Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ο Χατζημαρκάκης καλεί τους γερμανούς βουλευτές να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα

Με προσωπική επιστολή του στους 600 βουλευτές της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας, ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός ευρωβουλευτής, Γιώργος Χατζημαρκάκης, καλεί τα μέλη του Γερμανικού Κοινοβουλίου να στηρίξουν έμπρακτα τον ελληνικό τουρισμό.
Ο κ. Χατζημαρκάκης προτείνει αφενός στους βουλευτές να επισκεφτούν οι ίδιοι την Ελλάδα αφετέρου με δηλώσεις τους στα ΜΜΕ των εκλογικών τους περιφερειών να προτείνουν στους Γερμανούς να επισκεφθούν φέτος την Ελλάδα, όπου υπάρχει το καλύτερο κλίμα φιλοξενίας, στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό τους Έλληνες αλλά και το ευρώ ως νόμισμα.

Ανεξάρτητοι Έλληνες Κιλκίς: "Οι δηλώσεις και απόψεις που ντροπιάζουν τους κιλκισιώτες"

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι 2 εβδομάδες μετά την βιντεοσκόπηση σε κομματική συγκέντρωση, δηλώσεων - απόψεων που ντροπιάζουν τους κιλκισιώτες, δεν έχουμε ακούσει να καταδικάζεται το γεγονός από ΚΑΝΕΝΑΝ.  Περίπου 100.000 Έλληνες έχουν δει το επίμαχο βίντεο κι αναρωτιούνται αν είναι δυνατόν να επιτρέπει μια τοπική κοινωνία να της φέρονται με τέτοια αναξιοπρέπεια. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που καταδίκασαν το γεγονός μέσω της δήλωσης του Υποψήφιου Βουλευτή Κιλκίς κου Κων. Δεμερτσίδη. Ευχόμαστε να υπάρχουν κι άλλες αντιδράσεις κι ας μην έχουν πέσει στην αντίληψή μας.

ΔΝΤ εν αναμονή του εκλογικού αποτελέσματος στην Ελλάδα: "Αν υπάρξει νέα κυβέρνηση θα υπάρξει και νέος διάλογος"

Δεν προδικάζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την αντίδρασή του στην έκβαση των ελληνικών εκλογών, με τον εκπρόσωπό του να περιορίζεται να απαντήσεις σε επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων πως «από την στιγμή που θα υπάρξει μία νέα κυβέρνηση, θα ξεκινήσουμε διάλογο μαζί της». 
«Νομίζω ότι θα πρέπει να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά τους» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ταμείου Τζέρι Ράις ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη στην Ουάσιγκτον. «Πρέπει να σεβαστούμε τη δημοκρατική διαδικασία στην Ελλάδα» τόνισε. «Και από τη στιγμή που θα υπάρξει μια νέα κυβέρνηση, το ΔΝΤ θα ξεκινήσει ένα νέο διάλογο με την κυβέρνηση» σημείωσε.

Δήμοι: Πρόσληψη 4.703 οκταμηνιτών στις υπηρεσίες καθαριότητας

«Ναι» στη σύναψη 4.703 συμβάσεων προσωπικού καθαριότητας, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των ΟΤΑ α΄ βαθμού, για χρονικό διάστημα μέχρι οκτώ (8) μήνες, είπαν με κοινή τους απόφαση τα υπουργεία Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών. Ο προϋπολογισμός των δήμων θα επιβαρυνθεί με 44.104.734 ευρώ, δαπάνη που θα καλυφθεί αποκλειστικά από τα ιδία έσοδα ανταποδοτικού χαρακτήρα που εισπράττουν οι δήμοι.

Αυτό είναι το σχέδιο της Γερμανίας! Δέσμευση του χρυσού και άλλων εθνικών θησαυρών από τις χώρες που θέλουν να σωθούν!

- Το πρόγραμμα αποκαλείται European Redemption Pact και είναι μια «light» εκδοχή ευρωομολόγων
- H Γερμανία θα δανείζει χρήματα στην Ευρώπη σε αντάλλαγμα εγγυήσεις σε χρυσό
- Το σχέδιο είναι ύψους 2,3 τρισ ευρώ

Ένα σχέδιο το οποίο θα αναγκάζει τις χώρες που θέλουν να δανειστούν να δεσμεύουν περιουσιακά τους στοιχεία μεταξύ των οποίων και χρυσό, ίσα με το 20% του χρέους τους ως εγγύηση συζητούν οι γερμανοί. Σύμφωνα με ΤΟ ΒΗΜΑ, το σχέδιο συντάχθηκε από τους Γερμανούς σοφούς και εμπνέεται από το Sinking Fund του Alexander Hamilton στις ΗΠΑ, το οποίο είχε δημιουργηθεί το 1790. Η πλούσια περιοχή της Βιρτζίνια ήταν η Γερμανία της εποχής.

Πρόσκληση Συλλόγου Κρητών Νομού Κιλκίς "ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ"

Προσκαλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας στο αποχαιρετιστήριο παραδοσιακό γλέντι μας, για την τρέχουσα περίοδο, που θα γίνει την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 (ώρα 13.00) στην ταβέρνα "Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ" στον Άγιο Παντελεήμονα Κιλκίς.
Θα μας διασκεδάσει το κρητικό συγκρότημα των Σταύρου Βούρβαχη και Ηλία Ανδρεουλάκη.
Τιμή : συμμετοχής: 15,00? με πλήρες παραδοσιακό μενού και απεριόριστο ποτό.
Παρακαλούμε, προκειμένου να διευκολυνθεί η όλη εκδήλωση, να επικοινωνήσετε για να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι 22 Ιουνίου 2012 στα τηλέφωνα 6985592208, 6978816382 και 6975626833."

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις Τροχαίας Θεσσαλονίκης το τετραήμερο 15, 16, 17 και 18-6-2012, λόγω των Βουλευτικών Εκλογών

- Το τετραήμερο 15, 16, 17 και 18-6-2012, λόγω των Βουλευτικών Εκλογών της 17-6-2012 και με αφορμή τις αναμενόμενες μαζικές μετακινήσεις αυτοκινήτων και δικύκλων, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, θα λάβει ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα τροχαίας, με το σύνολο της διαθέσιμης δύναμης των Υπηρεσιών της, τόσο στο Επαρχιακό και Εθνικό Δίκτυο του Νομού, όσο και στις εισόδους-εξόδους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, με σκοπό την πρόληψη των ατυχημάτων και την εξασφάλιση συνθηκών ασφαλούς κυκλοφορίας. 

ΠΑΣΚ Καθηγητών Δ.Ε.: «Ψευδής, απαράδεκτη και προκλητική η ανακοίνωση των εκπροσώπων των Σ.Ε.Κ.»

Ψευδή, απαράδεκτη και προκλητική χαρακτηρίζουμε την ανακοίνωση των Ε.Ζωγραφάκη, και Θ.Κοτσιφάκη,- εκπροσώπων των Σ.Ε.Κ. στο Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε., η οποία έχει τίτλο η «Ο.Λ.Μ.Ε. αρνήθηκε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά δέχτηκε τον Ευάγγελο Βενιζέλο».
Διαχρονικά πρώτο μέλημα της Π.Α.Σ.Κ. Καθηγητών Δ.Ε., ήταν η προάσπιση του συνδικάτου και του εργατικού κινήματος.

Πυρά Βορίδη κατά Τσίπρα από το Κιλκίς

Με Μάκη Βορίδη πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ στην πόλη του Κιλκίς. Η συγκέντρωση έλαβε χώρα στην πλατεία Ειρήνης μπροστά σε ένα κοινό 200 περίπου ατόμων, κυρίως τοπικών κομματικών στελεχών και αυτοδιοικητικών.

Μια όμορφη γιορτή λήξης στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή εκδήλωση με τίτλο «Ανοιχτά Σχολεία – Ανοιχτές Αυλές», έλαβε χώρα χθες Τετάρτη 13 Ιουνίου στην αυλή του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, με αφορμή την λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

Μνημόνιο ή Μνημόσυνο

Γράφει ο Λευτέρης Παυλίδης 
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ονόμασε ο απλός, πλην δαιμόνιος, Ελληνικός λαός το μνημόνιο και δεν έχει καθόλου άδικο. Όποιος έχει βάλει κάτω τα δεδομένα και τα ‘χει εξετάσει (τα κόμματα το έκαναν πρώτα απ’ όλους, άλλο αν δε λένε την αλήθεια) θα έχει οπωσδήποτε διαπιστώσει ότι όλα αυτά που συμβαίνουν τη τελευταία διετία στην Ελλάδα, οδηγούν πράγματι σε ένα απόλυτο αδιέξοδο. Παραφράζοντας τη ρήση «ευτυχισμένος είναι εκείνος που αγνοεί τη δυστυχία του» (νομίζω λόγια του Oscar Wilde) θα έλεγα ότι «αισιόδοξος είναι εκείνος που αγνοεί την απελπισία του». Κατά συνέπεια, κανείς στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αισιοδοξεί εάν γνώριζε ότι δεν έχει καμία ελπίδα.

Επισκόπηση του γερμανικού τύπου: «Μαμά, αν ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ θα σε σκοτώσω!»

Πήγή: Deutsche Welle
Οι ελληνικές κοινοβουλευτικές εκλογές της Κυριακής βρίσκεται στο επίκεντρο της σημερινής επισκόπησης. Οι σχολιαστές κάνουν λόγο για κλίμα αντίδρασης, αλλά και φόβου για οικονομική κατάρρευση.
Λίγες μέρες πριν από τις μοιραίες, όπως χαρακτηρίστηκαν, εκλογές στην Ελλάδα, η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt κάνει λόγο για «εκλογές της οργής και του φόβου» εκτιμώντας ότι «οι Έλληνες αποφασίζουν την Κυριακή για ένα νέο κοινοβούλιο, μαζί με αυτό όμως και για το μέλλον τους στην ευρωζώνη». Ο ανταποκριτής της Handelsblatt στην Ελλάδα σχολιάζει ότι η εικόνα εγκατάλειψης στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού συμβολίζει το μαρασμό της χώρας.

Φαρμακοποιοί Αττικής: «Συλλάβετε το δολοφόνο»!-Κλειστά φαρμακεία αύριο λόγω πένθους

Σοκ επικρατεί στους κόλπους των φαρμακοποιών μετά τη δολοφονία του συναδέλφου τους Σπύρου Πουκαμισά.  Οι συνάδελφοί του δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έχασε έτσι άδικα τη ζωή του και ζητούν να συλληφθούν άμεσα οι δολοφόνοι. Μάλιστα για λόγους πένθους τα φαρμακεία ειδικά στον Πειραιά θα παραμείνουν αύριο κλειστά για λόγους πένθους ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι φαρμακευτικοί σύλλογοι. Σε εξάωρο κλείσιμο θα προχωρήσουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής.

Διάψευση από το Υπουργείο Οικονομικών για νέα φορολογικά μέτρα

Αναφορικά με σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κατηγορηματικά την «επεξεργασία νέων φορολογικών μέτρων», ιδιαίτερα δε το ό,τι αυτά δεν δημοσιοποιούνται για προεκλογικούς λόγους. Εξάλλου, κάτι τέτοιο αντίκειται στις αρμοδιότητες της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Νέο βιβλίο του κιλκισιώτη συγγραφέα Χρίστου Παυλακούδη

Ο φιλόλογος συγγραφέας Χρίστος Παυλακούδης που κατάγεται από το Φανό Κιλκίς εξέδωσε και διαθέτει το νέο του βιβλίο με τίτλο «ΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ». Πρόκειται για μια σειρά διηγημάτων που σίγουρα θα συγκινήσουν τον αναγνώστη.
Ο Χρίστος Παυλακούδης γεννήθηκε το 1948 στο Φανό του Κιλκίς, από γονείς Μικρασιάτες . Φοίτησε στο εξατάξιο Γυμνάσιο Αξιουπόλεως και σπούδασε κλασική φιλολογία. Υπηρέτησε ως καθηγητής μέσης εκπαίδευσης στα Γενικά Λύκεια Εξαπλατάνου, Γιαννιτσών, Λούρου, Φιλιππιάδας και Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, όπου ζει μόνιμα τα τελευταία 30 χρόνια.

Περισσότερα από 18 εκατ. ευρώ για προνοιακά επιδόματα σε επτά δήμους (και στο Κιλκίς)

Ομαλοποιείται η κατάσταση με τα προνοιακά επιδόματα, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε την Πέμπτη στην καταβολή 18.193.804 ευρώ, που προορίζονται στους δικαιούχους επτά ακόμη δήμων. Πρόκειται για τους δικαιούχους των Δήμων Αθηναίων, Ελευσίνας, Ιωαννιτών, Ζακύνθου, Κιλκίς, Πύργου και Σάμου και αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2012 και «για όσο χρονικό διάστημα των μηνών αυτών καθίστανται δικαιούχοι λήψης αυτών», όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργείου.

Δεν συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του κινήματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»

Γράφει η  Αλεξάνδρα Φωτίου Στεφανίδου
Πρώην υποψήφια βουλευτής ¨Ανεξάρτητοι Έλληνες"
Στις εκλογές της 6ης Μάιου συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» για να διεκδικήσω μαζί με τους συμπολίτες μου μια νέα προοπτική για τον νομό του Κιλκίς, για τον τόπο μας. Όπως γνωρίζετε από τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας οι φίλοι που με τίμησαν με την ψήφο τους με ανέδειξαν στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου, μεγαλώνοντας έτσι την ευθύνη που μου αναλογούσε μέσα στις τάξεις του κινήματος. Με αφορμή τη θέση μου αυτή και αξιολογώντας τη γενικότερη παρουσία μας από την επομένη ημέρα ανεζήτησα την ηγεσία του κινήματος και προέβαλα εγγράφως τις θέσεις μου για όσα ζητήματα αντιμετωπίζει η περιοχή μας.

Οι «Διαδρομές με πυξίδα τη βιβλιοθήκη» άνοιξαν και σας περιμένουν στο Πολύκαστρο

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυκάστρου σας προσκαλεί στις δράσεις που διεξάγουν από κοινού με το Future library και τις 66 Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας με θέμα «Διαδρομές με πυξίδα την βιβλιοθήκη», καλοκαιρινή εκστρατεία της ανάγνωσης, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας.

Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Νικηφόρου Βρεττάκου

Μια όμορφη ποιητική βραδιά επιφύλασσαν μαθήτριες της Γ’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς, σε όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση – αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Νικηφόρου Βρεττάκου. Ο κύριος κορμός της βραδιάς ήταν η προβολή μιας ταινία με πληροφορίες γύρω από τη ζωή και το έργο του μεγάλου ποιητή, κατά τη διάρκεια της οποίας παρεμβάλλονταν αναγνώσεις ποιημάτων του. Η εκδήλωση -την οποία προετοίμασαν και επιμελήθηκαν μαθήτριες καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς υπό την επίβλεψη του καθηγητή κ. Χρυσοβαλάντη Νικολάου, - πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Βιβλιοθήκης, την Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 8:30 το απόγευμα.

«Οι Διαδρομές με πυξίδα τη βιβλιοθήκη ξεκινούν!»

Είσαι από 4 έως 12 ετών; Θα παραμείνεις μεγάλο μέρος του καλοκαιριού στην πόλη; Ψάχνεις τρόπους να περάσεις δημιουργικά και χαρούμενα τις καλοκαιρινές σου διακοπές;
Σου προτείνουμε μια όαση που θα παραμείνει ανοικτή όλο το διάστημα του καλοκαιριού και λέγεται Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς! Στη Βιβλιοθήκη θα βρεις πολλά παιδιά της ηλικίας σου που θα συμμετέχουν στις «Διαδρομές με Πυξίδα τη Βιβλιοθήκη»! Πρόκειται για μια καλοκαιρινή καμπάνια δημιουργικότητας και φιλαναγνωσίας για παιδιά, που περιλαμβάνει δράσεις με παραμύθια, θέατρο, φαντασία και μπόλικα ταξίδια και η οποία υλοποιείται ταυτόχρονα σε 66 Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα!
Το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να δηλώσεις συμμετοχή!

Αποζημίωση ομολογιούχων

Ένα σενάριο με στόχο την αποζημίωση των ομολογιούχων για το κούρεμα (PSI) που υπέστησαν και την ταυτόχρονη εισροή ζεστού χρήματος στα κρατικά ταμεία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο στάδιο της επεξεργασίας. Το Psi plus ουσιαστικά μεταφραζόταν έως τώρα για τους ομολογιούχους:
♦ σε κούρεμα κατά 50% των ομολόγων τους,
♦ για το 15% των ομολόγων τους ουσιαστικά αποζημιώνονταν σε μετρητά, με τις εγγυήσεις του EFSF,

ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΚΙΛΚΙΣΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΚΙΛΚΙΣ: "Μνημόνιο, αγρότες και εναλλακτική πολιτική"

Οι συνέπειες του «Μνημονίου» στους αγρότες έχουν περάσει λίγο - πολύ απαρατήρητες, με αποτέλεσμα να υπάρχει σε ένα μέρος των αγροτών η εντύπωση ότι το «Μνημόνιο» δεν τους αφορά. Ωστόσο οι συνέπειες είναι το ίδιο οδυνηρές όπως στους μισθωτούς, συνταξιούχους, στη νέα γενιά, μικροεπιχειρήσεις κ.ά. Ειδικότερα η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ αγγίζει και τους αγρότες, όπως οι περικοπές κοινωνικών δαπανών (υγεία, παιδεία, πρόνοια, ανάπτυξη κ.ά.).

Εκλογές Ιουνίου 2012: Τρία σενάρια φόβου

Του Δημήτρη Μάρδα
Αν. Καθηγητή, Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, ΑΠΘ

Από τις 6 Μαΐου και μετά εκδηλώνεται καθημερινά σχεδόν, μια άκομψη πολιτική εκ μέρους των εταίρων μας, με επίκεντρο την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή. Η τελευταία συνοδεύεται από θέσεις που, κατά την άποψη πολλών, δεν επιτρέπουν την αναθεώρηση των όρων του Μνημονίου. Όλα αυτά διαδραματίζονται σε μια περίοδο όπου το ΣΥΡΙΖΑ επιμένει βέβαια στην καταγγελία του Μνημονίου. Από την άλλη, παρά το γεγονός ότι οι απόψεις πολλών στελεχών του εν λόγω κόμματος για έξοδο της χώρας από το ευρώ περιορίσθηκαν μετά τις πρόσφατες εκλογές, δεν έπαψαν να υφίστανται στο λεξιλόγιο τους.
Τι μπορεί να εξυπηρετεί όλη αυτή η έξαρση της εδώ και καιρό γνωστής φιλολογίας περί εξόδου της χώρας από το ευρώ;

Τίτλοι εφημερίδων Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Στη διακαναλική συνέντευξη ο Αντώνης Σαμαράς – Ξεκάθαρο το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν. Δ.- Συνέντευξη – Ο Αντώνης Σαμαράς μιλάει στον «Αδέσμευτο»·ΟΙ … κωλοτούμπες του συνεχίζονται… «.. Η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρωζώνη» δήλωσε στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς ο Αλέξης Τσίπρας·Και αυτά αποτέλεσμα της κρίσης.. – «Θερίζουν» τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά – Τι λένε οι ειδικοί του Κολεγίου Καρδιολογίας
ΑΥΓΗ ·Αλλαγή κλίματος στην Ευρώπη – Έτοιμοι για διάλογο με κυβέρνηση της Αριστεράς·Κεντρική συγκέντρωση στις 7.30 μ. μ. – Όλοι σήμερα στην Ομόνοια – Θα μιλήσει ο Αλ. Τσίπρας·Μεγάλη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα – Την Κυριακή τελειώνουν η διαφθορά και η διαπλοκή