Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Η ακατάλυτη Ρωμιοσύνη

Γράφει ο Κώστας Μπούζας
Εικοσιεννέα του Μάη. Καμπάνες της Αγίας Σοφίας χτυπήστε θλιβερά. Η Πόλις εάλω. Η Βασιλεύουσα. Η Θεοφρούρητος. Το καύχημα των ζώντων υπό την του ηλίου Ανατολήν. Και πήρε το αγέρι την κραυγή και την ταξίδεψε στα έρημα μεϊντάνια και στους δρόμους και την έκανε θρήνο στο στόμα των Γραικών. Πικρό καρφί στο κορμί της Ρωμιοσύνης ολόκληρης.
Η Ρωμιοσύνη είναι η πονεμένη Ελλάδα, η βασανισμένη, γιατί ο πόνος είναι η καινούργια σφραγίδα του Χριστού. Κι αν η αρχαία Ελλάδα αξιώθηκε να φτιάξει αυτοκρατορίες και να ζήσει στιγμές αντρειοσύνης και δόξας, η καινούρια, η Χριστιανική, ευλογήθηκε να ζήσει την οδύνη που είναι πιο βαθιά κι από την δόξα κι απ’ την χαρά. Οι λαοί που ζούνε με πόνο και με πίστη, γράφει ο Φώτης Κόντογλου, τυπώνουνε πιο βαθιά τον χαρακτήρα τους στο σκληρό βράχο της ζωής και σφραγίζουνται με μια σφραγίδα που δεν σβήνει από τις συμφορές κι από τις αβάσταχτες καταδρομές, αλλά γίνεται πιο άσβηστη. Με τέτοια σφραγίδα είναι σφραγισμένη η Ρωμιοσύνη.

Επισκόπηση ευρωπαϊκού τύπου για την Ελλάδα: «Greek Exit»

Πηγή: Deutsche Welle
Οι δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για την Ελλάδα αλλά και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου στο επίκεντρο της σημερινής επισκόπησης τύπου «Η επικεφαλής του ΔΝΤ δε νιώθει καμιά συμπόνια για τους Έλληνες», τιτλοφορείται σχετικό δημοσίευμα της κυριακάτικης Welt που σημειώνει ότι «η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ νιώθει μόνο περιορισμένη συμπόνια για τους πληγέντες από την αναγκαστική λιτότητα Έλληνες».

Αυξάνονται εντυπωσιακά οι Βρετανοί τουρίστες στην Ελλάδα

Περισσότεροι από 4.000.000 Βρετανοί ετοιμάζονται για διακοπές στην Ελλάδα, διπλάσιοι από όσους ήρθαν πέρυσι, λόγω της πτώσης των τιμών σε καταλύματα, διατροφή και διασκέδασης που επιβάλλει η οικονομική κρίση.

Θα βαθμολογηθεί κανονικά το επίμαχο θέμα Γ4 της Φυσικής στο οποίο εντοπίστηκε επιστημονικό λάθος! - Όλη η απόφαση του υπουργείου Παιδείας

- H ελλιπής διατύπωση του ερωτήματος Γ4 δεν επηρέασε την απόδοση των υποψηφίων, λέει το υπουργείο
- H βαθμολόγηση των γραπτών στα Βαθμολογικά Κέντρα αρχίζει σήμερα
- Πολλοί γονείς απειλούσαν με προσφυγή στο ΣτΕ κάτι που θα τίναζε στον αέρα τις εξετάσεις

Θα βαθμολογηθεί κανονικικά το θέμα Γ4 του μαθήματος Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Παιδείας. Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων που συνεδρίασε σήμερα αποφάσισε ότι η ελλιπής διατύπωση του ερωτήματος Γ4 δεν επηρέασε την απόδοση των υποψηφίων.

Ελάτε ρε παιδιά να κάνουμε ένα πρόγραμμα της προκοπής για άτακτη χρεοκοπία

Γράφει ο Κώστας Ραμπίδης
Η εκλογική επιτυχία έφερε την αριστερά (του ΣΥΡΙΖΑ) στο προσκήνιο, όμως, ταυτόχρονα αποκάλυψε και τη γύμνια της. Το κόμμα των δώδεκα συνιστωσών που μέχρι χτες αιτούνταν το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, την αναδιανομή του πλούτου και την κοινωνική δικαιοσύνη, σήμερα, κλείνει το μάτι στους χτεσινούς μεγαλοπαράγοντες και μεγαλοσυνδικαλιστές του ΠαΣοΚ και υπόσχεται την ολική τους επαναφορά.
Από τη μία, υπόσχεται την ανάσταση του παπανδρεϊκού μοντέλου που ηττήθηκε κατά κράτος (χρήματα που δεν υπάρχουν και διορισμοί που είναι αδύνατο να γίνουν) ενώ, από την άλλη, διαλαλεί τη μονομερή καταγγελία του μνημονίου εντός Ελλάδος, την επανεξέτασή του εκτός, την επιθυμία παραμονής στη ζώνη του ευρώ ενώ, την ίδια στιγμή, μια ισχυρή μειοψηφία υπερασπίζεται την, όχι και τόσο, καταστροφική επιλογή της επιστροφής στη δραχμή.

Η χυδαιολογία και η τρομοκρατία μερίδας ανώνυμων σχολιαστών στα blogs

Γράφει ο Κώστας Ραμπίδης
Σέβομαι, αν και δεν κατανοώ, τη δυσκολία κάποιων σχολιαστών στα blogs να καταθέτουν επώνυμα τις σκέψεις, τις αντιρρήσεις, τις απόψεις και την κριτική τους.
Δεν θα μπορούσα, όμως, ποτέ να συμβιβαστώ με τη μερίδα εκείνων των σχολιαστών οι οποίοι κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία, που πιστεύουν πως τους εξασφαλίζει το διαδίκτυο, χλευάζουν, χυδαιολογούν, υβρίζουν και συκοφαντούν. Όσο με αφορά, δε θα μπω στον πειρασμό να απαντήσω στους ανώνυμους σχολιαστές αυτής της κατηγορίας μέσω του διαδικτύου.

Πολίτες Αριστοτέλη: "Ο Δεκάλογος της προπαγάνδας των "Ιεοροκηρύκων της οικολογικής καταστροφής" στη Β.Α. Χαλκιδική (Α' μέρος)"

Η "βρύση" της προπαγάνδας τους,
δε στερεύει σχεδόν ποτέ...

Τον Κάκαβο όμως, στα λόγια,
τον έχουν ήδη στερέψει
...!
Όπως φαίνεται στο καλάθι της προπαγάνδας χωρούν και παίζουν τα πάντα!  Από οχετούς, ύβρεις, απειλές, παραπλανητικά βίντεο, στοχοποιήσεις μέχρι... και Νόαμ Τσόμσκι! Μπορεί να φαίνεται από περίεργο μέχρι και αστείο...Τα πράγματα όμως είναι πιο σοβαρά! Στη δική μας περίπτωση και στη μάχη που δίνουν οι «πουριτανοί του περιβάλλοντος» για να καμφθούν οι πραγματικές ανάγκες και τα θέλω της τοπικής μας κοινωνίας, η προπαγάνδα και οι τρόποι με τους οποίους αυτή ασκείται μέσα από τα «πουριτανικά» μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διοχετεύεται πολλές φορές και με διαφορετικό τρόπο. Σκοπός τους να σφραγίσουν όλα τα πιθανά «παράθυρα» από τα οποία θα μπορούσε να μπει η αλήθεια, που συνοδεύει το μεγάλο εχθρό των «πουριτανών»... Τη μεταλλευτική δραστηριότητα. Θύματα και οι ίδιοι αυτής της προπαγάνδας, που ασκείται από πολύ υψηλότερα κλιμάκια καθοδήγησης, δε θέλουν με τίποτα να δουν αυτόν τον τόπο και τους ανθρώπους του να προοδεύουν.

Την Κυριακή στα Μέγαρα το Πανελλήνιο των 10.000 μ. με τη συμμετοχή του Γιάννη Παπαδόπουλου

Με τη συμμετοχή του Βαλκανιονίκη αθλητή του ΓΑΣ Κιλκίς Γιάννη Παπαδόπουλου διεξάγεται αυτήν την Κυριακή στα Μέγαρα της Αττικής το Πανελλήνιο πρωτάθλημα των 10.000 μ των Ανδρών. Ο κιλκισιώτης πρωταθλητής που πριν είκοσι ημέρες παρουσιάστηκε στον Ελληνικό στρατό δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει την προετοιμασία που ο ίδιος θα επιθυμούσε για έναν τόσο σημαντικό αγώνα, λόγω των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, ωστόσο θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει μία καλή εμφάνιση και να βοηθήσει βαθμολογικά τον σύλλογο του καταλαμβάνοντας μια θέση στην 12άδα. Έτσι κι αλλιώς ο Παπαδόπουλος συγκαταλέγεται πλέον στους κορυφαίους δρομείς μεγάλων αποστάσεων στην χώρα μας και με δεδομένη την υψηλή αγωνιστική του διάθεση, μπορεί σε κάθε του εμφάνιση να θεωρείται υποψήφιος για διάκριση εφόσον είναι καλά στην υγεία του.

Ικανοποίησαν οι παγκορασίδες του ΓΑΣ Κιλκίς. Στο Διασυλλογικό των Συνθέτων αγωνισμάτων. Μεγάλη επίδοση για την Καζαντζίδου στον ακοντισμό

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι παγκορασίδες Α' (κυρίως) του ΓΑΣ Κιλκίς στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα συνθέτων αγωνισμάτων (τέτραθλο) που έγινε την Παρασκευή στο στάδιο των Γιαννιτσών. Το πρωτάθλημα διεξήχθη με πάρα πολλά προβλήματα, λόγω της εξαιρετικά μεγάλης συμμετοχής και ταλαιπώρησε αρκετά τους μικρούς αθλητές, κατάφερε να ολοκληρωθεί τελικά στις 11.00 το βράδυ χάριν κυρίως στις προσπάθειες του τεχνικού συμβούλου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ κ. Πέτρου Χάλη και του υπεύθυνου Ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ κ. Χρήστου Χρυσοστομίδη. Ωστόσο είναι βέβαιο πως θα πρέπει πλέον ο ΣΕΓΑΣ να επανεξετάσει το πλαίσιο της διεξαγωγής αυτών των αγώνων (συνθέτων) τόσο ως προς την συγκρότηση των ομίλων όσο και και στη φιλοσοφία τους, αφού σίγουρα δεν επιτυγχάνονται με τον τρόπο αυτό οι στόχοι της ανάπτυξης

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Δεκάθλου. 10ος ο βετεράνος Κώστας Χαμουρούδης

Με τη συμμετοχή του βετεράνου πρωταθλητή του ΓΑΣ Κιλκίς , ολοκληρώθηκε την Κυριακή το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων αγωνισμάτων. Οι αγώνες έγιναν με άσχημα καιρικά φαινόμενα (συνεχή και καταρρακτώδη βροχή και αρκετό κρύο ) στη Θεσσαλονίκη στη μνήμη του Κώστα Χειμωνίδη. Η εμφάνιση του Κώστα Χαμουρούδη , ο οποίος και κατέλαβε την 10η θέση στην τελική κατάταξη των Ανδρών, κρίνεται απόλυτα ικανοποιητική και θα μπορούσε να ήταν και ακόμη καλύτερη εάν δεν υπήρχε ο τραυματισμός του στα 110 μ με εμπόδια, γεγονός που του στέρησε την ακύρωση σου στο επι κοντό και την εγκατάλειψή του στα 1.500 μ.
Πάντως, έστω και έτσι και με βαθμολογία στα 8 από τα 10 αγωνίσματα του προγράμματος ο Χαμουρούδης συγκέντρωσε 2.529 βαθμούς με καλύτερες εμφανίσεις αυτήν στον ακοντισμό με 43,42 μ, στο μήκος με 5,19 μ., και στο ύψος με 1,40 μ.

"Γενοκτονία και Ανθρωπότητα" στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών


Εξέλιξη πληρωμών στη δράση 1,1 «Βιολογική Γεωργία»

Ανακοινώνεται ότι η υπηρεσία μας προώθησε για την πληρωμή του έτους 2010 στον αρμόδιο οργανισμό (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε) δύο ακόμη παρτίδες με συνολικά 115 ονόματα δικαιούχων.
Παράλληλα απέστειλε στους Δήμους Κιλκίς & Παιονίας για ανάρτηση τις καταστάσεις με τα ονόματα των υπολοίπων (περίπου 150) δικαιούχων στις οποίες εμφανίζονται το σύνολο των ποινών που τους αναλογεί. Οι συγκεκριμένες ποινές αφορούν μία σειρά από προβλήματα όπως:

Ο συγγραφέας Άρης Δημοκίδης στο σχολείο του Χέρσου Κιλκίς

Το Δημοτικό Σχολείο του Χέρσου επισκέφθηκε ο συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας από τη Θεσσαλονίκη, Άρης Δημοκίδης στα πλαίσια των ημερών λογοτεχνίας και φιλαναγνωσίας που διοργανώνονται από το Σχολείο κάθε άνοιξη. Ο συγραφέας συζήτησε με τα παιδιά, έπλεξε παραμύθια και ιστορίες μαζί τους και παράλληλα στο τέλος της δραστηριότητας έδωσε και τα βραβεία του Σχολείου (βιβλία)

Αύριο Τρίτη 29 Μαΐου 2012 ο Π. Ψωμιάδης στο Κιλκίς

Στα πλαίσια της οργάνωσης του προεκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας, θα επισκεφτεί τον Νομό μας, την Τρίτη 29 Μαΐου 2012, ο επικεφαλής του εκλογικού αγώνα για την Βόρεια Ελλάδα, Παναγιώτης Ψωμιάδης.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ
18.00 ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) Σύσκεψη Αυτοδιοικητικών και Κομματικών στελεχών.
21.00 ΚΙΛΚΙΣ (Δημαρχείο) Συνέντευξη Τύπου
21.30 ΚΙΛΚΙΣ ((Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) Σύσκεψη Αυτοδιοικητικών και Κομματικών στελεχών.

Πρώτο βήμα η ακύρωση του προγράμματος λιτότητας, δηλώνει ο Αλ.Τσίπρας

Η ακύρωση του προγράμματος λιτότητας και η προσπάθεια αύξησης των συντάξεων θα είναι τα πρώτα δύο μέτρα, στα οποία θα προχωρήσει μια κυβέρνηση της Αριστεράς, δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Vesti.
«To πρώτο βήμα είναι να ακυρώσουμε το πρόγραμμα λιτότητας. Την πρώτη κιόλας ημέρα το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς συζήτηση στη Βουλή. Επίσης, θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τις συντάξεις, βάζοντας πρόσθετο φόρο στους πλούσιους» δήλωσε ο κ. Τσίπρας. Επιπλέον, όπως είπε: «Θα κάνουμε διάλογο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Συνάντηση αντίστασης ενάντια στο χρυσό θάνατο την Πέμπτη στο Λευκό Πύργο


Λιζέτα Καλημέρη, Μελίνα Κανά, «Σαν ξέμπαρκοι» στη μεγάλη σκηνή των «Αναιρέσεων», στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ, Παρασκευή 1 Ιούνη και ώρα 22:00, στη μεγάλη σκηνή των «Αναιρέσεων», η Μελίνα Κανά συναντά τη Λιζέτα Καλημέρη. Μαζί ετοιμάζουν ένα πρόγραμμα μελωδικό και χορταστικό που θα περιλαμβάνει τραγούδια από όλη την πορεία τους στο ελληνικό τραγούδι αλλά και διασκευές σε αγαπημένα τους κομμάτια. Οι πάντα προσεκτικές επιλογές ως προς το ρεπερτόριό τους αποτελούν εγγύηση για μία ποιοτική παράσταση που θα αφήσει τα πιο όμορφα συναισθήματα. Τραγούδια όπως τα: Μεταξωτά, Βάλε Κρασί, Αερικό, Μιλώ για Σένα, Ήτανε Αέρας, Σαν Καταιγίδα, Σαλώμη, Πνοή του Ανέμου θα αναμιχθούν με παλιά αγαπημένα λαϊκά κομμάτια αλλά και με εκπλήξεις... Οι δύο κυρίες θα μας μαγέψουν με τις μελωδίες και τις φωνές τους και θα μας εκπλήξουν με τον αυτοσχεδιασμό και το ταίριασμά τους. Η μοναδική τους χημεία θα επιτρέψει στις χαρισματικές ερμηνεύτριες να προσαρμόσουν το ρεπερτόριό τους αντλώντας από τη διάθεση της στιγμής και τελικά να χαρίσουν σε όσους βρεθούν εκεί μία αξέχαστη, γεμάτη και απολαυστική βραδιά. Επί σκηνής θα τις συντροφεύσουν δύο κορυφαίοι μουσικοί: ο Νίκος Μέρμηγκας στο μπουζούκι και το λαούτο, και ο Βαγγέλης Κονταράτος στις κιθάρες.
Λίγο νωρίτερα, στις 21:30, τη μικρή σκηνή των «Αναιρέσεων» θα πλαισιώσει το μουσικό σχήμα «Σαν Ξέμπαρκοι». O Νότης Χασάπης, συνθέτης και δημιουργός του «S/S Ιόνιον 1934», μαζί με τους Θανάση Ματθαίου και Νικόλα Καραγκούνη θα μας ταξιδέψουν στην ποίηση του Νίκου Καββαδία, μέσα από τη μελαγχολική και μελωδική ατμόσφαιρα των τραγουδιών τους, τα οποία έγραψαν ιστορία στη μουσική προσέγγιση του μεγάλου ποιητή.
*Προπώληση εισιτηρίων στο Στέκι πίσω από τη Θεολογική, καθημερινά μετά τις 11:00.
Είσοδος 5 ευρώ
Διοργάνωση: νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Νέο Αριστερό Ρεύμα
Υπεύθυνοι επικοινωνίας:
Σουνάπογλου Θωμάς(6977000149, tomsou@gmail.com), Καραμπατζάκης Ηλίας(6972768812, ilias.karampatzakis@gmail.com)

Συλλήψεις ατόμων για αυτόφωρα αδικήματα στην Κατερίνη, Γιαννιτσά και Κρύα Βρύση Πέλλας

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στην Κατερίνη Πιερίας, τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας 50, 41 και 45 ετών, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, διότι το πρωί της ίδιας ημέρας αφαίρεσαν από μη περιφραγμένο χώρο ηλεκτροτεχνουργείου ενός 47χρονου δύο ηλεκτρομοτέρ και κομμάτια καλωδίων συνολικής αξίας 500 € περίπου, τα οποία μεταφόρτωσαν στο Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο του 45χρονου και τα μετέφεραν στην οικία τους. Τα αφαιρεθέντα καλώδια βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης.

Ληστεία στα Ρύζια Κιλκίς


Χθες (27.05.2012) το βράδυ, στα Ρύζια Κιλκίς, άγνωστος δράστης εισήλθε στην οικία 82χρονης και με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού και την χρήση σωματικής βίας, της αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο και ακολούθως διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Η παθούσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Γουμένισσας Κιλκίς.

Συνελήφθη διακινητής στους Ευζώνους Κιλκίς

Συνελήφθη σήμερα (28.05.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στους Ευζώνους Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, ένας υπήκοος Αλβανίας 32 ετών που διευκόλυνε την είσοδο ενός μη νόμιμου μετανάστη ομοεθνούς του στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο ο ανωτέρω είχε επιβιβάσει την ομοεθνή του, η οποία λίγη ώρα πριν είχε εισέλθει παράνομα από μη νομοθετημένο σημείο της ελληνοσκοπιανής μεθορίου, με σκοπό να την μεταφέρει σε περιοχή του Κιλκίς.

Η κρίση στην Ελλάδα δημιουργεί νέες ευκαιρίες για την οικονομία στη Βουλγαρία

Πηγή: Βουλγαρική Ραδιοφωνία
Η βαθιά κρίση στην γειτονική Ελλάδα σίγουρα απειλεί και την βουλγαρική οικονομία, αλλά μπορεί να συμβάλει στη ανάπτυξη των μικρών οικισμών στα βούλγαρο-ελληνικά σύνορα. Η εθνική στατιστική ανακοίνωσε αύξηση στον αριθμό των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, που μεταφέρουν την δραστηριότητα τους από την Ελλάδα στην Νοτιοδυτική Βουλγαρία. Οι επιχειρήσεις αυτές αποτελούν σημαντικούς εργοδότες στις διασυνοριακές περιοχές στα περίχωρα των πόλεων Πέτριτς, Σαντάνσκι, Μπάνσκο και Μπλαγκόεβγκραντ.

Με τους ίδιους εκλογικούς καταλόγους που έγιναν οι εκλογές της 6ης Μαΐου θα διεξαχθούν και οι βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.

Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών «οι προσεχείς γενικές βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 θα διενεργηθούν με τους εκλογικούς καταλόγους της Α΄ αναθεώρησης (Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου), η οποία περιλαμβάνει τις μεταβολές (μεταδημοτεύσεις κ.λπ.) που συντελέστηκαν έως την 29.02.2012”. Βασική επιχειρηματολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τη σχετική απόφαση είναι ότι , σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο «οι μεταβολές που συντελούνται στο δημοτολόγιο ένα (1) μήνα πριν από την προκήρυξη των εκλογών καταχωρίζονται στους εκλογικούς καταλόγους μετά την διενέργεια των εκλογών».

Η απεργία στα μέσα ενημέρωσης

«ΤΑ ΝΕΑ» όπως και οι άλλες ημερήσιες εφημερίδες δεν θα κυκλοφορήσουν αύριο λόγω της σημερινής 24ωρης απεργίας που κήρυξαν το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και η Διασωματειακή Επιτροπή των Ενώσεων του Τύπου και των ΜΜΕ.Από τις έξι το πρωί σήμερα έως τις έξι αύριο το πρωί, θα είναι επίσης κλειστά ραδιόφωνο, τηλεόραση, περιοδικά και σάιτ στο Διαδίκτυο. Το κύριο αίτημα που προβάλλεται είναι η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ενώ επιπλέον η ΕΣΗΕΑ αντιτάσσεται στις απολύσεις, τις μειώσεις και τις καθυστερήσεις καταβολής μισθών και θέτει σειρά ακόμα αιτημάτων, που αφορούν εργασιακά θέματα. Η σημερινή απεργία χαρακτηρίζεται «προειδοποιητική» από το σωματείο των δημοσιογράφων, που αφήνει ανοικτή «την προοπτική κλιμάκωσης» των κινητοποιήσεων.

Κλειστά δικαστήρια και αναστολή πλειστηριασμών 14-19 Ιουνίου λόγω εκλογών

Αναστέλλεται, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, η λειτουργία των δικαστηρίων για δύο εργάσιμες ημέρες πριν και μετά τις εκλογές, δηλαδή από τις 14 έως και 19 Ιουνίου. Για το Πρωτοδικείο Αθηνών, η αναστολή παρατείνεται μέχρι και 20 Ιουνίου. Για το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλεται και η διενέργεια πλειστηριασμών.  Πάντως, οι ποινικές δίκες που θα αρχίσουν πριν από τις 14 Ιουνίου και δεν θα περατωθούν την ίδια ημέρα θα συνεχιστούν και μετά τις 14 Ιουνίου.