Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Παραστατίδης: "Να παραταθεί η αποπληρωμή των δανείων προς το ΤΕΜΠΜΕ κατά τρία (3) χρόνια"

Ο Βουλευτής Κιλκίς Θεόδωρος Παραστατίδης συνυπέγραψε, μαζί με άλλους Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κ. Μ. Χρυσοχοϊδη, σχετικά με την παράταση αποπληρωμής δανείων του ΤΕΜΠΜΕ.
Η ερώτηση έχει ως εξής:
Τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης βιώνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας, με επιπτώσεις κύρια στην ρευστότητα τους, αδυνατώντας στην πλειονότητα τους να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις και τα λειτουργικά έξοδα τους. Πολλές επιχειρήσεις, αντιμέτωπες με τις ασφυκτικές πιστωτικές συνθήκες των τελευταίων χρόνων, χρηματοδοτήθηκαν με τα δάνεια που το Ταµείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ) χορήγησε σε επιχειρήσεις το 2008 και 2009 και τα οποία έχουν τριετή περίοδο αποπληρωμής, αλλά και με νεότερα προγράμματα του Ταμείου.

Ανακοίνωση "Δημοκρατικής Αριστεράς" για τα γεγονότα στις παρελάσεις

"Είναι απόλυτα δικαιολογημένη η αγανάκτηση των πολιτών και δημοκρατικό δικαίωμα οι διαληλώσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτό, όμως, είναι διαφορετικό από το να εμποδίζεται η παρέλαση, η οποία αναφέρεται στην τιμή και στη μνήμη του αντιφασιστικού αγώνα του ελληνικού λαού. Είναι ενέργειες που τραυματίζουν τη δημόσια εικόνα της χώρας, αλλά και προσβάλουν μια σημαντική μέρα όπως η σημερινή που συμβολίζει το μεγάλο αντιφασιστικό αγώνα."