Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Αναστέλλονται οι δράσεις της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Κιλκίς

Ανακοίνωση Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Κιλκίς
Αναστέλλονται, λόγω κορωνοϊού και σύμφωνα με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης, όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις καθώς και η λειτουργία όλων των εργαστηρίων της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Κιλκίς.

Κιλκίς: Αναβάλλεται ο 4ος αγώνας ρίψεων "Χάρης Χατζηαδαμίδης"

Λόγω των μέτρων που έχει λάβει το Υπουργείο Υγείας για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο Αθλητικός Σύλλογος "ΑΙΑΣ" Κιλκίς σας ενημερώνει ότι αναβάλλεται ο 4ος αγώνας ρίψεων "Χάρης Χατζηαδαμίδης" μέχρι να υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Συνέντευξη Στέφανου Παραστατίδη στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Radio 104,6, με θέμα τον COVID1

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Δήμου Κιλκίς Μ. Μασμανίδου, ευχαριστεί θερμά...

Υπογράφει η Μαρία Μασμανίδου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Δήμου Κιλκίς
Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Δήμου Κιλκίς Μαρία Μασμανίδου και τα μέλη της Επιτροπής αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τις θερμές ευχαριστίες τους στο Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη, στον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού & Τουρισμού Θεμιστοκλή Κοσμίδη και σε όλους και όλες, όσοι και όσες συνέδραμαν για την επιτυχία του αφιερώματος που διοργανώσαμε σε συνεργασία με το Δήμο για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Tintorelli όπως Tintoretto [*]


Του Φώτη Μισοπούλου
prose en un acte - pour un théâtre de l'impossible
.....μόνο και μόνο γιατί ο συγγραφέας δεν του είχε ρίξει μια τελευταία ματιά

Η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης στην μάχη ενάντια στον κορωνοϊό

Ανακοίνωση Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης
Οι στιγμές επιβάλλουν να ενώσουμε δυνάμεις γνώσεις και ηθικό.
Η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης συντονίζει τα βήματά της με το Υπουργείο Υγείας και στη «μάχη» με τον κορωνοϊό. 

Μερικές σκέψεις του Γ. Φραγγίδη, για τη λοίμωξη του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Υπογράφει ο Γιώργος Φραγγίδης
Μαιευτήρας -Γυναικολόγος
Βουλευτής Νομού Κιλκίς - Κίνημα Αλλαγής
Είναι μεγάλη η ανησυχία και ο πανικός που βιώνει η παγκόσμια κοινότητα εδώ και 2 μήνες και η χώρα μας τον τελευταίο καιρό.

Νέα έκτακτα μέτρα από Δευτέρα 16-03-2020 στην Π.Ε. Κιλκίς

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα και όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας πάρθηκε μια σειρά νέων έκτακτων μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού για τους εργαζόμενους και τους πολίτες που θα συναλλάσσονται από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 με όλες τις υπηρεσίες της ΠΚΜ.

Οδηγίες στους δημότες Κιλκίς για την καθαριότητα

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων προστασίας που λαμβάνει ο Δήμος Κιλκίς για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, η υπηρεσία καθαριότητας και ανακύκλωσης θα διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση με ελάχιστο προσωπικό εργαζομένων, αρκετοί εκ των οποίων θα κάνουν χρήση των αδειών ειδικού σκοπού.

Τα βιντεομηνύματα Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών στη διαδικτυακή καμπάνια του «Ζήσε Αθλητικά» ενάντια στον κοροναϊό


Τα μηνύματά τους, για τις ημέρες του κοροναϊού, προς την ελληνική κοινωνία, την αθλητική οικογένεια και κυρίως τη νέα γενιά στέλνουν με διαδικτυακή καμπάνια οι Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και Πρωταθλητές, μέλη του πρωτοποριακού προγράμματος διάδοσης των αθλητικών αξιών, «Ζήσε Αθλητικά», του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Σέρρες: Συλλήψεις 2 ατόμων για κλοπή

Συνελήφθησαν χθες (15 Μαρτίου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας άνδρας και ένας ανήλικος, καθώς όπως προέκυψε την έρευνα, το προηγούμενο χρονικό διάστημα διέρρηξαν οικία από όπου αφαίρεσαν ηλεκτρονική συσκευή, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν στο όχημα που επέβαιναν και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους. 

Απολύμανση στους χώρους του κτιρίου της ΠΕ Κιλκίς

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Κιλκίς, την Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 και ώρα 12:00, θα γίνει απολύμανση στους χώρους του κτιρίου της Π.Ε. Κιλκίς.

Επιμορφωτική Κιλκίς: Πετυχημένο το σεμινάριο «Α’ Βοήθειες σε Χώρους Εργασίας»

Δελτίο τύπου Επιμορφωτικής Κιλκίς
Στο Παράρτημα του Πιστοποιημένου Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 Επιμορφωτική Κιλκίς, που λειτουργεί στο Πολύκαστρο (Εθν.Αμύνης 37) για τις εκπαιδευτικές ανάγκες της περιοχής Δήμου Παιονίας, υλοποιήθηκε στις 28.02.20, το Σεμινάριο «Α’ Βοήθειες σε Χώρους Εργασίας». 

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού

Συνολικά από την Πέμπτη 12 Μαρτίου έχουν βεβαιωθεί (122) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (127) άτομα σε όλη την επικράτεια
Συνεχίζονται οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

(Video) Κορωνοϊός: Δραματική έκκληση Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Α. Βεργίδη


Κορωνοϊός: Δραματική έκκληση Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Α Βεργίδη, τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο Κιλκίς

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες στο ν. Κιλκίς έχουμε το 1ο κρούσμα κορωναϊού. Πρόκειται για φοιτήτρια που επέστρεψε στο Κιλκίς από το Βέλγιο το τελευταίο διάστημα.

Κιλκίς: Μέτρα πρόληψης στα φαρμακεία κατά της πανδημίας του κορωνοϊού

Ανακοίνωση Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς
Αγαπητοί Συμπολίτες,
Σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές της παγκόσμιας ιστορίας καλούμαστε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις και μέτρα ώστε να μπορέσουμε να βγούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται από το αδιέξοδο της πανδημίας.

Ήρθαν οι πρώτοι πελαργοί στο Βαφειοχώρι

Παρεμβαίνει η αναγνώστρια της Γνώμης Χ.Δ.
Οι πρώτοι πελαργοί ήρθαν στο Βαφειοχώρι. Παρά το κρύο, επέστρεψαν στις φωλιές τους. Οι φωτογραφίες είναι από τον κεντρικό δρόμο Βαφειοχωρίου, το πρωί της Κυριακής 15 Μαρτίου 2020.

Επισημάνσεις προς τους αγρότες για την πιστή τήρηση των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης υπενθυμίζει την αυτονόητη υποχρέωσή των αγροτών στην πλήρη και πιστή εφαρμογή των μέτρων των αρμόδιων αρχών για την αποτροπή διάδοσης της νόσου COVID19.

Δημοτική Παράταξη «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ»: Ώρες ευθύνης - Ώρες αλληλεγγύης

Υπογράφει ο Δημήτρης Αγαθόπουλος
Επικεφαλής της Δημ. Παράταξης Κιλκίς "Συμμετέχω"-Φαρμακοποιός
Αγαπητοί Συμπολίτες
Η Δημοτική μας Παράταξη «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ», τούτες τις κρίσιμες ώρες αντιμετώπισης ενός αόρατου εχθρού σε έναν ακήρυχτο ασύμμετρο ‘’πόλεμο’’, νιώθει την ανάγκη να κάνει έκκληση σε όλους να επιδείξουν την μέγιστη υπευθυνότητα, για την πλήρη εφαρμογή των μέτρων προστασίας εξάπλωσης του κορωνοϊού και την μέγιστη αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας που είτε βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του ιού στα Δημόσια ιδρύματα και τα Φαρμακεία, είτε ανήκουν στις πιο ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

"Πρόβα" ενός διαφορετικού πολέμου;


Υπογράφουν:
- Γιαννέλου Χριστίνα, Ασκούμενη Δικηγόρος Αθηνών, Απόφοιτος Νομικής Σχολής ΑΠΘ
- Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Επικοινωνιολόγος, Μεταπτυχιακός Φοιτητής Διεθνών, Ευρωπαϊκών Σποδών και Διπλωματίας Παν. Μακεδονίας 
Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα πάρα μόνο τον φόβο. Διαβάστε με ψυχραιμία. Μήπως είναι μια καλή ευκαιρία να οργανωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση -και η Πατρίδα μας- για έναν πιθανό μελλοντικό βιολογικό ή και χημικό πόλεμο; Ήρεμα ρωτάμε... Το τραγικό ''πείραμα'' με την Ιταλία και η ακραία κατάσταση που ζει η γειτονική μας χώρα μας δείχνει ότι κανένα κράτος-έθνος και καμία κοινωνία δεν είναι ισχυρά τελικά. Ακόμη και αν ανήκουν σε elite ομάδες όπως είναι η G20 ή τα ιδρυτικά κράτη μέλη της ΕΕ.