Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Δημοσιοποίηση προσκλήσεων επιχειρησιακού προγράμματος αλιείας και θάλασσας (ΕΠΑΛΘ) 2014-2020


Από το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κιλκίς ανακοινώνεται ότι δημοσιοποιήθηκαν δυο (2) προσκλήσεις από το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ (ΕΠΑΛΘ) 2014-2020 και συγκεκριμένα τα εξής Μέτρα:

Αναπτυξιακές προοπτικές για τις τηλεπικοινωνίες της χώρας χάρη στη σύζευξη του τηλεσκοπίου «Αρίσταρχος» με το δορυφόρο Alphasat


Δελτίο τύπου Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης 
Η πρώτη σύζευξη στην Ευρώπη επίγειου σταθμού με γεωστατικό δορυφόρο μέσω laser πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα. Πρόκειται για τη σύζευξη του τηλεσκοπίου «Αρίσταρχος» που βρίσκεται στο όρος Χελμός με τον μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο, Alphasat.

Νέο τμήμα brazilian jiu jitsu στον Α.Σ. "Άθλος" Κιλκίς


Δελτίο τύπου Α.Σ. "Άθλος" Κιλκίς
Η ομάδα fight factory του Παναγιώτη Αντωνόπουλου (μαύρη ζώνη) αποκτά το τμήμα της στις εγκαταστάσεις του Α.Σ.ΑΘΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣ.

Εργασίες αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας


Εργασίες αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Χάθηκαν κλειδιά αυτοκινήτου - Μήπως τα βρήκατε;


Σήμερα Τρίτη 3 Αυγούστου 2021 το πρωί, στην περιοχή Πάρκο - Κήπος Κιλκίς χάθηκαν κλειδιά αυτοκινήτου μάρκας VW με μπρελόκ τον αστερισμό του Υδροχόου. Αν κάποιος τα βρήκε παρακαλείται να επικοινωνήσει με το τηλ.: 6937060637 (κ. Κώστα).

Φωτεινή Αραμπατζή: «Προστατεύουμε τα ζώα εργασίας από τον καύσωνα»


- Απαγόρευση της εργασίας και της μεταφοράς των ζώων σε ώρες υψηλού θερμικού πεδίου

Με εντολή της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κας Φωτεινής Αραμπατζή η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής και Προστασίας των Ζώων εξέδωσε σήμερα εγκύκλιο προστασίας των ιπποειδών εργασίας και των ζώων, που μεταφέρονται κατά τη διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων του καύσωνα.

Δωρεά εξοπλισμού στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης


Δελτίο τύπου Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ)
Το σημαντικό έργο του Πυροσβεστικού Σώματος στηρίζει έμπρακτα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), ενισχύοντας τις προσπάθειες και τα μέσα των πυροσβεστών, που κάθε καλοκαίρι καλούνται να δώσουν, σκληρή μάχη με τις φλόγες για να προστατεύσουν τα δάση μας, το φυσικό πλούτο της χώρας, αλλά και τις ιδιοκτησίες εντός του αστικού ιστού, σώζοντας ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Κορωνοϊός (3/8/2021): 3.428 νέα κρούσματα (18 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 14 θάνατοι και 191 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.428, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 501.030 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 162 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.722 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 3/8/2021, 6:15 μ.μ.


Εκτέλεση εντάλματος σύλληψης
Συνελήφθη χθες (2 Αυγούστου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμωπίας ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Έδεσσας, για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

SOS για το νομό Κιλκίς: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021


Ανακοίνωση Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας
Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για αύριο Τετάρτη 04-08-2021, προβλέπεται ΥΨΗΛΟΣ κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) (Π.Ε. Κιλκίς).

Ο Γ. Γεωργαντάς παρουσίασε στον Πρωθυπουργό την εφαρμογή MyHealth, μαζί με τους Υπουργούς Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης


Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς παρουσίασε σήμερα στον Πρωθυπουργό, μαζί με τους Υπουργούς Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μια από τις σημαντικότερες ψηφιακές υπηρεσίες που θα παρέχει στο εξής το κράτος, την εφαρμογή MyHealth, μέσω της οποίας ο κάθε πολίτης αποκτά πρόσβαση στα ιατρικά και υγειονομικά του δεδομένα.

Κομισιόν: Πακτωλός χρημάτων για το Σέιχ-Σου - Σπυράκη: Ώρα για δράση


Δελτίο τύπου 
Μαρίας Σπυράκη*
Πακτωλός χρημάτων διατίθεται από την ΕΕ για την πρόληψη των κινδύνων και την πυροπροστασία των δασών και ειδικά του Σέιχ-Σου, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε στην ευρωβουλευτή της ΝΔ-ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη, η Ευρωπαία Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Ελίζα Φερέιρα.

Φραγγίδης: «Οι λανθασμένοι χειρισμοί της Κυβέρνησης υπονομεύουν την τουριστική σεζόν»


Δήλωση Γ. Φραγγίδη, υπεύθυνου Τομέα Τουρισμού Κινήματος Αλλαγής
Η χθεσινή οδηγία της Αμερικανικής Πρεσβείας προς τους Αμερικανούς πολίτες για αποφυγή πραγματοποίησης ταξιδιών προς την Ελλάδα λόγω covid 19 και η ένταξη της χώρας μας στην υψηλότερη βαθμίδα επικινδυνότητας «Επίπεδο 4», συνιστούν καίριο πλήγμα για τον τουρισμό μας. 

Αγαθοπούλου: «Η κ. Συρεγγέλα διέπραξε τεράστια ύβρη απέναντι στα θύματα των γυναικοκτονιών, ξεπλένοντας τους δράστες»


Συνέντευξη της αν. Τομεάρχισσας Δικαιοσύνης αρμόδιας για θέματα Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ειρήνης Αγαθοπούλου, στην εκπομπή Ορθά – Κοφτά στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και τον Απόστολο Λυκεσά σχετικά με τις γυναικοκτονίες και την δήλωση της αρμόδιας Υφυπουργού

«Ακούσαμε εμβρόντητοι την κ. Συρεγγέλα να τα λέει αυτά. Ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας», δήλωσε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 η βουλεύτρια και αναπληρώτρια Τομεάρχισσα Δικαιοσύνης αρμόδια για θέματα Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της υφυπουργού Εργασίας που προσπάθησε να υποβαθμίσει την σοβαρότητα των γυναικοκτονιών στη χώρα.

Δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων για βαμβακοπαραγωγούς του νομού Κιλκίς


Το παρόν Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων απευθύνεται στους βαμβακοπαραγωγούς με στόχο την αποτελεσματική φυτοπροστασία στον πραγματικό καλλιεργητικό χρόνο.

Συνελήφθη μία ημεδαπή στις Σέρρες για απάτες

Συνελήφθη χθες (2 Αυγούστου 2021) το μεσημέρι στις Σέρρες, από αστυνομικούς του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, μία ημεδαπή γυναίκα, για το αδίκημα της απάτης.

Ποντοηράκλεια Κιλκίς: Πυροβόλησε και σκότωσε αδέσποτο σκύλο


Συνελήφθη χθες (2 Αυγούστου 2021) το απόγευμα σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ένας ημεδαπός άνδρας, για ζωοκτονία.

Ενημέρωση ενδιαφερομένων για συμμετοχή με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΤΑ ΚΜ), στηρίζοντας ενεργά την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας, έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και θα συμμετέχουν στην 85η ΔΕΘ που θα πραγματοποιηθεί από 11 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021 στο Εκθεσιακό Κέντρο της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.

(Video) Αγαθοπούλου: Διαδικτυακή εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, στις 30/07/2021, οι Βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, μέλη της Επιτροπής Ισότητας της Βουλής, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Όλγα Γεροβασίλη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Μερόπη Τζούφη και Ραλλία Χρηστίδου διοργάνωσαν ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση-διαβούλευση με θέμα «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων: Πού βρισκόμαστε, τι κάνουμε».

Συναυλία έντεχνου - λαϊκού τραγουδιού, στο Μουσείο της λίμνης Δοϊράνης


Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς
Στην ημισέληνο της 5ης Αυγούστου το φεγγάρι θα ρίξει το γλυκό του φως στα νερά της λίμνης Δοϊράνης. Με το φεγγάρι να καθρεφτίζεται ατάραχα στην υδάτινη αγκαλιά της στο φυσικό σκηνικό του Μουσείου Λίμνης μουσικές θα δώσουν τον τόνο για μια υπέροχη βραδιά.

ΚΔΑΠ Παιδόκοσμος - Αλέξανδρος: Παράταση αιτήσεων έως 8/8 για δωρεάν συμμετοχή μέσω ΕΣΠΑ


Δελτίο τύπου 
ΚΔΑΠ Παιδόκοσμος - Αλέξανδρος 
Οι αιτήσεις για δωρεάν συμμετοχή μέσω ΕΣΠΑ στο σύνολο των δράσεων του ΚΔΑΠ Παιδόκοσμος - Αλέξανδρος και στις αθλητικές δραστηριότητες του Αθλητικού μας Κέντρου Alexandros Sport Center συνεχίζονται με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την Κυριακή 08/08.