αγαπημένες ιστορίες, με την οποία έκανε δυναμική πρεμιέρα το φετινό Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Κιλκίς, θα απολαύσουν οι μικροί και οι μεγάλοι φίλοι του θεάτρου σε τρεις οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Χέρσου.

Αφιέρωση στον Μίκη Θεοδωράκη


Συγγραφή: Αλέξανδρος Τσιμπούκας
Πολιτικοί κρατούμενοι, εξόριστοι, βασανισμένοι, κρυμμένοι κι εξαναγκασμένοι. Η απαρχή του τέλους, οι αλυσίδες στη Τρίπολη, οι "αγανακτισμένοι πολίτες" με κοφτερά γυαλιά στο χέρι στην Αθήνα, λιντσαρίσματα, βιασμοί ανθρωποκυνηγητά, θανατικές καταδίκες. 

"Διεκδικούμε την λειτουργία ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑ.Λ. Αξιούπολης"


Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Προκειμένου να διεκδικήσουμε την λειτουργία ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑ.Λ Αξιούπολης είναι σημαντικό να ενισχύσουμε το αίτημα μας με στοιχεία ενδιαφερομένων κατοίκων για φοίτηση σε αυτό.

Εργασίες συντήρησης οδικού ηλεκτροφωτισμού επί της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής


Εργασίες συντήρησης οδικού ηλεκτροφωτισμού επί της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021.

Το Λαϊκό Λαχείο μοίρασε περισσότερα από 4,5 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο


Μεγάλα κέρδη μοίρασε τον Αύγουστο το Λαϊκό Λαχείο. Σε πέντε κληρώσεις διένειμε συνολικά 4.525.810 ευρώ. Στην 34η κλήρωση του παιχνιδιού, το τυχερό Τρίδυμο, το οποίο πωλήθηκε στον Πειραιά, διένειμε συνολικά κέρδη 1.371.300 ευρώ, ενώ στην 32η κλήρωση ο Β’ Λαχνός Τριδύμου, που πωλήθηκε στη Λάρισα, μοίρασε 76.000 ευρώ.

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς στις 10 Σεπτεμβρίου 2021


Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς με τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα εξής θέματα Η/Δ:

ΛΑ.ΣΥ. Παιονίας: Η διοίκηση επιμένει να μην μειώνει τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού


Δελτίο τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης Παιονίας
Την πρόταση για μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για τις λαϊκές κατοικίες και τα μικρομάγαζα αλλά και την κατάργηση των δημοτικών τελών για κοινωνικούς φορείς (πχ. σωματεία, πολιτιστικοί φορείς, αθλητικά σωματεία), για τους κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικιών και για κατηγορίες πληθυσμού, όπως οι άνεργοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι πολύτεκνοι, όσοι εντάσσονται στο ΚΕΑ αλλά και τους αναπήρους άνω του 67% ανέδειξε για άλλη μια φορά η Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο. 

Κιλκίς: Λειτουργεί από 1 Σεπτεμβρίου 2021 το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας


Ανακοίνωση Σχολείου 
Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς

Στο Κιλκίς λειτουργεί από 01 Σεπτεμβρίου 2021 Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχει τη δυνατότητα σε ενήλικες 18 ετών και άνω, που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο µε το απολυτήριο του Γυμνασίου. Ἡ διάρκεια της φοίτησης είναι δύο σχολικά έτη και οἱ ώρες διδασκαλίας 25 ώρες την εβδομάδα. 

Ερώτηση Ε. Αγαθοπούλου, για την μείωση των ωρών απασχόλησης στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων του Κιλκίς


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Λίγες μέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η βουλεύτρια Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, με ερώτηση της προς τον Υπουργό Εσωτερικών τονίζει τον αντίκτυπο που θα έχει η απόφαση του Υπουργείου για μείωση του συνολικού αριθμού των ωρών απασχόλησης στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας κατά το διδακτικό έτος 2021-2022.

Στο ετήσιο μνημόσυνο του ολοκαυτώματος των Σανταίων ο Δήμαρχος Κιλκίς


Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Συλλόγου Σανταίων Θεσσαλονίκης "Η Επτάκωμος Σάντα", ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης παρέστη στο ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων του ολοκαυτώματος της Επτάκωμης Σάντας του Πόντου που τελέστηκε χθες Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στον ιερό ναό της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας παρουσία και του Αντιδημάρχου Κιλκίς Γιάννη Χατζηαποστόλου όπως και του Προέδρου της Κοινότητας Νέας Σάντας Χριστόφορου Γαβρά.

Οικονομική βοήθεια στους πυρόπληκτους από το Σύλλογο Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων νομού Κιλκίς


Δελτίο τύπου Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς
Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς, πέραν της όποιας συνδικαλιστικής του παρέμβασης, κάνει πράξη για πολλοστή φορά την ευαισθησία του σε διάφορους τομείς της κοινωνίας του Κιλκίς και όχι μόνο.

Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας


Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς, ηλεκτρονικά, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 στις 11.00 π.μ. με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Κορωνοϊός (6/9/2021): 1.765 νέα κρούσματα (19 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 47 θάνατοι και 379 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.765, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 601.716 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 51.0% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 144 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.712 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα 6/9/2021, 5:53 μ.μ.


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται ειδικές δράσεις για την αστυνόμευση του Νομού Θεσσαλονίκης

Με κεντρικό άξονα τη διενέργεια συστηματικών αστυνομικών ελέγχων στο πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης αλλά και σε διάφορες περιοχές του Νομού, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναπτύσσει ένα ευρύ πλέγμα δράσεων, το οποίο καλύπτει όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων.

Η ειδική εκπαίδευση σε επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό Κιλκίς


Υπογράφει ο Δρ. Θεόδωρος Χριστοφορίδης
Φυσικός – Τεχνικός Δικτύων Η/Υ
Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Κιλκίς
Η ειδική εκπαίδευση σε επίπεδο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δηλαδή παιδιών από 12- 18 ετών θεραπεύεται από:
- Γυμνάσια Ειδικής Αγωγής Εκπαίδευσης.,
Λύκεια Ε.Α.Ε.,
Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.)
Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια – Λύκεια (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ) 
Στο Κιλκίς έχουμε λειτουργούσες τις 2 τελευταίες δομές.

Ζητείται η πλήρης εξαίρεση των κοινόχρηστων εκτάσεων του νομού Κιλκίς από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών

Την πλήρη εξαίρεση των κοινόχρηστων εκτάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς από την εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (φωτοβολταϊκά), ζητά ο πολιτικός, αυτοδιοικητικός κόσμος του νομού, οι κτηνοτρόφοι και κινήσεις πολιτών, καθώς βοσκοτόπια βρίσκονται στο “στόχαστρο” εταιρειών και τα φωτοβολταϊκά εκτοπίζουν την κτηνοτροφία.

Ακυρώνεται η συναυλία της Νατάσας Θεοδωρίδου στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς


Ανακοίνωση Δήμου Κιλκίς
Με αποκλειστική ευθύνη της παραγωγού εταιρίας ακυρώνεται η προγραμματισθείσα για απόψε στις 21:30 συναυλία της τραγουδίστριας Νατάσας Θεοδωρίδου στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς.

Κιλτίδης: «Αξίζει ο έπαινος στις Δασικές Υπηρεσίες του Νομού μας»


Υπογράφει ο Κώστας Κιλτίδης
Με έκπληξη, αλλά και θλίψη διαπιστώνω ότι στο πρόγραμμα ΠΑΑ 2014-2020 (Έργα Γεωργικών Υποδομών) υπάρχει σε φάση υλοποίησης μόνον ένας αγροτικός δρόμος στον Νομό μας. Ευχάριστη εξαίρεση, οι Δασικές Υπηρεσίες, με ένταξη πολλών και αξιόλογων έργων της τάξεως του 1.130.000€.

(Video) Απόστολε Μοσχόπουλε και Ελένη Αθανασιάδου να σας ζήσει η Θεοδώρα

Απόστολε Μοσχόπουλε και Ελένη Αθανασιάδου να σας ζήσει η Θεοδώρα. Η βάπτιση έγινε στη Μονή Αγίας Κυριακής στο Λουτρό Ημαθίας.

Γ. Φραγγίδης: «Η κρίση της πανδημίας και η αξία του εμβολιασμού»

Του Γιώργου Φραγγίδη
Είμαστε στην καρδιά του δεύτερου χρόνου από τότε που η παγκόσμια κοινότητα μπήκε στη δοκιμασία της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία στη χώρα μας έχει λάβει τα χαρακτηριστικά μιας επικίνδυνης, απρόβλεπτης και πολυδιάστατης κατάστασης.

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για covid 19 από τον ΕΟΔΥ στο δήμο Παιονίας

Δωρεάν εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού (rapid tests) προγραμματίζονται την ερχόμενη εβδομάδα στο Δήμο Παιονίας. Ειδικότερα, υγειονομικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται:
Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021
- Σκρα (Αγροτικό Ιατρείο) από 09:00 έως 11:00
- Κούπα (Αγροτικό Ιατρείο) από 12:00 έως 14:00


Θερμά συγχαρητήρια στις 3 υπέροχες φωνές

Ανακοίνωση Πολυανείου Ωδείου Ι.Μ. Κιλκίς
Mε μεγάλη χαρά, απολαύσαμε την εξαιρετική συναυλία των 2 και 1 σοπράνο, που πραγματοποιήθηκε στον κήπο, στα πλαίσια των θερινών εκδηλώσεων του Δήμου Κιλκίς, την 29η Ιουλίου.

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου


Υπογράφει ο † Αρχιμ. Δωρόθεος Πάπαρης

Πρόεδρος Εκκλησιαστικού Συμβουλίου 

Πρόγραμμα Εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου για τις 18 και  19 Σεπτεμβρίου 2021.