Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Η ΤΟΛΜΗ Κιλκίς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα kick boxing στην Πορτογαλία

Δελτίο τύπου ΤΟΛΜΗΣ Κιλκίς
Αναχώρησαν σήμερα τα μέλη της εθνικής ομάδας kick boxing για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο πόλη Albufeira της Πορτογαλίας. Αναλυτικά από τον Α.Σ. "Η Τόλμη" Κιλκίς:

Το Πολυτεχνείο 50 χρόνια μετά

Του Θανάση Βαφειάδη
«Ψωμί, παιδεία, ελευθερία – εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία». Αυτό, μαζί με άλλα συνθήματα καταδίκης του ιμπεριαλισμού, φωνάζαμε τη δεκαετία του 80 με όση δύναμη είχαμε στην ψυχή μας, καθώς ξεδιπλώναμε τα πανό στην πλατεία του Χημείου για την πορεία του Πολυτεχνείου. Μια πορεία που κατέληγε, όπως ήταν λογικό, στο Αμερικάνικο προξενείο, αφού η Χούντα και αμερικανοκίνητη και αμερικανοστήριχτη ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος. Δεν αμφισβητούσε κανείς τότε αυτήν την αλήθεια, που άλλωστε ως προμετωπίδα ήταν γραμμένη με κόκκινα γράμματα στην πύλη της Πολυτεχνικής Σχολής: «Έξω αι ΗΠΑ – έξω το ΝΑΤΟ».

Εκλογές για το νέο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων (Π.Ε.Φ.)

Δελτίο τύπου 
Συνδέσμου Φιλολόγων Κιλκίς

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι φιλόλογοι του Νομού Κιλκίς,
Γνωστοποιούμε ανακοίνωση  της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων (Π.Ε.Φ.) σχετικά με τις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.), το δελτίο συμμετοχής στην ψηφοφορία και το ψηφοδέλτιο 2023. Για να ψηφίσουμε, πρέπει να είμαστε, ήδη, μέλη της Π.Ε.Φ., πράγμα που γίνεται αυτόματα με την εγγραφή σας και την καταβολή της ετήσιας συνδρομής. Οδηγίες θα βρείτε στη διεύθυνση:
http://www.p-e-f.gr/index.phpoption=com_content&view=article&id=17&Itemid=5  
Θεωρούμε ότι είναι καλό να είμαστε μέλη της Π.Ε.Φ. και να στηρίζουμε τις δράσεις του συνδέσμου και πανελλαδικά, πέρα από τον τοπικό μας σύνδεσμο.

Η ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ Πιστοποιείται ως Great Place To Work για το Άριστο Εργασιακό Περιβάλλον

Η ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ, κορυφαία Γαλακτοβιομηχανία από τη Βόρεια Ελλάδα, πιστοποιήθηκε ως ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον μέσω του 𝗚𝗿𝗲𝗮𝘁 𝗣𝗹𝗮𝗰𝗲 𝘁𝗼 𝗪𝗼𝗿𝗸, που προβάλει τις εταιρείες που ξεχωρίζουν για τις συνθήκες εργασίας και τις πρακτικές διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού. Η πιστοποίηση αυτή αναδεικνύει τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της εταιρείας, καθώς και την προσπάθεια για τη διατήρηση ενός αξιοκρατικού εργασιακού περιβάλλοντος, με ίσες ευκαιρίες για όλους στην ανάπτυξη, την επαγγελματική ανέλιξη και τη δια βίου εκπαίδευση.

Από την Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ζητούνται ιδιώτες συνεργάτες

Η ΕΛΣΤΑΤ καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για την ένταξή τους: α) στo Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών (ΙΣ) για την περίοδο έως και Απρίλιο 2024, β) στο υπο-Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών (ΙΣ) της Έρευνας Διάρθρωσης Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων 2023, για την περίοδο Δεκεμβρίου 2023-Φεβρουαρίου 2024 Οι αιτήσεις, για την εγγραφή στο νέο Μητρώο ΙΣ και στο υπο-Μητρώο ΙΣ, θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους μόνον ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ. Η αίτηση αποτελεί παράλληλα υπεύθυνη δήλωση για όλα τα αναφερόμενα σε αυτήν.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών συνελήφθησαν δύο άτομα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης για καλλιέργεια κάνναβης

Συνελήφθησαν χθες (16 Νοεμβρίου 2023) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, δύο ημεδαποί άνδρες, για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης.

Μήνυμα Γιώργου Φραγγίδη για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Υπογράφει ο Γιώργος Φραγγίδης

Πρώην βουλευτής, μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής

Πέρασαν 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973!
Ήταν η κορυφαία πράξη Αντίστασης κατά της δικτατορίας, που ουσιαστικά σηματοδότησε το τέλος της Χούντας, εκείνης της μελανής περιόδου της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας.

Το Ευρωπαϊκό όνειρο

Το άρθρο αυτό γράφηκε την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008. Π
αλιό, αλλά μέχρι και σήμερα επίκαιρο άρθρο
Γράφει ο Γεώργιος Τάχος*
Αν σταθείς σε κάποιο κεντρικό σημείο χωριού ή πόλης και παρακολουθήσεις τα πρόσωπα των περαστικών σε οποιαδήποτε χώρα μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα απογοητευτείς. Πρόσωπα σφιχτά και σκοτεινιασμένα από το άγχος της σκληρής καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν σήμερα οι άνθρωποι. Ελάχιστα πρόσωπα, χαρούμενα και χαμογελαστά. Κάτι που πριν μερικά χρόνια μπορεί να αντίκριζες στα πρόσωπα των περαστικών και ας ζούσες με λιγότερες ανέσεις και αγαθά.

Οι επιστημονικοί φορείς του Κιλκίς οργανώνονται ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Δελτίο τύπου Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς

Με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023, σύσκεψη των επιστημονικών φορέων (Ιατρικός Σύλλογος, Οδοντιατρικός Σύλλογος, Δικηγορικός Σύλλογος, Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών) και του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου, για το συντονισμό δράσης ενάντια στο νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών που προωθεί προς ψήφιση η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Κιλκίς: Αφιέρωμα στο Σταύρο Κουγιουμτζή με την χορωδία του Ιερού Ναού Πεδινού



Κιλκίς: Πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση-αφιέρωμα στο αντιδικτατορικό τραγούδι

 
Με αφορμή τα 50 Χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου η ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ και η ΚΝΕ διοργανώνουν πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση-αφιέρωμα στο Αντιδικτατορικό Τραγούδι, την Παρασκευή 17/11 στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς
στις 8 το βράδυ.

Όταν είμασταν …όλοι μαζί. Ολυμπιακός Πολυκάστρου 1955

Του Βασίλη Αθανασιάδη
Στα μέσα της 6ης δεκαετίας του 20ου αιώνα, εκεί στα 1955 στη μικρή μας πόλη, στο Πολύκαστρο των 3.500 κατοίκων, υπήρχε μία ποδοσφαιρική ομάδα και αυτή ήταν ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ,ήταν το καμάρι των Πολυκαστρινών, είχε την αγάπη και την στήριξη όλων των κατοίκων της πόλης μας.