Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Πάμε Αμάραντα νομού Κιλκίς


Της Μόνικας Σωτηριάδου 
Αμάραντα: ένα αισιόδοξο όνομα για χωριό που μου δίνει την ευκαιρία να σκεφτώ ότι κάτι ωραίο σίγουρα θα βρω εκεί. Και λέω σίγουρα γιατί όσα χωριά έχω επισκεφθεί μέχρι στιγμής ήτανε και συνεχίζουν να είναι οι ομορφότερες επιλογές μου για να στολίσουν την Κυριακή μου.

"Οι Ατρόμητοι", ευχαριστούν θερμά...


Δελτίο τύπου "Ατρομήτων"
Το Δ.Σ. του Αθλητικού Ομίλου "Οι Ατρόμητοι", ευχαριστεί θερμά την εταιρεία καθαρισμού GSK ΓΑΛΕΪΔΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ & ΣΙΑ για τον εθελοντικό καθαρισμό του Κλειστού Γυμναστηρίου του Καμπάνη. Ο όμιλος από το έτος ίδρυσης το 2009 έως και σήμερα χρησιμοποιεί ως έδρα αγωνιστική το κλειστό του Καμπάνη, στο οποίο όλα αυτά τα χρόνια, οι γονείς οι αθλητές και τα μέλη των Ατρομήτων προσφέρουν αφιλοκερδώς με εθελοντική εργασία για τον καθαρισμό
, περιποίηση και την όποια συντήρηση μπορούν να κάνουν, προσέχοντας αυτό το στολίδι σαν κόρη οφθαλμού.

Πρώτη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ ΝΔ Κιλκίς υπό την νέα μορφή

Δελτίο τύπου 
ΔΕΕΠ ΝΔ Κιλκίς

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 17 Νοεμβρίου 2021 η πρώτη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ ΝΔ Κιλκίς υπό την νέα μορφή της όπως αυτή προέκυψε από τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές του κόμματος που διεξήχθησαν πριν ένα μήνα.

ΟΝΝΕΔ: "Σπάμε τον κύκλο της βίας κατά των γυναικών"


Δελτίο τύπου ΟΝΝΕΔ
Δεκάδες εγκλήματα που σχετίζονται με τη βία και την κακοποίηση των γυναικών έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, ενώ τα ποσοστά γυναικών που έχουν καταγγείλει ότι έχουν κακοποιηθεί είναι δυστυχώς πολύ υψηλά στην ευρωπαϊκή κλίμακα. Αυτή η εγκληματική συμπεριφορά προκαλείται από μια βαθιά έλλειψη σεβασμού προς την εγγενή ισότητα και αξιοπρέπεια κοριτσιών και γυναικών, δημιουργώντας έναν κύκλο βίας τον οποίο πρέπει να σπάσουμε άμεσα προκειμένου να προστατεύσουμε κάθε γυναίκα.

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Φοίτησης - Εαρινό Εξάμηνο


To Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το μοναδικό Ελληνικό Πανεπιστήμιο που παρέχει αποκλειστικά σπουδές με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, προσφέρει προς φοίτηση 2 Προπτυχιακά, 22 Μεταπτυχιακά, 1 Ειδικό Πρόγραμμα και 237 Θεματικές Ενότητες. Προγράμματα εξειδικευμένα, που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, με ιδιαίτερα ανταγωνιστική οικονομική συμμετοχή. Η εισδοχή στα Προπτυχιακά Προγράμματα, πραγματοποιείται με μια απλή υποβολή αίτησης και χωρίς εισαγωγικές εξετάσεις.

To Kinesis Fight Club στο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών της ΕΟΠΤ


Δελτίο τύπου Kinesis Fight Club 
Με ευτυχία ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών της ΕΟΠΤ που συμμετείχε η ομάδα μας αποσπώντας πολύτιμες εμπειρίες και πολλά μετάλλια.

"Όλοι στη συγκέντρωση της Πέμπτης 25 Νοέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου"


Δελτίο τύπου 
σωματείου εργαζομένων στις επιχειρήσεις παραγωγής επισιτιστικών προϊόντων κεντρικής Μακεδονία

Το σωματείο εργαζομένων στις επιχειρήσεις παραγωγής επισιτιστικών προϊόντων κεντρικής Μακεδονίας καλεί τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου και όλους τους συναδέλφους στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στην πόλη, με τα κρούσματα κορονοϊού να είναι σε έξαρση και τις δομές Υγείας να είναι σε αδιέξοδο.

Επενδύσεις Γερμανικών επιχειρήσεων στο Κιλκίς, ζητά το Επιμελητήριο Κιλκίς


Την Πέμπτη 18-11-2021 αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Κιλκίς αποτελούμενη από τον πρόεδρο Χατζημλάδη Χρήστο και το μέλος του Δ.Σ. Σαπλατέρα Βασιλική, επισκέφτηκαν το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης, με σκοπό την ανίχνευση δυνατότητας για την προσέλκυση Γερμανικών επενδύσεων στην Π.Ε. Κιλκίς. 

Μαρία Σπυράκη: H Koμισιόν δημιουργεί Συμβουλευτικό Κόμβο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας - Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης


Δελτίο τύπου Μαρίας Σπυράκη
«Χείρα βοηθείας» στην τοπική αυτοδιοίκηση δίνει η Κομισιόν για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, η οποία λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις, λόγω της τρέχουσας κρίσης των τιμών της ενέργειας. Οι υψηλές τιμές της ενέργειας δοκιμάζουν τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά, με αποτέλεσμα εκατομμύρια Ευρωπαίοι αυτό το χειμώνα να δυσκολεύονται να θερμάνουν τα σπίτια τους. 

Μία θέση Τ.Ε. Πληροφορικής από μετάταξη για τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κιλκίς


Υπογράφει ο Δρ. Θεόδωρος Χριστοφορίδης
Φυσικός -Τεχνικός Δικτύων Η/Υ
Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π. Ε. Κιλκίς

H Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π. Ε. Κιλκίς ενημερώνει για την έναρξη του Β΄ κύκλου κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων για το 2021. Κάθε κύκλος περιλαμβάνει ανάρτηση στον κεντρικό ιστότοπο των κενών θέσεων που προκηρύσσουν οι δημόσιοι φορείς, με βάση το ψηφιακό οργανόγραμμα. Ακολουθεί η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους και εκκινείται η διαδικασία επιλογής από το φορέα υποδοχής.

Θερμά συγχαρητήρια στον αθλητή του "Αίαντα" Κιλκίς Κυριάκο Σαχπεκίδη


Ανακοίνωση "Αίαντα" Κιλκίς
Θερμά συγχαρητήρια στον αθλητή του "Αίαντα" Κιλκίς, Κυριάκο Σαχπεκίδη, για τη συμμετοχή του στον 15ο διεθνή Μαραθώνιο στη Θεσσαλονίκη, που κατετάγη 5ος στα 5 χιλιόμετρα ανδρών (19-34) και 7ος στην τελική κατάταξη με χρόνο 18 και 53.

Φργγίδης: Σε δύο ατοπήματα μαζί υπέπεσε ο νέος Υπουργός Τουρισμού


Δήλωση Γιώργου Φραγγίδη, Βουλευτή Κιλκίς & Υπεύθυνου ΚΤΕ Τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής

Ο νέος Υπουργός Τουρισμού σε χθεσινή δήλωσή του, σχολιάζοντας τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος περί αύξησης του ταξιδιωτικού ισοζυγίου του Σεπτεμβρίου 2021 σε σχέση με εκείνο του Σεπτεμβρίου 2020, προσπάθησε να αποκομίσει επικοινωνιακό όφελος αποδίδοντας την καλή επίδοση του ελληνικού τουρισμού τον συγκεκριμένο μήνα σε ενέργειες της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά «επενδύουμε στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν».

Κιλκίς: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για χριστουγεννιάτικη ψυχαγωγική εγκατάσταση στην πλατεία Ειρήνης


Ενόψει των χριστουγεννιάτικων γιορτών ο Δήμος Κιλκίς προτίθεται να εγκαταστήσει ψυχαγωγική εγκατάσταση (τύπου καρουζέλ, τρενάκι, 3D προσομοιωτής και συγκρουόμενα μικρού τύπου) στην πλατεία Ειρήνης για τη χρονική περίοδο 23 Δεκεμβρίου με 1η Ιανουαρίου.

Ψίθυροι της Φύσης


Του Κώστα Μπούζα
Κουρασμένος αφόρητα από την πολυάνθρωπη και πολύβουη ερημιά της πολιτείας, θέλησα αυτή την ώρα να γαληνέψω την ψυχή μου. Κι ακούμπησα τα όνειρά μου στην αγκαλιά της μάνας της μεγάλης κι εμπιστοσύνη έδειξα στην άδολη αγάπη της. Ένοιωσα τότε απ’ την μεριά της, υπομονή απέραντη και κατανόηση και μέσα μου βαθειά, σαν ψίθυρο άκουσα την φωνή της: Ρώτησε τα παιδιά μου ότι θες κι ότι νομίζεις την θλίψη σου πως θα γιατρέψει αν το μάθεις.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 23/11/2021, 7:50 μ.μ


Σύλληψη για παράβαση του νόμου για την προστασία αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω χθες (22 Νοεμβρίου 2021) το απόγευμα, σε αγροτική περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε ότι μαζί με συνεργό του και με τη χρήση ανιχνευτή μετάλλων, πραγματοποιούσαν έρευνα για την ανεύρεση αρχαιοτήτων. 

Σκοτώθηκε 25χρονη σε τροχαίο έξω από την Ευκαρπία Κιλκίς


Σήμερα (23 Νοεμβρίου 2021) και ώρα περίπου 16.20, στο 6ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Κιλκίς - Μαυροπλαγιάς, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 25χρονη ημεδαπή, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη εκτός οδοστρώματος, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της 25χρονης οδηγού του οχήματος. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κιλκίς.

Κορωνοϊός (23/11/2021): 8.100 νέα κρούσματα (107 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 91 θάνατοι και 597 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 8.100, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 894.555 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 50.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 93 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.355 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εργα συντήρησης οδικού άξονα από όρια νομού Θεσσαλονίκης – Πολύκαστρο – Εύζωνοι


Παρεμβάσεις συντήρησης που θα αναβαθμίσουν τμήματα κύριου οδικού αξόνων της Π.Ε. Κιλκίς θα γίνουν στο πλαίσιο της 1ης συμπληρωματικής σύμβασης του έργου «Συντήρηση Π.Ε.Ο.1 από όρια νομού Θεσσαλονίκης – Πολύκαστρο – Εύζωνοι», η οποία υπεγράφη, στο Διοικητήριο, από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς κ. Ανδρέα Βεργίδη και τον ανάδοχο του έργου Ν. Καϊσίδη, παρουσία υπηρεσιακών στελεχών.

Εκδόθηκαν οι καταστάσεις κατανομής των επιλέξιμων βοσκοτόπων έτους 2021


Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε ΚΙΛΚΙΣ ενημερώνει τους κτηνοτρόφους του νομού ότι έχουν εκδοθεί οι καταστάσεις κατανομής των επιλέξιμων βοσκοτόπων έτους 2021.

Κυκλοφόρησετο βιβλίο «Κιλκισιακό Οδολόγιο», του Τάσου Αμανατίδη


Γράφει ο Τάσος Γιοβανούδης

Κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες το βιβλίο «Κιλκισιακό Οδολόγιο», του Τάσου Αμανατίδη. Η δεύτερη ευχάριστη έκπληξη μέσα στο 2021, μετά την πρώτη, στις αρχές του έτους, με τίτλο «Ενθύμια Ιατρικά και άλλα ενθυμήματα».

Ο κήπος: δεύτερη γραφή



Του Φώτη Μισόπουλου
.......το δικό της αληθινό απομεινάρι, το κορμί δανεισμένο απ' την αποθήκη ενδυμάτων.........
Heiner Müller [1]

Ευχαριστήριο προς όλο το προσωπικό της Κλινικής Covid-1 του Νοσοκομείου Κιλκίς


Προς όλο το προσωπικό της Κλινικής Covid-1 του Νοσοκομείου Κιλκίς
-Ένα μεγάλο Ευχαριστώ σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου που ήταν κοντά μου σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της Ζωής μου από τις 30 Οκτωβρίου έως 22 Νοεμβρίου.

Ο "Άτλας" Κιλκίς νίκησε τον "Αλέξανδρο" Αξιούπολης


Δελτίο τύπου "Άτλαντα" Κιλκίς 
Το κλείσιμο του πρώτου γύρου στον 5ο αγώνα του πρωταθλήματος κοριτσιών Κ18 της ΕΣΠΕΜ και συγκεκριμένα στις 20 Νοεμβρίου 2021, βρήκε τα κορίτσια του ΑΤΛΑ νικήτριες έναντι του ΑΣ Αλέξανδρου Αξιούπολης. Σε έναν γεμάτο φάσεις αγώνα ο ΑΤΛΑΣ, ενώ βρέθηκε να χάνει με 0-2 στα σετ (23-25, 16-25), έδειξε ψυχή και χαρακτήρα, καταφέρνοντας να ανατρέψει τα δεδομένα, αρχικά ισοφαρίζοντας 2-2 (25-16, 25-13) και τελικά κερδίζοντας στο ταϊ-μπρέικ με 15-13. 

Η Α. Γκερέκου, o Κ. Ζέρβας και η Β. Αναστασίου πολιτικοΛΟΓΟΥΝ με το Θωμά Μαρκόπουλο στον OkWebradio



Oι Β.Στολάκης,Π.Παππάς και Αλ.Παπουτσής τα λένε 《to the point》στον Μπ.Καραγεωργίου στον OK Web Radio



(Video) Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Κιλκίς εν δράσει

Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Κιλκίς εν δράσει.

Τα νέα του Κιλκισιακού (23/11/2021)


Δελτίο τύπου Κιλκισιακού
7ο Αγωνιστικό Σαββατοκύριακο του Κιλκισιακού και των Ακαδημιών του 20 & 21/11/2021
Με δύο νίκες και μία ισοπαλία συνεχίστηκε το 7o Αγωνιστικό Σαββατοκύριακο της φετινής σεζόν, στο οποίο αγωνίστηκαν η Ανδρική, η Γυναικεία και το τμήμα Κ16 της ακαδημίας μας. Η Ανδρική ομάδα πέρασε νικηφόρα από αυτή την αγωνιστική, ενάντια στον Αστέρα Μ. Βρύσης, στο γήπεδο της Μεγάλης Βρύσης με σκορ 0-4. 

Επιτυχίες στον 9ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης για τον Γ.Α.Σ. ΚΙΛΚΙΣ


Δελτίο τύπου Γ.Α.Σ. ΚΙΛΚΙΣ
Ο αναβληθείς από πέρυσι Διεθνής Ημιμαραθώνιος της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε εφέτος, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου. Οι συμμετοχές ήταν πολλές, λιγότερες από προηγούμενες χρονιές καθώς μόνο εμβολιασμένοι είχαν δικαίωμα συμμετοχής, οι θεατές επίσης πολλοί κατά μήκος των διαδρομών, η διάθεση όλων θετική ενώ και ο καιρός βοήθησε ιδιαίτερα στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς (23/11/2021)


Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις
Την καλύτερή της εμφάνιση για φέτος έκανε η Ομάδα Νέων του Αλέξανδρου Κιλκίς την Κυριακή παρά την ισοπαλία 2-2 με το Κοιλάδι για την έκτη αγωνιστική του ανατολικού ομίλου της Α΄ Κατηγορίας της ΕΠΣ Κιλκίς.

Συναυλία με Λόγο και Μουσική στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς


Πρόταση μνήμης και αναστοχασμού συνιστά η προγραμματισμένη για την Κυριακή 28 Νοεμβρίου συναυλία στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς με αφορμή τη συμπλήρωση δύο αιώνων από την ελληνική εξέγερση για την κατάκτηση της Ελευθερίας.

Μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη, για την Απογραφή



Κιλκίς: Ματαιώνεται η θεατρική παράσταση ‘’Ελευθερία, Γένους θηλυκού’’


Ματαιώνεται για τεχνικούς λόγους και αποσύρεται από το πρόγραμμα εορτασμού των Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων η παράσταση της Θεατρικής Σκηνής Κιλκίς "Ελευθερία, Γένους θηλυκού" που επρόκειτο να παρουσιαστεί στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς την Τετάρτη 24 και την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου.