Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Συνέντευξη Γιώργου Φραγγίδη στον τηλεοπτικό σταθμό DION TV

Σημεία συνέντευξης Γιώργου Φραγγίδη, βουλευτή ν. Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής στον τηλεοπτικό σταθμό DION TV, στην εκπομπή «Ξυπνάμε μαζί, ξεκινάμε μαζί» με τη δημοσιογράφο Δήμητρα Μακρή
Για το θόρυβο γύρω από το εμβόλιο της Astrazeneca
Χωρίς να είμαι απόλυτος, φαίνεται ότι ο σχολιασμός που γίνεται γύρω από το θέμα της επικινδυνότητας του εμβολίου της Astrazeneca σε σχέση με αυτό που ισχύει στην πραγματικότητα, είναι υπερβολικός. Ακόμη κι αν υπάρχει κίνδυνος για τη δημιουργία θρόμβων, είναι πάρα πολύ μικρός. 

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 (Πριν από 10 χρόνια ακριβώς)


Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 10 χρόνια, την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011. Κάντε κλικ πάνω στον παρακάτω τίτλο.
ΓΝΩΜΗ

Επιμελητήριο Κιλκίς: Να ανοίξουν αμέσως οι Σχολές Οδήγησης


Επιστολή Προέδρου Επιμελητηρίου Κιλκίς Χρήστου Χατζημλάδη προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, με θέμα "Βιωσιμότητα επιχειρήσεων Εκπαιδευτών Οδήγησης"

Κύριοι Υπουργοί,
Έχουν περιέλθει σε γνώση μας, αιτήματα επαγγελματιών τα οποία έχουν ιδιαίτερη σημασία για τη βιωσιμότητα του κλάδου τους, αυτής των Εκπαιδευτών Οδήγησης.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 8/4/2021, 10:25 μ.μ.


Εξιχνιάσθηκαν 2 ένοπλες ληστείες σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή της Νεάπολης
Η επιστάμενη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξιχνίαση δύο (2) ένοπλων ληστειών που έλαβαν χώρα σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή της Νεάπολης.

Οι δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids κοντά στα παιδιά που το χρειάζονται


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis for Kids
Η ομάδα του ΚΔΑΠ Kinesis for Kids θέλησε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Χαμόγελου του Παιδιού, για τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για παιδιά και οικογένειες με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης. Έτσι, αποφάσισε να συγκεντρώσει αγαθά που ζητούνται από το σύλλογο στις δομές της, για να βοηθήσει τα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Και οι πτηνοτροφικές μονάδες εντάσσονται στον Αναπτυξιακό με τροποποιητική ΚΥΑ των Λιβανού, Παπαθανάση και Οικονόμου


Αυξάνονται οι δυνατότητες χρηματοδότησης επιχειρήσεων που προβλέπει ο ν. 4399/2016 του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθώς ύστερα από πρόταση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συμπεριλαμβάνονται σε αυτόν και οι πτηνοτροφικές μονάδες . Η διεύρυνση αφορά ίδρυση, επέκταση και μεταποίηση μονάδων.

1821: Οι βιβλιοθήκες της Μακεδονίας στην τοπική ιστορία


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Οι βιβλιοθήκες της Μακεδονίας, με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να τιμήσουν την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, μέσα από μια διαδημοτική έκθεση τεκμηρίων. Συμμετέχουν και οι Βιβλιοθήκες Πολυκάστρου και «Δημήτριος Ε. Οικονόμου» Αξιούπολης του Δήμου Παιονίας.

(Video) Στα φαρμακεία του νομού Κιλκίς τα δωρεάν self tests για μαθητές και καθηγητές λυκείων

 
Στα φαρμακεία του νομού Κιλκίς τα δωρεάν self tests για μαθητές και καθηγητές λυκείων, από την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021.

Ο Θωμάς Ζερζελίδης συνομιλεί στον Ok Radio με τον Ηλία Καλπάκα και τον Νικόλα Νίτσα


Υπογράφουν ο Ηλίας Καλπάκας και ο Νικόλας Νίτσας
Αύριο Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, συντονιστείτε στο Ημερολόγιο Ασυρμάτου. Θα μιλήσουμε για την επέτειο της μάχης των Οχυρών και την εισβολή των Γερμανών στην Ελλάδα τον Απρίλιο του '41. Μαζί στην παρέα μας, ο Απόστρατος Αξιωματικός και τέως Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Νομού Κιλκίς κ. Θωμάς Ζερζελίδης. Με το Νικόλα Νίτσα και Ηλία Καλπάκα.  Στις 11:00-13:00, συντονιστείτε στο Ok Radio στο www.ok-radio.gr

Αναφορά Γ. Φραγγίδη, ​σχετικά με το θέμα της μετατροπής του 2ου Γυμνασίου και του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς σε Πειραματικό Γυμνάσιο και Πειραματικό Λύκειο αντίστοιχα


Αναφορά Γ. Φραγγίδη προς την Υπουργό Παιδείας, κ. Ν. Κεραμέως
Θέμα: «Αντιδράσεις για την μετατροπή του 2ου Γυμνασίου και του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς σε Πειραματικά»
Κυρία Υπουργέ,
Σας προωθώ τις επιστολές που υπογράφει η πλειοψηφία των Συλλόγων Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου και του 2ου Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) Κιλκίς, με τις οποίες αντιδρούν στην πρόταση του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς για τη μετατροπή του 2ου Γυμνασίου και του 2ου ΓΕΛ σε Πειραματικό Γυμνάσιο και Πειραματικό Λύκειο αντίστοιχα. 

Δήμος Παιονίας: Σύσταση ομάδας εργασίας για την προστασία των μνημείων πολιτισμού και την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Η προστασία των μνημείων πολιτισμού και η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς εν γένει, στα όρια του δήμου Παιονίας, θα αποτελεί το αντικείμενο ενδιαφέροντος της ομάδας εργασίας που συγκρότησε ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης με την αρ. πρ. 5342 απόφαση της 5-4-2021.

Επίσκεψη εργασίας Δημάρχου Κιλκίς στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς


Δελτίο τύπου 
Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς
Την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Κιλκίς, κ. Κυριακίδη, με τον Πρόεδρο, κ. Αμανατίδη, και τα μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου καθώς και με την Προϊσταμένη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς, κ. Μανιουρά.

Κορωνοϊός (8/4/2021): 3.228 νέα κρούσματα (25 κρούσματα στο νομό Κιλκίς) και 73 θάνατοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.228, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 288.230 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51.4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 102 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.844 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δήμος Κιλκίς: Με απολυμάνσεις η προστασία του δημόσιου χώρου


Η απολύμανση στο δημόσιο χώρο προκρίνεται από το Δήμο Κιλκίς ως ενισχυτικό μέτρο στη διαρκή προσπάθεια προστασίας της δημόσιας υγείας και περιορισμού της μετάδοσης της Covid – 19.

Ομιλία Αγαθοπούλου στην ολομέλεια της Βουλής για το ν/σ του Υπουργείου Υγείας

Σημεία ομιλίας Ε. Αγαθοπούλου στην ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο συζήτησης σ/ν του Υπουργείου Υγείας για την κύρωση μνημονίου κατανόησης με την Τυνησία στον τομέα της υγείας
«Είσαστε επικίνδυνοι! Βαφτίζετε τα rapid tests σε self tests αγνοώντας την κρισιμότητα και επικινδυνότητα της κατάστασης»

Με 112 εκθέτες η λαϊκή αγορά του Κιλκίς το Σάββατο 10 Απριλίου


Με το 50% των εκθετών συνεχίζει τη λειτουργία της η λαϊκή αγορά του Κιλκίς, πλήρως προσαρμοζόμενη στις έκτακτες υγειονομικές ρυθμίσεις για την αποτροπή διασποράς της Covid – 19.

(Video) Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για τη δημιουργία πειραματικών και πρότυπων σχολείων στο Κιλκίς

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για τη δημιουργία πειραματικών και πρότυπων σχολείων στο Κιλκίς, την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021.

Η «πανδημία της παρενόχλησης» και η 190η Διεθνής Σύμβαση Εργασίας

Υπογράφει ο Θεόδωρος Κουτρούκης* και η 
Ελένη Τριανταφυλλίδου**
Πρόσφατα, σε ένα κατά γενική ομολογία έξοχο momentum, ανακοινώθηκε ότι θα δρομολογηθεί νομοθετική πρωτοβουλία για την επικύρωση της 190ης Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας (ΔΣΕ) αναφορικά με την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στα εργασιακά περιβάλλοντα. 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην ψηφιακή έκθεση τροφίμων και ποτών "FOODEXPO DIGITAL 2021"


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του προγραμματισμού των δράσεων προβολής των αγροτικών της προϊόντων και της αναγκαιότητας προσαρμογής όλων μας στις απαιτήσεις της νέας εποχής, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη συμμετοχή της στην ψηφιακή έκθεση τροφίμων και ποτών “FOODEXPO DIGITAL 2021” που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 18 Ιουνίου 2021.

Οι 3 + 1 προτάσεις του ιατρικού κόσμου της Θεσσαλονίκης για την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ και τη συνεργασία με ιδιώτες


Δελτίο τύπου Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
Την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας ζήτησε ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας από τον αν. υπουργό υγείας Β. Κοντοζαμάνη σε ευρεία σύσκεψη με τις υγειονομικές αρχές της βορείου Ελλάδος. 

“Δέκα με τόνο στην εφαρμογή της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής παίρνουν η διοίκηση και η μείζονα αντιπολίτευση στο Δήμο Παιονίας”


Δελτίο τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης Παιονίας
Εν μέσω τρίτου κύματος πανδημίας, με το σύστημα υγείας να παραμένει αθωράκιστο και το νομό να βυθίζεται, για άλλη μια φορά, στο κόκκινο, κυβέρνηση, διοίκηση και αντιπολίτευση στο Δήμο Παιονίας απέδειξαν ξανά ότι μόνο τους δημότες της Παιονίας, στην πλειοψηφία τους εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και φτωχοί αγρότες, δεν υπηρετούν, παίρνοντας “δέκα με τόνο” στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. 

"Δύσκολη" έξοδος της Αναγέννησης Πλαγιάς στη Θεσσαλονίκη

Δελτίο τύπου Αναγέννησης Πλαγιάς
Ξεκινά μετά από πολύ καιρό το πρωτάθλημα της Γ' εθνικής ποδοσφαιρικής κατηγορίας και φυσικά οι υποχρεώσεις της ομάδας εκπροσώπου του νομού Κιλκίς στην κατηγορία αυτή της Αναγέννησης Πλαγιάς.

Έκτακτες εθελοντικές αιμοδοσίες τον Απρίλιο στους νομούς Κιλκίς, Πέλλας και Σερρών


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω της Αντιπεριφέρειας Υγείας και των Αντιπεριφερειών Πέλλας, Σερρών και Κιλκίς, τα Γενικά Νοσοκομεία Πέλλας (Νοσοκομειακές Μονάδες Έδεσσας και Γιαννιτσών), Σερρών και Κιλκίς, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και το «Όλοι μαζί μπορούμε», έχοντας επίγνωση της διαρκούς ανάγκης συμπολιτών μας για αίμα, ειδικά τώρα με τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας που αντιμετωπίζουμε, διοργανώνουν τέσσερις δράσεις Εθελοντικής Αιμοδοσίας για την επάρκεια των αποθεμάτων αίματος.

Διαμαρτυρία της πλειοψηφίας του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς


Υπογράφει η  πλειοψηφία του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς
Κιλκίς, 5 Απριλίου 2021
Αξιότιμε κ. Προϊστάμενε της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Κιλκίς
Προς μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 24 Μαρτίου 2021 το περιεχόμενο της πρότασής σας που αφορά στην μετατροπή του 2ου Γυμνασίου και του 2ου ΓΕΛ σε Πειραματικό Γυμνάσιο και Πειραματικό Λύκειο αντίστοιχα.

Συνεχίζεται η ενίσχυση των αθλητικών υποδομών του Κιλκίς


Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να τον ενημερώσει για δύο σημαντικά ζητήματα αναφορικά με τις αθλητικές υποδομές του Νομού.