Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ": Ετήσια εκδήλωση-συνάντηση για το καλωσόρισμα της νέας χρονιάς

Δελτίο τύπου Ένωσης Ποντίων ν. Κιλκίς "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ"
Το Δ.Σ. της Ένωσης Ποντίων ν. Κιλκίς "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου στην ετήσια εκδήλωση-συνάντηση για το καλωσόρισμα της νέας χρονιάς, που θα λάβει χώρα το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στις 18:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Χειμερινός χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευκαρπίας Κιλκίς "Το Λαβάς"




Κουρμπάνι 2023 από τον Λαογραφικό Σύλλογο Γουμένισσας "Άγιος Τρύφων"

Στον ΠΑΟΚ τρεις ποδοσφαιριστές του Αλέξανδρου Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Τριπλή η χαρά μας σήμερα, μιας και τρία δικά μας παιδιά ανακοινώθηκαν σήμερα από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ με κάθε επισημότητα! Ο Βαγγέλης Γκιόκα είναι πια και επίσημα μέλος της Κ15, ο Παναγιώτης Μανγκανιέλλο είναι παίκτης της Κ14 και ο Χριστόφορος Βάτσος τερματοφύλακας της Κ13 του Δικέφαλου του Βορρά.

(Video) Καταπέλτης ο Θ. Βαφειάδης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς: 6.000.000 ευρώ χρωστάει η ΔΕΥΑΚ στη ΔΕΗ

Οι έωλοι συμψηφισμοί εκ του πονηρού... δεν εξιλεώνουν τη "βασιλεία" σαν θεσμό του αστικού πολιτικού συστήματος

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Νεκρανάσταση «ζόμπι» είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα από υποστηριχτές του θεσμού της «Βασιλείας» με αφορμή τον θάνατο του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου.
Να θυμίσουμε και από αυτό εδώ το κείμενο, ότι ο λαός μας με το δημοψήφισμα του 1974 αποφάσισε να στείλει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας τον αναχρονιστικό αυτό θεσμό, που αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος και βοήθησε στην ενδυνάμωση και στην ανασυγκρότηση των αστικών δυνάμεων μετά την ήττα του «Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας» ΔΣΕ το 1949.

Εκδρομή Περιπατητών Κιλκίς στην Αξιούπολη - Πηγή



Δεκάδες εκ. ευρώ από χρηματοδοτικά εργαλεία για την «έξυπνη Θεσσαλονίκη»

Δελτίο τύπου Μαρίας Σπυράκη
Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια μπορούν να διατεθούν άμεσα για τη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή αποστολή για τις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις από τα 27 κράτη-μέλη έως το 2030. 

Συμβολική κοπή πίτας από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Περιπατητών Κιλκίς στην σκιά του όμορφου κτιρίου της παλιάς νομαρχίας

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Μια όμορφη ημέρα, δώρο θεού, έδωσε την ευκαιρία στα μέλη του περιβαλλοντικού συλλόγου περιπατητών Κιλκίς να κάνουν ένα διαφορετικό και σύντομο περίπατο με διαφορετικό χαρακτήρα από αυτόν που έχουν συνηθίσει προβάλλοντας και αναδεικνύοντας τις ομορφιές του Νομού Κιλκίς.

Συλλυπητήρια Συνδέσμου Φιλολόγων Κιλκίς «Π. Μουλλάς» για το θάνατο του Δημήτρη Νικοπολιτίδη

Ανακοίνωση 
Συνδέσμου Φιλολόγων Κιλκίς «Π. Μουλλάς»

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα Μέλη του Συνδέσμου Φιλολόγων Κιλκίς «Π. Μουλλάς» εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για την απώλεια του εξαίρετου Δασκάλου και συναδέλφου φιλολόγου Δημήτρη Νικοπολιτίδη.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 01/24-01-2023) που ισχύει από την Τετάρτη 25-01-2023.

Τα κορίτσια του ΑΤΛΑΝΤΑ ηττήθηκαν με 3-0 σετ

Δελτίο τύπου ΑΤΛΑΝΤΑ Κιλκίς
Στο ΔΑΚ Κρύας Βρύσης Γιαννιτσών, κατηφόρισε η ομάδα του ΑΠΟ ΑΤΛΑ την Κυριακή 22/01/2023, για τις ανάγκες του Πρωταθλήματος των Παγκορασίδων της ΕΣΠΕΜ. Ο ΑΤΛΑΣ δεν έβγαλε την απαιτούμενη διάθεση να παλέψει τον αγώνα απέναντι σαφώς σε μια ανώτερη ομάδα, που διέθετε εμπειρία και ποιότητα. 

Τα νέα του ΑΣΕΠ (24/1/2023)

Ανακοίνωση ΑΣΕΠ
1. 2Γ/2022: Εμπλουτισμένες οδηγίες και παραδείγματα δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας
2. 7Ε/2021: Αρχικοί πίνακες κατάταξης και αποκλειομένων ΚΘ 10001,10002,10004
3. 5Ε/2021: Ανάρτηση Τελικών Προσωρινών Πινάκων (Κωδ. θέσεων: 10008, 10013)
4. 5Ε/2021: Ανάρτηση Αρχικών Πινάκων Κατάταξης και Αποκλειομένων (Κωδ. θέσεων 10031, 10032, 10033)
5. 5Ε/2021: Ανάρτηση Αρχικών Πινάκων (Κωδ. θέσεων 10001, 10003, 10004, 10005)
6. 5Ε/2021: Έκδοση Τελικών Προσωρινών Πινάκων (ΚΘ 10015, 10016)
7. 2Κ/2021: Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων ΠΕ από επιλαχόντες
8. 6Ε/2021: Ανάρτηση οριστικών πινάκων (Κωδ. θέσης 10009)
9. 6Ε/2021: Ανάρτηση τελικών προσωρινών πινάκων (Κωδ. θέσης 10010)
10. 5Ε/2021: Ανάρτηση προσωρινών πινάκων (Κωδ. θέσεων 10017, 10018)
11. 9Κ/2021: Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων ΔΕ
12. 6Ε/2021: Ανάρτηση οριστικών πινάκων (Κωδ. θέσεων 10005, 10006)

Η μοναξιά των χιλιομέτρων

Του Κώστα Μπούζα
Για τη συζήτηση που ακολούθησε, ήταν ο ταξιτζής που έκανε την αρχή, σχεδόν με την αρχή της κούρσας. Η φωνή του έβγαινε βαθιά και κουρασμένη. Ο ρυθμός αργός, τα λόγια μετρημένα. Ξέρεις τι είναι αυτό που σε βασανίζει περισσότερο απ’ όλα εδώ μέσα, μου πέταξε σαν να συνεχίζαμε οι δυο μας μια συζήτηση που είχαμε αρχίσει ώρα πριν. Χωρίς να περιμένει απάντηση συνέχισε: η μοναξιά. 

Τουρκία: Το casus belli και η σκληρή οικονομική πραγματικότητα

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή, Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ
π. Αν Υπουργού Οικονομικών και Υφ/γού Εξωτερικών

-Από την εποχή του πρόεδρου Τουργκούτ Οζάλ, το 1980, η Τουρκία άρχισε να διεθνοποιεί την οικονομία της. Η περίοδος 1980-1990 είχε θεωρηθεί από τον Οικονομικό Οργανισμό Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) ως η δεκαετία της Τουρκίας. Ισχυρή ώθηση στην εκβιομηχάνισή της και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων έδωσε η διοίκηση του προέδρου Ερντογάν. Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, όπου το ΑΕΠ της χώρας ανερχόταν στα 275 δις δολάρια, ο… αιωνόβιος Τούρκος πρόεδρος το αύξησε θεαματικά. Θα προσέγγιζε τα 1 τρις δολάρια αν η τουρκική οικονομία και η λίρα δεν γνώριζε την περιπέτεια που βιώνει μετά το 2018.

Ο ΑΣ Αλέξανδρος Αξιούπολης τελείωσε νικηφόρα και αήττητος τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος

Δελτίο τύπου ΑΣ "Αλέξανδρου" Αξιούπολης
Ο ΑΣ Αλέξανδρος Αξιούπολης τελείωσε νικηφόρα και αήττητος τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της κατηγορίας του. Νίκησε εντός έδρας τον δεύτερο στην βαθμολογία Μίλωνα Γιαννιτσών με καθαρή νίκη 3-1 σετ (25-20, 18-25, 25-21,25-21), κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλο της και προκρίθηκε στην επόμενη τελική φάση του Final Four.

Τιρεκίδης: Το πάθημα των κ.κ. Σιωνίδη και Γκουντενούδη

Δελτίο τύπου Δημοτικού Συνδυασμού «Αναγέννηση της Παιονίας»
Την ώρα που διοίκηση και μείζονα αντιπολίτευση επιδίδονται στο δημοτικό συμβούλιο σε μια μάχη υπέρ της ηθικής και της νομιμότητας, καλούνται να καταβάλλουν συνολικά το ποσό των 9.600 ευρώ για υπέρβαση δαπανών, κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο. Είναι να απορεί κανείς πως δύο (ένας νυν και ένας πρώην) δήμαρχοι, με αυτοδιοικητική εμπειρία και συνετή διαχείριση των πόρων του δήμου, υπέπεσαν σε αυτό το οικονομικό παράπτωμα.

Ο Γ. Αρβανιτίδης, η Μ. Δερμεντζοπούλου και η Α. Παπούλια πολιτικοΛΟΓΟΥΝ με το Θωμά Mαρκόπουλο στον OkRadio


Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς (24/1/2023)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Επέστρεψε στις νίκες
Εύκολη νίκη με 6-0 για τον Αλέξανδρο Κιλκίς επί του ΠΑΟΝΕ Επταλόφου το μεσημέρι της Κυριακής στο Δημοτικό Στάδιο. Επιστροφή στις νίκες για το συγκρότημα του Μιχάλη Αναστασιάδη και του Γιώργου Δαϊλλίδη στην 11η αγωνιστική του Ανατολικού Ομίλου της Α΄ Κατηγορίας.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη, 24/1/2023, 12:32 μ.μ.

Συλλήψεις για κλοπή

Συνελήφθησαν χθες (23 Ιανουαρίου 2023) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, δύο ημεδαπές γυναίκες και ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς νωρίτερα την ίδια ημέρα προσέγγισαν ημεδαπή σε χωριό της Πέλλας και με τη μέθοδο της απασχόλησης της αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και στη συνέχεια διέφυγαν με όχημα. Το κλεμμένο κινητό εντοπίστηκε και αποδόθηκε στην παθούσα. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σκύδρας.

Δημοτικό Σχολείο Μεγάλης Βρύσης: Διημερίδα με θέμα "Η μέθοδος Μοντεσόρι και η δημιουργική τεχνολογία"

Δελτίο τύπου Δημοτικού Σχολείου Μεγάλης Βρύσης
«Αν η Μαρία Μοντεσόρι ήταν ζωντανή σήμερα, πώς θα χρησιμοποιούσε την τεχνολογία στην τάξη, με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, χωρίς να προδώσει τις αρχές της μεθοδολογίας της;»
Με βάση το παραπάνω ερώτημα, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Σχολείο της Μεγάλης Βρύσης, πραγματοποιήθηκε διημερίδα με τίτλο: «Η μέθοδος Μοντεσόρι και η δημιουργική τεχνολογία για την επιτυχή ένταξη ευάλωτων ομάδων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση».

Την πίτα του έκοψε ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος Κιλκίς

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς
Η χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, έκοψε την πίτα για το νέο έτος, το μεσημέρι της Κυριακής, 22 Ιανουαρίου 2023, στην αίθουσα του οικογενειακού κέντρου «Δειλινά Δροσάτου».

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γουμένισσας "Οι Παίονες", κόβει τη βασιλόπιτά του



Πανελλαδική απεργία - αποχή στις υπηρεσίες δόμησης

Δείτε λεπτομέρειες ΕΔΩ ή κάντε κλικ επάνω στην εικόνα

(Video) Χαιρετισμοί στον ετήσιο χορό 2023 του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς

Χαιρετισμοί στον ετήσιο χορό 2023 του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς. Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023.